קצת פילוסופיית טיולי חו״ל + טיפים ורשמים מטיסה ב- Air India ובשהיית קונקשן בנמל תעופה בינלאומי אינדירה גנדי בניו דלהי. אתחיל מזה שאני אוהבת גם את השגרה שלי. את השגרה תובענית, עמוסה, לחוצה, רבת תחומים ואנשים. חו״ל מבחינתי הוא לא בריחה מהמציאות ולכן אני גם לא חייבת חו״ל מסויים. כן, אני אוהבת יציאה מהשגרה, אני אוהבת הכרות עם דינמיקות, מרחבים ורעיונות שונים. לצד זה גם בין יקרים לי וגם באיזשהי מסגרת לימודית והתפתחותית אני גם מקבלת את אותו סיכוי ללמוד, להתרחב ולהיחשף לכיווני הסתכלות וחשיבה אחרים. בעולם הניהול קוראים לתופעה סרנדיפיטי( להיחשף לסביבות חדשות ולשנות קצבי חיים וכו ולמצוא מכך משהו טוב כאשר בעצם לא מחפשים). לכן טיולי חו״ל שלי בעיקר מרוכזים סביב הזדמנויות כאלה ואחרות ומסביב לאנשים - ולכן זה אצלי בדרך כלל חו״ל די קרוב . בקיצור - מבחינתי זו הרפתקא ראשונה בחיי של טיסה כזאת רחוקה ועוד לבד לבקר את בני שמסוף שנה שעברה נמצא באוסטרליה. טיסה חברה אייר אינדיה - בסך הכל חוויה טובה. בטיסה מישראל להודו - היתה ארוחה אחת, מטיסה מהודו חאוסטרליה - 3 ארוחות . יש מסך מולטימדיה עם סרטים. חסרון - אין מזגן לפני הפעלת מנועים ובקיץ גם ישראלי וגם הודי - זה סיוט . לקחת מניפות או איזה מאורר ידני . בניו דלהי היה לי קונקשן של ארבע שעות (שהתארך בגלל איחור של שעה בהמראה גם מישראל וגם מהודו). בנמל תעופה של דלהי יש טרקלין עם בופה אוכל הודי מסורתי , שתיה מקומות ישיבה נוחים והטענה למכשירים ניידים - עולה 39 דולר - שהיתי שם בערך 3 שעות . בקומה שניה סמוך לטרקלין שלא מוגבל לטיסות עסקיות יש ספא עם אותו שם . בטיסות ארוכות עם קונקשן מומלץ מאוד עיסוי רגליים . בסוף הרחבתי פעילות פינוק בין הטיסות גם לעיסוי ראש. . איזור דיוטי פרי בנמל תעופה בדלהי הוא מאוד נחמד עם חנויות מאוד אסטטיות במידת אותנטיות משתנה. לקחת בחשבון ששם שערי המראה הם אחד אחרי השני ולא בצורת שמש כמו בנתבג שלנו - לכן הליכה יכולה להיות ארוכה. לקחת בחשבון שגם בקיץ בהודו יש גשמים משמעותיים - ובמקרה שלי גם מזוודות וגם אנשים עברו בגשם חזק , כנראה שבהודו לא מקובלים שרוולי מטוסים - לכן כדאי לחשוב על נעליים ומזוודות אטומות מיים גם לקונקשן
קצת פילוסופיית חו״ל וטיפים טיסת קונקשן בניו דלהי - אייר אינדיה