יון אף פעם לא היתה ברשימת החלומות שלי.
פעם ראשונה הגעתי לאתונה בסוף 2019 מעט לפני הקורונה, לחופשת סתיו נעימה, ולא התאהבתי.
פעם שנייה היתה שוב באתונה בפברואר 2023 בטיול בנות משפחתי. היה מוצלח, אבל שוב לא יוצא דופן.
פעם שלישית היתה בקיץ 2024 לאי EVIA בפורום משפחתי מורחב. ההפוגה הרגועה מהשנה האיומה בארץ העמידה את יון באור שונה.
בנובמבר, חיפשנו אני ובעלי מקום לחופשה קצרצרה במקום לא קר יחסית, כך שרוב מדינות אירופה לא התאימו.
תחילה חשבנו על חזרה לאתונה, ובמקרה לאחר מעט קריאה החלטנו על פלופונס PELOPONNESE
בחירה שהתבררה כבחירה נהדרת.
עקבנו אחרי תחזית מזג האוויר ולאחר שהבנו שהימים בתאריכים המתוכננים צפויים להיות שמשיים עם טמפרטורה של עד 20 מעלות ביום ומעט מתחת ל-10 בלילה, העלנו הילוך בחיפוש טיסות במחיר סביר, דבר מורכב בימים אלו.
בסופו של דבר הזמנו טיסות עם חברת בלו-בירד בעלות של כ- 2300 ₪ לזוג. החוויה שלנו עם בלו- בירד בעבר לא היתה טובה, הם ביטלו טיסה חזרה לארץ לביתי ביום התקיפה של ישראל בלבנון במהלך אוגוסט מבלי להציע פתרון חלופי. יחד עם זאת מקומות טיסה באל- על כבר לא היו, כך שבסופו של דבר נפלה ההחלטה להזמין.
בשל אורך הטיול – ארבעה ימים בלבד- החלטנו להתמקד בנפפוליו.
הבנו שאין חנייה בעיר העתיקה ולכן חיפשנו מלון בסמיכות עם מקום חנייה.
בחרנו ב AERINON GUESTHOUSE, שזכה לציון של 9.5 בבוקינג. התברר כי במלון ששה חדרי אירוח, וכי לאורך כל שהותנו במקום היינו האורחים היחידים, קצת קריפי. החדר שקיבלנו היה מרווח ונח עם מרפסת שצפתה לעיר העתיקה ומצודת פלמידי. האירוח כלל ארוחת בוקר צנועה, שלא השתנתה.
הנגישות לעיר הינה של כחמש דקות נסיעה.
אם הייתי יודעת שנהיה האורחים היחידים, כנראה שלא הייתי בוחרת במקום האירוח.
אז מה היה לנו?
יום שני 25.11.24
הטיסה לאתונה מתוכננת ל 7:30. אנו גרים בסמיכות לשדה התעופה, כך שהזמנו מונית לשעה 5:00. בננו עובד כסלקטור בשדה. ראינו שהתור לבידוק ארוך יחסית, כך שפנינו לאחד מהסלקטורים ושאלנו אותו האם הוא מכיר את בננו. הוא הכיר ביצע עבורנו את הבדיקה הביטחונית. תהליך הצ'ק אין, השיקוף וביקורת הדרכונים עברו במהירות. אבל בלי תורים אי אפשר והתור הפעם היה לרכישת מט"ח בבנק הפועלים. לאחר שהרכישה הושלמה קנינו קפה וכריכים והמתנו לטיסה. אין מה לומר על הטיסה מלבד העובדה שיצאה בזמן ונחתה בזמן.
פנינו לדלפק השכרת הרכב וקיבלנו את הרכב שהזמנו. מאחר שבלי טס שלא בקו הבריאות, הוספנו לראשונה אפשרות לנהג נוסף, ע"מ שבמקרה הצורך גם אני אוכל לנהוג.
יצאנו מהשדה והתחלנו בנסיעה מהירה על כבישי אגרה טובים לכיוון מערב לפלופונס.
התחנה הראשונה שלנו היה כמובן בתעלת קורניתוס. השתמשנו בגוגל מפות על- מנת להגיע לגשר התצפית על התעלה. עצרנו לסיבוב קצר של מספר דקות. קנינו שתיה בחנויות הממוסחרות וסיימנו את הכריכים שקנינו עוד בארץ לארוחת צהרים זריזה.
משם נסענו לנקודת תצפית נוספת על התעלה מדיולקוס.
לאחר מיכן כיוונו לנפפוליו.
הדרך עוברת בין ההרים ושדות רבים של זיתים, פרות הדר וכרמים.
הכבישים שבתחילה עוד היו איכותיים הלכו והתחלפו לכבישים פחות טובים.
אני חושבת שבסביבות 14:00 הגענו למלון. ראיתי שקיבלנו הודעה מהבעלים לגבי לקיחת המפתחות מכספת בכניסה, אולם הוא הגיע במקביל להגעתנו והראה לנו את המקום.
היינו עייפים
למדי, התקלחנו והלכנו לשנ"צ. הרי אנחנו בחופשה.
בשעות הערב נסענו לכיוון העיר העתיקה, מרחק של מספר דקות נסיעה, תוך כוונה למצוא מקום לארוחת ערב.
מצאנו את החניון הגדול הסמוך לטיילת ולעיר העתיקה וחנינו בו. בשעות הערב ומחוץ לעונת התיירות הוא לא היה עמוס.
קראתי המלצות על מסעדה יונית עם פרשנות מודרנית בשם WILD DUCK , שממוקמת על הטיילת וכיוונו אליה מרחק של דקות הליכה בודדות. היה קר וצעדנו במהירות.
מצאנו את המסעדה והתיישבנו. אני אכלתי סלט יווני על בסיס עגבניות שרי שהיה טעים אבל קטן. בעלי אכל חזה עוף וירקות שהיה בינוני.
לאחר הארוחה חזרנו לחדר. אני ראיתי תכנית טלוויזיה בטלפון ובעלי נרדם.
יום שלישי 26.11.24
היום הזה הוקדש לנפפוליו, העיר השלישית בגודלה ביון, שהיתה בעבר בירתה.
אבל עוד לפני שהתחלנו לטייל חיפשנו חנות למוצרי חשמל ע"מ לקנות מתאם לשקעי החשמל ולמחשב שהבאנו מהבית. מצאנו חנות מתאימה בהתאם להסברים של בעלי המלון וקנינו את המתאם.
שוב חנינו בחניון שליד העיר העתיקה והתחלנו לטייל לאורך הטיילת ומעגן הסירות.
צפינו על מצודת בורדזיBourtzi, אשר שוכנת על אי קטן בכניסה לנמל. ניתן לראותה מאזור הטיילת ומכל מקום גבוה בסביבה. זהו מבצר וונציאני אשר נבנה בשנת 1473 וברבות השנים תיפקד גם כבית כלא.
לאחר מיכן נכנסנו לעיר העתיקה והתחלנו ללכת בין הסמטאות הציוריות והחנויות הצבעוניות.
לאחר סיבוב בין הסמטאות וכניסה לחלק מהכנסיות חזרנו
למכונית בכוונה לטייל במבצרים שמקיפים את העיר.
תחילה רצינו להגיע ל- Acronauplia מצודה עתיקת יומין מוקפת חומה, ממוקמת בראש מצוק מעל העיר העתיקה. הנווט סיבך אותנו ולקח מעט זמן עד שמצאנו את הדרך למקום, אשר נצפה היטב מהעיר העתיקה. המקום מוזנח והרוס והיופי אינו בהריסות המצודה, אלא בתצפיות הנהדרות על גגות העיר העתיקה ומצודת בורדזי. חנינו בכניסה למקום והסתובבנו באזור.
לאחר שמיצינו את המקום חזרנו לאזור הנמל לארוחת צהריים.
בחרנו במסעדת בשרים יוונית הומה שממוקמת בסמיכות לכניסה לנמל. אני אכלתי שיפוד מצוין ובעלי שוב הזמין חזה עוף. המנה שלו היתה ענקית אבל שוב לא ממש טעימה.
לאחר הארוחה הגיע הזמן לבקש במצודת פלמידי. מצודת פלמידיPalamidi - נבנתה על ידי הוונציאנים בראשית המאה ה 18 בתקופה בה שלטו בנאפפליו בשנית. זהו המבנה הגדול ביותר שנבנה על ידי הוונציאנים מחוץ לגבולות איטליה.
הכניסה למצודה הינה בתשלום, איני זוכרת את הסכום. נכנסו למצודה ב- 14:30, כאשר בימי החורף היא נסגרת ב- 15:30. התחלנו להסתובב במקום הגדול. המבצר עצמו פחות עניין אותנו, ואנו התמקדנו בתצפיות הנהדרות על העיר, ומפרץ נפפוליו.
לאחר הסיבוב במצודה חזרנו לחדר למנוחה. בעלי ישן ואני, שיכולתי להדליק את המחשב עבדתי מעט.
בשעות הערב נסענו שוב לעיר העתיקה לארוחת ערב. ישבנו במסעדה איטלקית בסמיכות למסעדה בה אכלנו בבוקר. הזמנו פיצות ענקיות שלא הצלחנו לסיים.
יום רביעי 27.11.24
היום נסענו לטייל באזור.
הנקודה הראשונה היתה אתר העתיקות Epidaurus. אפידברוס הייתה ידועה בעולם העתיק כמרכז לרפואה, וחולים בכל קשת החולי, הגיעו מקצוות יוון כדי להירפא ואם לא להירפא אז נהרו אליה רק להפיק תקווה אישית הנשענת על מידותיהם הטובות של האלים, ובפרט האל אסקליפוס.
במקום תיאטרון, שנבנה במאה ה-4 לפנה"ס, שהאקוסטיקה בו כל כך יוצאת דופן שהעניין נבדק מדעית ב-2002 ונמצא כפנומנלי. התיאטרון, אכן מרשים ושמור ביותר. אני עליתי למושבים העליונים, וביקשתי מבעלי שיזרוק מטבע במרכז הבמה, ואכן שמעתי את רעש הנפילה. ישבנו במקום פרק זמן, בעלי חקר את תעלות הניקוז העתיקות ואני סתם נהניתי מהשמש. לאחר מיכן צעדנו לחלקו השני של האתר שרווי בעתיקות חלקן מרשימות למדי. הסתובבנו בין העתיקות, התרשמנו אבל אני מודה שלא ממש התעמקנו.
לאחר הסיור במקום נסענו לכפר הקרוב Archaia Epidauros. עצרנו בנמל והסתובבנו מעט. במקום היו מעט אנשים וברור שאנו לא בעונת התיירות.
לאחר סיבוב קשר התחלנו בנסיעה ארוכה למדי ל – Ermioni, כפר דייגים נוסף בחלק הדרומי של חצי האי שקראתי חוות דעת על יופיו. בדרך עצרנו לתצפית על הים והאיים והמשכנו בנסיעה.
לאחר קרוב לשעה הגענו למקום וחיפשנו מסעדה לארוחת צהריים. אני מודה שהמקום לא הרשים אותנו ולא הבנו על מה ההתלהבות. חלק ניכר מהמסעדות כיאה לעונת החורף היו סגורות ואנו מצאנו את עצמינו במסעדה בקצה הטיילת. שאלתי על סלט יווני שלא היה בתפריט והמלצר אמר לי שהוא יכין לי סלט במיוחד. זה היה אחד מהסלטים הטובים שאכלתי, פשוט מצויין. מול המסעדה ובצד השני של המפרץ ראינו כניסה ומבנה נטוש של טחנת רוח והחלטנו לנסוע לשם. וואו מזל שנסענו. אם יש נקודת שיא לטיול שם היא היתה. הנוף שנשקף בפנינו היה מהיפים שראיתי בחיי. ארמיוני יושבת על לשון יבשה צרה, כאשר מאחוריה רואים את הים. הנוף היה מדהים. הדבר היחיד שהעיב על הנוף היתה השמש שהחלה לרדת לכיוון מערב והיתה מולנו.
לאחר מיכן התחלנו בנסיעה חזרה לנפפוליו. אני הייתי נוסעת עוד ל- Porto Cheli, אבל הבנתי שלא צריך להגזים עם הדרישות מהנהג.
בשעות אחר הצהריים חזרנו למלון, כאשר כל פעם אנו שואלים את עצמינו האם יגיעו אורחים נוספים. בעלי נח ואני עבדתי.
לקראת שש יצאנו שוב לעיר העתיקה. הסתובבנו בין הסמטאות הפעם בחושך, כך שכל קישוטי חג המולד האירו. מצאנו את עצמינו בסמטאות שטרם ראינו יום קודם לכן. והיה כיף אמיתי אם כי קר. בסופו של דבר חזרנו לטיילת, הפעם להמשך שלה וראינו מסעדות שוקקות. בחרנו באחת מהן, ומאחר שהיינו שבעים עדיין מארוחת הצהריים הזמנו שתייה ומנות קלות - בעלי טוסט ואני עוגת גבינה.
חזרנו למלון לאחר יום נהדר נוסף.
יום חמישי 28.11.24
כשתכננו באופן כללי את הטיול היה לי ברור שלא נרצה להתרחק מעבר לשעה עד שעה וחצי מנפפוליו. הכנתי לנו שתי אפשרויות הכפרים באזור ארקדיה ההררי או האגם המלאכותי דוקסה. התייעצנו עם בעל המלון, שתחילה הציע לנו לנסוע לאורך החוף בצידו של השני של מפרץ נפפוליו. כאשר הוא שמע שחשבנו על הכפרים באזור ארקדיה הוא מיד המליץ עליהם וכך התקבלה ההחלטה.
יצאנו לדרך שחלקה באופן מפתיע בכביש אגרה מצויין. הפעם ובין היתר ע"מ להצדיק את עלויות הנהג הנוסף, גם אני נהגתי קצת.
נסענו לכיוון Vytina, הסתובבנו בין בתי הכפר המסורתיים ובסופו של דבר ישבנו בבית קפה בכיכר המרכזית לקפה ותה. בהרים היה קר באופן משמעותי בהשוואה לאזור החוף ואנו התחממנו עם המשקאות החמים.
לאחר מיכן המשכנו לכפר הנפלא Dimitsana. כן אני יודעת שאני כותבת הרבה פעמים, מדהים, נהדר ונפלא – אבל באמת הפלופונס מאד יפה והיה לנו טיול מוצלח מאד.
צפינו על קניון לוסיוס, הסתובבנו בכפר, שהיה שוקק בתיירים, רצינו לשבת באחת מהמסעדות אולם היא היתה מלאה.
משם חזרנו לנפפוליו.
החלטנו לנסוע לכיוון העיר העתיקה לארוחת צהריים מאוחרת מאד. חזרנו שוב למסעדת הבשרים שליד הנמל והפעם אכלנו שנינו סופלקי מצויין.
פנינו שוב לטיילת ולעיר העתיקה לסיבוב אחרון. מצאנו רחובות שטרם ראינו ונהנינו מאד. חיפשנו קינוח והאמת שלא מצאנו משהו שפיתה אותנו. לגלידה היה קר מידי ואף קינוח אחר לא גרם לנו לרצות אותו.
בשעות הערב המוקדמות חזרנו למלון ללילה אחרון.
יום שישי 29.11.24
בשש וחצי בבוקר כשבחוץ עדיין חושך מוחלט התחלנו בנסיעה לכיוון שדה התעופה של אתונה, שכן הטיסה שלנו חזרה לארץ היתה בשעה 11:00.
לקראת השעה שבע וחצי מעט לאחר קורינתוס צפינו בזריחה נהדרת. הגענו לשדה בסביבות 8:45. החזרנו את הרכב ועברנו את תהליך הצ'ק אין.
הטיסה יצאה בזמן ונחתה בזמן.
היה לנו טיול נהדר, כזה שאפשר התנתקות מהמצב בארץ ונשימה של אוויר לריאות. מה גם שלא קרה שום דבר דרמטי בארץ בזמן הטיול.
הכרנו חבל ארץ מרתק ומעניין ומאד נגיש.
בהחלט מקום שאשמח לחזור אליו לגיחה קצרה בעתיד.