טיול מדהים באזור בוואריה (דרום גרמניה על הגבול עם אוסטריה) עם בנות 1.8, 5.8 באפריל 2017
יש לציין שהיינו כבר באוסטריה פעמיים עם הבנות, פעם אחת 12 ימים באזור זלצבורג ופעם נוספת 6 ימים באזור טירול. הפעם עשינו את האטרקציות שלא עשינו בפעמיים הקודמות וגם טיילנו בכיף!
טסנו עם transavia, קנינו כרטיסים עוד באוקטובר עבור אפריל (חופשת הפסח בגנים) ב-250 יורו לכרטיס. כולל מזוודות (לקחנו 2 מזוודות + 2 כסאות בטיחות + עגלה).
אנחנו מנוסים בטיולים, זה הטיול העשירי של הילדה והשישי של התינוקת.
הטיסה יצאה והגיעה בזמן, דיילים נחמדים. קנינו 3 מקומות והיו מסביבו עוד מקומות ריקים אז יכולנו להתרווח (במיוחד שהתינוקת כבר די גדולה, בכל זאת שנה ושמונה).
נחתנו במינכן, קיבלנו רכב וערכנו קניות בסופר שבשדה התעופה (ממש ליד העמדות שך השכרת רכב) ונסענו כשעתיים לצימר שהזמנו מראש ב fussen ל-6 לילות. שם המקום Appartement-Hotel Seespitz. מקום מדהים! ליד אגם יפיפיה בשם weibensee . יש בו סלון, חדר שינה בשבילנו וחדר שינה לבנות שבו יש 2 מיטות. ביקשנו עריסה וקיבלנו אבל גילינו שלשתי המיטות האלו ניתן לשים מעקה שתלוי על הקיר (אחד בגודל ענקי והשני חצי), אז שמנו והן ישנו שם מצויין כל אחת עם המעקה שלה ... חחח...
למחרת התחלנו את הבוקר בארוחת בוקר מצויינת במלון הדירות הזה. אחרי זה ירדנו למגרש המשחקים להסתכל על הנוף, הבנות התגלשו על מגלשות וכו׳. ואז נסענו רבע שעה לאגם schwansee,
אחרי זה הצטיידנו בקניות להמשך השבוע ואז המשכנו ל fussen לארוחת צהרים עם חבר של בעלי שהגיע במיוחד מצפון גרמניה בשביל לראותנו, ואז טיילנו בעיירה עצמה.
ביום השני התחלנו את הבוקר עם משלוח לחמניות טריות לחדר ואכלנו ארוחת בוקר בחדר כך שהבנות יכלו להרעיש וזה לא הפריע לאף אחד.
עלינו למעלה בעליה תלולה עם העגלה ואז חצינו את הגשר לצד השני (ללא עגלה).
אחרי זה ירדנו למטה ונסענו לפוסן לארוחת צהרים. ואז נסענו לאגם alatsee. אגם קטן אבל מדהים ביופיו, צבעו טורקיז ומעליו הרים מושלגים.
ביום השלישי נסענו ללגולנד!!! קנינו אליו כרטיסים מראש עוד מהארץ באתר שלהם בהנחה משמעותית, וכך גם חסכנו את העמידה בתורים. מסתבר שהתחילה גם חופשת הפסחא של הגרמנית ולגולנד היה מפוצץ, היה גם יום חם מאוד (אפריל ואנשים מסתובבים בגופיות באירופה! הזוי).
הפארק ענק, מעוצב נפלא, נראה לי שעלינו על פחות מרבע מהמתקנים אבל הכי חשוב שהבנות נהנינו!
היינו שם עד הסגירה.
ביום הרביעי היינו בטירת Neuschwanstein castle - טירת דיסני מהאגדות!
מזג אוויר מצויין כ 12 מעלות. אחרי זה אכלנו במסעדה מצויינת כ 4 ק״מ משם.
ובסוף היום בילינו בגינת משחקים ליד המלון שלנו עם מראה מהמם של האגם. הבנות משחקות, התינוקת בדיוק נרדמה בעגלה ואנחנו יושבים ונהנים מהנוף הנפלא.
ביום החמישי עשינו יום כיפי ביער רבע שעה מהצימר שלנו ב fussen.
אכלנו במסעדה מעולה ליד המפל והנהר הזורם וברקע ההרים המושלגים.
המקום נקרא Walderlebniszentrum Ziegelwies.
הסתיימו להם 6 הלילות בפוסן ולכן ביום השביעי עברנו מקום לינה מ fussen ל Berchtesgaden, מרחק 3 שעות נסיעה. בדרך עצרנו בפארק שעשועים קטן בשם Märchen-Erlebnispark Marquartstein. זהו פארק הדומה לפארק רופולדינג אבל יותר קטן ופחות מפורסם.
זהו פארק שבו כל המתקנים לא פועלים בצורה אלקטרונית אלא ידנית, נגיד כדי שקרוסלה תעלה למעלה, המבוגרים צריכים לפדל. כדי שקרוסלה אחרת תסתובב, צריך ללכת כמו על הליכון ועוד.
אחרי פארק השעשועים נסענו למקום הלינה ב Berchtesgaden, המקום נקרא villa marga. אנחנו לקחנו דירת 2 חדרי שינה והחבר לקח דירת חדר שינה אחד. זוהי באמת וילה ענקית שממנה נוף נהדר!
עשינו שם מסלול הליכה מעגלי, בהתחלה הוא עובר ביער ואז לאורך האגם. נופים מהממים! התמונות לא מעבירות אפילו חצי מהיופי שראינו
סיימנו את היום בגינה היפיפיה שלנו בצימר הזה, הבנות מתרוצצות ומשחקות מעולה ביחד.
ביום התשיעי היינו במכרה מלח בצד הגרמני Berchtesgaden במכרה הזה, לעומת מכרה המלח בצד האוסטרי, מותר להיכנס עם ילדים מתחת לגיל 4.
היה מעולה!!!
פעמיים מתגלשים במגלשות! שטים בסירה, נוסעים ברכבת ועוד.. ממש שווה, ממליצה!
ביום העשירי עזבנו את הווילה שבה שהינו ובדרכנו למלון בשדה התעופה של מינכן, עברנו דרך אגם Chiemsee, ושטנו במעבורת לאי באגם שבו יש ארמון נוסף של המלך לודוויג. ששמו
בקיצור, גנים מאוד יפים ונעימים לטיול.
בסוף, חזרנו במעבורת ואכלנו במסעדה ממש ליד, אחרי המסעדה הלכנו לאורך הטיילת להאכיל ברווזים, וראינו שם מרחצאות (לא יודעת את שמם)
זהו, נגמר הטיול, לנו לילה במלון מעולה ליד שדה התעופה ששמו mercure שבו קיבלנו חדר שמורכב מ-2 חדרים ובינהם מסדרון קטן וחדר אמבטיה עם מקלחון וגם עם אמבטיה.
ב-6 בבוקר עלינו על טיסה חזרה עם טרנסאוויה ויצאה והגיעה בזמן.
פרטים טכניים:
אינטרנט – השתמשנו בסים של גולן שקניתי יומיים לפני הטיסה והכנסנו לנייד שלא בשימוש שיש ברשותינו וממנו פתחנו hot spot למכשירים שלנו. כמובן שבכל מקומות הלינה היה אינטרנט.
רכב – הזמנו רכב ב rentalcars, רכב סטיישן כדי שיכיל את המזוודות והעגלה, כסאות בטיחות כאמור הבאנו מהארץ. קיבלנו רכב עם gps מובנה אפילו שלא הזמנו. לגיבוי היה לנו את אפילקציית here שבה בעלי סימן מראש את המקומות שהתכוונו לבקר בהם.