חיפשתי חופשה לסגור איתה את החורף בחודש אפריל.פגישת עבודה בצפון איטליה נתנה את הדחיפה האחרונה.בישראל היה כבר חם "ומגניב" ושמעתי שהמצב דומה באירופה.
שיטות באינטרנט באתר למטייל מוביל ל 2 אופציות מעניינות: ליבניו וסאס פי.
עוד שאלה בפורום לאן כדאי והתשובות ברורות: סאס פי מומלץ פה אחד[ותודה לעונים בפורום].
10/4:טיסת ישראיר לורונה,שמקדמת את פני עם 30 מעלות בצל.
גולף 1600 מושכרת פגישה קצרה בברגמו ואני בדרך לשוויץ .
הדרך ארוכה :כולל הפגישה כ 7 שעות ואני מגיע ב 18:00 לסאס פי עייף ומותש.
קר,קר מאוד.המעבר מ30 מעלות למתחת ל 0 מטורף.
בכניסה לכפר חניון ענק[הכפר סגור למכוניות] מחנה בקומת הגג ויורד עם הציוד לטרמינל A בקומת הכניסה.
הטרמינל הוא רחבה גדולה ומקורה שבה מפרצי חניה ממוספרים ועמדות טלפון עם רשימת טלפונים של כל המלונות בכפר.[יש 2 טרמינלים כאלו A וB בקומה השנייה]מחייג למלון מוסר לעונה את מספר הרציף והטרמינל ותוך 10 דקות מגיעה רכב חשמלי חמוד ואוסף אותי ואת הציוד.אני בוחר לשבת מאחור ולא בקבינה למרות הצעתו של הנהג האדיב.
הכפר מדהים ביופיו למרות שאין בו יותר מידי שלג.הרחוב הראשי נראה ססגוני ומלא אדם .
בקצה הרחוב הראשי ממוקם מלון BELMOND שהזמנתי מראש באתר האינטרנט-
http://www.saas-fee.ch/en/welcome.cfm השופע בכל המידע הנחוץ למטייל. כשאני עולה לחדר אני מגלה חדר קטן וחמים כולל מקלחת שירותים TV DVD ארון בגדים מיטת קומתיים ומרפסת מטורפת לתוך נוף מדהים של פסגות וקרחונים.
המלון ממוקם במיקום הכי טוב בכפר ללא ספק! המסלולים נגמרים כ 20 מטר ליפני המלון .
הרכבלים ומרכז הכפר 2 דקות הליכה ממנו.
למלון באר ומסעדה הכוללת מרפסת שמש גדולה שסואנת אך לא רועשת בשעות השמש.
יש חדר סקי עם לוקרים לכל חדר, ללא חימום לנעלים והכפפות [קצת בעיתי אבל התגברתי].
סאס פי ממוקמת בקצהו של עמק מדהים ומוקפת מ3 כיונים בפסגות מושלגות מעל 4000 מטר. הכפר בנוי סביב רחוב ראשי ארוך [כ20 דקות הליכה נינוחה מקצה לקצה]כשחנויות ,מסעדות ובארים פזורים לאורכו.בחלק הדרום מזרחי ישנם יותר בארים ומסעדות ובהמשך יותר חנויות.
בתי ספר לסקי וסנוובורד,דואר ובנקים נמצאים ליד המרכז קרוב לכנסיה.
3 סופרמרקטים יש בכפר והם ממוקמים קרוב למרכז הכפר ב 2 רחובות שיורדים מהמרכז לצפון מזרח.
אני העדפתי את הCOOP [מחירי האלכוהול מאוד נמוכים בשוויץ מומלץ יותר מהדיוטי פרי].
רכבלים
מהכפר ישנן 4 תחנות גונדולה שעולות להרים ועוד T BAR קצר שמגיעה ליד גונדולה ענקית .
. הalpine express[מצפון מזרח] והגונדולה הענקית [מצפון] מגיעות ל 3000 מטר ומשם הליכה קצרה לרכבת תחתית שמעלה ל3500. בתחנה העליונה מסעדה גדולה ומסתובבת[לדעתי אסון פשוט תקוע ומסתיר את כל הנוף].
שתי הגונדולות הנוספות עולות מדרום מזרח ל 2500 מטר:אחת מזרחה והשנייה לדרום מערב .
בגונדולה הכסופה שיוצאת ממרכז הכפר מסלול מזחלות שפתוח גם בערב
האתר לא ענק כ100 ק"מ מסלולים בעיקר אדומים.יש פארק עם T BAR,והמון אף פיסט.
מזג האויר אהב אותי הפעם והעניק כמויות שלג יפות מ2000 מטר ומעלה ביום וחצי הראשון. ושמים כחולים ופאודר מושלם להמשך.[אמצע אפריל להזכירכם]
3 מטר שלג בחלק העליון ו50 ס"מ ליד הכפר.
באתר עצמו הרבה T BARS ארוכים ותלולים, ועוד 2 מעליות מושב.
מסלולים מועדפים:הכול!!! [לא פתחתי מפה אפילו פעם אחת פשוט אי אפשר לאבד את הדרך וכל המסלולים היו סבבה+].
שטח מתלמדים מעולה שנגיש ע"י כמה T BARS ורחבה גדולה לאיסוף הבוקר של המתלמדים.
ליד אזור המתלמדים אזור גדול ומגודר לילדים וטף ,המצויד במסוע וחבל. המתחם מאוד צבעוני ומזמין.
אני בחרתי במלון חצי פנסיון לכן אכלתי במלון בוקר וערב היה מצוין,אורחים נוספים שפגשתי סיפרו שאכלו במסעדות נוספות בכפר שהיו מצוינות[המטבח השוויצרי באזור פשוט מעולה לדעתי] צהרים אכלתי במסעדות על ההר שבצהרים מאוד עמוסות [העדפתי לאכול סביב 2 pm יותר רגוע].
האתר לא היה עמוס אך עם זאת ממש לא ריק מגולשים .לא עמדתי יותר מדקה בכניסה למעליות אבל נראה לי שבעונה בטוח נוצר עומס באתר.
בנוסף יש רחבת החלקה על הקרח[הייתה כבר סגורה] ומספר מגרשי משחקים לילדים לאורך הרחוב הראשי.
ערב:
הרחוב הראשי תוסס ומלא אדם, אוירה טובה,בירות,שמחה וששון לכל ילד בלון(-:
יש אפרה סקי בשוויץ !!!
ראיתי שיש מועדון אחד במרכז הכפר [קיר שחור עם כיתוב גותי] לא בדקתי את הסחורה...
אפשר לסכם ולומר :אחלה של אתר מומלץ בקור תהנו.
orange