אני משתדל לכתוב את סיפור הטיול בתמצות כי אחרת אשב ימים שלמים ולא אסיים לכן יסלחו לי הקוראים על כך שאני מפרט ויורד לפרטי פרטים לגבי הטיסות הנהיגה והלינות .
כל הטיסות הוזמנו כ-7 חודשים לפני הטיול כמו כן לגבי הלינות שהוזמנו כחצי שנה מראש ללא העברת מקדמה רק הבטחה שאם נבטל נודיע לו מראש על ביטול וכמו כן השכרת הרכב דרך חברת "הרץ " כולל ביטול השתתפות עצמית.
הטיול התחיל בתאריך 29/5/2011 נמשך עד 9/6/2011 יום הטיסה לארץ.
כמו שכתבתי קודם הטיסה הוזמנה ממש בתחילת נובמבר 2010 ועלותה הייתה 1000 ₪ לזוג כולל המזוודות ללא ספידי בורדינג שהתברר לנו כזוג שזו הייתה החלטה נכונה גם בגלל תאריך הטיסה שלא ממש בעונה הבוערת. שעת ההמראה מהארץ הייתה בשעה 12:00 ושעת החזרה אמנם לא נוחה בשעה 06:00 למרות שהתאחרה ב-15 דקות.
מקומות הלינה הוזמנו מראש גם כחצי שנה רק וידינו סופית כחודש לפני הטיסה שהכול סגור ,כך גם עם הרכב שהוזמן בבאזל בצד הצרפתי הוזמן פורד פוקוס /אופל אסטרה ולמזלנו הטוב קבלנו פורד פוקוס 5 דלתות ידנית TDI 6 הילוכים דיזל עם בקרת שיוט שהתבררה כהצלחה באוטוסטרדות A5 ואחרות וגם כהגבלת מהירות בשוויץ בעיקר 40-50 קמ"ש. שמר בדיוק על המהירות וזאת כדי להימנע מקנסות מיותרים. אני רוצה לציין כי הטיול הזה היה יותר מיועד לטיול כזוג למרות שבמפלים והרכבלים ואפילו הפארקים שביקרנו בהם אפשרי ורצוי לטייל גם עם ילדים , למרות שרוב הטיול היה כמו שרצינו להשלמות לאחר הטיול שלנו לאיזור ב-2009 ורובו התרכז הפעם באיזור הצפוני של היער השחור ובחלק של צרפת ודרך היין העיירות בתי כנסת אוכל ויין טוב וכמו כן התוספת של שוויץ 4 ימים למרות שהיא יקרה מאוד גם מבחינת אוכל, קניות וחניות כל מקום ממוסחר והעלויות גבוהות מאוד למפלים ורכבלים אבל בכל זאת רצינו לבקר בשוויץ שלא היינו בה כבר 14 שנים.
נתחיל בסיפור המתומצת:
יום א 29/5/11
לגבי הטסים אם איזי ג'ט לבאזל והשוכרים רכב בצד הצרפתי מצרף קובץ קטן להבנת השדה והשכרת הרכב.
הצ'ק אין בטרמינל 1 הוא מהיר ללא תורים כמו בטרמינל 3 שמים את המזוודות מקבלים כרטיס עליה ללא מיקום רק שעה הטיסה ושער העלייה, לאחר מיכן עולים במדרגות הנעות כמו לפני שנים לביקורת דרכונים ואז מחכים להסעה לטרמינל 3 .
הסעה בעזרת אוטובוסים ישירות לדיוטי פרי דרך כניסה צדדית.
הראשונים עולים אילה ששילמו עבור ספידי בורדינג (כתוב בכרטיס SB בצד ימין למטה ) לרגיל כתוב 2 .אצלנו היו ס"ה 25 איש עם ספידי בורדינג, השאר עלו בתור רגיל ללא לחץ למטוס דרך שרוול, יש מקום לכולם אין דחיפות מעניין…
כולם יושבים מרוצים הטיסה התעכבה ב-15 דקות משך הטיסה כ-4 שעות יש אוכל שתייה ודיוטי במטוס לא יקר בכלל כמו אצלנו בדיוטי פרי. המטוסים חדישים מאוד אירבוס A320 יש מקום לרגלים יותר מאשר הטיסות צ'רטר ישראליות גם לאחד גבוה כמוני בנחיתה הולכים כולם יחד לביקורת דרכונים ,דלפק הביקורת הראשון הוא שוויצרי אפשר לעקוף אותו ואם ממשיכים מעט קדימה יש ביקורת שנייה צרפתית/גרמנית יש לזכור היכן עשינו ביקורת בכניסה רצוי לעשות גם ביציאה באותה מדינה למרות שאנחנו עשינו כניסה בצד הצרפתי וביציאה בביקורת של הצד השוויצרי . לאחר עמדות הביקורת מגיעים לאיסוף מזוודות עלי לציין כי נראה לי שמזוודות של נוסעים עם דרכון ישראלי ולא היו הרבה 10 נוסעים מגיעות לא לגלגל הראשי אלא מעט ימינה לגלגל מזוודות אבודות או אולי זה היה מקרי בלבד צרפתית/גרמנית מי ששכר רכב בצד הצרפתי כמוני הולך שמאלה ולקראת סוף הפרוזדור יש את דלפקי ההשכרה של המכוניות של כל החברות.. לוקחים את המזוודות יש שני שערי יציאה הימנית היא שווצריית והשמאלית
כמו שכתבתי קודם הטיסה עברה בנעימות ללא כל בעיות לדעתי מיעוט הנוסעים הישראלים לדעתי לא יותר מ-30 השאר כולם או יהודים /שוויצריים או מטיילים היו במטוס מספר מקומות פנויים איחור של כ-15 דקות – לא נורא וטסים . נחיתה בבאזל לקיחת הרכב התקנת ה-GPS הפרטי שלי MIO- 360 עם מפות צרפת/גרמניה/שוויץ ,ממליץ מאוד לציין את מקום לקיחת הרכב (לשמור במועדפים) וזאת כדי להחזיר את הרכב לאותו איזור. ויציאה צפונה על כביש לכיוון המקום שהוזמן על סמך התכתבויות ארוכות עם הבעלים שכתב לי בכנות גמורה כי המקום לא קרוב לאוטוסטרדה אבל אידיאלי למי שרוצה לבקר בצפון היער השחור וכמו כל המלון שלו ממוקם על נחל מתחתיו והמסעדה שלו היא אחת מהטובות באיזור והוא עצמו שף מדופלם שהתברר בסוף כהצלחה מרשימה מבחינה קולונרית הגם שחגגתי שם את יום ההולדת שלי מה שגרם לו עוד יותר לרצות ולשדרג את האירוח שלנו אצלו ל-3 לילות למרות שאין לו מעלית וצריך לעלות בערך 30 מדרגות עם המזוודות (עם עזרה של בעלי המקום) לא היה נורא הרי זה רק פעם אחת היינו יצאנו בבוקר לטיול וחזרנו כל יום לקראת הערב השתדלנו לחזור בסביבות השעה 21:00 לקראת ארוחת הערב ולנצל את מלא היום. היינו יוצאים בבוקר לאחר ארוחת הבוקר המלאה עם סוגי גבינות רבות ונקניקים שונים כמו כן ביצים עשויים לפי דרישה המון סוגי ריבות ופירות וירקות – כן ירקות קבלנו בפנסיונים שזה חידוש .שעת שקיעה הייתה בסביבות 22:00 שזה מעניין ונחמד ומשאיר יום ארוך לטיולים..
אני הזמנתי אצלו אירוח על בסיס חצי פנסיון כי אנחנו לא מחפשים בערב מסעדות כך אפשר לקבוע בבוקר בארוחת הבוקר לפחות את המנות העיקריות ולא מקבלים הפתעות למרות שתמיד קיבלנו הפתעות נעימות מבעלי הפנסיונים שישנו בהם. ביום ההגעה קיבלנו ארוחת ערב שפשוט הוא כנראה לה הבין שאנחנו לא אוכלים כמויות אוכל כאלה גדולות הארוחה כללה מרק אספרגוס עלי לציין שעכשיו זו התקופה של האספרגוס ותותי שדה ,בכל מנה מגישים אספרגוס או כתוספת או כמרקים ותותי שדה כמנת קינוח עם או בלי גלידות שונות לאחר ארוכת הערב סיור קצר בעיירה סופר קטנטן כמה בתי קפה ומסעדות מספר מועט של חנויות בגדים וחנות נעליים שווה מאוד מקבלים הנחה 25% על הכל בגלל שהחנות חגגה 25 שנים לפתיחתה.
![העיירה OPPENAU]()
![הרחוב הראשי ב-OPPENAU]()
מבט מהפנסיום ב-OPPENAU העיירה OPPENAU
יום ב 30/5/2011
לאחר ארוחת הבוקר המלאה כוללת ירקות ביצים גבינות נקניקים ומה לא מילאנו את הפרטים שלנו על השובר וקיבלנו את כרטיס הקונוס של היער השחור . הכרטיס מקנה נסיעה חופשית בתחבורה ביער השחור ועוד הנחות מסוימות בכניסה לאתרים בודדים.
הבעלים ראה כנראה בכרטיס שמילינו את התאריך שלי ידע שיום ההולדת שלי היה יום קודם והכין לנו הפתעה. יצאנו לכיוון שטרסבורג . חנינו בחניון תת קרקעי בשם חניון "גוטנברג" Place Gutenberg, Strasburg, France כתובת ב- GPS מצרף עוד 2 מקומות חניה אם אין בראשון מקום Rue de Zurich, Strasbourg10 ממליץ לבדוק בחניה השניה . והחניה השניה Rue de la Porte de l'Hôpital . חניון "גוטנברג" גדול מאוד וממש ביציאה נמצאת קרוסלה לילדים ומטרים ספורים מהקתדראלה של שטרסבורג מבחינת המיקום ממש מרכזי טיילנו בעיר בין הסמטאות היפות ולאחר כשעה עשינו הפסקה לכוס קפה ואז לקחנו הפלגה בתעלות עם תרגום באוזניות הפלגה נעימה ממליץ לעשותה כי רואים את העיר מזווית שונה עלותה לזוג 18 יורו ונמשכת שעה ורבע עוברים בתעלות וסכרים עם שינויי מפלסי המים מקומות יפים לאחר מכן המשכנו בסיור רגלי בעיר לגלות סמטאות ומקומות אחרים שלא ראינו בהפלגה או בפעם הקודמת.
לאחר כ-4 שעות המשכנו דרומה לעיירה OBERNAI כאשר בדרך עצרנו במתחם אוכל ונשנשנו משהו עד ארוחת הערב.
בכניסה לעיירה ליד החומות יש חניה חינמית עיירה מקסימה המון סמטאות ובתים בסגנון הצרפתי עם קורות עץ חיצוניים ממש עיירה ציורית יפה , בדרך חיפשתי את בית הכנסת וגם מצאתי את בית הכנסת היהודי בעיירה מצאנו אותו וחבל שהוא היה סגור נאמר לנו כי אין יהודים בעיירה כמעט ומי שישנו מתפלל אצל מישהו בביתו יש סוג של ביה"כ ביתי. לאחר שחזרנו לרכב עצרנו במתחם של קניות סוג של אוטלט עם הנגרים של קניות למי שמעוניין הכתובת ב-GPS עוד נמצאת אצלי . הכתובת היא :
Rue Fort, 67118 Geispolsheim,16 חזרנו לפנות ערב לפנסיון ואז חיכתה לנו הפתעה בחדר, צלחת מלאה תותי שדה + שני בקבוקי יין קטנים CC 500 ובקבוק מים מינרלים ובערב הגיש לנו 2 כוסות עם קוקטילים נהדרים ועל ארוחת הערב אין באפשרותי להגדיר הוא יצא מיכליו כדי לרצות אותנו 5 מנות שכללו מרק ירקות מנת פרוסות סלומון עם חרדל גרגירי הכל מקושט סלטים חמים וקרים מנת דגים גדולה (פורלים) עם ת"א ולקינוח גלידת סורבה 3 טעמים עם תותי שדה ארוחת ערב משגעת. טיול קצר לאורך הנהר בעיירה וחזרה לפנסיון.
![שטרסבורג]()
![הפלגה בתעלות שטרסבורג]()
מרכז שטרסבורג הפלגה בתעלות שטרסבורג
31/5/2011
כרגיל לאחר ארוחת הבוקר יצאנו לכיוון באדן באדן לעיר הגענו בערך בסביבות 10:00 נסענו לכיוון החניון שהיה בתוך מכשיר ה- GPS חנינו בחניון תת קרקעי של הקאזינו יש לעקב בכניסה לעיר אחרי השלט הוורוד הוא מביא בסוף לחניון הזה שהו גם מרכזי ביותר 1 kaiseralle baden baden 76530. נכנסנו לקאזינו לסיור בו למרות שלא להכל נתנו להיכנס אבל חלק יפה ממנו ראינו ומשם המשכנו לסיור בעיר בטיול רגלי בסמטאות הרבות ביקור בכנסיה הוורודה על הגבעה בקיצור של כמה שעות רק ליהנות מיופייה של העיר נכנסנו לבית קפה נחמד לקפה ועוגות טעימות מאוד ( הם יודעים לעשות עוגות) החניה עלתה בערך 5 יורו לכמה שעות טובות לא נורא ומשם המשכנו לעיירה בדרך לפנסיון OFFENBURG גם שם מצאנו חניון תת קרקעי בשם MARK PLACE עיירה יפה ועתיקה טיילנו בעיירה כ-3 שעות עברנו בכמה כנסיות ובתים עתיקים ואיך לא חנויות על גבי חנויות של בגדים מכל החברות והרשתות שבגרמניה כמוM&H ורשת A&C ועוד רשתות אחרות החניה עלתה 3 יורו.
משם חזרנו לעיירה שלנו
OPPENAU לפנסיון לארוחת ערב אחרונה של פינוקים מבעלי הפנסיון ואישתו ממש לא ידעו כיצד להרשים אותנו הם הכינו לנו ארוחת ערב מפוארת היה כייף להתארח אצלם הייתי ממליץ למי שמוכן לישון קצת מחוץ לאוטוסטרדה במקום מיוחד עם אוכל טוב ולינה על בסיס חצי פנסיון הייתי ממליץ מאוד.
1/6/2011
לאחר ארוחת הבוקר נפרדנו מהבעלים של הצימר ששמחו מאוד להכיר אותנו . ביררתי אצלם לגבי לינות של משפחות יש להם אפשרויות לינה שונות ולכן אני אפרסם את האתר שלה וכמו כן את המייל שלהם , למי שרוצה להנות מאוכל טוב אירוח נפלא נכון שיש מגבלות של הקומות ,או עיירה לא כל כך גדולה וקצת רחוקה מהאוטוסטרדה אבל טוב ללינה למי שרוצה איזור צפוני של היער השחור היא כדאית. יצאנו ממנו לכיוון כביש 500 דרומה עצרנו בדרך בעיירה HORNBERG צפונית מעט מטרייברג לקפה ועוגה .זה בית קפה שעצרנו בו גם ב-2009 ומשם המשכנו לכיוון החנות השעונים הגדולה UHREN PARK החנות נמצאת בכתובת : Schonachbach 27 D - 78098 Triberg שזו למעשה חנות שעוני קוקיות ענקית ואיך לא קנינו שעון גדול מאוד עם קוקייה ומנגינות רבות ובובות מסתובבות משהו באמת יפה מאוד אך גם לא זול כל כך בסביבות 230 יורו . משם המשכנו לכיוון העיירה Triberg בדרך עצרנו במוזיאון השעונים שנמצא robert-gerwig-platz 1 d-78120 בעיירה furtwangenשלדעתי למי שמגיע בפעם הראשונה שווה יותר להיכנס למוזיאון הלאומי Triberg עצמה ולא במוזיאון השעונים . ממליץ טיול בעיירה אפשרות להיכנס למפלי טרייברג הכניסה התחתונה וכמו כן המוזיאון הלאומי של היער השחור. לאחר מיכן המשכנו בנסיעה. עלי לציין כי אין אפשרות להמשיך בכביש הרגיל רק אפשרי להגיע עד הכניסה למפל האמצעי כך שגם לאילה שבאים מדרום ומגיעים לכניסה העליונה המשך לכניסה האמצעית היא במעקף שמעריך בערך את הדרך בכ-20 דקות . המשכנו לכיוון דרום כיוון כללי TITISEE לעיירה שלנו ולצימר שהזמנו גם לתקופה של 3 לילות על בסיס חצי פנסיון. הלינה הייתה בעיירה BREITNAU פנסיון גדול של כמה קומות גם ללא מעלית אבל קיבלנו חדר לכיוון היער בקומה ראשונה כך שזה לא נורא חניה אחורית ישר מהיציאה יש אגמון קטן צמוד המון משחקי ילדים טרמפולינה ,נדנדות,סוס, ועוד .יש להם חדרי לינה למשפחות אבל אין בהם מטבחונים כך שזה בעיה למשפחות אבל יש חדרים משפחתיים עם ארוחות בוקר/ערב. שמנו את המזוודות ויצאנו לטייל באגם ובעיירה TITISEE עלי לציין כי בגלל שזה קדם עונה אמנם יש המון יפנים רוב בתי הקפה נסגרו בערך בשעה 18:00-19:00 . עוד דבר שראוי לציון הוא כי הפנסיון עצמו הוא גם בית קפה וקונדטוריה כך למי שאוהב עוגות טובות אבל באמת משהו משהו זה המקום לעצור בו לעוגה טובה .
2/6/2011
בבוקר שינינו מעט את התוכנית המקורית כי רצינו לנסוע לפרייבורג אבל בעל הפנסיון אמר לנו שזה יום חג לנוצרי משהו בסיפור שישו עלה השמימה לכן נסענו לאחר ארוחת הבוקר יחסית בשעה מוקדמת בערך ב-9:00 לכיוון COLMAR בה ביקרנו בפעם הקודמת בחטף והפעם אמרנו שאנחנו את איזור אלזס ודרך היין עם העיירות משקיעים יותר זמן ליהנות מהסימטאות ממאכלים שונים והבתים הציוריים, החלטנו להיכנס בדרך ליקבים פרטיים ולקניית יינות טובים ( את זה עשינו ).
עלי לציין כי בתקופה הזאת בכביש A5 האוטוסטרדה עובדים על הכביש כך חלקים ממנו יש הגבלות מהירות כך שיש לשים לב
שמהירויות משתנות כל הזמן אבל בגדול אין פקקים רציניים , נסענו לקולמר ולמרות שהיו לי מקומות חניה בתוך מכשיר הניווט שלנו ה- GPS היה קשה למצוא מקום חניה בסוף מצאתי במקרה לא רחוק מהקטדרלה ובגלל שזה יום חג לא היה צורך לתשלום שזה גם חיסכון כספי. לקחנו את הרכבת התיירותית לסיבוב בעיירה מחירה 12 יורו לזוג בערך כשעה + היה נחמד וממצא המשכנו לשוטט בעיירה ברגל לכל מיני רחובות וסמטאות בתים צבעוניים המזכירים לי את הבתים בעיירה בוראנו באיטליה ליד ווינציה טיילנו בקולמר כ-3 שעות וחזרנו לרכב והצפנו לכיוון העיירה RIQUEWIHR בה גם טיילנו ב-2009 מצאנו מקום חניה בצד שמאל של העיירה בכביש במעגלי יש המון מקומות חניה הכל בתשלום שם טיילנו בסמטאות נכנסנו לחנויות יינות קנינו 3 בקבוקי יין באריזת עץ יפה לא זול אבל שווה . לאחר הסיור המשכנו צפונה לעיירה RIBEAUVILLE שם מצאנו חניה במגרש לפני העיירה יש רחוב שמאלה ומיד בצד שמאל מגרש חניה מכורכר ללא תשלום . גם בה טיילנו מספר שעות ראינו את החסידות מקננות על ארובות הבתים חשוקי עץ והצבועים במגוון צבעים ממש נעים לטייל בעיירות באיזור. השעה התחילה להיות מאוחרת לכן התחלנו בנסיה חזרה לא לפני עצירה נוספת בעיירה KAYSERSBERG שזו עיירה שלא טיילנו בה בעבר הלכנו בעיירה למעלה משעה הליכה מאוד נוחה לטיול רגלי אין עליות או מדרגות הכל משטח מישורי ולאחר מכן נסיעה ארוכה עד לצימר שלנו ב- BREITNAU לארוחת ערב טובה מאוד לפי מה שכל אחד מזמין יש להם טבח מעולה שמכין מאכלים נהדרים.
מספר תמונות מהפנסיון שלנו בדרום היער השחור והעיירות בדרך היין COLMR ,RIQUEWIER, RIBEAUVILLE ועוד![P1060081.JPG]()
![P1060091.JPG]()
![P1060151.JPG]()
![P1060184.JPG]()
קולמר ריקוויאר
3/6/2011
היום החלטנו לנסוע לפרייבורג ורצינו לנצל את הכרטיס אורח שקיבלנו ולכן בהמלצת בעל הפנסיון נסענו עם הרכב 4 ק"מ עד לעיירה HINTERZARTEN שם חנינו אחרי תחנת הרכבת כ-100 מטר בצד שמאל צד התחנה יש מגרש חניה חינמי עכשיו ולפי דברי המקומיים כנראה בקיץ יתחילו לקחת תשלום עבור חניה עלינו לרכבת עוברים לצד השני מסילה 2 הרכבת כל חצי שעה מגיעה ברבעי השעה כלומר 9:15 – 9:45 – 10:15 וכך הלאה מגיעה לפרייבורג לתחנה המרכזית משך הנסיעה כ-חצי שעה . כולם יורדים בתחנה הראשית אפשר לטייל יום שלם לקניות לבקר בשוק ליד הכנסייה אנחנו הגענו ביום שוק ססגוני ועמוס כל טוב. העיר פרייבורג היא עיר עם המון אופציות של קניות אחד המרכזיים בהם הוא חנות SATUREN חנות לדברי חשמל ואלקטרוניקה גדולה היא נמצאת בתוך קניון בשם SITY יש חניון תת קרקעי הכתובת 5 schiffstrase freiburg 79098 בחזרה לוקחים את הרכבת מרציף 7 לכיוון העיירה כרוז מודיע ברמקול הרכבת על כל תחנה ותחנה כמו אצלנו יורדים בעיירה היכן שהשארנו הרכב ונוסעים חזרה לצימר. בערב בארוחת ערב פגשנו חברים שהגיעו לצימר בהמלצתנו מכיוון באדן באדן והמלצת בעל הצימר באותו ערב היה ערב פולקלור בעיירה עצמה של ריקודים ובירות ואוכל בתוך אוהל ענקי שנבנה במיוחד לכבוד הפסטיבל של מרתוני הליכה של 16 – 10 – 6 ק"מ עם מקלות ההליכה המפורסמים שלהם (ממש סיבה למסיבה ) שתינו כמה בירות וחזרנו מאוחר ללינה.
4/6/2011
לאחר ארוחת הבוקר שילמנו לבעל הפנסיון והתחלנו בנסיעה הארוכה לכיוון דרום לגבול שוויץ לעיירה גרינדלוולד.
בדרך עצרנו ברכבל בפלדברג מצאנו מקום חניה על הכביש ללא תשלום ,חניות בחניון עולות בערך 4 יורו ליום.
ומשם המשכנו לכיוון המגלשות בטודנאו ,זו הפעם השנייה שאני עושה אותם ממש חוויה למי שאמור להגיע לשם כייף אמיתי של כמה ק"מ בגלישה המהירה. כל הכניסות גם לרכבל וגם למגלשות הם חינמיות לבעלי כרטיס אורח החדש האדום שמקבלים בצימרים ביער השחור נקרא :Hochschwarzwald Card כל אחד יש כרטיס אישי מצורפת מפה של מיקום האטרקציות כמו פנקסון כיס קטן . יש לשים לב כי בעלי הצימרים בדרך כלל הם מבקשים את הכרטיס הפנימי חזרה כי הוא רב שימושי אבל זה אומר שביום העזיבה לא תוכלו לנצלו והוא ניתן לניצול לכן הגעתי להסכמה עם בעל המקום שאשלח לו רק את 2 הכרטיסים בדואר גודלם בדיוק כמו כרטיס אשראי רגיל ואפשר לשלוח חזרה בדואר יש בדרך כלל כתובת על הקבלה של התשלום או לקחת ממנו את הכתובת למשלוח זה משאיר רושם טוב של הישראלי היפה. הנסיעה לכיוון גרינדלוולד מרחק של קרוב ל-280 ק"מ נסיעה לא קלה כי רוב הדרך היא לא דרך מהירה ויש לשים לב במיוחד למהירויות הנסיעה אצל השוויצרים אין הנחות של נסעתי רק 3 ק"מ יותר הם מהק"מ הראשון רושמים דוח זאת קבלתי הסבר מכמה גרמנים שישבו בבית קפה ושתו קפה והסבירו לחבריהם ההולנדים שבאו עם קראוון לשוויץ שישימו לב טוב טוב למהירות פה שיחק לטובתי זה שהיה ברכב בקרת שיוט כך שאם המהירות המותרת הייתה 50 קמ"ש כיוונתי אותו ל-49 ק"מש . בגלל שהרכב היה חדש לא הייתה עליו מדבקת נסיעה באוטוסטרדה לכן רכשתי אותה ישר במעבר הגבול יש חניה ובבודקה ישנו שוטר שוויצרי נגשים איליו משלמים 40 פרנק שוויצרי שזה בערך 150 ₪ ומדביקים בחלון לא משנה היכן כך הוא אמר לי העיקר שהיה מודבק. רצוי לידע את הנוסעים לשוויץ כי המדבקה עשויה מטבעות אחת בתוך השנייה ואין אפשרות לקלף אותה חזרה על המדבקה מופיע בגדול באמצע המספר 11 שזה שנת 2011 כלומר אנחנו רכשנו אותה בחודש יוני היא טובה לחצי שנה ומי שיסע בחודש נובמבר ישלם 40 פראנק למדבקה ששווה לנסיעה חודש חודשיים בלבד . לגבי השוויצרים 40 פראנק לשנה הם כלום מסתבר לאחר שהולכים ואוכלים במסעדה ורואים שארוחה לזוג מנה אחת ושתייה עולה לזוג 60 פראנק כך שעלות מדבקה אפסית לנו כתיירים לקנות מדבקה לתקופה של ימים בודדים זה הוצאה יחסית כבדה.הנסיעה הביאה אותנו לקראת אחר הצהרים המאוחרות עם עצירות פה ושם לבית המלון שהזמנו בגרינדלוולד מלון Hirschen" " הוזמן דרך אתר אלדין טרוול בישראל יש אפשרות לבטל עד יומיים לפני ההגעה .
עלי לציין מספר דברים לגבי המלון בנוסף לאתר שלו שאצרף בסוף : המלון ממוקם על הכביש כמו כל או רוב בתי המלון במרחק של כ-300 מטר מתחנת רכבת יש לו מסעדה מעולה אוכל טוב גם בוקר וגם ערב אפשרות לחצי פנסיון אנחנו קיבלנו חדרים אחוריים מסתבר כנראה שהקדמיים עם הנוף להרים יקר יותר אבל אנחנו שלא היינו בחדר פרט לשינה ומקלחת לא הפריע לנו כלל ,יש לו מעלית .חנית המכוניות ממש מול המלון הכניסה לחניה ע"י לחצן כניסה ובבוקר לקחנו כל יום אסימון מהקבלה כדי להכניס למכונה והשער נפתח סידור ממש מעולה ללא תוספת תשלום. חדרים גדולים מקלחות במצב נהדר לנו הייתה אמבטיה בחדר עם כל התוספות מלון 3 כוכבים ארוחת ערב לזוג מנה של דג עם תוספות חמות וכוס בירה עולה כ-60 פראנק לזוג.
המחירים בכלל בשוויץ מאוד יקרים אין אפשרות לערוך קניות כל דבר בחנויות יקר מאוד ביחס לגרמניה או לישראל, גם אוכל בסופר ממש ליד המלון יקר מאוד כך למי שמתכנן נסיעה לשוויץ שייקח בחשבון מחירים בשקלים לפחות פי 2 למרות היורו - פראנק . הנוף בכול מקום משגע הרים מושלגים עיירה כייפיות לטייל בה המון חנויות לכל מיני דברים , מסעדות ובתי קפה ממש עיירה נוחה לשהות בה ,אנחנו לנו שם 3 לילות. לאחר ארוחת ערב טיילנו מעט בעיירה והלכנו לישון.
![P1060323.JPG]()
![P1060427.JPG]()
המלון בגרינדלוולד גרינדלוולד
5/6/2011
היום יום ראשון שזה שבת למניינם כך שכמעט כמעט הכל היה סגור החלטנו להצמד לתוכנית המקורית ונסענו לכיוון העיירה Meiningen אל רכבת השיניים המעלה אותנו למפלי "ריכנבאך" Reichenbachfall הגענו יחסית מוקדם בבוקר עלות לזוג 20 פראנקים חוויה לעלות ברכבת האדומה יוצאת כל 15 דקות. זה אחד המפלים הגבוהים ביותר בשוויץ, נופל במספר שלבים מגובה כולל של 250 מטרים. נמצא מעל העיירה מאירינגן מדרום. המפלים התפרסמו הודות למאורע שלמעשה כלל לא קרה - מותו של הבלש שרלוק הולמס, אשר התרחש כאן. סר ארתור קונן דויל (Arthur Conan Doyle), יוצרו של שרלוק הולמס, אשר שהה בחופשה במאירינגן והתרשם מאד מעוצמתם של המפלים, החליט שזה המקום המתאים לסיים בו את חייו של גיבור ספריו. אל הסלע ממנו נפל שרלוק הולמס אל מותו ניתן להגיע בטיפוס בשביל העולה אל מעל למפלים ועובר אל צידם השני. לוח לזכרו נמצא בתחנת הרכבת התחתונה ליד החניה. הטיפוס במעלה המדרגות קשה למי שאין לו כושר הייתי ממליץ לעלות חלק קטן ולהמשיך בנסיעה כאשר יוצאים מהכביש פונים ימינה . המשכנו משם ביציאה יש כביש שמעלה לחלק העליון של המפלים ועצרנו בבית הקפה עם נוף משגע לכוס שוקו חם כי בחוץ התחילו טפטופי מים לאחר מנוחה ותצפיות על הנוף והמפלים המשכנו בנסיעה לכיוון מפלי "גייסבך".Giessbachfall שם גם יש צורך בתשלום בחניה אבל האירופיים למדו גם הם ל"תחמן" הם פשוט מעבירים את הפתקית החניה מאחד לשני כי מופיע רק שעת ההגעה החניה היא ליום שלם כך שגם אנחנו קיבלנו מזוג את הפתקית ומניחים ברכב.. ירדנו בשביל לכיוון המפלים ממש חוויה לראות את כמויות המים את חוזק הזרימה שלהם בטוח שלהם לא חסר מים . ירדנו עוד למטה לכיוון בית המלון אבל לא עד למטה כי בכל זאת צריך לעלות חזרה את כל הדרך חזרה. לאחר ביקור של כשעה חזרנו לרכב וכשיצאנו משם ראינו זוג והעברנו להם את פתקית החניה. נסענו מהמפלים לכיוון העיירה INTERLAKEN בגלל שהיה כביכול שבת חנינו על הכביש הראשי כמו רוב הנהגים והמכוניות ללא תשלום וזאת לאחר בירור טוב טוב שלא היו הפתעות וטיילנו לאורך הרחוב הראשי המון חנויות שעונים פתוחות המון יפנים למי שאוהב שעונים זה גן עדן עלי האדמות אפשר להסתובב שעות ולא להרגיש איך הזמן עובר ממש "חוויה שעונית" . חזרנו ללינה שלנו בגרינדלוולד בשעות אחה"צ המאוחרות למנוחה ולאחר מכן ירדנו לחדר האוכל לארוחת ערב במסעדה שכללה מרק מנה ראשונה ומנת שניצל עוף גדול עם תוספות חמות וכוס בירה ב-82 פראנק לזוג. ( כ400 ₪ ).
6/6/2011
היום יום שני בשבוע ואנחנו כבר הגענו ליום השלישי המלא בשוויץ לאחר ארוחת הבוקר בערך ב-9:30 יצאנו לכיוון מפלי "טרומבלבאך" Truemmelbach Faelle כשהגענו לשם היו שם המון תיירים מהודו ופאקיסטן שמשום מה לבשו כובעי צמר על הראש כפפות צמר על הידיים ומעילים חמים לא הבנו מה הסיבה המדריך שלהם השוויצרי אמר לנו שכך כנראה הכינו אותם בבית שקר מאוד שם . עולים במעלית שאמורה להיות שקופה כדי שנראה את היופי אבל למעשה נדחסים המון אנשים פנימה והזכוכית/פרספקט דהויה כך שכמעט לא רואים כלום יוצאים מהמעלית ומתחילים לטפס לאורך התחנות לכל מיני נקודות תצפית יפות שרואים את המפלים מכל מיני זוויות .לקראת התחנה ה8-9 יש מנהרה שנכנסים אילה וממש נמצאים מתחת למפל והמים מתיזים על האנשים. לאחר סיור במקום החלטנו לרדת לאורך השביל והמדרגות לכניסה ולא לרדת במעלית כך שראינו את שאר המפלים ממספר 5 עד 2 יורדים במדרגות נוחות מאוד ורחבות עם קטעי שבילים בתוך יער לכיוון הכניסה.קרוב למסעדה יש על השביל חנות מזכרות קנינו מזכרת צנועה מהמקום והמשכנו לרכב. עלות הביקור 22 פראנק לזוג. חזרנו לכיוון גרינדלוולד לרכבל בעיירה עצמה רכבל RODELBAHN עליה לפסגה לאחר הנחת תייר עולה 30 פראנק לזוג למעלה טיילנו בשביל יש שם מגלשות הרים למי שמעוניין ובסוף נכנסנו למסעדה ליד הרכבל אכלנו מרק היום וצלחת עם פאסטה עם עגבניות טעימה מאוד. לאחר מיכן חזרנו לחניה לקחנו את הרכב וחזרנו לחניה של המלון. נכנסנו לסופר הקרוב וקנינו לנו מצרכים כדי לאכול ארוחת ערב קלה וטיילנו לאורך הכביש הראשי של העיר לשני הכיוונים רק כדי להכיר אותה ולראות את הנוף היפה
7/6/2011
לאחר ארוחת הבוקר עלינו לחדר סגרנו סופית את המזוודות ירדנו לקבלה נפרדנו ממנהל המלון ששמח להכיר אותנו וגם הוא אמר שבגלל יוקר המחייה בשוויץ כמות התיירים יורדת ואילה שבאים מזמינים פחות אוכל ושתייה רק את המינימום למחייה כי יקר מאוד אבל יחסית למשכורתם הם מסתדרים. יצאנו בעזרת ה- GPS לכיוון העיר BERN חנינו בחניון תת קרקעי ליד חניון של חברת השכרת הרכב "הרץ" ויצאנו להכיר את העיר זו הפעם הראשונה שלנו באיזור כך שהכל נראה לנו יפה ושהננו משיטוט בעיר העתיקה במדרחוב טיול של כשעתיים ומחצה במדרחוב היפה יש המון חנויות משני הצדדים מתחת לגגונים כך שהמקום מקורה . משם המשכנו למלון שהוזמן בעיירה Blotzheim מלון "קאפטיין " שהוזמן ללילה וחצי דרך חברת איזי ג'ט .
הרבה אין לי להוסיף על המלון , מלון 2 כוכבים חדרים אמנם ממוזגים אבל לא גדולים טוב ליום שבו טסים הביתה כמונו אנחנו לקחנו 2 לילות בגלל שרצינו למחרת ההגעה לנסוע לעיר MULHOUSE לביקור בה . ביומיים האחרונים היה טפטוף גשם כמעט כל היום אמנם לא מפריע לטיול בעיר אבל בכל זאת . לאחר ארוחת בוקר במלון יצאנו לכיוון העיר חנינו בחניון תת קרקעי שמעליו יש קניון עם המון חנויות וחנות הדגל של "סאטורן" הגרמנית למוצרי חשמל ואלקטרוניקה ולמי שלא גמר קניות באותה החנות בפרייבורג ביער השחור יש אפשרות לבצע השלמות פה. הלכנו לטייל וחיפשנו את בית הכנסת בעיירה הגענו אליו אבל הוא היה סגור , אדם זקן סיפר לנו שהחלק העליון שלו והגג נשרפו לפני כשנתיים ומאז עובדים על שיפוצים שימשכו לדעתי עוד שנתיים כי המון פיגומים בחוץ ויש עוד המון עבודה לעשות.
חזרנו דרך העיירה סנט לואיס רק להצצה עובדים עכשיו השיפוץ הרחובות ובסוף הרחוב הראשי יש עמדת מעבר גבול שוויצרית ולאחריה כקילומטר חזרה עמדת גבול צרפתית חזרנו למלון קנינו מצרכים לארוחת ערב בסופר ענקי בכניסה לעיירה ליד יש תחנת דלק אני מציין כי התחנה לא מאוישת ע"י אף אחד התשלום רק בכרטיס אשראי אבל לא שלנו כי יש עליו איזה ג'וק אלקטרוני למזלי הגיע שם איש טוב שתדלק גם דיזל הוא שילם בכרטיס שלו ואני החזרתי לו 20 יורו במזומן , חייבים לתדלק את הרכב לפני ההחזרה אין תחנות בדרך רק שם או בסנט לואיס עצמה קחו לתשומת ליבכם כי מחיר הדלק כקנס בהחזרת הרכב פי 2 לפחות ויכול להגיע גם ל - 2.70 יורו.
מקבץ תמונות משוויץ ומהמפלים השונים ריכנבאך , גיסבאך , טרימבלבאך כולל העיירות היפות הרכבלים השונים![P1060442.JPG]()
![P1060501.JPG]()
![P1060523.JPG]()
![P1060600.JPG]()
![P1060620.JPG]()
![P1060683.JPG]()
8/6/2011
9/6/2011
החזרנו את הרכב ב-4:00 בבוקר באותו הדלפק שלוקחים את הרכב פשוט יש קופסה על הדלפק ומשלשלים את המפתחות פנימה.
תהליך הצ'ק אין פשוט מאוד , לאחר החזרת הרכב/מפתחות יש מעלית עולים קומה אחת לקומה 3 הולכים לכיוון הצ'ק אין השוויצרי יש שילוט וכמו כן דגל שוויץ. מגיעים לאולם גדול דלפקי איזי ג'ט נמצאים לגמרי בסוף ביקורת קצרה ונגשים לאחד מ-4 דלפקי הכרטוס מוסרים את השובר שהדפסנו בבית מהאינטרנט או מהמייל שנשלח לנו מקבלים כרטיסי עלייה למטוס ללא הושבה רק שער יציאה ושעת עליה למטוס. עולים במדרגות נעות ליד קומה עוברים בידוק ושיקוף להכל כולל להוריד שעונים ארנקים חגורות תיקי יד ומזוודות הטרוול. בהמשך ימינה יש דיוטי פרי קטן וממנו ממשיכים לשער העלייה שם יש ביקורת דרכונים . רצוי לעמוד מול העמדה של המדינה היכן שהחתמנו בכניסה כלומר מי שהחתים כניסה בצרפת שיעמוד מול הדלפק הצרפתי כך גם לגבי השוויצרי כדי למנוע חיפוש חותמת בדרכון ושאלות של השוטרים.
לאחר מכן יש תור עליה למטוס ישנה קופסה בגודל 56X40X 25 שזה גודל של טרוול ובודקים אותו אין בדיקת משקל של הטרוול , תיקי גב לא נמדדים. ( תיק אחד לכל נוסע ) לא לקרת גם טרוול וגם תיק או ארנק נשי גדול.
עולים למטוס יש מקום לא היו בעיות ישיבה בטיול שלנו אולי שהוא התקיים טרום עונה.
זהו בקיצור סיפור טיולנו אמנם הוא נעשה כזוג רוב ההשלמות היו בבאדן באדן , שטרסבורג ואוברנאיי דרך היין ואלזס ,טיולים יותר ממצים באיזור קולמר והעיירות באיזור וכמו כן התוספת של 4 ימים של טיול בשוויץ וסיום בצרפת.
אתרי אינטרנט:
1.המלון בצפון היער השחור : www.rebstock-oppenau.de