באוגוסט 2016, יצאנו משפחה של זוג עם שלושה ילדים בגילאי 6,3 ו-9 לטיול של שבועיים בסלובקיה ופולין.
מדינות מדהימות ,זולות, מלאות אטרקציות ומזג אוויר מושלם וקריר!
כרטיסים נקנו ארבעה חודשים מראש בוויז אייר יצא לנו 5,500ש"ח כולל 2 מזוודות לכיוון.
נחיתה בקטוביץ, בשעת לילה מאוחרת, ישנו במלון-BEST WESTERN PREMIER Hotel Forum Katowice'
מומלץ בחום רב! מחיר לא ייאמן של 55 דולר ללילה לחדר שמחולק לשניים, קצת צפוף אבל סה"כ להעביר את הלילה. המחיר כולל ארוחת בוקר ממש טובה.
למלון הגענו במונית שלקחנו מהשדה, שילמנו 200 זלוטי (נסיעה של 25 דקות) היה נראה לנו מחיר סביר, בשלב הזה עוד לא הבנו באיזה מדינה זולה נחתנו(:כשהגענו למלון יצאה ממונית אחרת משפחה ישראלית ששילמו 100זלוטי, הסתבר שהם הזמינו מונית מראש דרך המלון.
השכרנו רכב מחברה פולנית http://www.gt-cars.pl/en/, המחיר יצא נמוך משמעותית מכל חברה אחרת שבדקנו ,מומלץ בחום! (לא היו לנו איתם שום תקלות) בחור מהחברה הגיעה עד לפתח המלון להביא לנו את הרכב.
ממש ליד המלון יש פארק מאוד גדול עם שפע אטרקציות לילדים.. (לונה פארק וכו'..)לא הלכנו, בטוחה שהוא מקסים אבל מצד שני ,לדעתי יש יותר אטרקציות בהמשך..
יצאנו לדרך, התחנה הראשונה הייתה זקופאנה, עיירת נופש בדרום פולין. הדרך הייתה אמורה לקחת לפי הוייז לא יותר משעתיים שלוש בפועל לקח כמעט יום שלם, אולי הוייז לא לקח אותנו מדרך אידיאלית היו גם לא מעט פקקים, עשינו גם כמה וכמה עצירות בדרך המדהימה והיפה.
זקופאנה, עיירה יפיפיה, הכול בתים מעץ, סגנון בנייה מאוד ייחודי, ישנו במלון יפיפה ומומלץ, האמת כל המלונות שם מהממים ,בבוקר יצאתי לבד כשכולם ישנו, לרכיבה על אופניים (היה במלון לאורחי המלון)עשיתי סיבוב של שעתיים בעיירה עצמה, פשוט מדהים! היה מזג אוויר מושלם קריר כזה, הכול שקט ויפה מסביב, פשוט שוטטתי בעיירה.
זקופנה נמצאת בהרים ולכן היא מקום מאוד קריר(בחורף זה אתר סקי) להיות באוגוסט עם מעיל אחרי שבשנים הקדומות בילינו את הקיץ באילת זה חלום.
בעיירה יש מדרחוב מקסים מלא מסעדות (Krupowki Street), כרכרות סוסים ונחל שעובר בצדו, ובקצה הרחוב (למעטה, לכיוון ההרים ומעבר לכביש) יש שוק מגניב, מאוד נהנינו עם הילדים, יש בשוק בובות ענק להצטלם איתן, ציפס טעים בטירוף על מקל וכל מיני שטויות מגניבות. בקצה של השוק יש הר שניתן לעלות אליו ברכבל ובתחתית ההר יש לונה פארק קטן מאוד, אבל מאוד כייפי! (מספר מתקנים קטן כשמשלמים על כל מתקן בנפרד) הלונה פארק היה ריק לגמרי (כייף!)
רצינו לעלות לרכבל (יש שם למעלה נוף על האזור ועוד שוק ולונה פארק נוספים) היה תור מטורף.. (התור היחיד שראיתי בטיול) אז ויתרנו.. ביום האחרון שכבר באנו לעזוב גילינו שיש מכונת כרטיסים אוטומטית לרכבל בקצה המדרחוב שדיברתי עליו קודם בצד של המדרחוב, לא של השוק! אף אחד לא יודע עליו ולכן לא היה שם נפש חיה.. הבעיה, שהיה כרטיסים רק לשעה יותר מאוחרת והיינו חייבים להמשיך הלאה. (לדעתי יש אפשרות להזמין מראש כרטיסים באינטרנט, מה שכן זה מחייב על שעה מסוימת ואסור לאחר)
ביום השני יצאנו לשיט בשמורת פניני, די התברברנו עד שמצאנו עם איזה חברה לצאת, מצאנו מקום ממש במורד הנהר שהעלה אותנו ברכב שלו למעלה, החלטנו בהמלצת המקום שמצאנו לקחת סירה ללא מדריך, הוא הוריד אותנו בנקודה רחוקה והיינו אמורים לחזור לבד במורד הנהר עד אליו. העדפנו ככה כי לעשות את זה בקצב שלנו ובפרטיות, בדיעבד היה טעות איומה.. השיט פשוט מדהים שאין מילים נוף יפיפה אבל.. תוך רבע שעה הילדים השתעממו, היה קור כלבים (והיינו עם מעילים) זה לקח משהו כמו שלוש שעות להגיע כשכל הדרך אני ובעלי חותרים בקצב כדי לסיים את הסיוט, לאחר שלוש שעות של ידיים כואבות ראינו מרחוק את המקום של ההשכרה והיינו מאושרים ואז.. הסירה שלנו עלתה על סלע ענק , נתקענו במקום! אף אחד לא עובר שם (כל השיט ראינו רפסודה אחת!) מהכביש לא רואים אותנו, במשך חצי שעה אנחנו דוחפים ושום דבר לא זז. היה מלחיץ בטירוף! אחרי חצי שעה עברה רפסודה צעקנו לעזרה אבל הם צעקו שלא יכולים לעזור לנו כי הרפסודה לא יכולה להתקרב לאזור שלנו עם האבנים. הלחץ גבר היינו במרחק מאוד קצר שבעלי ייקפוץ למים הקפואים וישחה עד למקום ההשכרה.. פתאום בדרך נס (אחרי כמעט שעה) השתחררנו, בקיצור רק עם מדריך!
בדרך עצרנו במסעדה שנמצאת בדרך לזקופנה שיוצאים מהעיירה של השיט, יש גשר, מיד בימין נמצאת המסעדה. הכל היה מעולה וטעים.. מסעדה יפה הכול מעץ והמחיר לא ייאמן! יצא לנו 70₪ למשפחה ואנחנו אוהבים לאכול! המסעדה הכי זולה שנתקלנו בה.
העיירה שבה נמצא השיט נראית מאוד נחמדה (היינו בצד הפולני) ראינו שם מגלשת הרים (מחוץ לעיירה)והנוף ממנה היה נראה מדהים (לצערי לא הספקנו) .
משם המשכנו לסלובקיה, לינה באזור TATRANSKA LOMNICA, המלונות בסלובקיה פחות יפים באופן משמעותי, סגנון מאוד צנוע ומיושן, בדיעבד הייתי נשארת לישון עוד כמה לילות בזקפואנה כנקודת מוצא לטיולים בטטרה הגבוהים , כיוון שהיא מאוד קרובה והרבה יותר אהבתי את האווירה מבחינת מלונות ומסעדות. (מבחינה המראה)
כיוון שאנחנו עם ילדים פחות חיפשנו מסלולי הליכה ולכן בעניין הזה אין לי הרבה ידע.
הדרך מזקופאנה מדהימה, הכל ירוק, מלא נחלים בכל פינה, עצים בגבהים לא נורמליים עשינו עצירה בזדיאר, מקום עם נוף לא מין העולם הזה, פשוט הלכנו בכפר ברגל, עצרנו במספר גני שעשועים של מסעדות ונהננו מהנוף(בסלובקיה לכל מסעדה כמעט יש גן שעשועים קטן עם טרמפולינות ואומגה)
ביום הראשון נסענו לקושיצה, מרחק של בערך שעה וחצי שעתיים, זאת הייתה טעות. עיר מקסימה אבל לא שווה את הנסיעה במיוחד, יש מספיק מה לראות בהרים. יש עיר עתיקה נחמדה להעביר בה שעתיים ושאר העיר שיכון המזרח, במקרה הטוב. בדרך עצרנו בטירת נחמדה(Spiš Castle) היא מאוד עתיקה כך שזה ממש שרידים, יש בפנים תצוגה של כל מיני דברים נחמדים לילדים כמו שיריון אבירים, חרבות, מתקני עינויים וכו'.. חביב מאוד. אגב כל הדרך הייתה מאוד לא יפה .. זה לא החלק היפה של סלובקיה.
למחרת נסענו לרכבל Bachledova dolina עולים למעלה בנוף מקסים, הרכבל פתוח, מעט מפחיד, למעלה מעבר לנוף הקסום , יש אטרקציות לילדים, רכבת הרים (הכי טובה שראינו בטיול כי הייתה ארוכה יחסית ובנוף חביב) ,וטרמפולינה , המקום היה ריק מאדם! תענוג!
יום למחרת נסענו לפארק המים בפופארד, חוויה שפחות זכורה לי לטובה, זה נחמד מאוד אבל לא הייתי קוראת לזה פארק מים זה בעיקר בריכות חמות עם איזה מגלשה וחצי. מה גם שלמרות שזה מתחם סגור לרוב עדיין קריר כשיוצאים מהמים. הילד בן השלוש גם לא הוסיף לכייף. המחיר ממש לא זול (בערך 80 ₪ לאדם, נדמלי שרק הגדולה שלי שילמה) אם אני זוכרת נכון, ילד עד גיל 6 נכנס חינם לכל האתרים בסלובקיה).
למחרת נסענו לרכבל, שמעלה לאגם NOVY SMOKOVEC(מקווה שאני לא טועה בשם) המחיר גבוה, העלייה ממש לא משהו (נוף מאוד יבש) למעלה יש אגם מאוד מאוד יפה ונמצאים בגובה עצום כאילו התוך העננים, יש אפשרות לעלות עוד תחנה אנחנו הסתפקנו בזאת לש האגם, יש מסלולי הליכה אנחנו ויתרנו.
התחנה הבאה שלנו היא לינה בליפטובסקי מיקולאש, בטטרה הנמוכים.. ביום העזיבה היה גשום, עצרנו בדרך באגםŠtrbské Pleso, רצנו בגשם עם המטרייה להציץ והמשכנו הלאה. הגענו לריוור סייד, מלון בטטרה הנמוכים ליד ליפטובסקי מיקולש, מקום קסום, המלון יושב בתוך ההרים לידו נחל זורם, מומלץ ביותר! המקום בבעלות ישראלית (למרות שלא פגשנו את אותו ישראלי), החדרים לא מאוד מאובזרים אבל סהכ מאוד מומלץ . אפשר לסגור דרך האתר שלהם כי בבוקינג לרוב מלא.
בעקבות ניג'וסים של הילדה הלכנו גם לפארק המים טטרלנדיה, אותה החוויה הפחות חיובית שהייתה לנו בפופארד. כאן יש יותר מתקנים (מגלשות) רק שרובן בחוץ והיה קפוא! אז די מהר ברחנו משם ודי בעצבים. המים אומנם ברוב המתקנים חמים אבל בזמן ההמתנה בתור קופאים למוות.
ליד הטטרלנדיה יש גם חיות שנקרא זו קונטקט, מקום חובה!!! זה גן חיות שמחזיק חיות מאוד מיוחדות, כמו קנגורו לבן, סוסי פוני ננסיים, גורי דובים ונמרים (שאחד גם לבקן) ועוד.. את רובם ניתן ללטף, ולא, הם לא מסוממים הם פשוט גורים. מה יהיה שהם יגדלו? (אין לי מושג). אבל היה מקום מדהים.
ליד יש בית הפוך, נחמד לילדים, נכנסו קיבלנו סחרחורת ויצאנו אחרי דקה. לדעתי עדיף מבחוץ אין כמעט כלום בפנים.
באזור, יש עוד שפע של אטרקציות כמו רכבת הרים, רכבל , מסלולי הליכה וכו'.. בחלקם היינו.
יש מסלול חמוד וקל למשפחות שעובר בין הריוור סייד (שיושב ליד מערת הקרח) למערת הנטיפים שנמצאת בהמשך הכביש, זה בעצם מסלול ביער שמחבר בין שני הנקודות, לקח לנו בערך שעתיים הליכה, בדרך יש נחל, טבע יפיפה ולא מעט פטריות, זה המסלול הכי "רציני" שעשינו והילדים שיתפו פעולה.
משם המשכנו לקרקוב, בדרך עצרנו ב-,CHOCHOLOW עיירה מאוד לא מתויירת, אבל שווה לעצירה , בתים מאוד ישנים, החיים כמו פעם.
קרקוב מאוד נחמדה לילדים, בעיר העתיקה יונים להאכיל, אומני רחוב חנות להכנת סוכריות ועוד.. נחמד להעביר יום.
נסענו גם למכרות המלח, אני יודעת שהמקום מאוד מומלץ לדעתי היה סיוט! הילדים התענו וגם אנחנו, שלוש שעות שהולכים בתוך מערות ורק רוצים לראות את האור בקצה המנהרה , לא היה מעניין בכלל.
בקרקוב, באזור הרובע היהודי, יש מתחם מהממם של אוכל , זה מקום פתוח ובתוך מכוניות וינטג' מכל מיני סוגים מוכרים כל מיני מאכלים.. אכלנו סושי מדהים וזול, מומלץ! זה הכתובת מגוגל:Świętego Wawrzyńca 16, 33-332 Kraków,
ביום האחרון נסענו עם הרכב לשדה התעופה, החזרת הרכב מאוד פשוטה זה שדה של מטר על מטר, פשוט מחנים בחנייה מחוץ לטרמינל (חנייה מיוחדת לרכבים מושכרים) נותנים את המפתחות , יש שם עמדה לכל סוכנות רכב, הולכים דקה ומגיעים לטרמינל . (למעשה הכול באותו מתחם קטן ) הדיוטי פרי נוראי אין בו כלום אולי איזה עוגה וקפה במחיר מופקע. לפני בקרת הדרכונים עוד היה משהו, ברגע שעוברים אין כבר כלום. מומלץ לאכול לפני (:
זהו, היה טיול מדהים ונגמר מהר(:
חזרתי עם חשק לעוד ותוך שבועיים כבר קניתי כרטיסים לאוגוסט הבא (2017) לצפון צכיה.