איסלנד בספטמבר- הטיול שלנו לארץ הקרח והאש, חלק א

תמונה ראשית עבור: איסלנד בספטמבר- הטיול שלנו לארץ הקרח והאש, חלק א
סוסים איסלנדים, בתוך המרחבים האינסופיים של איסלנד, כמה שקט ושלווה

שלום לכולם, wink

הכרות קצרה למי שלא מכיר: נעים מאוד, דנה (25) ונמרוד (27) ואנחנו בוגרי טיולים בצפון איטליה ובאוסטריה (מוזמנים לקרוא בכיף)

אז עברה עוד שנה, ושוב הגיע ספטמבר, והפעם טסנו לארץ הקרח והאש.

טוב, אז ממש קשה להתחיל ולסכם את מה שעבר עלינו בשבועיים האלה שטיילנו באיסלנד (9.9 עד 22.9)

אני ונמרוד בילינו שבועיים מדהימים בפלנטה אחרת- איסלנד.

אתחיל ואומר משפט אחד- עזבו הכל, וטוסו לאיסלנד!!

לא משנה כמה תמונות תראו, כמה סרטונים תצפו, כמה בלוגים תקראו, שום דבר לא יכול להכין אותכם באמת למה שתחוו שם בזמן שתטיילו במקומות ההזויים והיפים האלו.

הטיול הזה היה מעל ומעבר למצופה, איסלנד פשוט מדינה מהפנטת, המרחבים האינסופיים שלה, מיליוני הכבשים שרואים בכל פינה, הסוסים האיסלנדיים היפים והרגועים, האדמה המבעבעת והאדים שיוצאים מתוך האדמה… כל אלה כבשו אותנו.

נסענו בספטמבר, שנחשב כבר סוף עונת התיירות, יחד עם זאת אני ממליצה מאוד לנסוע בספטמבר בדגש על תחילת עד אמצע ספטמבר. אומנם כבר לא רואים פאפינים, אבל כבר יש סיכוי לראות את הזוהר הצפוני, המחירים צונחים, מזג האוויר עדיין ממש טוב, (כן כן היו ימים שטופי שמש גם בספטמבר) והדרכים עדיין לא נחסמו.

הקדמה קצרה:

אז איך בעצם הכל התחיל? הכל התחיל כשחזרנו מאוסטריה המהממת. כל כך נהננו שם שכבר לא יכולנו לחכות לטיול הבא שלנו בחו"ל ביחד. ידענו שבפעם הבאה אנחנו נוסעים לתאילנד- אני מעולם לא ביקרתי שם, נמרוד היה לפני כמה שנים וחזר מוקסם, והחלטנו ביחד שאנחנו חייבים לנסוע לתאילנד בפעם הבאה.

אבל אז הגיעה התפנית בעלילה- שבועיים אחרי שחזרנו מאוסטריה, יצאנו עם חברים טובים שלנו באחד מערבי שישי, ואז אחד החברים סיפר לנו שבמרץ הוא נוסע עם המשפחה לטיול בלפלנד, לרכוב על אופנועי שלג ולצפות בזוהר הצפוני.

המילה "זוהר צפוני" לגמרי קנתה את נימי, מאז שאני מכירה אותו הוא מדבר על זה שהוא חייב יום אחד לראות את הזוהר הצפוני.

יום למחרת מצאנו את עצמנו קוראים להנאתנו על לפלנד, התלהבנו ממה שקראנו, אבל אז פתאום ראיתי קישור לכתבה על איסלנד, התחלתי לקרוא והתאהבתי.

התלהבתי מהמפלים, מהקרחונים ומהרי הגעש, ובאותו הרגע נפלה ההחלטה- אנחנו טסים לאיסלנד! heart

הבעיה הייתה שהתאריך היה תחילת אוקטובר והטיסה תוכננה לספטמבר, זאת אומרת כמעט שנה מראש. איך בדיוק אנחנו אמורים לחכות שנה שלמה לטיול הזה? הרגיש כמו משימה בלתי אפשרית.(טיפ- עדיף להזמין את כל הלינות כמה שיותר מוקדם, אנחנו הזמנו הכל 11 חודשים מראש וחסכנו המון כסף כי המחירים רק הולכים ועולים, וכן קיבלנו הרבה הרמות גבה מכל מי ששמע כמה זמן מראש הזמנו הכל.. אבל מי שלא מבין באיסלנד עדיף שלא יביע את דעתו)

כבר באותו השבוע הוזמנו הכרטיסים והתחלתי לתכנן את המסלול. בהתחלה הייתי אבודה, זה הרגיש כל כך קשה לתכנן טיול לארץ כזו, הרגשתי שהישראלים עדיין לא גילו את איסלנד כי לא היה המון מידע כמו שהיה על ארצות אחרות, מה גם שבזמנו איסלנד לא הייתה בראש הכותרות כמו היום, ויכולנו רק לחלום על טיסות ישירות מישראל. ניסיתי לפנות לגיא גוטרימן, מאתר another Iceland שיבנה לנו מסלול, אבל גיא היה מאוד נוקשה, לא התאים את המסלול לבקשות שלנו, בקושי ענה לנו והרגיש לי שאין טעם באמת להתעקש על זה ושאני יכולה לבד לבנות מסלול טוב ובמחיר זול הרבה יותר.

ואז התחילה הספירה לאחור הבלתי נגמרת, נכנסנו לשגרה של עבודה (נימי) ולימודים (אני) והזמן לא זז. שוב שנה קשה של קורסים מסוייטים באוניברסיטה, מבחנים קשים, שיעורי בית ועבודות, כל פעם שהיה קצת קשה ומייאש נזכרתי שבסוף השנה מחכה לי טיול מטורף והמצב רוח לגמרי השתפר.

בשבוע הראשון של ספטמבר עשיתי את המבחן האחרון לשנת הלימודים תשע"ז, יצאתי מהשער הראשי של האוניברסיטה, היישר לרחוב חיים לבנון המנומנם בשעת צהריים שקטה, ירדתי במדרגות ואז פתאום קלטתי שזה קורה, זהו זה, זה ממש עכשיו! אנחנו טסים לאיסלנד!!!!!! emojiemojiheart

לפני שנתחיל, אפרט בקצרה את המסלול- אנחנו נסענו נגד כיוון השעון ל-14 ימים מלאים, הכללנו את הפיורדים המערביים (מקום מבודד ופחות מתוייר אבל מדהים ביופיו) ויתרנו על אסקיה (פחות מתאים בספטמבר),על צפיה בלוויתנים (פחות מדבר אלינו, אני אישית סובלת ממחלת ים וכבר ראיתי לוויתנים באלסקה אז ויתרנו על התענוג) עשינו המון המון אטרקציות אחרות (פעמיים טרקטורונים, אופנועי שלג, הליכה על קרחון, שייט קיאקים עם צפייה בכלבי ים) כך שבהחלט יצא לנו טיול יקר יחסית , ישנו בגסטהאוסים עם מטבח ובישלנו לעצמנו רוב הזמן, חלק מהגסטהאוסים היו עם שירותים ואמבטיות משותפים כדי לחסוך עלויות (וזה ממש ממש בסדר) והכי חשוב- אני רוצה לומר לכל מי שמתלבט אם לצאת לאיסלנד בספטמבר- לכו על זה! היו לנו המון לבטים אם לנסוע בספטמבר, איך יהיה מזג האוויר וכו' וכו', התייעצתי בהתחלה פה בפורום למטייל ורוב התגובות היו נגד נסיעה בספטמבר שכבר כמעט ביטלתי את כל רעיון הטיול, מזל שנימי לא מוותר כל כך מהר והמשכנו לקרוא ולהתייעץ ובסוף נסענו והיה לנו מזג אוויר מושלם, הרבה ימים נעימים עם שמיים כחולים ושמש בשמיים, כמה ימים קצת פחות נעימים עם גשם ושמים אפורים אבל שום תוכנית לא נהרסה (חוץ מיום אחד בפיורדים במערביים.. נגיע גם לזה) אם אני צריכה לבחור את התקופה המושלמת לנסוע לאיסלנד- אבחר בין ה-20 לאוגוסט ל-15 בספטמבר.. (המחירים צונחים משמעותית, אפשר להנות משני העולמות- גם ימים ארוכים באוגוסט וגם סיכוי לזוהר צפוני שהשנה התחיל אפילו מאמצע אוגוסט, וגם סיכוי טוב למזג אוויר נעים ושמשי)

טוב יאללה הגיע הזמן לסיפור האמיתי!!

אז- אתם מוכנים לצאת איתנו למסע מדהים לארץ מושלמת?

היום הראשון- 9.9.17 (יום שבת)

היום הזה מתחיל בעצם כבר מהתאריך שלפניו. הטיסה שלנו הייתי עם חברת אייר ברלין ב8.9 לפנות בוקר, בחרנו לקחת טיסה עם עצירה ארוכה בברלין כדי לנצל את העובדה שזה מוזיל מאוד את כרטיס הטיסה (450 דולר לאדם) וגם בגלל שאנחנו אף פעם לא מתנגדים לבלות יום בעיר אירופאית ולנצל את היום לעשות קצת קניות. אז אכן את כל יום שישי בילינו בברלין (או יותר נכון בפרימרק חח) וכך יצא שנחתנו באיסלנד בחצות.

לא האמנו שלמרות כל סיפורי האימה ששמענו המזוודות שלנו הגיעו יחד איתנו ויצאו די מהר.

שדה התעופה של איסלנד קטן וחמוד ואין ביקורת דרכונים (וכל כך רציתי חתימה של איסלנד בדרכון). דבר ראשון חשוב לקנות סים איסלנדי לפלאפון ובשעה כזו של הלילה אפשר לקנות סים של וודאפון בבית קפה בשדה התעופה בשם "10-11" , שימו לב שמאוד קשה למצוא את השם של בית הקפה כי הוא כתוב בקטן במקום לא בולט ולקח לנו המון זמן להבין איפה בדיוק הוא ממקום, אז לטובת הדורות הבאים- החנות נמצאת אחרי שיוצאים עם המזוודות ולפני שיוצאים מהמכס החוצה. קנינו סים מעולה עם 5 ג'יגה ו1000 דקות במחיר של פחות מ-100 שקל.

יצאנו החוצה לאוויר הקר מאוד(!!) של איסלנד בשעת לילה מאוחרת, חיכינו לשאטל (שיוצא בכל רבע שעה) שלקח אותנו תוך 5 דקות לאיזור אחר בשדה התעופה על מנת לאסוף את הרכב שהזמנו.

כאן המקום לציין שהשכרת רכב זה עסק יקר באיסלנד, וכדי לחסוך עלויות העדפנו לשכור רכב מחברה שלא נמצאת ממש בתוך השדה אלא במרחק נסיעה קצר ממנו, זה מאוד מקובל וראינו שהרבה עושים כך. אז הגענו לחברת Thrifty ולקחנו את הרכב שלנו (מאזדה 6 אוטומטית, למרות שהזמנו פורד מונדאו). את הרכב הזמנו דרך אורן מרום, שעובד עם חברת rentalcars. הוא השיג לנו מחיר ממש טוב לעומת כל מה שהציעו לנו אחרים. מיליון מחמאות לא יספיקו כדי להודות לאורן על השירות האדיב והמקסים שאנחנו מקבלים ממנו בכל שנה מחדש, מומלץ בחום. (מחיר הרכב-3600 ₪ ל14 יום כולל כל הביטוחים המאוד נחוצים באיסלנד)

( *הערה קטנה- נכון, תמיד מומלץ לשכור רכב 4X4, אבל אנחנו העדפנו לחסוך בעניין הזה ולא הצטערנו, כביש 1 סלול כולו ומתאים לכל סוגי הרכבים, בפיורדים המערביים נתקלנו בבעיה ונסענו לאט מאוד אבל בסוף גם זה הסתדר)

נסענו במשך 10 דקות למקום לינה הראשון שלנו גסטהאוס בשם males 9, השעה כבר הייתה 1 וחצי בלילה והיינו עייפים, בכוונה העדפנו לישון בקרבת השדה. הגענו למקום והתקבלנו בקבלת פנים יפה, היינו האורחים היחידים בגסטהאוס והכל היה לרשותנו בלבד, המקום ענק!!!!! התקלחנו ונשפכנו למיטה באמצע הלילה אחרי יום ארוך במיוחד. היינו כל כך מרוגשים לחשוב שמחר בבוקר אנחנו מתחילים את הטיול שלנו לאיסלנד!!! (סופסוף).

בבוקר קמנו מאוחר יחסית, בכוונה תיכננו את היום הראשון כיום רגוע במיוחד. במקרר חיכו לנו המון מוצרים כדי להכין ארוחת בוקר טובה, בהחלט השקיע הבעלים וקנה המון והמטבח היה מצוייד בהכל. כאן בעצם גילינו בפעם הראשונה מה זה “סקיר” (skyr) מדובר על יוגורט איסלנדי בעל טעם מדהים, הוא אומנם מוגדר כיוגורט אבל הוא מזכיר בטעם יותר גלידה.. אחוזי השומן ממש נמוכים (חצי אחוז) והוא מכיל המון חלבון והטעם- מושלם! כמה געגועים לסקיר.. כל יום אכלנו אחד.

לקחנו את הזמן להתארגן ויצאנו מהדירה רק לקראת 11 בבוקר. נסענו לריקאוויק עיר הבירה של איסלנד וחנינו ברחוב ממש ליד הכנסיה המפורסמת. ריקאוויק עיר ממש מגניבה וצעירה, אומנם לא יצא לנו המון זמן להיות בה אבל אני חושבת שיש לה מה להציע לאיזה יום או חצי יום. הרבה מסעדות טובות וחיי לילה מפותחים, והאווירה בעיר ממש כיפית.

הלכנו ברחוב הראשי ונכנסנו לחנות בשם the handknitting association of iceland, זו החנות הרשמית של הסוודרים האיסלנדים הידועים והיפים! שם תופרים אותם בעבודת יד, מצמר של כבשים איסלנדיות. כמובן שהצטיידתי בסוודר איסלנדי אמיתי וגם כובע שיתאים :) מאודדדדד יקר אבל בחו”ל אני אף פעם לא עושה חשבון.

והנה הסוודר והכובע היפים שלי wink חרשתי עליהם שם באיסלנד

משם החלטנו לנסוע לסניף הקרוב של בונוס כדי לעשות קצת קניות ראשונות באיסלנד.

בונוס למי שלא שמע, זה רשת סופרמרקטים באיסלנד שנחשבים מאוד זולים יחסית לכמה שאיסלנד יקרה. העצה הכי טובה שאוכל לומר בקשר לבונוס זה לעשות את הקניות שלכם בעיקר בבונוס, שאר הסופרמרקטים פשוט שוחטים במחיר, ושבונוס בעיקר נמצא באזור הדרום, ואולי עוד סניף או שניים בצפון ואחד בפיורדים המערביים, ולכן- תעשו את הקניות שלכם בדרום! אחרת בצפון תצטרכו לשלם הון תעפות.

אצלנו הקנייה בבונוס הפכה להיות בילוי מועדף, תמיד כיף להסתובב בסופר מרקט בחו”ל ואפילו ראינו בבונוס מוצר שכתוב עליו בעברית!! מי היה מאמין, שימו לב:

השעה הייתה עדיין מוקדמת כדי להגיע לגסטהאוס שאנחנו אמורים לישון בו היום, אבל בכל זאת הרמנו טלפון והבעלים הסכים שנגיע ונשים את כל המוצרים שקנינו במקרר. הגסטהאוס ששמו ess guesthouse נמצא רבע שעה מריקאוויק והבעלים מקסימים. הוא ואישתו אנשים מאוד לבבים, וכבר כשנכנסנו אליהם והם גילו שאנחנו מישראל הם התחילו לומר משפטים רנדומליים ודי מוזרים בעברית כמו: “תדליק את האור” ,“איפה אבא?” ועוד משפטים בסגנון שלרגע אני ונמרוד ממש לא הבנו מה קורה כאן. מסתבר שאחות של האישה הזו הייתה נשואה לישראלי, יש להם ילדים אבל הם כבר הספיקו להתגרש מאז, והיא בעצמה כבר ביקרה בישראל בעבר ובפעם הראשונה שהיא ראתה אבוקדו זה היה בישראל (יש לי נטייה לזכור דברים ממש לא חשובים smiley)

המקום מטופח ויפה, ואפילו ראיתי חתול כזה מדהים שמסתובב שם באופן קבוע שכמעט לקחתי אותו איתי הבייתה לישראל (הוא הזכיר לי מאוד את החתול המדהים שלי טוני שמת בפתאומיות לפני 3 חודשים sad)

מפה לשם גילינו שבכלל אין מטבח במקום הזה, רק מיקרו, טוסטר ומקרר.. ואנחנו קנינו פיצות קפואות לארוחת ערב וכבר התחלתי לדאוג מה נעשה איתם.

אבל לא היה לנו זמן להתמהמה- היינו צריכים לנסוע לאטרקציה הראשונה שקבענו באיסלנד, נסענו לנהוג על טרקטורונים! החברה המפעילה נקראת safari quads וקבענו איתם 3 שעות של טרקטורונים. זו ארטקציה ממש יקרה אבל אנחנו בדעה שבחו”ל אנחנו לא חוסכים על אטרקציות. במקור היינו אמורים להיות שם ב-1 בצהריים, אבל כמה ימים לפני שנסענו שלחתי מייל לוודא שהכל בסדר (ככה אני, מנסה למנוע בעיות) ופתאום הם אומרים לי שהכל בסדר אבל אם אנחנו יכולים לבוא ב-9 בבוקר במקום ב-1 כי בשעה 1 הם קבעו טרקטורונים לקבוצה של 150 אנשים (!!) לא פחות ולא יותר… קראתי והזדעזעתי!! 9 בבוקר זו בכלל לא אופציה כי רק נחתנו בחצות, וממש לא התאים לי לנהוג בקבוצה כזו ענקית, הרי כל הכיף בטרקטורונים זה לנהוג מהר בלי לנסוע אחרי אנשים שבקושי זזים. היה לנו “ויכוח” קטן במייל והפעלתי את החוצפה הישראלית שלי כי באמת שקבעתי את הטרקטורונים האלה חודשים מראש.. ובסוף העבירו אותנו לשעה 3 וקיבלנו טיול פרטי !!!!!! (שעולה הרבה יותר בדרך כלל)

היה לנו טיול מדהים, המדריך היה נחמד ומידי פעם עצרנו והוא הסביר לנו על האזור. נסענו בתוך כל הנוף השחור והירוק הזה של הבזלת, ותחשבו שזה היה היום הראשון שלנו באיסלנד ועדיין לא היינו רגילים לנוף הזה אז התלהבנו ממנו ממש. הגענו באיזהשהו שלב למקום מדהים עם מעיין חם טבעי שבוקע מהאדמה, ומים מבעבעים ממנו, ואדים בריח נוראי של גופרית יוצאים מהאדמה.. אין מילים לתאר את הפלא הזה.

3 שעות עברו מהר וסיימנו את הטיול טרקטורונים. היה ממש כיף!! (בהמשך הטיול היה טיול טרקטורונים אפילו יותר כיף מזה). נתנו למדריך הנחמד שוקולד פרה אקסטרה חלב מישראל כאות תודה, והוא היה ממש מבסוט. את הרעיון לחלק שוקולד פרה ישראלי לקחנו מבחור שטייל באיסלנד וסיפר כאן בלמטייל שהחליט להיות שגריר טוב של ישראל, ולכן כל מי שהיה נחמד אלינו, קיבל מאיתנו חפיסת שוקולד מישראל (וכולם ממש שמחו!).

חזרנו לגסטהאוס, התקלחנו, הבעלים החמודים הכינו לנו את הפיצות הקפואות בתנור האישי שלהם, והלכנו לישון. נגמר היום הראשון באיסלנד.

היום השני- 10.9.17 (יום ראשון)

היום קמנו מוקדם כי כבר ב-8 בבוקר היינו צריכים להיות בריקאוויק, קבענו שם להצטרף לטיול במיני-בוס ללא אחרת מאשר שמורת ההרים הצבעוניים, או בשמה האיסלנדי landmannalaugar,

אחרי ארוחת הבוקר יצאנו לדרך, 12 דקות נסיעה ואנחנו כבר על המיניבוס ללנדמנלאוגר, הרכב שלנו הוא רכב משפחתי רגיל ואסור לנו לנהוג בכבישי F, ולכן החלטנו לקחת את הסיור הזה דרך חברת getyourguide לסיור בשם Landmannalaugar and Saga Valley.

נסענו ללנדמנלאוגר במשך שעות, אבל הנסיעה לא הייתה משעממת כי הנוף בדרך מאוד יפה וגם עצרנו מידי פעם במפלים יפים, לידנו ישבה בחורה צעירה יהודיה קנדית בשם קטיה, שדיברה עברית שוטפת להפתעתנו (בילדותה הייתה גרה בישראל), ורוב הזמן דיברנו איתה בעברית וזה היה כיף.

כשהגענו ללנדמנלאוגר נתנו לנו 3 שעות חופשיות להתהלך במסלול, וקטיה הצטרפה אלי ואל נמרוד, למזלנו היה יום כזה יפה עם שמיים כחולים, והנוף היה כל כך יפה, ההרים צבועים בכל מיני צבעים מרהיבים, המון נחלים חמים שזורמים לאורך המסלול, איזה כיף ללכת בתוך כל היופי הזה, איזה טבע נפלא פשוט!! ונהננו מאוד ללכת שם, לפגוש מטיילים מכל העולם, לצלם בלי סוף כי פשוט ההרגשה היא שחייבים לתעד כל רגע מהמקום היפה הזה. אין ספק שלנדמנלאוגר הוא אחד המקומות היפים באיסלנד וחבל לפספס!

באיזהשהו שלב הגענו שוב למקום שבו יוצאים אדים בריח ביצים סרוחות מהאדמה! הריח מזעזע אומנם אבל המחזה כזה מרהיב וקשה להישאר אדיש, אפילו שזה משהו שגרתי כל כך באיסלנד

אחרי שסיימנו את המסלול וחזרנו למקום המפגש, המדריך נתן זמן למי שמעוניין להיכנס למעיין החם הטבעי שיש שם, אנחנו ויתרנו כי זה דרש יותר מידי לוגיסטיקה ולרוץ בקור הזה בבגד ים מחדר ההלבשה עד למעיין.

יצאנו לדרך בחזרה לכיוון ריאקוויק, שוב עצרנו בכל מיני מקומות מאוד יפים, היה יום מאוד ארוך, היינו עייפים וחזרנו לאותו גסטהאוס שבו ישנו אתמול, הפעם אכלנו מרק איטריות של קנור חחח (דווקא טעים) וסיימנו את היום השני שלנו באיסלנד, אין ספק שבינתיים איסלנד פשוט מדהימה.

היום השלישי – 11.9.17 (יום שני)

אחרי ארוחת בוקר טובה שהכינו לנו בגסטהאוס, נפרדנו לשלום מהבעלים של המקום הנפלא הזה, והמשכנו בדרכנו על כביש 1, נסענו למפל seljalandsfoss שמה שמיוחד בו הוא האפשרות הנדירה ללכת מאחורי המפל עצמו. חשוב לי לציין שחייבים מכנסי גשם ושכמיה או מעיל אטום למים, כי כשהולכים מאחורי המפל פשוט נרטבים מאוד!! (אנחנו אפילו קנינו באיביי כיסוי גשם לתיק וזה מאוד עזר). המפל עצמו מרחוק לא נראה מרשים במיוחד, אבל ככל שמתקרבים וחשים את העוצמה שלו קשה שלא להתרשם. השיא הוא עצם ההליכה מאחוריו, אני ונמרוד נהננו כל כך להסתכל עליו מאחור, מזווית שעוד אף פעם לא יצא לנו לראות. החוויה הזו בעיני היא אחת משיאי הטיול!

סרטון קצר של המפל (סליחה על האיכות..יו טיוב הרסו אותה)

אחרי שנהננו כל כך במפל, חזרנו למגרש החנייה, שם קבענו בשעה 11 בבוקר טיול בסופר ג'יפ לתורסמורק עם חברת extreme iceland. כשהזמנתי את הטיול הזה, הסתמכתי בעיקר על התמונות שצירפו באתר שלהם של תורסמורק, בעצם התמונות שכולם מכירים, של הנוף הטיפוסי והמדהים של תורסמורק… אבל בעצם, באותו רגע שעליתי על הסופר ג'יפ המגניב הזה, גיליתי שטעיתי, שזה לא טיול שבו מסיעים אותך לשמורה ונותנים לך מספר שעות להסתובב, אלא זה טיול שמורכב מכמה עצירות בכל מיני מקומות מיוחדים באזור של “תורסמורק”.. בהתחלה האכזבה הייתה מאוד גדולה מבחינתי (נמרוד לקח פחות קשה), מאוד רציתי לטייל בתורסמורק האמיתית והרגשתי שלגמרי עבדו עלי. החלטתי שאנחנו עכשיו כאן באיסלנד, ואין טעם לקחת קשה מידי כי זה לא יעזור, טעיתי ואני פשוט אזרום עם היום הזה וננסה לעשות מהלימונים לימונדה.

ובהחלט אפשר לומר שהיה יום מהנה ביותר. נסיעה בסופר ג'יפ זו חוויה בפני עצמה, ואיתנו היה מדריך פרטי ועוד 3 אנשים נחמדים מגרמניה.

התחנה הראשונה שלנו הייתה הר הגעש eyjafjallajokull – הר הגעש המפורסם שהתפרץ בשנת 2010 ושיתק את תנועת המטוסים בכל אירופה למשך שבועיים שלמים. מהחניה ועד שהגענו למקום עצמו הלכנו במשך חצי שעה בנוף מאוד מיוחד, הולכים על אדמה מלאת סלעים, חוצים נהרות, עד שמגיעים לקרחון גדול, מכוסה באפר וולקני שגורם לקרחון להיות בצבע שחור. המקום עצמו מרגיש שומם כל כך, ואין נפש חיה, הרגשנו לגמרי לבד.

משם נסיעה קצרה מובילה אותנו למה שהמדריך מכנה “תורסמורק”- מיותר לציין שזה לא תורסמורק שכולנו מכירים, אלא הליכה ביער יפה, כשהעצים מסביב צבועים צבעי שלכת, והנוף מאוד יפה, אז אומנם שוב זה לא מה שדמיינתי לי בראש כשסגרתי את הטיול הזה- אבל אני ממש לא יכולה לשלול את הנוף היפה הזה של איסלנד, וגם היה כיף מאוד ללכת ביער היפה הזה כשמסביבנו כל היופי הזה

כשסיימנו את המסלול ביער, עצרנו לאכול בכניסה לשמורה, שם היו ספסלי פיקניק נוחים והכנו לנו מרק איטריות בעזרת הגזיה שלנו, אנחנו מאוד ממליצים לקחת גזיה, ממש כיף להכין תה/קפה/מרק ככה באמצע הטבע, אפילו כשיש רוח חזקה באיסלנד חבל לוותר, ואפשר פשוט לקנות מגן רוח לגזיה כמו שאנחנו קנינו ובעזרתו המים רתחו כל כך מהר והרוח לא הורגשה. (זה עולה גרושים באלי אקספרס, הנה למשל זה )

אחרי ארוחת הצהריים נסענו נסיעה קצרה ביותר לאחד הקניונים היפים באזור, לקניון קוראים stakkholtsgja וצולמה שם איזה סצינה במשחקי הכס (בעצם כל איסלנד זה אתר צילום אחד גדול של משחקי הכס). הקניון ענק! הולכים בתוכו ומהצדדים מקיפים אותנו סלעים ירוקים מרהיבים, הקניון גם גדול מאוד והליכה בתוכו לוקחת זמן, ובסופו מגיעים למפל יפה! אנחנו חושבים שהקניון הזה היה לגמרי שיא היום, ואין שום תמונה שתוכל להעביר את היופי הזה… כי פשוט צריך לראות בעיניים כדי להבין.

כשסיימנו את ההליכה בקניון, חזרנו עם הסופר ג'יפ בחזרה לחנייה של המפל היפה שהולכים מאחוריו (נסיעה של שעה וחצי סך הכל), שם המליץ לנו המדריך ללכת למפל הצמוד למפל שהיינו בו בבוקר, למפל בשם gljufrabui, אנחנו מעולם לא שמענו ולא ידענו שיש מפל כזה חמוד ליד המפל המפורסם, אבל איזה מזל שהקשבנו למדריך, אחרת היינו מפספסים אותו.

המפל הזה הוא מפל שנמצא בתוך נקיק, וכשנכנסים לנקיק כבר מתחילים להרגיש את טיפות המים. נרטבים במפל הזה מכף רגל ועד ראש, אבל זה בעצם מה שכל כך כיף בו (כמובן שצריך להיות לבושים בהתאם עם מכנסי גשם ושכמיה) המפל חוויתי ביותר ומומלץ!

משם נסענו לגסטהאוס שלנו ללילה הקרוב- guesthouse elin שנמצא בעיירה שכוחת אל אי שם באיסלנד. לא מצאתי מקום לישון בו בהמשך כביש הטבעת שיהיה במרחק סביר מהמפל ושלא יגרום לנו לנסוע שעות רק כדי למצוא מקום לישון, אז מצאתי את גסטהאוס אילין, חזרנו קצת אחורה אבל לא משהו מאוד קריטי. אני ממש ממליצה על המקום הזה, הוא מאוד מסודר ונקי, קיבלנו ללא תוספת מחיר שירותים ואמבטיה פרטיים, והכי יפה- הנוף מסביב פשוט מרהיב! זה ממש country side כמו שאנחנו אוהבים, המון כבשים מסביב, הכל ירוק, יש הוט-טאב בחצר מול הנוף המדהים (רק חבל שהתיירים הצרפתיים לא יצאו ממנו מהרגע שהגענו אז לא יצא לנו להיכנס) וכמובן המטבח גדול ומצוייד בכל מה שצריך. מומלץ בחום

במטבח יש מפה גדולה של כל העולם, וכל אורח שמגיע נועץ סיכה מהמקום ממנו הוא מגיע, ראינו שאין בכלל ייצוג של ישראל, וכמובן דאגנו לנעוץ סיכה ולשים גם את ישראל על המפה

הכנו פסטה לארוחת ערב, ושאלנו את המארחת אם היא חושבת שיש סיכוי לצפות הלילה בזוהר הצפוני. היא השיבה שלא נראה לה… וחבל, כי המקום הזה כל כך מבודד וחשוך שיש שם תנאים ממש טובים כדי לצפות בו. בכלל, כל הטיול ניסינו לרדוף אחרי הזוהר הזה (לא אעשה ספויילר אם ראינו או לא חחח תצטרכו להמשיך לקרוא angel) אבל התחושה הייתה שאנחנו עדיין בתחילת הטיול ואם היום לא נראה אז בטוח נראה בהמשך… מה לא??

היום הרביעי- 12.9.17 (יום שלישי)

הבוקר נפתח עם שמיים מעוננים ואווירה קודרת smiley באמת תהיתי לעצמי איך יכול להיות שאנחנו מטיילים לנו באמצע ספטמבר באיסלנד וכל הימים חמימים ובהירים.. אז הנה, היום היה קודר וירד גשם.. ומה לעשות, הכל פחות יפה בגשם וכשהשמיים כל כך אפורים, אבל הכנו את עצמנו מראש לזה ולא נתנו לאווירה הדכאונית לבאס אותנו.

נסענו למפל skogafoss והגשם המשיך לרדת, המפל גבוה ועוצמתי ואפשר ממש להתקרב אליו, ראינו שם בחורה לבושה בשמלה לבנה שהצטלמה לה צילומי חתונה ממש קרוב למפל, בקור המקפיא הזה, וכל המים שמתיזים עליה.. נראה לי ממש לא כיף!

עלינו למעלה בשביל המסודר וראינו את המפל מזווית אחרת, מלמעלה, והמפל כל כך יפה! למעלה רואים כמויות של מים שזורמים בצורה כזו עוצמתית עד שנופלים בבת אחת ויוצרים את המפל היפה הזה. למעלה מאוד מרשים, ויש מסלולי הליכה מסודרים, חבל שלא היה לנו הרבה זמן, אבל אם ממשיכים בערך עוד 5 דקות הליכה בשביל מגיעים לעוד מפל מרשים ביותר ואחד היפים וחבל לפספס אותו. ממליצה למי שיש זמן לקרוא קצת מראש באינטרנט על מסלולי ההליכה שם.

לא רצינו לעזוב, גם הגשם נרגע, אבל היום היו לנו המון תוכניות והיינו חייבים להמשיך הלאה, אז בצער רב עזבנו את מפל סקוגופוס, לא לפני שישבנו מול הנוף הירוק ונהננו מהרגע.

נסענו לעיירה הדרומית ויק, הגשם התחזק במהלך הנסיעה וכשהגענו לחנייה של צוק דירהוליי (Dyrhólaey) לא רציתי לצאת מהאוטו מרוב הגשם והרוחות, בכל זאת התלבשנו בבגדי הגשם שלנו וניסינו להנות מהנוף שלא הרשים במיוחד, אנחנו לא התלהבנו, אולי זה קשור למזג האוויר אבל בעיני שווה לעצור בויק רק אם זה על הדרך, ולא לסטות במיוחד מהדרך.

משם המשכנו לחוף השחור של ויק, שאני בטוחה שביום קצת פחות גשום המקום מרשים.

החול פשוט שחור! הים יפה וסוער, ויש שם אווירה כל כך שונה מכל חוף שאי פעם הייתי בו. יש שם מן קיר טבעי שעשוי מאבנים בצורה מאוד מיוחדת, ומערה, וסלעים בצורות בתוך המים

הרוח הייתה נוראית אז המשכנו בדרכנו, עצרנו לקניות בסופרמרקט, לצערנו לא מצאנו “בונוס” אז נאלצנו לעשות קניות במקום יקר במיוחד..

המשכנו בדרכנו לקניון הכי יפה שראינו באיסלנד, קניון Fjadrargljufur . מדובר בקניון ענק, מרהיב ביופיו! אני ונמרוד נשארנו פעורי פה אל מול היופי הזה.. וואו!!! בתוך הקניון יש מפלים והמון מים בצבע יפה, והקניון עצמו מאוד ירוק! אסור לכם לפספס את הקניון הזה! הייתי בסוג של התרוממות רוח, וגם נמרוד, ואיכשהו גם איך שהגענו הגשם הפסיק יחסית. הדרך לחניה דורשת לעלות על כביש שמוגדר כביש F, ולא ידענו מה לעשות כי אסור לנו לעלות על כביש F, שאלנו פקידת קבלה בבית מלון סמוך שאמרה שלכל רכב מותר לנסוע על הכביש הזה ספציפית ולא לדאוג.

אז נסענו עליו בזהירות ולאט, וראינו המון מכוניות קטנות שנוסעות עליו ונרגענו.

סרטון קצר שמנסה (ללא הצלחה) להעביר את היופי של המקום

היה קשה לעזוב את הקניון הזה, והלוואי שיכולנו להקדיש לו עוד זמן, אני מאוד לא אוהבת לטייל ככה בלחץ והיום הזה הרגיש לי יום לחוץ מידי שאולי הייתי צריכה לפרק ל-2 ימים.

התחנה הבאה שלנו להיום הייתה לגונת הקרחונים, Jokulsarlon, ואם חשבתי שהקניון מקודם היה שיא היום, אז לא ידעתי מה מצפה לי כאן, במקום המדהים הזה, שאפילו אני מרגישה שאני יכולה להגדיר אותו מבחינתי כמקום הכי יפה באיסלנד.

המקום הזה כל כך קסום, כל כך מיוחד.. ובעיקר פוטוגני. אנחנו הלכנו לאורך החוף עם החול השחור לצד כל שברי הקרחונים הקטנים שמונחים עליו, וממול האוקיינוס הגדול עליו צפים קרחונים בכל מיני גדלים ובכל מיני צבעים, והשילוב של המים והשמיים, יוצר מראה כזה מרהיב, וכלבי ים כל כך חמודים שוחים להם בין הקרחונים, מתקרבים לחוף ומתרחקים ברגע אחד.. וואו אחד גדול המקום הזה!!

כלבי ים חמודים שוחים להם בלגונה :

משם עברנו את הגשר ונסענו 5 דקות בסך הכל כדי להגיע לdiamond beach , החוף זכה לכינוי חוף היהלומים בגלל כל שברי הקרחונים שנסחפים אליו מהלגונה הגדולה. המקום מאוד יפה, מיוחד וכמובן שווה להגיע גם אליו

אחרי שהתרשמנו ארוכות מהמראות המרהיבים שראינו, נסענו בערך 10 דקות לגסטהאוס שבו אנחנו ישנים הלילה. הסיבה שבחרתי במקום הזה שנקרא skyrhusid guest house היא בגלל שהמיקום מעולה, ממש ליד הלגונה. אבל המקום הזה היה המקום הכי יקר שלנו בכל הטיול לאיסלנד ואני ממש לא חושבת שהמחיר מוצדק. אומנם קיבלנו אותנו מאוד יפה, עם עוגת שוקולד טעימה שהכינה הבעלים, ויש מקרר גדול שמלא ביוגורט סקיר כמו שאנחנו אוהבים לרשות האורחים, אבל המקום הזה היה המוני מידי, יותר מידי אנשים והיה צפוף. ה”מטבח” לא היה באמת מטבח, אומנם היו שם כיריים אבל המטבח פשוט היה כל כך קטן (ממש מטר על מטר) ותמיד היו שם אנשים שבישלו.. בקומה העליונה יש אומנם 2 אמבטיות לרשות האורחים, אבל האורחים לא שמרו על הניקיון וממש נגעלתי.. בקיצור- המיקום מדהים אבל פחות אהבתי את המקום.

לפי האפליקציה של הזוהר הצפוני, הלילה היה נראה שיש סיכוי גבוה לראות את האורות, ממש התרגשנו ושמנו שעון ל-1 בלילה, מהחלון בחדר לא היה אפשר לראות שום דבר, אז התלבשנו ויצאנו עם האוטו למקום חשוך, חיכינו וחיכינו ולרגע היה נדמה כאילו אנחנו באמת רואים אותם. השמיים פתאום התמלאו כמו מן עשן אפור שזז בשמיים, אבל זה פשוט לא הצליח לקבל צבע.. התאכזבנו מאוד וחזרנו לישון. למחרת הבנו שבאמת ראינו את הזוהר, אבל הוא היה חלש מאוד..

היום החמישי 13.9.17 (יום רביעי):

בוקר טוב לך איסלנד! איזה אנרגיות טובות. קמנו מוקדם כי רצינו לנצל את העובדה שאנחנו קרובים כל כך ללגונת הקרחונים כדי לראות אותה בזריחה.

הגענו ללגונה שוב והפעם היא הייתה כל כך ריקה, לא היו אנשים והרגשנו שיש לנו לגונה פרטית רק בשבילנו. התיישבנו והכנו לנו כוס תה חם, וראינו איך השמש עולה ומאירה את הקרחונים היפים.

באיזהשהו שלב, כשאני ונמרוד מחובקים ומדברים על כמה כיף לנו כאן וכמה שאנחנו אוהבים את אחד השני, פתאום נמרוד עשה לי כזו הפתעה!!! והציע לי נישואין במקום הכי יפה שרק יכולתי לדמיין!! כל כך התרגשנו, לא הבנתי בכלל מה קורה סביבי! איזה רגע רומנטי מלא באושר ושמחה!

נמרוד לגמרי שיחק אותה, ולעולם לא נשכח את הרגע הכל כך יפה הזה

התקשרנו למשפחות שלנו ולכל החברים להודיע להם על הבשורה המשמחת, וכולם כל כך שמחו בשמחתנו..! במשך כל היום היינו מאושרים!!

מהלגונה נסענו למקום המפגש שקבענו כדי לעשות אופנועי שלג!! הגענו לצומת שבו כביש 1 נפגש עם כביש F985 ושם החננו את הרכב וסופר ג'יפ אסף אותנו ועוד כמה זוגות ונסענו למעלה לראש הקרחון הכי גדול באירופה, קרחון ה-vatnajokull, מדובר על קרחון עצום ומרשים במיוחד, מאוד נהננו מהנוף המיוחד שם למעלה, והחלפנו לסרבלים מיוחדים, שמנו קסדות, קיבלנו קצת הסברים איך לתפעל את האופנוע ויצאנו לדרך! נסענו בתוך כל הלבן הזה, ונהננו בטירוף!!!!!! החלק העצוב היה לשמוע שבגלל ההתחממות הגלובלית, ההערכות אומרות שתוך 200 שנה כל הקרחון הענק הזה כבר יעלם…

חשוב להדגיש שהם לא מספקים משקפי מגן מהרוח, וידענו זאת מראש אז קנינו משקפי מגן הכי פשוטים בעולם עוד בארץ שעשו את העבודה. כל שאר המשתתפים שמו שמקפי שמש, אבל בעיני משקפי שמש גורעים מהיופי שמסביב כי הופכים את הנוף לכהה יותר, ומשקפי המגן הקטנים והפשוטים שלנו היו שקופים והיו מצויינים. למי שמעוניין מצרפת קישור למשקפיים שהזמנו (25 ש”ח)

משקפי מגן

אז נהגנו על אופנוע השלג והיה פשוט מדהים, מידי פעם עצרנו וקיבלנו קצת הסברים על הקרחון, צילמנו והצטלמנו ובעיקר היינו מאושרים!! חייבת לציין שמדובר על אטרקציה יקרה מאוד(!) ואומנם כל הסיפור לוקח 3 שעות כי בכל זאת לוקח זמן להגיע לקרחון ולהתלבש וכל ההסברים, אבל בסופו של דבר נוהגים רק 45 דקות על האופנוע שלג.. אז כך שמי שזה לא בתקציב שלו הייתי מציעה פשוט להגיע לבד לקרחון, ולהנות מהנוף המרהיב שהוא מציע, אומנם אופנועי שלג זה כיף לא נורמלי אבל לא חובה. ראינו המון ג'יפים שעלו עד למעלה ויצאו לטייל בקרחון וזו נגיד חוויה שלא הייתי מפסידה.

אחרי האופנועי שלג נסענו קצת אחורה בערך שעה לשמורת skaftafell, בשמורה יש המון פעילויות ומסלולי הליכה יפים, אבל אנחנו קבענו שם הליכה על קרחון של שעתיים בערך, לקחנו את החבילה הבסיסית והמומלצת ויצאנו לדרך. היינו קבוצה קטנה עם מדריך איטלקי מקסים, הלבשנו על הנעליים שלנו את הדוקרנים שעוזרים ללכת על הקרח וקיבלנו את הגרזן המיותר הזה והתחלנו ללכת על הקרחון, מדובר על אותו קרחון ידוע שמקודם נסענו עליו באופנועי שלג, פשוט מצד השני שלו.

היה כיף ללכת על הקרחון, הנוף מסביב יפה מאוד ושוב שמענו סיפורים עצובים על ההתחממות הגלובלית, ועל כך שתוך שנתיים כבר לא יוכלו לעשות יותר סיורי הליכה על קרחון שם, כי הקרח נמס בקצב מפחיד והולך להיווצר שם אגם גדול ויהיה מסובך להגיע לקרחון.

אנחנו נהננו מאוד בהליכה על הקרחון וממליצים על זה wink

הצבע השחור של חלק מהקרחונים קרה בגלל שבכל פעם שמתפרץ הר געש אז האפר הוולקני נסחף עם הרוח ומגיע עד הקרחון. אין ספק שקרחון בצבע לבן וכחול הרבה יותר יפה, אבל אין מה לעשות עם זה.

כשסיימנו עם ההליכה השעה הייתה כבר איזה 6 בערב ונסענו קצת פחות משעתיים כדי להגיע מקום לינה שלנו בעיירה הופן (hofn) למקום שנקרא house on the hill, אנחנו ממליצים על המקום הזה, היה מאוד מסודר ונקי שם, המקום מודרני ויש מסביב המון מסעדות. הבעיה היחידה היא שבמטבח אין כיריים, אין כלום במטבח, רק טוסטר ומכונת קפה. אז ארוחת ערב הלכנו לאכול בתחנת הדלק הקרובה כי לא רצינו ללכת למסעדה יקרה.

היום השישי- 14.9.17 (יום חמישי)

היום הזה שימש כיום מעבר לפיורדים המזרחיים של איסלנד. עזבנו את הופן היפה לכיוון העיירה הכי יפה בפיורדים המזרחיים , העיירה seydisfjordur , מדובר על נסיעה של קצת יותר מ-3 שעות.

נסענו בתוך נופים מדהימים, השמש האירה במלוא העוצמה את הים הכחול, נסענו בתוך הפיורדים היפים, עם המוזיקה היפה שהבאנו איתנו לטיול, ונהננו מכל רגע, הנסיעה הזו בין הפיורדים פשוט הייתה חוויה בפני עצמה, ומידי פעם עצרנו לצלם קצת את הנוף. הנופים באיסלנד כל כך מיוחדים, שאין ספק שחלק מהחוויה באיסלנד זה לנסוע בתוך הרכב בתוך נוף פראי שמשתנה מיום ליום, כל יום ראינו נוף אחר, והרגשנו שהגענו למדינה אחרת.

החלטנו לעשות עצירה בדרך ועצרנו בעיירה ממש חמודה בשם djupivogur, ידענו שיש שם בית קפה נחמד לעצור בו לעוגה וקפה. העיירה מאוד ציורית ויפה

נכנסו לLangabud museum cafe, בית הקפה נמצא בתוך קראוון כזה בצבע אדום, והזמנו אני ונמרוד כל אחד פרוסת עוגה, הבעיה היא שלא ידענו שכל פרוסה כאן זו פרוסה ענקית! ארוחה בפני עצמה! ופשוט לא היה שום סיכוי שנוכל לסיים את זה (דרך אגב המחיר ממש סבבה לאיסלנד, 26 שקל לפרוסת עוגה). העוגות היו טובות אבל לא הייתי אומרת שהן העוגות הכי טובות שאכלתי בחיי.

הבית קפה מציע גם מרקים טובים ועוד אוכל טוב וטעים wink

עשינו סיבוב קצר בנמל של העיירה, מקום מקסים! והמשכנו בדרכנו. בשעה 2 התייצבנו מאחורי מלון בשם hotel hallormsstadur שם קבענו בפעם השניה בטיול הזה- טיול טרקטורונים. אתם צריכים להבין, אנחנו חולים על טרקטורונים ואף פעם לא נמאס לנו. יש משהו מאוד כיף בלנהוג בטרקטורון ולחוות את הנוף דרכו. (לפני שקבענו טרקטורונים היינו אמורים היום לעשות מסלול מאוד חמוד למפל בשם hengifoss, שווה לבדוק)

הפעם קבענו עם חברת east highlanders שמצאתי ממש במקרה כמה שבועות לפני הטיול. המחיר היה הרבה יותר זול מהטיול טרקטורונים שהיה בריקאוויק, והנוף שונה לגמרי (בתוך יער). דיברנו דרך המייל לפני הטיול עם בחור בשם jens והייתי בטוחה שהוא המדריך היחיד שם כי זו חברה קטנה, גם בתגובות שקראתי בטריפדאוויזור שיבחו והיללו את המדריך הזה, אז כשהגענו וגילינו שקיבלנו מדריך אחר, מבוגר כזה, התאכזבתי ממש. הוא היה חמוד ונורא קליל, בגלל המחיר הגבוה החלטנו מראש לחלוק ביחד טרקטורון אבל הוא התעקש שיותר כיף שכל אחד נוהג על טרקטורון משלו והסכים לכך בלי שנצטרך לשלם תוספת מחיר (ומדובר על תוספת של כמה מאות שקלים), יצאנו לדרך ומהרגע הראשון הרגשתי שזה הולך להיות אחד הטיולים!! פשוט היה כל כך כיף על הטרקטורון, ונסענו שם על הר מלא אבנים ופיתולים, מסלול לא קל בכלל אבל זה בעצם כל הכיף לא?

המדריך הזה היה מטורף לגמרי ופשוט נסע כאילו אין מחר. נתן לנו להרביץ שם מהירות, והיו כמה פעמים שהוא פשוט נעלם לנו לכמה דקות ואנחנו פשוט היינו לבד שם ביער הענק הזה, איזה כיף היה! כל כך שמחנו שבסוף הוא היה המדריך שלנו כי פשוט לא היה אכפת לו מכלום. באיזה שהוא שלב, אנחנו נוסעים ופתאום הוא עוצר ושואל אותי איפה נמרוד.. חייבת לציין שלא שמתי לב בכלל שנמרוד לא מאחורי ופשוט נבהלתי כי לא היה לי מושג כמה זמן אנחנו נוהגים ככה בלי נמרוד. הוא אמר לי לחכות שם ולא לזוז וירד עם הטרקטורון בחזרה לחפש אותו.. הייתי שם לבד באמצע שום מקום, המדריך גם נעלם מהאופק, ופשוט התחלתי כל כך לדאוג לנימי, וואו כמה שדאגתי שם ולא ידעתי מה לעשות.

עברו בסך הכל 5 דקות אולי אבל לי זה הרגיש כמו נצח, ופתאום אני רואה את שניהם נוסעים לכיווני. כמעט בכיתי מרוב אושר כשראיתי את נימי כי לא ידעתי כבר מה לחשוב! מסתבר שמרוב שהמסלול הזה מאתגר נימי נתקע באיזה סלע והטרקטורון התהפך!! והוא קפץ ממנו בזמן אבל לא יכל להרים אותו לבד.

בקיצור- מאוד חשוב להיזהר! אני לא רוצה להפחיד אף אחד, באמת שזה היה הטיול הכי טוב שעשינו עם טרקטורונים (ועשינו!) וכל כך נהננו ולא הרגשנו איך עברו להן שעתיים וחצי, גם הנוף היה מטורף!! בקיצור מאוד מומלץ.

אחרי שנפרדנו לשלום מהמדריך המקסים, (כמובן שקיבל שוקולד פרה אקסטרה חלב והתלהב ממש) נסענו למקום הלינה שלנו בבירת הפיורדים המזרחיים. הגענו לsedisfjordur היפה והתמקמנו בחדר. הגסטהאוס בו ישנו מומלץ ביותר! אפילו שידרגו אותנו בחינם לחדר עם אמבטיה פרטית. המקום הזה מאוד מסודר והמטבח ענק ומצוייד בהכל, פגשנו שם תיירים מכל מיני מקומות בעולם והיה נחמד. למקום קוראים post hostel

העיירה הזו ממש מצאה חן בעיני והיא הייתה פשוט נורא יפה

באיזה 9 בערב ראינו את כולם מתלהבים ויוצאים החוצה, גילינו שיש זוהר צפוני בחוץ!

יצאנו וראינו אור ירוק בשמיים!! איזה יופי! זה עדיין לא היה מאוד חזק, אבל בהחלט זה היה הזוהר, התלהבנו כי חשבנו שאם ככה אנחנו רואים עכשיו את הירוק הזה בשמיים, אם ניסע למקום חשוך יותר בטח נראה את הזוהר במלוא עוצמתו! אז נסענו ועזבנו את האורות של העיר, נעצרנו במקום חשוך, היה קור אימים בחוץ, לא יכולתי לעזוב את הרכב מרוב שהיה לי קר, אז רק נמרוד יצא. השמים זהרו אבל לא מספיק חזק, זאת אומרת היה צריך להתאמץ כדי לראות את האורות. ניסינו, באמת שניסינו, נתנו לזה צ'אנס, אבל אין, זה פשוט לא היה זה, נימי התאכזב, ראיתי עליו, גם אני כבר הייתי מאוכזבת. אנחנו כבר שבוע באיסלנד וכולם רואים את הזוהר חוץ מאיתנו, ואולי בכלל כבר לא נראה אותו בכלל…?

מוזמנים להמשיך איתי לחלק ב' של המסע הנפלא שלנו לאיסלנד ותדעו אם ראינו את הזוהר בסוף, או שנצטרך לנסוע שוב :)

תמונת הפרופיל של דנוש60
צפייה בפרופיל שליחת הודעה הבלוג של דנוש60