הי, הבלוג התחיל ב 2014 לקראת הנסיעה שלנו (אמא ושני בני נוער...) ליפן. אוטוטו אנחנו יוצאים לטיול הבא שלנו לאלסקה ומאוד מאוד נרגשים ולכן אני מאחלת לנו שהבלוג יהיה בלוג מסעות משפחתיים. בפוסטים אני משתפת אתכם בחוויות בשפה ישירה וקלילה ובין לבין מידע רלבנטי למטיילים. אינני מתיימרת להיות מומחית בכתיבת בלוגים, בעיקר כותבת לעצמנו כדי לזכור את החוויות והריגושים גם שנים קדימה, וגם לעודד אתכם לצאת לטיולים מעט יותר מאתגרים. הטיול ליפן הוא זכרון צרוב אצלנו, ומאוקטובר שנה שעברה מתארגנים לקראת הטיול הקרוב. מקווה שתמצאו עניין ומידע שימושי, מוזמנים לשאול ומבטיחה לתת מענה. יעל

נפרדים מאלסקה ומקנחים בניו יורק

תמונה ראשית עבור: נפרדים מאלסקה ומקנחים בניו יורק
דגל מדינת אלסקה, הדובה הגדולה וכוכב הצפון.
10 לספטמבר 2016
אנחנו כבר עמוק בתוך השגרה בארצנו, שבת בבוקר בגינה שמחה להיזכר בימים האחרונים של החופשה ולשתף אתכם.
24 לאוגוסט
עשר בבוקר, כמדי יום הגשמים מפסיקים והשמש יוצאת ואנחנו מתארגנים לדרך, לפנינו יום נסיעה שמתחיל בדרך מקרת׳י המשובשת ומשם התכנון המקורי היה להמשיך לכיוון ואלדז, שם אפשר לבקר במדגרת דגי סלמון ולאורך הדרך נופים של קרחונים, מפלים וקניון ( לא לקניות). למחרת היינו אמורים לקחת מעבורת בבוקר מוקדם לכיוון אנקריג׳. הבטן עכשיו קצת מתכווצת על מה שלא עשינו, אבל אנחנו היינו צריכים להגיע למרפאה האורתופדית באנקריג׳ לטפל ביד השבורה.
דרך מקרת׳י, למרות שעברה בשלום בהלוך, הקפדנו על נסיעה איטית ובדיקת הדרך מפני ברזלים בולטים כי ממש לא התאים לנו פאנצ׳ר בגלגל. עשינו הפסקת גלידה בבית הקפה הקטן והחמוד במייל 44. כשאני כותבת קטן הוא בהחלט קטנטן, בעלת המקום ציירת והביתן כולו עם ציורי נוף מקומיים יפיפיים. טעמנו מספר טעמי גלידה ובחרנו, אתנחתא נעימה בהחלט.
כאשר אתה חוזר באותה הדרך, ועוצר במקומות המוכרים לתדלק ולאכול ומסיים ללינה במקום מוכר מלפני ארבעה ימים יש בכך תחושה של מקומיות, אנחנו כבר ותיקים. הגענו לשיפ מאונטיין אחרי נהיגה של שש שעות שעברו באמת בקלות כי הנופים עוצרי נשימה, הכבישים פנויים ונוחים כך שהנהיגה רגועה, וחשוב לא פחות לארגן מוזיקה ישראלית ברכב.
בשיפ מאונטיין יצאנו להליכה קלילה כדי לחלץ עצמות, יש שם בית קברות למכוניות וולו עתיקות, כמות מדהימה של רכבים. שכחתי לשאול מה ההסבר לזה…

25 לאוגוסט,
בבוקר מוקדם יוצאים לכיוון אנקריג׳, לא בטוחה שביקור במרפאה זה אתר טיול שיש לכתוב עליו טיפ באתר המטייל, אבל גם זאת חוויה, בהחלט לא דומה למרפאות בארץ. כשסיימנו שם נסענו לאותה מסעדה שאכלנו בה בתחילת הטיול, ובזמן הנותר, מכיוון שבני הנוער ממש לא רצו לבקר במוזיאון המקומי שמתאר את ההיסטוריה של אלסקה ועוד, בדקתי טיפים במטייל ומצאתי!!! נסענו לפארק הגדול ויצאנו להליכה נעימה בשבילים.

זהו, נפרדים מאלסקה, מרחבים עצומים של נופים, חיות במקומן הטבעי, קרחונים נשברים שממחישים את ההתחממות הגלובאלית באופן הכי ברור. אם לא היה ברור עד עכשיו, בהחלט מומלץ כיעד לטיול נופים וטבע. המקומיים כאן מסבירי פנים, לא עמוס בתיירים כך שיש הרבה שקט ושלווה. לא זול! ארוחות כאן יקרות, לינה הכל. ולא לשכוח את הטיפ שנותנים כאן לכל אטרקציה ונותן שרות גם מגיע לסכום לא מבוטל, אבל אם מתכוננים מראש לתקציב ההנאה מובטחת.
לטייל עם בני נוער דורש את ההתאמות, אבל היתרון המרכזי הוא שהם איתי 24 על 7 ימים רבים גם כאשר הם עסוקים בטלפון להתעדכן מול החברים בארץ, אצליהם הבדלי השעות ממש לא מונע תקשורת.
26-29 לאוגוסט
קינחנו בניו יורק, ביקור ראשון של בני הנוער שלי. מעבר חד מהשקט להמוניות. בניו יורק בעיקר שוטטנו ברבעים השונים, והלכנו למחזמר ״ מלך האריות״ שממנו הם מאוד מאוד נהנו.
בדרך לישראל היו לנו עשר שעות בלונדון, איך מעבירים יום בלונדון בין טיסות מותשים? לקחנו את הרכבת וירדנו בכיכר פיקדילי ומשם מיד למוזיאון המדליק Ripley's Believe It Or Not אי אפשר להישאר אדישים לאטרקציות במוזיאון ומייד מתעוררים, משם רכבת תחתית לCovent Gardens , מופעי רחוב ( הגענו למופע רחוב שראינו לפני חמש שנים היה מדליק) וארוחת צהריים. משוטטים קצת ברחובות וכבר הגיע השעה לחזור לשדה התעופה. טיפ נוסף, היתה איתנו מזוודה קטנה שעולה למטוס, שם שמנו מראש חולצות נקיות ומברשות שיניים כדי להתרענן מהטיסה לפני היציאה לעיר, את המזוודה הפקדנו בשדה התעופה באולם היוצאים ויצאנו לעיר עם מינימום ציוד.
מקווה שהמידע יסייע לכם בהמשך, נשתמע במסע הבא
יעל