ביום חמישי ה 18/09/2014 בשעה 10:10 נחתנו רעייתי ואני (שנינו בשנות הארבעים)בשדה התעופה שונפלד בברלין עם up של אל על .מהשדה יצאנו לתחנת הרכבת שמרוחקת כ 500 מ' מהטרמינל. בתחנת הרכבת לקחנו את s-45 לתחנת sudkreuz ומשם רכבת נוספת ל-anhalter שם היה בית המלון שלנו-wyndham grand .הערות לרכבת :קחו מהארץ שטרות של 10 ו 20 יורו כי בתחנה המכונות למכירת כרטיסים לא תמיד מקבלות שטרות מעל ל 20 יורו.הערה נוספת בתחנת הרכבת בקומת הקרקע יש 6 מכונות למכירת כרטיסים כשהגענו בכל מכונה עמדו כ-20 איש נקודת היציאה של הרכבות לברלין היא כשניכנסים למקום בו נמצאות המכונות למכירת כרטיסים יש במרכז בצד ימין מדרגות שעולות לתחנה גם שם יש מכונה למכירת כרטיסים ללא תור.רכבת נוספת לברלין היא s-9 שמגיע לתחנת ostkreuz שנמצאת בחלק המזרחי של ברלין סעו לתחנה הקרובה למלון שלכם בכל מקרה תדירות הרכבות גבוהה.כאמור הגענו למלון שלנו אליו הגענו דרך האתר hotwire אתר שאתה מזמין מלון ,יודע את המיקום בערך ורק אחרי שאתה משלם אתה מקבל את שם המלון(יכול להכניס פרמטרים לסינון כמו מספר כוכבים ,דירוג בטריפ-אדוויסר וכו')המלון מצויין יש תחנת מטרו כ 200 מ' מהמלון. אנו הזמנו עם ארוחת בוקר אבל הסתבר שקיבלנו חדר(113$ ללילה לזוג )בלי ארוחת בוקר שעלתה 19 יורו לאדם והרווחנו כי באזור מצאנו מאפיות לקפה וסנדביצים ובורקסים טורקיים מעולים עם קפה מצויין שסה”כ הארוחה לשנינו עלתה בסביבות 10 יורו.אחרי שהתמקמנו ירדנו למטרו שם קנינו כרטיס יומי שעולה 7.2 יורו לאדם שמתאים לאזורים a+b+c כרטיס לאזורים a+b או ל-b+c עולים כ חצי יורו פחות,העדפנו לקחת את המורחב ולא להסתבך שימו לב אם תוציאו כרטיס שעולה חצי מחיר סימן שקניתם כרטיס לשעתיים ,הקנס על נסיעה ללא כרטיס בתוקף הוא 40 יורו.בקיצור נסענו לאלכסנדר פלאץ לטיול סגוואי ב-city sagway שנמצא בכיכר מצד ימין לכניסה לבניין הטלוויזיה הענק.את הכרטיסים הזמנו בארץ 65 יורו לכרטיס טיול בן 4 שעות (15:00-19:00)שהיה שווה כל יורו אשתי חששה מאוד אבל היה לנו מדריך בשם טובי מעולה שבהמון סבלנות לימד את אישתי איך לנסוע על הסגאווי טיול כאמור מומלץ מאוד.אחרי הטיול נסענו לשוק אוכל שנקרא markethalle שוק שפתוח בימי חמישי בין 17:00-22:00 שוק צפוף כייפי מאוד וטעעעים בכניסה יש דוכנים שמוכרים יין אתה משלם 6 יורו לכוס כאשר 3 יורו הם פיקדון להחזרת הכוס אתה מסתובב אוכל ושותה ,חוויה ,כל מנה עולה כ-5 יורו .הערה :תסתובבו יחד תקנו משהוא ואז תמצאו מקום לשבת אך זאת משימה לא פשוטה כי השוק צפוף מאוד אבל אחרי שתתפסו אל תקומו ,אשתי שמרה על המקום ואני ערכתי גיחות לקניית אוכל ושתיה. ביציאה מהשוק המקורה דרך אגב,תמצאו את עצמכם ברחוב שמלא בפאבים שנראים אחלה אנחנו פשוט כבר היינו מותשים וחתכנו למלון.איך מגיעים :יורדים בתחנה gorfitzer bahnhof קו-u והולכים דרך מסעדות תורכיות לרחוב puklergratze(צפונית מזרחית מהתחנה)עד כאן היום הראשון.
היום השני:התחלנו בארוחת בוקר שכללה סנדביץ בורקס תרד תורכי מאפה גבינה ושני קפה סה”כ 8.6 יורו אח”כ המשכנו ברגל למוזאון היהודי מרשים מאוד שהינו שם כ-שעתיים וחצי ופשוט לא יכולנו יותר יכול להיות שאם היינו עוצרים שותים קפה וממשיכים עוד כשעה היינו ממצים את המוזאון עד תומו.אח”כ נסענו לקניון ה-k.d.w. היוקרתי מאוד שם המליצו לנו על ארוחת צהריים בקומה העליונה ,למרות שהקניון יקר (מאוד) אמרו לנו המזון שם זול וטעים.לסיכום רק אומר שקבלנו עוד המלצות מאותו המקור אבל דאגנו להתעלם מהן למה? כי ראשית האוכל היה סביר מינוס והמחירים היו לא זולים בכלל כי משם המשכנו לאלכסנדר פלאץ ונכנסנו לקניון זול יותר שנקרא galeria kaufhofe(ביציאה מתחנת מטרו -u)ושם בקומה העליונה יש גם שוק/מסעדה אבל צהמחירים זולים יותר אם ב-kdw יין לבן 500cc עלה 12 יורו בקניון”שלנו” עלה כך בקבוק ואם 100 ג' סלטים עלה בראשון 3 יורו אצלנו עלה 1.85 יורו.בקניון ליד יש בית מרקחת (רשת dm)שם קנינו סכין גילוח +סכיןשל גילט(מאך 3)+חבילה של 6 סכינים סה”כ 18 יורו בנוסף יש שם קיר שלם של מוצרים קטנים לטיולים כמו משחות שיניים קטנות וכו'.דרך אגב אפשר להעלות סכין גילוח כזה למטוס.בערב יצאנו לפאב ברחוב oranien ,במטרו (u) לתחנת mortipal הפאב המומלץ היה במספר 34 לטעמנו היה רועש מדי לכן ישבנובפאב במספר 39 נחמד חשוב להדגיש כי בראב הפאבים מעשנים צ בפאב הזה לא היה אוכל אבל בצמוד לו היתה פיצריה שהפתיע אותנו לטובה.דרך אגב הבעלים של הפיצריה מוצאו מטורקיה (כמו הרבה מבעלי חנויות המזון,מסעדות בתי קפה ומאפה) וארי ששאל ואמרתי לו שאני מישראל נתן לי מלבן פיצה במתנה!!!
היום השני שבת קודש התחלנו בשוק אוכל בשכונת שונברג ב winterfeld platz שוק מעולה טעים מאוד מאוד האוכל הכי טוב שאכלנו בברלין עדיף להגיע ולאכול שם צהריים יש שם שני דוכני בורקס טורקי (תרד עם גבינה) אחד בקצה ואחד יותר לאמצע(יותר טעים) אוכל וויאטנמי ובעיקר סנדביצים עם דגים טריים טריים אכלנו עם שרימפס וסלמון טעימים מאוד והצטערנו שלא אכלנו את המעושנים או את המטיאס עם ערימת הבצל.משם המשכנו למוזיאון הטופוגרפיה של הטרור ומשם אכלנו צהריים במסעת הוויאטנמית של וונג המומלצת. אשתי אמרה שהיה טוב אני לא התלהבתי בלשון המעטה ,הזמנו שלוש מנות אחת סלט חריף בטירוף מקלוני שרימפס בציפוי ,מנה שהיתה נקודת האור ומרק עם בשר אווז שהיה יבש בצורה יוצאת דופן משם חזרנו לנוח וחזרנו לאזור בערב ישבנו בפאב נחמד באזור .
ביום ראשון יצאנו לטיול עם נדב(אפשר למצוא באינטרנט)בעקבות המלחמה הקרה” היה מעניין מאוד ,הסיור לוקח אותך למקומות שסביר להניח שלא תגיע אליהם היינו קבוצה של כ-10 ישראלים עם מאיה המדריכה שהפגינה בקיאות רבה בחומר. הסיור נמשך כ-4 שעות מ-10:00-14:00 משם הלכנו לשוק של יום א' במאופארק השוק היה צפוף מאוד ואיך שנכנסנו יצאנו והלכנו לאכול שניצל יש מסעדה מומלצת בשם אוסטריה ב Bergmannstrasse 30, Kreuzberg הגענו בסביבות 15:30 והסתבר כי המסעה נפתחת ב-18:00 ליד המסעדה יש כיכר שהיה בה שוק נחמד מאוד אבל באנו לאכול שניצל אז התחלנו לחפש מסעדת שניצלים הלכנו כאותו הרחוב כאשר גבינו מופנה למסעדת אוסטריה ואחרי כמה מאות מטרים בצד הימני(צפוני) של הרחוב בהצטלבות עם רחוב נוסף ראינו מסעדה התיישבנו והזמנו לקח קצת זמן אז ביינתים שתינו יין לבן איכותי עד שהגיעו השניצלים שהיו טעימים ,לא קבלנו מנות ענקיות שגלשו מהצלחת אבל בהחלט המנות היו משביעות.משם המשכנו לeast side galery טיילנו לאורך החומה המצויירת ומשם חזרנו למלון ויצאנו לפאב ליד התחנה שלנו פאב מקומי שהבעלים לא הבין מילה באנגלית למרות שהיה תפריט באנגלית שצינו בירה טימה מאוד והזמנו בתחילה גבינה קרה על פרוסת לחם אח”כ הזמנו אותו הדבר עם בשר ,קבלנו בשר טחון חי לחלוטין על פרוסה ,עם הרבה בצל ,לא אכלנו אבל הבעלים בהגינותו לא חייב אותנו.
ביום שני על הבוקר קמנו וקנינו כריכים לנסיעה ולטיסה נסענו ברכבת לשדה התעופה שונפלד ,שימו לב החזרה מטרמינל D ,תוך פחות משעה מהרגע שיצאנו מהמלון היינו בשדה.מקווה שעזרתי לכם אנחנו מאוד נהננו בהצלחה
איתן ונעמי (מודיעין)