סוף שבוע , בסנט פטרסבורג, הימים הלבנים.

תמונה ראשית עבור: סוף שבוע , בסנט פטרסבורג, הימים הלבנים.
שייט בתעלות העיר, ברקע כנסיית כנסיית הדם

חזרנו לפני כשבועיים משלושה ימים עמוסים לעייפה בסנט פטרסבורג של הימים הלבנים ואנסה לשתף אותכם במסע שלנו על האכזבות וההנאות..

23/6 יום חמישי

התייצבנו אחר הצהרים לטיסת ארקיע , לצערנו הגענו למלון רק לקראת חצות בגלל העברות מסורבלות שארכו למעלה משעתים והבטחתי לעצמי שלא להיעזר בהן בעתיד (גם אם יכללו בחבילה כזו או אחרת).

הגענו למלון המקסים סולו סוקו פאלאס ברידג' (Solo Sokos Hotel Palace Bridge).

IMG_20160623_231449.jpgIMG_20160623_231620.jpg

למרות השעה המאוחרת יצאנו לכיוון הנהר על מנת לצפות בנעשה בסביבה בשעות אלו (לילות לבנים)בפתיחת הגשרים. האמת שהיה מעונן ולא ממש נראה כמו לילה לבן..

ניסינו לעלות על אחת הספינות על מנת לראות את פתיחת הגשרים מהספינה אולם לצערנו גילינו שהכול מלא וצריך בעונה זו להזמין מקומות מראש..

כמובן שלא ויתרנו על הצפייה ונעמדנו על הגדה (בצד של האי בו שוכן המלון כי אחרת לא היינו יכלים לחזור אליו עד סגירת הגשרים..).

הצפייה בפתיחת הגשרים הנה חוויה בפני עצמה, הנהר מלא בספינות בגדלים שונים עם קהלים שונים, חלקם עליזים שמחים וחוגגים ואחרים קצת יתר רציניים. הספינות נעות הלוך וחזור עד לפתיחת הגשרים ואז נעלמות במהירות כדי לאפשר לספינות המשא לעשות את דרכן. מחזה מרהיב .

חזרנו למלון לקראת 03:00, שעת זריחה שהצריכה סגירת הווילונות באופן הרמטי על מנת שנצליח לנום מספר שעות.

אבל לפני שהלכנו לישון התיישבנו לצלחת מרק חם וטעים בלובי המלון, טעים ולא זול..

הופתענו לגלות שגם דלפק האטרקציות שבמלון עדין פעיל והזמנו מקום על אחת הספינות לילה הבא לצפייה בגשרים הנפתחים, טוב שבחרנו לעשות זאת כי היו 4 מקומות אחרונים...

הלכנו,עדין מלאים אדנלין לישון...

DSC_8528מ.jpgDSC_8461מ.jpgDSC_8251מ.jpg

24/6 יום שישי

לאחר מספר קצר של שעות שינה יורדים לארוחת בוקר מצוינת, יש ירקות,גבינות,ביצים וכמובן גם אוכל מבושל הכל עם שרות מעולה.

מתחילים את היום בצעידה לכיוון נקודת המפגש לטיול סגוואי , שמחנו לגלות שאין מטיילים נוספים ולא נבזבז זמן על אימונים של קבוצה שלמה על הכלי ושהמדריך כולו שלנו...

אבל השמחה עברה מהר מאד והאכזבה הלכה והתגברה במהלך הסיור , לצערנו האנגלית של המדריך לא הייתה במיטבה(בלשון המעטה) וגם המסלול לא היה בדיוק זה שהוזמן , בסופו של דבר עברנו כמעט בכל האתרים שרצינו במהלך של שלוש שעות במקום שעתיים(שילוב של מספר מסלולים),די עייפים מהעמידה כל כך ארוכה על הכלי. בשלב מסויים הפסקנו להאזין למדריך שדיקלם בקול חלש את ההיסטוריה וההסברים באנגלית שלא ממש הבנו ובקושי שמענו בהמולת הרחוב ועברנו להינות ממראה העיניים, את ההיסטוריה השלמנו מהספר....

האמת שדי ריחמנו עליו, בחור צעיר וביישן עם המון רצון טוב אבל חסר ניסיון ואולי גם חסר יכולת ועל כן לא פסחנו על טיפ.

הציון שלהם בטריפ אדוויזר מצויין, אז אולי יש להם מדריכים טובים או שהמטיילים רובם דוברי רוסית...

חייבת לציין שהסגוואי עצמו היה באיכות מצויינת.

DSC_8646מ.jpg

לאחר האכזבה המשכנו לכיוון המוזיאון הזאולוגי בו ציפינו לראות את המימצאים המיוחדים ששמענו שנמצאים בו.

אבל אכזבה נוספת ציפתה לנו פה,המוצגים אכן היו במקום אבל המוזיאון ישן ומיושן, תחושה של דברים ישנים ומאובקים ,מעברים צפופים , ממש לא לא נעים להסתובב בו וכמובן שכל ההסברים היו ברוסית...

גם למקום זה יש ציון מעולה הטריפאדוויזר מה שגורם לי להתחיל ולפקפק בציונים של האתר...

DSC_8795מ.jpgDSC_8797מ.jpgDSC_8793מ.jpg

החלטנו שכבר צהרים ואנחנו עיפים ומאוכזבים ושיש לנו עוד יום ארוך בפנינו והחלטנו שזה הזמן לחזור לכיוון המלון לטבול בבריכה וללכת מעט לנח.

הבריכה נמצאת בקומה1- ולהגיע אליה יש מבוך לא קטן, אבל גילינו מקום שווה ביותר. בריכה גדולה שיש בה פינות שונות של ג'קוזי, גלים ועוד. בנוסף בהיקף יש אמבטיות גדולות של ג'קוגי שונים בטמפרטורות משתנות.

מקום אידיאלי לשכוח בו את אכזבות היום.

IMG_20160624_144833.jpgIMG_20160624_144848.jpg

לאחר מנוחה יצאנו במונית שהוזמנה למלון (הפעם היחידה בה השתמשנו בתחבורה הציבורית בעיר) לכיוון תאטרון מיקלבסקי ל צפיה בבלט (כרטיסים נרכשו מראש)היפיפיה הנרדמת.

מבחוץ לא ניתן לצפות את מבנה התאטרון הפנימי והמיוחד, הוקסמתי ממנו ביותר והבלט עצמו היה קסום , הרקדנים...התפאורה..האווירה..שווה את ההשקעה!!

הורשתי להכניס לאולם את המצלמה לצלם את האולם בהפסקה אבל הגנבתי לכם גם תמונה אחת בטלפון...

DSC_8839מ.jpgDSC_8881מ.jpgDSC_8887מ.jpgDSC_8869מ.jpgIMG_20160624_222233.jpg

צאנו מהתאטרון לגשם שוטף (למזלנו היו לנו מטריות) וצעדנו במרץ לכיוון הספינה להפלגת הלילה . את כל ההפלגות זו וגם האחרות יצאנו מאותה הנקודה עם אותההחברה.

קיבלנו שולחן מצויין עם חלונות שלעתים נאלצנו לסגור בגלל גשם ובחלק מהזמן יצאנו לסיפון. הזמנו אוכל שהיה מצויין ולא יקר. החלק הראשון עד לפתיחת הגשרים הוא תנועה מעגלית בין שני גשרים, כפי שצפינו ביום הקודם מהגדה. כאשר הגשרים נפתחו יצאנו לצפייה בגשרים נוספים שנפתחים ובדרך חזרה גשרים מאחורנו שנסגרו.

ההפלגה ארכה כשעתיים וחצי והייתה נעימה מאד והמראה היה מהמם.

בהחלט סיום מוצלח ליום שהתחיל רע...

ושוב הגענו למלון בשעה 03:30....

DSC_8961מ.jpgDSC_8925מ.jpgDSC_8984מ.jpgDSC_8945מ.jpgDSC_9091מ.jpg

25/6 יום שבת

לאחר ארוחת בוקר טובה נוספת שמנו םעמנו לכיוון מוזיאון הארטילריה ואי הארנבים (מישהו יודע למה הוא נקרא כך?).

רצינו להתחיל במוזיאון הארטילריה אבל גילינו שהוא עדין סגור, נפתח רק בשעה 11:00 כמו מקומות רבים בעיר זו (הכל פה נפתח מאוחר ונסגר מוקדם), אז המשכנו לאי למבצר פטרוס ופאולוס, קנינו כרטיס משלוב (שלא כולל את כל אתרי האי, יש לרכוש כרטיסים נוספים במקומות שונים), הסתובבנו באתר עד לפתיחה של האתרים בשעה 11, התרשמנו מהקתדרלה , קנינו כרטיסים נוספים לעליה על החומה לצפייה על העיר וגם התמקמנו שם לצפייה ביריית התותח (בשעה 12:00), לשים לב לעמוד שם כך שארובות המבנה לא מסתירת את הטקס(רצוי לעלות מבעוד מועד) הטקס מרשים,תרגילי סדר יפים מאד.

לאחר הטקס המשכנו לשוטט באתרי האי השונים וביקרנו גם בבית הסוהר שהיה די משעמם...

הציון הכללי שלי הוא: נחמד..

DSC_9159מ.jpgDSC_9204מ.jpgDSC_9130מ.jpgDSC_9174מ.jpgDSC_9128מ.jpg

חוזרים למוזיאון הארטילריה

עוד מוזיאון שבו כל ההסברים ברוסית, אבל אני מצוידת בבעל שמסביר לי על כל הכלים הרוסיים שסופקו במהלך השנים לשכנינו הערבים ושומעת איך בכל פעם הצלחנו במזל להינצל למרות כלי כזה או אחר.

וכמובן גם זוכה להכיר את מר קלצ'ניקוב...

IMG_20160625_135432.jpgDSC_9271מ.jpg

חלטנו שחייבים להספיק לעשות הפלגה גם בתעלות הצרות והקטנות של העיר, אז חזרנו בצעידה נמרצת לכיוון אזור האמיטג' שם יש מספר חברות שייט. לצערנו לא היו הפלגות באנגלית באותו היום , בעצם עד ליום שני לא היו הפלגות עם הסברים באנגלית ואנחנו חוזרים בראשון בערב לארץ, אז לקחנו בכל זאת לשם החוויה, אבל מתוך כך שמדריכה לא הפסיקה לרגע לדבר הבנו שהפסדנו הסברים רבים וחשובים וחבל... אז רק התרשמנו מהסובב אותנו וצילמנו הרבה תמונות..

בכלל באותו היום גם הופסקו ההפלגות בשעה 17:00 בגלל חגיגות הערב (מפרשי הארגמן..).

DSC_9308מ.jpgDSC_9349מ.jpgDSC_9388מ.jpgDSC_9416מ.jpgDSC_9433מ.jpg

כשחזרנו החלטנו שחייבים להספיק גם לבקר ב קתדרלת איסק הקדוש וגם לעשות תצפית מהמרפסת.

עמדנו בתור לקופה ואז הסתבר שיש לנו חצי שעה בלבד כי גם כאן סוגרים בשעה 18:00 בגלל החגיגות...נאלצנו לבחור בין תצפית לביקור בקתדרלה ובחרנו להיכנס לקתדרלה המרשימה.

DSC_9458מ.jpgDSC_9454מ.jpgDSC_9461מ.jpgDSC_9447מ.jpgDSC_9450מ.jpg

הרגלים כבר גמורות, אבל מחליטים לעבור בקופות של הרחפות (הבעל השיט שלי מסביר לי בפעם האלף שאלו לא רחפות אלא סנפיריות) על מנת לרכוש כרטיסים לסנפירית ליום המחרת לצהרים להפלגה לגני פטרגוף ואז חוזרים למלון לשעת רגיעה בבריכת הספא הנפלאה של המלון ,לפני כן אוכלים ארוחת צהרים יקרה ולא משובחת במלון ועולים לנח לפני חגיגות הערב.

חגיגות הערב "מפרשי הארגמן" (Scarlet Sails)

ההמלצה במלון שלא להתקרב מאד לאזור הארמיטג' בגלל ההמונים, השיכורים והכיסים.

בעצת מדריך הסגוואי (זה מאתמול), אנחנו הולכים לקראת 23:00 לתפוס מקום על הגשר המוביל לאי הארנבים, במלון אמרו שהזיקוקים אחרי חצות, לא אמרו כמה אחרי חצות...

כבר המוני אנשים במקום וכמון שאין מקום בשורה הראשונה..

כל התקווה להעמיד חצובה ולהציג לכם תמונות מרשימות מהאירוע מתמוגגות ונעלמות...

אז מתנצלת על איכות התמונות מהטלפון..

אנחנו עומדים עם ההמונים עד אחרי השעה 01:00 ואז יש מופע אור קולי של ליזריים מוזיקה (במקום שעמדנו היה קצת קשה לשמוע אותה) וזיקוקים. מופע מרהיב שלקראת סיומו שטה לה לאור הזיקוקים וקריאות השמחה של ההמונים ספינת מפרשי הארגמן במלוא הדרה...

דרך אגב ניתן ערב קודם לראות ולשמוע את מופע הלייזר (ללא זיקוקים) מאזור הארמיטאג', ללא ההמונים, אנחנו ראינו רק חלק קצר (כי הלכנו להפלגת הלילה שלנו).

שוב הולכים לישון לקראת 03:00...

IMG_20160626_005447.jpgIMG_20160626_010413.jpgDSC_9500מ.jpgIMG_20160626_004745.jpgIMG_20160626_004416.jpg

26/6יום ראשון - האחרון

לאחר ארוחת הבוקר עשינו צ'ק אאוט איפסנו את המזוודות ויצאנו ליום פעילות ארוך נוסף.

ביום הראשון שהגענו החלטנו לקחת סיור מאורגן לארמיטג' שהוצע לנו בעת העברות מהשדה, מה שהתגלה כטעות. המדריך בא לאסוף אותנו מהמלון עם עוד 3 ישראלים לאחר שסירב שנגיע ישירות למוזיאון שהיה במרחק הליכה של 10 דקות מהמלון . נאלצנו לנסוע עמו למעלה משעה ולאסוף ישראלים נוספים ממלונות ברחבי העיר, למה? ככה (אולי כי כך בדרך הוא גובה את התשלום).

נכון שהסיור עזר לעקוף את התורים המטורפים אבל המדריך (נציג של השטיח המעופף)היה בינוני ומטה ולקח אותנו לסיור קצר מהמובטח ,ראיתי מספר פעמים שהמדריכה המקומית מנסה לכוון אותו לחדרים נוספים אולם הוא מכוון לה לקצר.., אבל האמת שכבר רצינו לסיים ולצאת.

המוזיאון היה כל כך עמוס וצפוף והיה בו כל כך חם שרצינו רק לברוח מהמקום. מבחינתנו המקום היה האכזבה הגדולה ביותר בסוף שבוע זה ומצריך חוויה מתקנת בעתיד..

DSC_9532מ.jpgDSC_9558מ.jpgDSC_9512מ.jpgDSC_9509מ.jpgDSC_9562מ.jpg

יורדים לכיוון ההפלגה לגני פטרגוף, קצת מוקדם מהצפוי אבל לא ניתן להקדים את שעת ההפלגה כי הסנפיריות מלאות אז יוצאים עוד קצת לשוטט באזור ואז חוזרים להפלגה ולביקור באתר שמבחינתנו היה שיא הטיול

גני פטרגוף

הגענו בשמש יוקדת ועמדנו בתורים לקופות לכרטיסי כניסה בתור ארוך.

לאחר הכניסה חישבנו לנו שנצטרך 4 וחצי שעות (שהסתבר שהספיקו בקושי רק לגנים עד לארמון) וקנינו מראש כרטיסים להפלגה חזרה(קופות נפרדות).

כפי שציינתי הגענו בשמש יוקדת כל כך שהוצאנו את המטריות להגנה ממנה והן שימשו אותנו בהמשך כאשר מזג האוויר לקראת הסיום התהפך השמים קדרו, הרעמים רעמו והגשם ירד..המקום מקבל אפקטים שונים במזג האוויר המשתנה. והמקום כולו קסום ובעיני חובה בכל ביקור בסנט פטרסבורג.

באתר יש בית קפה אחד בלבד אבל הוא היה אתנחתא נחמדה.

מעט אינפורמציה:

1. אם ניתן אז כדאי לרכוש כרטיסים מראש

2.מחירים שונים בשעות שונות בהן המזרקות פועלות או לא, יש הנחות לבעלי אזרחות של מדינות חבר העמים(צריך להציג תעודה).

3.הכרטיסים הם רק לגנים הנמצאים עד לארמון, לגנים שבהמשך מאחורי הארמון צריך לצאת מהמתחם (לא ניתן לחזור) ולעבור אליהם, אם הבנתי נכון מההסבר שקיבלתי צריך לקנות כרטיסים נוספים.

4.לארמון כרטיסים נפרדים, אנחנו בעקבות המלצות לא נכנסנו אבל בדיעבד חברה אמרה לי שפיספסנו כי הוא מאד יפה.

אז ההמלצה שלי היא כזו:

להקדיש יום שלם.

להגיע בהפלגה , להתחיל בגנים התחתונים עם המזרקות הפזורות ברחבי הגן ואז להגיע אל השיא של המזרקות עם הפסלים המוזהבים. להיכנס לארמון , לצאת מהמתחם, לעבור לגנים שמאחור ולחזור לעיר באוטובוס(מכיוון שלנו כבר היו כרטיסי הפלגה חזרה לא בדקנו אופציה זו אז אין לי את האינפורמציה על האוטובוסים).

DSC_9883מ.jpgDSC_9811.jpgDSC_9701מ.jpg
DSC_9683מ.jpg
map_of_peterhof-1024x501.jpg

בעת הסיור החלטנו עם שני זוגות נוספים שלא לחזור לשדה התעופה עם ההעברה של השטיח המעופף שהחליטה לאסוף מהמלון בשעה 19:45 לטיסה של 01:05 , למה? ככה.

הזמנו במלון מונית גדולה לשעה 21:45שלקחה את כולנו תמורה 1500 רובל.

כך יכולנו לחזו למלון מהגנים בשעה שכולם כבר היו למטה לקראת היציאה לשדה.

אנחנו לעומת זאת הלכנו להתקלח, אתם בוודאי תוהים איפה, אז ככה ,עוד בטרם יצאנו בבוקר, בדקנו במלון אם ניתן יהיה להתקלח בספא כשנחזור ואמרו שלא תהיה בעיה. לא רק שלא הייתה בעיה ,הם גם סיפקו לנו מגבות ותא במלתחה, ולדעתי גם אם היינו נכנסים לבריכות הספא לא הייתה להם בעיה עם זה אבל לא ניצלנו את טוב ליבם.

לאחר שהתרעננו יצאנו למסעדה מול המלון לארוחת ערב קלה, חזרנו בדיוק בזמן להוציא את המזוודות ולצאת עם המונית לשדה.

הטיסה כמובן יצאה באיחור של שעה...

והטיסה היתה פשוט "טיסת חלום"...כשעלינו לטיסה היינו כבר כל כך תשושים מימים אינטנסיביים עם שינה מועטה שעוד בטרם הטיסה המריאה כבר ישנו והתעוררננו עם נחיתה...

לסיכום

ראשית תודה לכל נותני ההמלצות טרם יציאתנו.

חד משמעית לא מתאים לצאת לעיר זו לשלושה ימים בלבד.

ממליצה בחם על המלון בו היינו.

גם אם תקבלו העברות בחבילה חפשו דרך מהירה יותר להגיע (גם אם יעלה עוד קצת)

לא ממליצה על ביקור בעיר בימים הלבנים, כל כך הרבה תיירים בכל מקום, צפוף ולא נעים.

חושבת שעונות הביניים מתאימות יותר.

בחלק מהמקומות בהם יש רק הסברים ברוסית כדאי להצטייד במדריך דובר עברית או אנגלית (רק לוודא שהאנגלית באמת שגורה בפיו).

הפלגה בתעלות הפנימיות מרשימה אבל אם אתם לא דוברי רוסית כדאי שתעשו זאת באנגלית, הבעיה הייתה שהיו כל כך הרבה מטילים דוברי רוסית שהם לא טרחו כלל להוציא גם באנגלית(עוד סיבה לדלג על עונה זו).

החוויה הכללית שלנו הייתה פושרת ועל כן אני מאמינה שאנחנו עוד נשוב בעתיד לחוויה מתקנת.

אם בא לכם תמונות נוספות כנסו לאלבום, הקליקו על אחת התמונות ותוכלולדפדף בניהן.

תמונת הפרופיל של yaffabe
צפייה בפרופיל שליחת הודעה הבלוג של yaffabe