מערב כרתים - טיול קסום

תמונה ראשית עבור: מערב כרתים - טיול קסום

אחרי  קרוב לשנתיים בהן לא נסענו לחו"ל בגלל הקורונה, הרגשנו שהגיע הזמן, והתחלנו לחפש  טיסות לטיול קצר וממוקד.

בשל מגוון של אילוצים התאריך עליו החלטנו היה השבוע השלישי של אוקטובר.

חיפושים באתרי טיסות גרמו לנו להחליט על חאניה בכרתים.

לפני למעלה מעשר שנים נסענו לכרתים עם הילדים, שהינו במלון בסגנון הכל כלול בצד המזרחי של האי, והבטחנו לעצמינו שפעם נגיע בזוג גם לצד המערבי.

טיסות הוזמנו עם ריינאייר- הלוך ביום שלישי ה- 19.10 ב- 22:00, וחזור ביום שבת ה- 23.10 ב- 6:00, שעות לא אידאליות, אבל ככה זה כשמשלמים פחות מ- 400 ₪ לזוג עם מזוודה והושבה.

בחרנו במלון  AVRA CITY  HOTEL מלון שלושה כוכבים שקיבל ביקורות טובות, ודלפק הקבלה שלו פתוח 24 שעות.

המלון אכן הוכיח את עצמו, הוא ממוקם בשוליים של אזור מסחרי עם חנויות בגדים ונעליים מעוצבות, וכחמש דקות הליכה מסמטאות העיר העתיקה. החדר היה נעים ונקי אם כי מעט מיושן, נעזרנו בפקידי הקבלה לא מעט, וארוחת הבוקר היתה חביבה.

יום שלישי ה- 19.10.21

אנו גרים בסמיכות לשדה התעופה ולכן הזמנו מונית ל- 19:00. את האריזה ביצעתי, בשל מגוון סיבות, מספר ימים לפני הטיסה, וכבר במונית נזכרתי ששכחתי לארוז מספר פרטי לבוש. לא נורא אמרתי לעצמי – נסתדר. בשלב הזה לא הבנתי עדיין ששכחנו לארוז פרטי לבוש קריטיים נוספים.

כל הטיסות בימים אלו כולל הלואו-קוסט, ממריאות מטרמינל 3. עברנו את תהליך הצ'ק- אין במהירות רבה, כאשר בדקו לנו בדלפק חיסוני קורונה ו –PLF  לכניסה ליון.

חיש מהר מצאנו את עצמינו בדיוטי-פרי. הצטיידנו בארוחת ערב בארומה, קנינו משחק מחשב לבן ה- 16 שנשאר לבד בבית, הסתובבנו קצת וזהו.

הטיסה יצאה בזמן, כאשר המטוס לא היה מלא לגמרי ולידנו לא ישב אף אחד.

נחתנו לקראת 24:00 ומצאנו את עצמינו בין הראשונים בביקורת הדרכונים. לאחר ביקורת הדרכונים התבקשנו להציג PLF, אספנו את המזוודה ויצאנו מהשדה.

לא הזמנו מראש הסעה ומיד ביציאה ראינו את מתחם המוניות. המחיר אחיד 25 יורו, ותוך כעשרים דקות היינו במלון.

בחדר פרקתי את המזוודה ואז גילינו ששכחנו פרטי לבוש בסיסיים לבן הזוג. זה כבר הצריך קניה ולא בגדר נסתדר..

הלכנו לישן משועשעים.

יום רביעי ה- 20.10.21

החלטנו שבבוקר נבצע את בדיקות הקורונה הנדרשות לחזרה לארץ למי שטס למעל ל- 72 שעות. נעזרנו באיתור מקום לבדיקה בפקידת הקבלה במלון וצעדנו רגלית כחמש דקות מהמלון למרפאה בה מבוצעות בדיקות.

נפרדנו מ- 60 יורו לאדם וביצענו את הבדיקה. הבטיחו לנו שאת התוצאות נקבל בבוקר המחרת ואכן כך היה.

התחלנו להסתובב בשוליים של העיר העתיקה ואף נכנסנו לשוק המקורה, שרובו חנויות מזכרות. החלטנו להיכנס לחנות  H&M  להשלמת פרטי הלבוש החסרים. ביצענו את הקנייה וחזרנו למלון שהיה מרוחק כשתי דקות מהחנות. השארנו את הדברים וזהו... עכשיו אפשר להתחיל לטייל ללא טרדות.

חזרנו לכיוון העיר העתיקה והמשכנו להסתובב בסמטאות, העיר שוקקת חיים ומלאה תיירים, בעיקר גרמנים אבל גם דוברי ספרדית. אט אט הצפנו לכיוון הים והגענו לנמל הונציאני.

המגדלור של חאניה

הלכנו תחילה לכיוון המגדלור ולאחר מיכן לצד השני לכיוון המוזיאון הימי, אליו לא נכנסנו. רחבת הנמל מוקפת מסעדות, עמוסה מאד ותיירותית מאד, אבל גם מאד נעימה ויפה, מאד נהנינו להסתובב לאורכה.

הנמל של חאניה
הנמל של חאניה

לאחר מיכן החלטנו ללכת לבית הכנסת "עץ חיים". זהו בית הכנסת היחיד שנותר בכרתים.

בית הכנסת שופץ ע"י פרופ' ניקוס סטברולאקיס, היסטוריון יהודי ואמן, שאביו היה יליד חאניה ועזב אותה לפני מלחמת העולם השנייה.

בית הכנסת "עץ חיים"

הסתובבנו בבית הכנסת מספר דקות ויצאנו לרחוב. התיישבנו במסעדה בסמיכות לבית הכנסת. בדיעבד המסעדה התגלתה כמסעדה מצויינת שאף קיבלה ציון של 4.5 בטריפאדוויזור. אני אכלתי מוסקה מצויינת ובעלי חזה עוף.

לאחר הארוחה הנהדרת המשכנו להסתובב בסמטאות, כשכל פעם אנחנו מגלים רחובות אחרים וחנויות מעניינות אחרות.

לקראת אחה"צ חזרנו למלון למנוחה. בשעות הערב יצאנו שוב לכיוון העיר העתיקה, שוב הסתובבנו ברחבות השוקקים, ואכלנו במסעדה איטלקית בינונית למדי.

זהו נגמר יום ראשון מוצלח.

יום חמישי ה- 21.10.21

עוד יום של מזג אוויר נהדר.

אכלנו ארוחת בוקר, קיבלנו את תוצאות הבדיקות, הבנו שאנו שליליים, ורצינו לשכור רכב.

שוב נעזרנו בצוות הקבלה של המלון שהזמין לנו רכב מסוכנות להשכרת רכבים איתם הם עובדים.

מחצית השעה לאחר ההזמנה הביא לנו בעל סוכנות ההשכרה פיאט פנדה חדשה עם הילוכים. נפרדנו מ- 130 יורו, 100 יורו להשכרה ו- 30 יורו לביטול השתתפות עצמית, לא זול אבל אנחנו בחו"ל ולא רצינו להתעסק עם נזקים פוטנציאליים לרכב.

בנוסף, קיבלנו המלצות לביקור במגוון חופים, חלקם היו בתוכנית וחלקם לא.

בן הזוג סיים את תהליך ההשכרה ואני קניתי כרטיס סים לשבוע, בו השתמשנו יומיים, בעלות של 12 יורו.

התחלנו לנסוע לכיוון מערב.

העצירה הראשונה שלנו היתה ב- KISSAMOS, העיר המערבית ביותר באי. עצרנו למספר דקות במרינה של העיר והמשכנו בנסיעה.

KISSAMOS

חושב לציין שהכבישים לא משהו, ברובם נתיב אחד, ומי שרוצה לנסוע לאט ומאחוריו מכוניות נוספות יורד לשוליים ומאפשר עקיפה.

המשכנו  לחוף FALASSARNA, זה חוף צפוני מערבי שמאפשר הגעה ברכב. המים צלולים באין סוף גוונים של כחול, ובהם סלעים ולגונות. מקסים, מקסים, מקסים...

תיירים גרמנים שראינו נכנסו למים ושנירקלו. לנו היה כמובן קר מידי מכדי להיכנס למים, אבל ישבנו על החוף ובין הסלעים וצפינו בגווני הים.

לאחר מיכן פנינו לקיוסק שעל החוף לשתייה קלה והמשך תצפית על הים.

FALASSARNA

החלטנו להדרים לחוף ELAFONISSI, זה חוף דרום מערבי שרצועת החול שלו וורודה כתוצאה ממינרליים שיש במקום.

הנסיעה הינה של פחות מ- 50 קמ' וחוצה את הצד המערבי של כרתים מצפון לדרום לאורך קו החוף. תחילה טיפסנו על ההרים ולאחר מיכן ירדנו לכיוון החוף. עברנו מספר כפרים וראינו עדרי עיזים וכבשים, הכבישים מפותלים והנסיעה ארכה כשעה ומחצה. חלק ניכר ממנה היינו לבד על הכביש.

עדרי צאן - החוף המערבי של כרתים

עצרנו למספר דקות במנזר HRISSOSKALITISSA, הסתכלנו עליו מבחוץ והמשכנו בנסיעה.

מנזר HRISSOSKALITISSA

הגענו לחוף לקראת השעה 15:00. חנינו ליד אחת המסעדות והתחלנו לצעוד מעל לקמ' לקו המים. בלב התפללתי שהנסיעה הארוכה תצדיק את עצמה.

וואוו איזה חוף, כן! ראינו חול וורוד! הלגונות מקסימות והמים רדודים. ישבנו במספר נקודות וסיירנו לאורכו. כשמזג האוויר התחיל להתקרר חזרנו לרכב והחלנו לנסוע לכיוון חאניה.

חוף ELAFONISSI

הפעם נסענו בכביש אחר ועברנו דרך כפרים אחרים.

בדרך לחאניה

הגענו לחאניה לקראת שעות הערב ועכשיו השאלה איפה מחנים את הרכב. למלון היתה חניה קטנטנה אולם היא היתה מלאה, לאורך הכביש לא היו מקומות חניה וחיפשנו חניון. שוב צוות הקבלה של המלון בא לעזרתינו והפנה אותנו לחניון קרוב. העלות 20 יורו ללילה.

היינו רעבים כך שהתקלחנו והחלטנו לשבת במסעדה שוקקת בסמיכות למלון.

הזמנו סלט שהיה מצויין אבל המנות העיקריות לא היו מוצלחות. למרות שהמלצר ראה שלא אכלנו הוא לא הציע חלופה.

עזבו את המסעדה ובן הזוג סיים עם משולש פיצה.

המשכנו להסתובב עוד קצת פנינו לכיוון ההפוך מהעיר העתיקה ובגן בסמיכות למלון אף ראינו חסרי בית.

הסתיים עוד יום מקסים.

יום שישי ה- 22.10.21

היום החלטנו לנסוע מזרחה.

עוד טרם היציאה לדרך מילאתי טפסי חזרה לארץ שנדרשים למלא בטווח של 24 שעות מהחזרה והזמנתי בדיקות קורונה בשדה.

הנקודה הראשונה היתה אגם KOURNAS, אגם המים המתוקים היחיד בכרתים. נסיעה של כ- 45 דקות והגענו.

האגם לא גדול בלשון המעטה, הנוף מקסים. אני מניחה שבקיץ עמוס מאד. בזכות העונה זכינו למקומות ללא עומס אבל גם לא שוממים.

שכרנו סירת פדלים לשעה בעלות של 7 יורו והתחלנו לפדל. עם העלייה לסירה הטלפון שלי שבק חיים. קצת נלחצתי היות וחלק מהמסמכים כמו טפסי החזרה לארץ ואישור הזמנת הבדיקות היו עליו, שלא לדבר על התמונות. בדיעבד התברר שמשהו בבהירות של המסך השתנה והכל בא על מקומו בשלום.

אגם KOURNAS

לאחר הביקור באגם  החלטנו לנסוע לכיוון חצי האי מערבית לחאניה.

נסענו לחוף MARATHI  וכמו כל החופים שפגשנו בכרתים, גם הוא היה שונה ומיוחד. השמיים היו מעוננים והשתקפות העננים במים יצרה גוונים חדשים ומיוחדים, שטרם ראינו קודם לכן. החוף פונה לכיוון ההרים ורואים ממנו את רכס LEFKA ORI, רכס ההרים הגבוה בכרתים, והנוף הנשקף ממנו – כן אני שוב פעם אכתוב – נהדר.

חוף MARATHI
חוף MARATHI

אכלנו צהריים במסעדה הומה על החוף.

בסביבות חאניה יש גן בוטני. חשבנו לגוון ולנסוע אליו. לא הבנו כמה הנסיעה קשה ומורכבת וכוללת טיפוס בכבישים מפותלים בהרים. בסופו של דבר הגענו למקום והסתובבנו בו קצת, הצמחייה בעיקרה ים תיכונית ומוכרת לנו. אני יודעת שיש עלות כניסה לגן, אולם מאתנו לא ביקשו תשלום, אולי בגלל שהגענו לקראת הסגירה.

הדרך חזרה בירידה היתה קלה יותר.

הגן הבוטני
הגן הבוטני

שבנו למלון והפעם היה מקום חניה לרכב. הודענו לבעל חברת ההשכרה שהחזרנו את הרכב והוא דאג לאסוף אותו מהמלון.

לילה אחרון והחלטנו לצאת שוב לכיוון העיר העתיקה. צעדנו במקומות בהם לא הלכנו קודם לכן ומצאנו את עצמינו בסמטאות מלאות מסעדות ופאבים ועמוסות אנשים. הלכנו הפעם עד לנמל וראינו את המגדלור מואר באור וורוד. בכלל אורות המסעדות השתקפו במים והמקום היה מקסים ומואר.

הנמל הונציאני בערב

חזרנו שוב לכיוון הסמטאות  והתיישבנו באחת מהן לארוחת ערב אחרונה. לאחר מיכן ישבנו במקום אחר והזמנו קוקטיילים שלא היו לנו כ"כ טעימים.

החלטנו לחזור למלון ומצאנו את עצמנו ברחוב שלא היינו בו קודם לכן, עמוס לעייפה במסעדות עם מנות מודרניות ופחות מקומיות, אני לא חושבת שראיתי אי פעם רחוב עמוס כ"כ במסעדות ובשולחנות. חבל שכבר לא היינו רעבים.

חזרנו למון ושוב הפעלנו את צוות הקבלה וביקשנו שיזמינו לנו מונית לשעות הבוקר המוקדמות.

ארזנו והלכנו לישון למספר שעות בודדות.

יום שבת ה- 23.10.21

כזכור הטיסה ב- 6:00. קיבלנו מייל מריינאייר שמבקשים שנגיע שלוש שעות קודם לכן.

קמנו ב- 2:40 וסיימנו להתארגן.

ב- 3:00 חיכתה לנו מונית בפתח המלון, שוב מחיר אחיד של 25 יורו.

הגענו לשדה לקראת 3:20 ולמרות שכבר היו פחות משלוש שעות לטיסה דלפקי הצ'ק אין טרם נפתחו.

לאחר מספר דקות עברנו את התהליך, כאשר אף לא אחד בדק האם ביצענו בדיקות קורונה אם לאו.

הטיסה המריאה בזמן ונחתה בזמן.

בארץ עברנו תהליך מהיר ובדיקות קורונה. התוצאות הגיעו לקראת הצהריים.

חזרנו בריאים

היה טיול מקסים, מגוון, נופים נהדרים אוכל טוב, מזג אוויר נוח רוב הזמן