אז בהמשך לפוסט המלא (לינק מצורף) על הטיול שלנו בפורטוגל ביולי 2023 הנה כמה טיפים על ליסבון:

1. כללי: מומלץ להקדיש לליסבון מינימום של יומיים מלאים , ועד ארבעה חמישה ימים כאשר משלבים גם טיולי יום מחוץ לליסבון אם אתם רק בליסבון ורוצים חוויה גם של ים מומלץ לבקר גם בקשקאיש.

2. היכן לישון בליסבון? ובכן אם באים ל 2-3 לילון מומלץ לחפש מלון באיזור שבין שכונת alfama ל bairo alto (תישארו קרובים ככול שאפשר לשער אוגוסטה) זה אחלה אזור שוקק וממנו אפשר לצאת לכל מקום. אם באים ליותר מ 2-3 לילות מומלץ לפצל ולישון בשני מקומות שונים בעיר כדי לחוות אותה יותר. איך למצוא מקום טוב לישון? ליסבון מדהימה כמעט בכל מקום שתבחרו, אבל בגדול תסתכלו על המפה בגוגל, חפשו כיכר יפה או אתר מוכר ותסתכלו היכן יש מסעדות ושם תבחרו מלון/דירה לפי זמינות ותקציב, שער אוגוסטה הוא אחלה נקודה לחפש ממנה.

3. ביגוד והנעלה : ליסבון היא עיר כיפית בטירוף אבל מאתגרת בהליכה המון עליות וירידות חובה נעלי ספורט נוחות פחות מומלץ לילדים קטנים ועגלות, מומלץ גם להצטייד בסווטשירט גם בקיץ כי בערבים נהיה קריר במיוחד ליד הנהר.

4. התניידות : אובר יחסית זול ומומלץ לקחת אובר למקום מרכזי שאתם רוצים ומשם להסתובב ברחובות הסמוכים , ואז שוב אובר למקום המרכזי הבא... (תחסכו המון אנרגיה ותהנו מהעיר), אפשר להתנסות בחשמליות לחוויה אבל אובר הכי קל ונוח.

5. שווקי אוכל : שוק האוכל טייםאאוט (timeout market) נחמד אבל ממש לא חובה, המקום עמוס רועש מאוד ויקר , המנות בסדר לא מעבר, ממש לא חובה בלשון המעטה אבל LXFactory איזור שחובה לבקר בו , מתחם פתוח מעוצב בצורה מאוד מגניבה , עם חנויות מסעדות ובארים מגניבים , מתאים גם לבילוי בוקר עם ארוחת בוקר מגניבה וגם ליציאה בערב (ממליץ על גם וגם)

6. מאכלים מקומיים חשובים : אז יש את המאפה פסטל דה נאט, חובה לטעום ובעיקר במאפייה הוותיקה באזור בלם (pasteis de belem) מציע לנסות גם במקומות אחרים שתבינו את ההבדל, לעומת זאת אנחנו מציעים להיזהר מהמאכל הלאומי שלהם (קוד פיש קייק) , בתמונה נראה מאוד מגרה, אבל תכלס קשה במיוחד לאכילה למי שלא אוהב טעם חריף של דגים, לחובבי העוגות חובה לטעום את עוגת השוקולד Landeau Chocolate , יש כמה סניפים (אחד ב LX Factory) חובה חובה חובה , פשוט עוגה וואווו!!!

7. טיולי יום מחוץ לליסבון: לאנשים צעירים ובטח משפחות עם ילדים פחות ממליץ על סינטרה אבל בהחלט ממליץ על קשקאיש עיירת חוף ציורית וכיפית רק 25 דק מליסבון, יש שם אחלה חוף תביאו בגדי ים ומגבות , ואחלה מסעדות ווייב. אם אתם נוסעים צפונה (לכיוון פורטו) אז מניח שתעצרו באובידוש עיר ימי ביניים מקסימה, אם אתם רק בליסבון ובמקרה אתם בין 20-30 ליולי אז שווה לנסוע לאובידוש במיוחד (שעה נסיעה סך הכול) ולהיכנס לפסטיבל ימי הביניים שיש שם.

8. הכרת העיר: כמו ברוב ערי אירופה גם בליסבון יש המון ישראלים שמציעים סיורים בעברית , זו אחלה דרך להכיר את העיר ולקבל מידע כיפי וחשוב, כמובן מומלץ ביום הראשון ואז אפשר להמשיך ולהתמקד באזורים שאהבתם, בנוסף בליסבון יש כמה ספקים שמציעים לשכור רכב חשמלי זוגי לכמה שעות לנסיעה בעיר עם GPS , חוויה מאוד נחמדה בעיקר לביקור ראשון בעיר קצת יקר אבל בהחלט נחמד. אנחנו לקחנו את ה twizy שהוא רכב חמוד אבל סגור אולי עדיף את הרכב הפתוח בכל מקרה אחלה דרך לראות את כל העיר בלי לשבור את הרגליים ולעצור בכול המקומות השווים. (יש גם טוקטוקים – יקר מאוד, וסיורי סגוואי והמון דרכים נוספות שווה להשקיע באחד מהם כי זו אטרקציה שווה במיוחד עם ילדים בוגרים).

9. עלויות : ליסבון אמנם לא יקרה אבל גם לא כלכך זולה (בניגוד למה ששמענו...) במיוחד בנושא המחיה (אוכל שתיה וכאלה) המחירים אולי קצת יותר זולים מישראל במקומות מסויימים וזהים באחרים בקיצר לא לצפות למשהו סופר זול.