בית כנסת – נווה שלוםבית הכנסת "נווה שלום", הסמוך למגדל גלאטה הוא אחד מבתי הכנסת הפעילים באיסטנבול. בית הכנסת הותקף על ידי מחבלים ב-1986, וב-2003 נהרגו בו לפחות 23 בני אדם לאחר ששתי מכוניות תופת התפוצצו בסמוך לו. בשל החשש מפיגועים מקפידים ב"עץ חיים" על בטיחות. יש לתאם את הביקור מראש, ולעבור שתי דלתות ביטחון לפני הכניסה לבית הכנסת ולחצר.

שדרות איסתיקלאל שדרת איסתיקלאל - המדרחוב המרכזי ברובע 'בייאואולו'. המדרחוב מתחיל מכיכר טקסים וממנו נמתח קו הרכבת החשמלית הנוסטלגית המקיף את הכיכר העגולה בטקסים. פירוש המילה 'איסטיקלאל' בטורקית - עצמאות. לאורך השדרה שכנו בעבר מחנות של חיל התותחנות שהיא יחידת העילית הידועה בתקופת האימפריה העות'מאנית. במרכז השדרה עצרו לבקר בכנסיית "סנט אנתוניו" . היום זהו רחוב קניות מרכזי באיסטנבול .

ככר טקסים - Taksim Meydani מקור שמה של הכיכר מגיעה מהמילה הטורקית 'טקסים' שמשמעותה 'חלוקה'. הכיכר כמו האזור כולו, היא מוקד מסחר וחניות לרוב . במרכז הכיכר, תמצאו את אנדרטת הרפובליקה, מצבת זכרון שנבנתה בשנת 1928 לציון יום השנה ה-5 להקמתה של הרפובליקה של טורקיה לאחר מלחמת העצמאות הטורקית. בחזית הכיכר בולט פסלו של מי אם לא כמאל אטאתורק, מייסדה של טורקיה המודרנית.קחו את הפוניקולור שבסמוך ורדו לארמון הדולמובהצ'ה

ארמון הדולמובהצ'ה הארמון שממוקם על הגדה האירופאית של הבוספורוס, שימש בעבר כמקום מגורי הסולטאנים ומרכז השלטון של האימפריה העות'מאנית מ־1856 עד 1923.המקום בו נמצא הארמון היה במקור מפרץ על גדת הבוספורוס. במהלך המאה ה-18 מולא המפרץ באדמה על מנת לשמש גן מלכותי. שמו של הארמון מתאר תהליך זה: דולמה (dolma) פירושו ממולא, ובהצ'ה (bahçe) פירושו גן. הארמון הזה שהיה מודרני יותר החליף את ארמון טופקאפי המיושן. הסולטאן שבנה את הארמון היה עבדולמסיד. הארמון בנוי בסגנון הרנסנס הטורקי שמשלב בארוק, רוקוקו והשפעות נאו-קלאסיות, וכולל עשרות נברשות מפוארות ומגדל שעון פרטי. המפורסם בחדרי הארמון הוא חדר מדרגות הבדולח, בו כל מעקי המדרגות והמנורות עשויים בדולח באקארה. כיום הארמון משמש מוזיאון ומעון אירוח של השלטון הטורקי. ב־3 במרץ 1924 נחקק חוק שהעביר את הארמון לבעלות הרפובליקה הטורקית.
רובע אורטקוי - Ortaköy זהו רובע יחודי בו חיו זה לצד זה יהודים, נוצרים ומוסלמים. מסגד אורטקוי (Ortaköy Camii), בנוי בסגנון אקלקטי-בארוקי ונמצא על שפת המים. באתר היתה בעבר כנסייה. המבנה הנוכחי תוכנן ע"י האדריכל ניקוגוס באליאן (שעיצב את ארמון דולמבחצ'ה) באמצע המאה ה-19, בהזמנת הסולטן עבדול מג'יט. המסגד משקיף למיצר. רצוי לטפס לקומה השנייה, המרופדת בשטיחי תפילה ירקרקים. שִלחו משם מבט אל גשר הבוספורוס העצום, ולנוף הנשקף דרך חלונות הענק. שימו לב לאלמנט היחיד המסגיר את עברו הנוצרי של המסגד: הצלבים הקטנים הנחבאים בין עיטורי הסורגים.במרחק שתי דקות הליכה מהמסגד, באחת הסמטאות העולות ממנו, נמצא בית הכנסת "עץ חיים". כדאי להתמקד בעיטורים שעל הוויטראז'ים שבתקרת בית הכנסת הצנוע. עיטורים אלה, שמזכירים ערבסקאות., מעידים על הדיאלוג המתמשך המתקיים בתורכיה בין היהדות לאיסלאם. ראשית הדיאלוג באיסור הקיים ביהדות, "לא תעשה לך פסל וכל תמונה". האיסלאם הושפע עמוקות מדיבר זה, אולם מצא פתרון לאיסור בדמות הערבסקות שייפו את המסגדים. עיטורים אלה ייצגו בצורתם המופשטת את הרעיון כי לא ניתן לתפוס את האֵל. רעיון זה הולם גם את המונותיאיזם של היהדות, ואת ביטויו נמצא גם בוויטראז'ים ב"עץ חיים". בית כנסת זה, שהוקם בתקופה הביזנטית, הוא אחד מבתי הכנסת הפעילים כיום באיסטנבול. סיירו בשכונה הקסומה הזו, המון חנויות אומנות. בערב הופכת השכונה לצעירה ותוססת עוד יותר. ענת גרוס לאור מדריכה ומארגנת טיולים וקבוצות. בכל שאלה שלחו לי וצאפ לקישור: http://bit.ly/3VurjTfאו וניפגש בדרכים