אוסטריה חבל זלצבורג עם בנות 6,2 באוגוסט 2017

תמונה ראשית עבור: אוסטריה חבל זלצבורג עם בנות 6,2 באוגוסט 2017
הלשטאט skywalk

טיול לאוסטריה עם בת שנתיים ובת שש באוגוסט 2017 (כ-9 ימים נטו באוסטריה)

זאת הפעם הרביעית שלנו באוסטריה, היינו בחבל זלצבורג 12 יום כשהקטנה הייתה בת חודש וחצי והגדולה בת 4. היינו בטירול 6 ימים כשהקטנה הייתה בת 10 חודשים והגדולה בת כמעט 5. היינו באזור בוואריה בפסח האחרון כשהבנות היו בנות 1.8, 5.8. התכוונו באוגוסט הזה הייתה לטייל בצפון צ'כיה, בגלל זה קנינו כרטיסים לפראג (עוד בינואר), אבל תוך כדי תכנון הטיול, הבנתי שאני לא מסוגלת לוותר על הנופים של אוסטריה במיוחד כשהיא כל כך קרובה.

אז החלטתי שניסע שוב לחבל זלצבורג ונטייל במקומות שעוד לא טיילנו ונשלים את האטרקציות שעוד לא עשינו.

אז יום אחרי שהסתיים הגן של הקטנה, טסנו לפראג בטיסת ערב, נחתנו, עברנו את הכביש עם 2 המזוודות שלנו, 2 כסאות הבטיחות והעגלה ונכנסנו למלון של שדה התעופה Courtyard by Marriott Prague Airport, חדר די קטן לכזאת כמות של אנשים וציוד, אבל הכי חשוב שקרוב, נוח וארוחת בוקר סבירה.

למחרת נכנסנו למבנה של השכרת הרכב שדי צמוד למלון ונעמדנו בתור של שעה. מסתבר, שלא רק אנחנו רוצים לשכור רכב בשעה 11 בבוקר. קיבלנו רכב סטיישן כמו שהזמנו ויצאנו לדרך. נסענו כשלוש שעות (היו פקקים) עד לארמון הלבוקה The State Chateau of Hluboká. ארמון בהחלט יפים, גני הארמון מטופחים ויער יפיפיה, מזג אויר מעולה 20 מעלות לא חם ולא קר, טיילנו ואכלנו צהרים באחת המסעדות הידידותיות לילדים בדרך מהארמון לאוטו.

לאחר מכן המשכנו בנסיעה עוד כשלוש שעות והגענו כשכבר היה חושך למקום הלינה הבא שלנוHotel Gasthof beim Böckhiasl שנמצא מעל אגם Attersee. הפעם קיבלנו חדר יותר גדול ומרווח, וארוחת בוקר אוסטרית מדהימה (אוכמניות לארוחת בוקר!).

בבוקר עזבנו את המלון ונסענו לאורך אגם Attersee ועצרנו בכמה נקודות וטיילנו, לאחר מכן המשכנו לאגם Mondsee ושם מצאנו מגרש משחקים לילדים עם כל מיני מתקנים וקרוסלה, שהבנות שיחקו בהם. אכלנו שם ארוחת צהרים במסעדה ממש ליד האגם. ואז המשכנו דרומה לכיוון מקום הלינה הבא שלנו ועצרנו בדרך במגלשות קטלנביץ Sommerrodelbahn Keltenblitz בעלי והגדולה (ניקול) נהנו מאוד. אני פחדתי ונשארתי עם דיאנה (הקטנה) למטה, שלא הבינה בכלל על מה כל הסיפור. למגלשות הבאות גם אני אעלה!!!

ישנו בעיירה St Johann im Pongau במלון בשם Das Martell. לאחר ארוחת בוקר מצויינת, נסענו 10 דקות להר הרוחות Alpendorf Gondelbahn der Geisterberg מקום מדהים!!!
 עולים למעלה ברכבל לנופים מהממים, אחרי הליכה של כרבע שעה מגיע טרקטור ומסיע למרכז הפעילויות, גינות משחקים, מגלשות, ארנבות, רפסודה באגם, שבילי הליכה יפים ביותר, נופים מדהימים של אוסטריה!
ניקול נהנתה מכל מה שההר מציע. דיאנה ישנה בעגלה לאחר שהסתובבתי והרדמתי אותה במשך כחצי שעה.
 יש שלוש מסעדות, ליד כל אחת מהם גם כן מגרש משחקים, פשוט גן עדן לילדים! היינו שם עד הסגירה, בקושי הספקנו לרכבל האחרון כדי לרדת למטה!

לאחר מכן נסענו כמעט שעה למקום הלינה שלנו ל-7 לילות, בעיירה Russbach לא רחוק מאגם גוזאו, דירה בשםHaus Mary עם סלון ומטבח, 2 חדרי שינה, חדר אמבטיה עם מקלחון וחדר שירותים. דירה גדולה, מספיק מרווחת בשביל ארבעתנו, חדר שינה גדול בשבילנו, חדר לבנות עם מיטת קומותיים (ניקול ישנה למעלה כמובן) ומיטת תינוק לדיאנה. חניה ואינטרנט מעולה שאף פעם לא התנתק. למטה היה שולחן פינג פונג ו-2 טרטקטרונים שהבנות שיחקו איתם בבקרים לפני שיצאנו לדרך.

להלן פירוט 7 ימים שלנו ממקום לינה זה:

1. לאחר 3 ימים של נסיעות ארוכות, החלטנו לבלות יום בלי הרבה נסיעות ולכן נסענו לאגם גוסאו וטיילנו סביבו. הקפנו את כולו ברגל כשעתיים וחצי הליכה, האכלנו ברווזים, וראינו נופים מהממים. אחרי זה עלינו ברכבל להסתכל על האגם מלמעלה.
    ואז נסענו למסעדה Gasthaus Echo ממש כמה דקות מהאגם, שלידה מגרש משחקים ענק עם טרמפולינה שאליה אפילו דיאנה עלתה כמה פעמים בכוחות עצמה, ושתיהן קפצו בה בכיף, והשתוללו כמה שרצו.
     לאחר מכן נסענו למגלשות אבטנאו Karkogel Abtenau ושם ודיק התגלש עם ניקול ואני עם דיאנה! מגלשה באורך 1980 מטר! איזה פחד, כולם נהנו ואני כל כך פחדתי! ליד המגלשה גם כן מגרש משחקים כיפי.
  2. התחלנו את היום בערוץ גולינג (לא מפלי גולינג שבהם היינו לפני שנתיים אלא ערוץ גולינג), נקיק יפה וקל. הגענו עד למקום שממנו עושים אומגה לנהר וחזרנו.
     לאחר מכן נסענו לגן חיות זלצבורג, כמו גן חיות רגיל, ההבדל היחיד שראינו שם חזירים והרבה!
     אחריו נסענו לארמון הלבורן, אכלנו שם במסעדה אוכל מאוד טעים ואז נכנסנו לסיור של המזרקות, מדליק ביותר איך שהמדריך הצליח להרטיב את כולם, היה ממש כיף!! מאוד נהנינו! סיור מאוד מהנה וכיפי לכל הגילאים!
     לסיום טיילנו בגני הארמון ובילינו עוד איזה שעה במגרש המשחקים שיש שם.
     כמה כיף שהאוסטרים משקיעים כל כך במתקנים לילדים קטנים. יום מהנה ביותר, חזרנו לדירה ב-21:00 בערב.
  3. רכבל גרנפרג ואגריני! עוד רכבל מקסים עם מסלולי הליכה ושעשועי ילדים לכל אורך מסלולי ההליכה.
     אגם עם רפסודה, הליכה על אבנים באגם, טרמפולינה, מגלשה, פארק חבלים, קיר טיפוס, הליכה עם רגליים יחפות, נדנדות מסוגים שונים ומשונים. בכל מקום יש לילדים מה לעשות!!! ונופים מדהימים למבוגרים! הכל ירוק, יפה, נקי ובלי אף אחד שנדחף. פשוט מדהים. גם כן היינו עד שעת הסגירה.
     אחרי זה נסענו לאגם ג'דרסי Jägersee, כרבע שעה נסיעה. אגם יפיפיה, אכלנו גלידה והאכלנו ברבורים. רצינו לספיק עוד לאחת המרחצאות אבל פשוט כבר לא היה כוח.
  4. בבוקר נסענו לנקיק למרקלאם, שכרגע חלקו בשיפוצים אז הנקיק הזה כרגע הוא בגדר בדיחה, 5 דקות לכיוון אחד ו 5 דקות לכיוון שני. נקיקים בדרך כלל לוקחים לנו כשעה וחצי של טיול ופה סיימנו ברבע שעה. ונוסף לכל, הוא גם מלא ישראלים, שאם נגיד בעדינות, מרעישים ונדחפים.
     משם נסענו בדרך נופית postalm , דרך יפיפיה עם נופים מדהימים. באמצע עצרנו וטיילנו קצת ביער וקטפנו פטל שחור. בסיום הדרך הנופית הגענו לסנט גיליגן, הופתענו לגלות שהרכבל פתוח (כולם התריעו שהוא סגור לשיפוצים), טיילנו בעיירה ועלינו למעלה על הרכבל. זהו רכבל שצופה על 7 אגמים, אנחנו ספרנו 5. הנופים מדהימים, נראה לי הנופים הכי יפים שראינו. טיילנו קצת למעלה ואז אכלנו במסעדה וירדנו. אכלנו גלידה ליד האגם למטה. ואז נסענו לבריכה, סוף סוף! משם אין תמונות אבל כל כך נהנינו! חבל על הזמן! סיום נהדר ליום מוצלח ביותר.
  5. התחלנו את היום בעליה לרכבל רוסטבך Bergbahnen Russbach ״עולם ההרפתקאות של ברונו״, כל ילד מקבל דף עם משימות שצריך למלא ולשים חותמת, ובסוף מביאים את הדף בחזרה כשיורדים ברכבל למטה ומקבלים דובי קטן וחמוד. כל המשימות תוך כדי טיול על ההר עם נופים מדהימים, ואפילו רואים את הקרחון של הר דכשטיין. כמובן שדיאנה בת השנתיים רצתה את שני הדובים שקיבלנו לעצמה (גם את שלה וגם את של ניקול). כמה צרחות היו לנו כשירדנו עם הרכבל למטה.
     אחרי זה עשינו קניות בסופר (כי הסופרים פה נסגרים ממש מוקדם ובערב אנחנו אף פעם לא מספיקים), מצורפת תמונה איך שתיהן בסופר עם עגלה. איזה כיף שיש פה עגלות ילדים!
    אחרי זה נסענו לבריכה, בדרך כמובן עצרנו לאכול. היינו בבריכה של תרמה אמדה, איזה כיף! כיף! כיף!
     בריכת תינוקות עם מגלשה ששתיהן התגלשו בה איזה 20 פעם, בריכת גלים, בריכות ג׳קוזי, והשיא בריכה שיוצאת החוצה, ובחוץ בדיוק ירד גשם, בעלי בילה שם איזה חצי שעה לפחות! בגשם בבריכה מחוממת תחת כיפת השמים!
     כשהגשם הפסיק אנחנו חזרנו לשם מבריכת התינוקות ופתחו שם מין זרם שמסובב אנשים במעגל. כיף לא נורמלי!!!
  6. התחלנו את היום בסיבוב של בעלי וניקול במגלשות אבטנאו (אני ודיאנה חיכינו למטה ברחבת המשחקים).
     לאחר מכן נסענו לאגם Bluntauseen ליד גולינג. אגם יפיפיה ביותר, גישה נוחה, פרות לאורך כל הדרך וברווזים שבעים שוחים באגם (לא רצו לאכול את הלחם שלנו). אגם בהחלט מדהים, מהיפים ביותר שיש! נופים מדהימים שמשתקפים באגם.
     לאחר מכן נסענו למרחצאות גולינג Aqua Salza Wellness und Bad Golling בריכה בחוץ, בריכה בפנים, יש זרמים, בריכת תינוקת מאוד יפה. שם גם אכלנו צהרים. לא קר לשבת רק עם בגד ים ולאכול. אפילו בחוץ היה נעים! אני הכי אהבתי את הבריכה הזאת מכל הבריכות שהיינו כי היה הכי פחות אנשים, בריכה מאוד נחמדה!
  7. עזבנו את מקום הלינה הנפלא הזה ונסענו לכיוון הלשטאט, בטיול לפני שנתיים עשינו את תצפית חמש האצבעות עם דיאנה שהייתה בת חודש וחצי ואז טיילנו קצת בהלשטאט. הפעם החלטנו לעלות ל skywalk של הלשטאט ואחריו גם כן לטייל בהלשטאט.
     עלינו בפוניקולור, טיילנו למעלה עד מכרה המלח של הלשטאט שאליו אנחנו לא יכולים להיכנס כי דיאנה רק בת שנתיים (כניסה למכרות מלח באוסטריה רק מגיל 4), וחזרנו והצטלנו עם הנופים,וישבנו במסעדה בשולחן הכי טוב שמשקיף על הנוף הנפלא. ובדיוק בסוף הארוחה התחיל לרדת גשם, ירדנו למטה בחזרה בפוניקולור והלכנו לטייל בגשם בהלשטאט עצמה, האכלנו ברווזים וחזרנו לאוטו.
    לאחר מכן נסענו כ 3 שעות, והגענו למקום הלינה באגם ליפנו בדרום צ׳כיה ששמו forest pension, פשוט בושה, איך מקום כזה מוכר את עצמו ב-80 יורו ללילה. אין סדינים, הכל מלוכלך וקצת מסריח. מקלחון לא בתוך חדר אמבטיה אלא ממש חלק מהחדר עצמו. טוב, מה לעשות, זאת לא אוסטריה!
     בבוקר קמנו ולאחר ארוחת בוקר פשוט בדיחה, התחלנו את היום באזור אגם ליפנו, בהתחלה הלכנו למגלשות ועשינו גם את השחורות וגם את הצהובות (יש 2 סוגים). יותר נכון, בעלי וניקול עשו. אחרי זה עלינו ברכבל למעלה (למעלה בצ׳כיה זה די במישור כי אין הרים כמו באוסטריה), ושם טיילנו על גשרים מעל צמרות עצים שאחרי זה עולים לתצפית במין מעגל של גשרים. ומהתצפית רואים את האגם. נגיש עם עגלה. אחרי זה ירדנו והלכנו לפארק השעשועים סמוך, ששם יש טרמפולינות, מגלשות מסוגים שונים, נדנדות, אומגות, פארקי חבלים ועוד.

לאחר מכן נסענו שוב 3 שעות והגענו כמעט עד לשדה התעופה לקראת הטיסה שלנו הביתה מחר. ישנו במלון Grand Hotel Litava, באמת די בסדר, וארוחת בוקר טובה, אבל בכל זאת, צ׳כיה זה לא אוסטריה, ומזל שבאמת לא נסענו לטייל בצפון צ׳כיה אלא טיילנו באוסטריה היפיפיה העולה בכמה וכמה רמות על צ׳כיה המבאסת.

אסכם ואומר, מאוד נהניתי לבלות עם המשפחה שלי, בעלי היקר והבנות שלנו, מאוד נהניתי לעשות את האטקרציות שלא עשינו פעם קודמת באוסטריה (כל הרכבלים עם השעשועים לילדים, בריכות ומרחצאות, מגלשות הרים ועוד), בהחלט היה טיול מעניין שפתח לנו אפשרות להנות לא רק מנופים וטיולים רגליים אלא גם מאטרקציות שונות לילדים.

אך, חייבת לכתוב שזה היה הטיול הכי קשה שלנו, דיאנה בת שנתיים עכשיו וזה היה הטיול ה-7 (!!!) שלה לחו"ל, הטיול ה-7 שלנו כמשפחה (עם 2 הבנות) וזה באמת הטיול הכי קשה. גיל שנתיים הנורא שלט בכל הטיול. דיאנה רוצה ללבוש את הבגדים של ניקול, את הנעליים של ניקול, את התחתונים של ניקול, לאכול מהצלחת של ניקול, לישון עם הבובה של ניקול. ניקול מוותרת לה בהכל אבל כמה אפשר לוותר כשמקבלים 2 דובים זהים ודיאנה רוצה את שניהם??

לא סתם לא נסענו עם ניקול לטיול בחו"ל כשהייתה בת שנתיים (נסענו כשהייתה בת 9 חודשים ואז כשהייתה כבר בת 2.9), כנראה שזה הגיל הכי קשה, יותר קל לנסוע עם תינוקת בת חודש וחצי מאשר ילדה בת שנתיים שרוצה הכל ולא יכולה כמעט כלום, שצורחת וצורחת ורוצה דברים שאי אפשר.

אבל, זה לא מפחיד אותי, וכבר קניתי כרטיסים לטיול בקיץ הבא כשדיאנה תהיה בת 3 ונקווה שגיל שנתיים הנורא יעבור עד אז!

פרטים טכניים:

כרטיסי זלצבורגקארד קנינו עוד בארץ, בחברת טופ טור בחדרה. נסעתי אליהם עם מזומן 132 יורו ל-2 כרטיסי מבוגרים (ניקול בת 6 אבל נראית פחות אז עברה בחינם ברוב האתרים). ניצלנו את הכרטיס בערך פי 3 מערכו. היה כיף לא נורמלי להיכנס עם הכרטיס בלי לחשב יותר מדי כמה כל דבר עולה.

אינטרנט – כרגיל, לקחתי טלפון שלא בשימוש וקניתי סים של גולן טלקום עוד בארץ והכנסתי לתוכו. כשנחתנו, עשיתי hot spot ל-2 הטלפונים שלנו ולאייפד וכך היה לנו אינטרנט בכל המכשירים כשהמכשיר שבו הסים משמש כמו ראוטר אלחוטי. חשוב לקחת תמיד סוללה נטענת כי הסוללה במכשיר שפתוחה בו נקודה חמה מסתיימת מאוד מהר.

רכב - כרגיל השכרנו rentalcars את הרכב הכי זול שמתאים ל-4 אנשים ועגלה (רכב סטיישן).

תמונת הפרופיל של yuliavadim
צפייה בפרופיל שליחת הודעה הבלוג של yuliavadim