חוויות איסטנבול טורקיה נובמבר 2013

המלצות טורקיה:
ביקרתי באיסטנבול עם חבר החל מיום שישי 1/11/13 עד 5/1/13 -; שישי עד שני בלילה (שלישי).
נתחיל מזה שמצאנו טיסות ב-130$ מה שעשה את הכול משתלם במיוחד.
על יחסי טורקיה ישראל -; המון אנשים הרימו גבה לאחר שקנינו את הכרטיס, אני לא כ"כ מסכים עם גישת "בואו נחרים את הטורקים, הם שונאים אותנו". למרות היחסים הבעייתיים עם ארדואן, אני קיבלתי רושם של עם נחמד, נעים, מנסה לעזור, וכנראה שגם מאוד מתגעגע לקהל הישראלי.
כשנשאלנו לא הסתרנו את העובדה שאנחנו מישראל, למרות שבשתי חנויות קצת הרגשנו מאויימים ואמרנו שאנחנו מניו יורק. אנו היינו בתחילת נובמבר, מזג האוויר היה מושלם, הסתובבנו רוב הזמן עם חולצות קצרות וג'קט בתיק שירד ועלה מדי פעם.
המטבע בטורקיה זה הלירה הטורקית. 1 לירה טורקית שווה כשקל תשעים.
נתחיל מהטיסה -; קיבלתי ביקורות רעות על חברת טורקיש. אני הייתי מאוד מרוצה. בזמן הטיסה המשוער המטוס כבר היה באוויר. נחתנו בשדה התעופה "sabiha gokcen" אשר נמצא בצד האסייתי של העיר. ברגע שיוצאים מהטרמינל יש אוטובוסים שמחכים לנוסעים עד לעיר. זמן הנסיעה עד לכיכר טקסים נמשך כשעה. בשעות העומס עלול לקחת יותר. זה עובד בשיטה שממלאים אוטובוס ויוצאים לדרך. לפי הלוח זמנים של החברה אמור לצאת כל חצי שעה אוטובוס -; מי שמחפש את שעות האוטובוסים ניתן למצוא זאת באתר של חברת האוטובוסים - http://www.havas.net/Pages/Intro.aspx
הגענו לכיכר טקסים, ובמרחק הליכה של 5 דקות הגענו למלון שלנו Alkoçlar Keban Hotel. הזמנו אותו באורביטס במחיר של כ120$ לילה. נשארנו שלושה לילות. למרות הביקורות החלוקותעל המלון- אנחנו הופתענו לטובה. המלון ממוקם ממש על כיכר טקסים, קרוב להכול, ויחסית ממש מפואר. מקלחת מפוארת, מיטות נוחות, שירות אדיב, ארוחת בוקר סבירה+, נקי ועוד.
המינוסים היחידים זה שהחדר ממש קטן, ושיש רעש מבחוץ ולפעמים רעשי רקע של "אללה ווקבר" מהמסגד הסמוך. לנו שני הדברים לא הפריעו ואפילו היו סוג של חוויה. המלון ממוקם ממש בצמוד לטקסים על תחילת רחוב SIRASELVILER.
אוכל:
בכל רחבי העיר יש המון מסעדות ואפשרויות מגוונות לאכילה.
מדוכן עממי ועד מסעדות גורמה.
כמעט בכל המקומות שהיינו אהבנו את המנות.
ממליץ במיוחד על מסעדה שנקראתFICCIN שנמצאת באחד הרחובות הקטנים שיוצאים מאיסטוקלל(בסמוך לסטארבקאס) חייבים לנסות את הרביולי שלהם. אני ניסיתי גם דג בס שהיה מדהים, הסטייק פילה היה דיי יבש ופחות מומלץ.
כן ממליץ על שוק הדגים שנמצא בצד האסייתי -; מוכרים שם במסעדות דגים על האש עסיסייים וטריים בסביבות 15-20 לירות (בין 30-40 ₪).
כמובן שאל תוותרו על הבורקסים שמוכרים בכל פינת רחוב, וכמובן על השווארמה (דונר) שאמנם קצת שונה בגודלה מהארץ, אבל בהחלט משביעה טעימה ומשתלמת.
מי שבקטע של מתוקים -; יש מאות חנויות של בקלאוות בכל רחבי העיר. כל מה שטעמנו היה טעים.
חמאם:
יש שני חמאמים שהמליצו לנו עליהם: האחד שמלא בתיירים וצמוד לתחנת הרכבת CEMBERLITISH, והשני CALGOGLO שנמצא כחמש דקות הליכה מתחנת הרכבת SULTANAHMED.
אנחנו ביקרנו בחמאם השני. זו הייתה אחת החוויות היותר טובות שחוויתי עד היום.
כל אחד מקבל חדרון קטן שבו הוא יכול להשאיר את הדברים שלו (מקבלים מפתח לחדרון). אחרי ששמים את המגבת הקטנטנה שמקבלים, נכנסים לחמאם -; מבנה עתיק מלפני יותר מ400 שנה, אשר משמש כחמם כבר מאות שנים.
תחילה נכנסים לחדרון קטן שבו יושבים על מנת להירגע ולהיכנס לאווירה.
משם לוקח אותך בחור טורקי משופם ועב כרס, מושיב אותך על אריחי השיש ומקרצף לך את העור במשך כ-10 דקות. אל תתנגדו, הוא הופך, מסובב, לוחץ, ונותן מכות. כל כמה שניות הוא מפתיע עם דלי של מים קרים או חמים ששופך עליך, כל התהליך בליווי שאגות רמות שלו אשר מכניסות אותך לאווירה המיוחדת.
האווירה בחמאם מעולה, אני חולה ניקיון וסטרילי ומאוד חששתי מהמפגש, אך כנראה שהריחות הטובים עשו את שלהם. ממליץ בחום. אנחנו שילמנו על כניסה לחמאם וקירצוף כ-45 יורו, אופצייה נוספת היא תוספת של עיסוי לכל הגוף.
התמצאות:
מערכת הרכבות בעיר מאוד נוחה. כל נסיעה עולה 3 לירות. אני ניסיתי לאתר מפה של העיר מהרגע שהגעתי לעיר. מי שמחפש מפה שימו לב שיש נקודות שמחלקים כמו בצד האסייתי ברגע שיורדים מהמעבורת, בתוך מלון הילטון על יד כיכר טקסים (משהו פרטי של המלון), ובתוך החמאם CIGOLOLO.
ברגע שתהיה לכם מפה, הכול יהפוך להיות הרבה יותר פשוט.
אני הייתי ממליץ להיזהר מנהגי המוניות, נכנסנו לתוך מונית שהקיפה את העיר למרות שהמקום שרצינו להגיע אליו היה דקה הליכה מאיפה שעצרנו את המונית, אז פשוט צריך להיות זהירים.
אתרים מרכזיים:
איה סופיה, המסגד הכחול -; שני ארמונות/מסגדים מפוארים ומרהיבים ביופיים. אולי יהיה לכם מזל לתפוס את הרכב שמסתובב שם ולוקח אנשים מארמון לארמון בחינם.
ארמון טופקאפי -; למרות שאומרים שחובה להיות שם, לנו לא נשאר זמן אז וויתרנו.
הבזאר הגדול, שוק התבלינים -; השוק המצרי -; הכול נמצא אחד ליד השני, קניות, אוכל, ריחות, זול. והרבה מכול המילים שציינתי.
הצד האסייתי -; יש מעבורת שיוצאת בערך כל 20 דקות מתחנת אמינונו. עולה 3 יורו. משך השייט לצד השני כ15 דקות. בצד האסייתי יש חנות מידע לתיירים שעזרה לנו המון במפות ובנקודות חשובות שכדאי לבקר. יש שם את מרכז העיר שיש בו שוק מדהים של דגים. ממליץ בחום. שבו באחת המסעדות ותנסו את המנה של הדג בלחם (או בלי לחם).
איי הנסיכים -; לא הספקנו להגיע לשם, אבל יש מעבורות שיוצאות בתחנת KABATAS אל איי הנסיכים. כל מי שהיה שם המליץ אבל לנו לא נשאר זמן.
כיכר טקסים -; הכיכר המרכזית בעיר ששימשה בעבר הרחוק כמקור אחסון מים עבור כל העיר. כיום היא סמל החילוניות של איסטנבול. מהכיכר יוצא רחוב איסטוקלל -; מדובר בשדרה מגניבה עם אלפי אנשים שצועדים שם מדי יום. על השדרה תוכלו למצוא מסעדות, חנויות אופנה, בארים וכו.
אנחנו ירדנו מכיכר טקסים עד לאזור הגשר שעובר לצד של הארמון דרך רחוב SIRASELVILER. רחוב יפיפה (שגם המלון שלנו היה בתחילתו), עם המון מסעדות טובות ואנשים יותר ארופאים שמסתובבים שם.
חיי גייז:
מי שמחפש חיי גייז בסגנון ברלין וברצלונה, כנראה שלא הגיע למקום הנכון. אנחנו רצינו לטעום גם ערב או שניים מחיי הקהילה והתחלנו מזה שהגענו בטעות לבית קפה של גייז שנמצא בקומה שלישית של בניין מגורים. שם הבר זה צ'ארלי צ'אפלין. הסבו דירת מגורים לבית קפה. אהבנו מאוד את המחתרתיות (:
חוץ מזה בסופי שבוע יש שתי מסיבות גדולות -; מועדון הLOVE -; נמצא כרבע שעה הליכה מכיכר טקסים -; אחלה מסיבה, עם אנשים איכותיים ודוברי אנגלית.
מועדון נוסף זה TEKYON -; נמצא גם הוא כדקה הליכה מכיכר טקסים (הכיוון ההפוך של מועדון LOVE). לדעתי המועדון עובד כל השבוע. בסוף שבוע היה ממש מפוצץ שם. רוב הקהל זה טורקים ומקומיים. אני פחות חובב הז'אנר.
בקיצור, סעו לאיסטנבול!!!!!!

תמונת הפרופיל של Eyal3217133
צפייה בפרופיל שליחת הודעה הבלוג של Eyal3217133

הזמנת טיסות, מלונות, אטרקציות ועוד שירותים לאיסטנבול

תצפית 5 כוכבים למטוסים: הכירו את מלון היוקרה שיוקם בנתב"ג לאייטם המלא
תצפית 5 כוכבים למטוסים: הכירו את מלון היוקרה שיוקם בנתב"ג
מטיילים מכל העולם בחרו: "זה הטיול שהכי שינה לנו את החיים" לאייטם המלא
מטיילים מכל העולם בחרו: "זה הטיול שהכי שינה לנו את החיים"
קיץ חם וצפוף: עומס התיירים באי הים־תיכוני המבוקש שובר שיאים לאייטם המלא
קיץ חם וצפוף: עומס התיירים באי הים־תיכוני המבוקש שובר שיאים
באנו ליהנות יצאנו עם תלונות: 10 אתרי התיירות המאכזבים ביותר בעולם לאייטם המלא
באנו ליהנות יצאנו עם תלונות: 10 אתרי התיירות המאכזבים ביותר בעולם
הדיל הכי משתלם באירופה: בעיר הזו תוכלו לישון במלון 5 כוכבים בפחות מ-150 אירו ללילה לאייטם המלא
טסים היום לחו"ל? צפי לשיבושי תנועה חריגים באזור נתב"ג בעקבות הפגנות החרדים לאייטם המלא
טסים היום לחו"ל? צפי לשיבושי תנועה חריגים באזור נתב"ג בעקבות הפגנות החרדים
הולנד נגד יפן: מי מנצחת בקרב על החופשה? לאייטם המלא
הולנד נגד יפן: מי מנצחת בקרב על החופשה?
גרמניה נגד קוראסאו: מי מנצחת בקרב על החופשה? לאייטם המלא
גרמניה נגד קוראסאו: מי מנצחת בקרב על החופשה?
אחרי יומיים בלבד: וויז אייר שבה היום לפעילות מלאה בישראל לאייטם המלא
אחרי יומיים בלבד: וויז אייר שבה היום לפעילות מלאה בישראל
קנדה נגד בוסניה: מי מנצחת בקרב על החופשה? לאייטם המלא
קנדה נגד בוסניה: מי מנצחת בקרב על החופשה?
מי קריסטל משגעים ומצוקים פראיים: הכירו את האי הסודי של האיטלקים לאייטם המלא
מי קריסטל משגעים ומצוקים פראיים: הכירו את האי הסודי של האיטלקים