טיילנו בבורמה שבועיים , בינואר 2011.
אין ספק שזהו אחד המקומות המשמעותיים ביותר בהם טיילנו.
איזו הצהרה בומבסטית ! וכשאני באה להסביר , המראות , התחושות המחשבות וההתרגשויות - צפות ומציפות.
התמונות המצורפות וודאי יעזרו לתאורי הרשמיםשהרי ... תמונה אחת שווה יותר מאלף מילים !
בורמה לא קלה לטיול עצמאי מבחינת תשתיות תיירות , עובדה שהיתה ידועה לנו אבל ... אין ידיעה תאורטית כהתמודדות מעשית ... ולמרות זאת כדאי לבקר בה ! אשתדל לצקת למילים הכתובות את אותו הקסם המיוחד בו חשתי שם.
בורמה -; golden land - ארץ הזהב כפי שמכריזים השלטים הרבים ברחבי ינגון הבירה , אכן ארץ הזהב וה...דלות !
ניגודים בלתי נתפסים. מצד אחד שפע של מקדשים ופגודות מפוארים ועתירי זהב ומנגד ,העוני - דרכים , "כבישים" משובשים ומכוניות מאד ישנות ובמצב תחזוקה עלוב.
יש תחושה של מעבר במנהרת הזמן ,לאיזשהוא זמן שהיה ... פעם...פעם....
האנשים, חביבים ומאירי פנים , חייכנים .רובם ככולם לבושים בתלבושות המסורתיות, חצאיות הלונגי -; גם לגברים ,פני הנשים מרוחות באבקת הטנקה הצהבהבה .
בורמה גדולה מאד בשטחה, ואת המרחקים הגדולים "קצרנו" בעזרת טיסות הפנים ולנסיעות האחרות נעזרנו במוניות אותן
שכרנו בהתאם לתכניות.
אתמקד בתאורי במספר אתרים שהיו החוויתיים יותר לנו.
מסלול הטיול : ינגון , מנדליי העיר וסביבותיה כולל מינגון , באגן ,הר פופה ,קלאו , מערת פינדיה ,יום טרק מקלאו לכפרים ,אינלה לייק ,ינגון.