חודש בנפאל - עם אבא

טרק אראונד אנאפורנה -; 12/4 -; 22/4 חשוב לציין -; היינו קבוצה של ארבעה אנשים -; שקד ומנחם -; חברים שלנו , אבי ואנוכי . שקד ומנחם הם אנשים דיי בכושר -; מנחם עשה מס' טרקים בחייו , ואילו שקד בכושר . אנחנו לא היינו בכושר ולא פגשנו בטרק מימינו -; היה קשה , לא אשקר . אבל החוויה הכי טובה בחיי ! מביאה לפניכם את סדר הדברים , ולאחר מכן מעט טיפים . 11/4 -; יום סידורים לקראת הטרק . על הבוקר ניגשנו לסוכנות (הישראלים) סוויסה -; החלפנו שם דולרים , סגרנו את נושא האישורים לטרק וגם סגרנו את נושא הפורטרים . את האמת שאת נושא הפורטרים התחלנו לסגור מהארץ -; סגרנו עם ביג'יה , נפאלי חמוד ולא צעיר במיוחד שיהיה הפורטר-מדריך שלנו . פגשנו בן אדם משכמו ומעלה , עם אנגלית מצויינת , שדאג , עזר ותמך לכל אורך הדרך . שני הפורטרים האחרים שלנו היו צ'יטרה וקאדר -; חמודים גם . אחרי הסידורים הארוכים יצאנו לסיבוב בתאמל וברגל עד לכיכר דורבר -; הכיכר המרכזית של קטמנדו . היה חם ולח , אבל ... ככה זה J . בסביבות 16.00 תפסנו 'מונית' (סוג של פורד פייסטה משנות ה50 -; קטנה ומאוד מאוד צפופה , וגם לא פורד בסוף) למקדש הקופים . מקדש על גבעה , מלא בדגלי תפילה והמון קופים מתרוצצים . המקדש משקיף על כל העיר קטמנדו -; נוף מדהים . משם רצנו בחזרה לסוויסה לאסוף את הפרמיטים שלנו -; ולאחר מכן עשינו את דרכנו לחנות של קרמבו הידוע בקרב הישראלים , לקנות עוד ציוד לטרק . קרמבו הוא בן אדם עם שכל , לא פרייאר . כל הישראלים באים לקנות אצלנו והוא אפילו מנהל איתך שיחה בכמעט עברית צחה . אממה , קרמבו לפעמים תוקע מחירים . עם זאת , הציוד שקנינו אצלו היה ציוד מצויין , ולא קרו לנו פאשלות איתו במהלך הטרק . אחרי זה ישר ארוחת ערב במלון מנדפ , ואז לישון .
בסוויסה 12/4 -; בסיסאר -; בולבולה - שעה 5.00 השכמה , שעה 6.00 כבר היינו מחוץ לסוויסה אחרי שעשינו צ'ק אאוט במלון . סוויסה אירגנו ואן כזה של 16 אנשים שייקח אותנו לנקודת ההתחלה לטרק -; בסיסאר . אכן פגשנו שם ממיטב הישראלים J הנסיעה ארכה כ-8 שעות לערך , עם עצירות . היה דווקא נחמד מאוד בנסיעה -; שמנו מוזיקה ישראלית והרצנו צחוקים . הגענו לבסיסאר ועמדה בפנינו החלטה -; להתחיל את הטרק , פשוטו כמשמעו , ברגל , או לקחת אוטובוס לכפרים . התחלנו ברגל , כמו גברים -; ישר לכפר בולבולה . בדרך לכפר תפס אותנו גשם מטורף . מה גשם , ברד . ברד בגודל המסטיקים העגולים הצבעוניים האלו . החלפנו לחליפת סערה והמשכנו ללכת . הגענו לבולבולה באיזור 17.00 -; 17.30 . הגסטהאוס היה פשוט -; רק מיטה בחדר , בקושי מתלה לבגדים . ביג'יה אמר לנו שיש מים חמים ושנמהר , אז רצנו למלקחת . שקד (חברתי הטובה) ואני רצנו ישר למקלחת -; גילינו שאין אור . ידענו שזה עומד לקרות , שנתנתק מהציוויליזציה , אבל לא כלכך מהר . אירגנו בקבוק ספרייט גמור עם נר תקוע בפתחו , ומרוב הפחד מהחושך (?!) דפקנו מקלחת שתינו ביחד -; חוויה לכל החיים . הגשם לא הפסיק לרדת עד איזור 1 בלילה . בבוקר קמנו לאוויר צח ונקי , שכמותו אין אפילו בירושלים . אכלנו ארוחת בוקר קלילה (חביתה עם צ'אפטי) ויצאנו לדרך .הבוקר של היום השני - בולבולה13/4 -; בולבולה -; שריצ'ור - הדרך הייתה מדהימה , הפסגות המושלגות מלוות כבר מהיום הזה . לי אישית היה קצת קשה להסתדר עם התיק והכל , אז שלפתי מקלותיי , שעזרו לאין שיעור . הגענו לגסטהאוס בכפר שריצ'ור , שם עשינו את הלילה . היה שם מקלחת חמה (בתוספת תשלום , שמיותר לציין שאני לא עשיתי מקלחת חמה כי לא הצלחתי לקלוט מאיפה מפעילים את המים החמים L ) ועוד כמה ישראלים נחמדים . אכלנו דאלבאט לא טעים בעליל . ייבשנו את הבגדים שלנו על החבל , ניסינו לפחות , אבל אז התחיל גשם מטורף . אז העברנו אתת הכביסה לתוך החדר -; תלינו מקצה אחד לקצה השני חוט , ועליו את הבגדים .Nepal 339.JPG14/4 -; שריצ'ור -; טאל -; אחרי לילה סוער , השכמנו קום ויצאנו לדרך . שמנו פעמינו לכיוון הכפר טאל , ועצרנו לצהריים בכפר סטאלה . הדרך לטאל הייתה רטובה וחלקלקה -; הלכנו בשם הרבה זמן . קצת מחליק בבוץ , אבל הגענו . כפר מקסים ביופיו , שוכן על שפת נהר . הפסגות המושלגות , כמובן , מלוות לאורך כל הדרך . היה קר , לי לפחות . טוב , גם לשקד . התקלחנו במים חמימים , יאיי . עלינו על תרמי כדי לחמם את הגוף , ותלינו כביסה בחדר . בלילה שוב היה קצת סוער -; גשם חזק . הכנו ארוחת ערב בחדר -; פסטה שבישלנו בתוך מרק אינסטנט עגבניות . טעים לאותם ימים , מעלה בחילה עכשיו Jהבוקר של היום השלישי - התיקים מוכנים לדרך - טאל15/4 טאל -; טימאנג -; שוב הליכה ארוכה בגשם . אבל לא התייאשנו , המשכנו עד לכפר טימאנג , בו אכן היינו התיירים היחידים . ישנו באואזיס גסטהאוס -; חדש , מקסים וורוד ! יש פנורמה עצבנית של כל הפסגות המושלגות , וממש כיף . אפילו עשינו מקלחת הוט-באקט J אחלה גסטהאוס -; מומלץ ! ממליצה גם לא להתעצל ולעצור בדאנה-קיו , אלא להמשיך עוד שעה וחצי לטימאנג -; מקצר את יום המחר .בדרך לטימאנג
בוקר טוב טימאנג !16/4 -; טימאנג -; בראטאנג -; אחרי ארוחת בוקר עוצרת נשימה (על גג חדר האוכל עם תצפית של 360 לשמש עולה על פסגות מושלגות) יצאנו לדרך . שמנו פעמינו לכפר צ'אמה , הבירה של מחוז מאנאנג . בצ'אמה קנינו כפכפים למקרה של מקלחת ופליז בשבילי , כי אבא ואני רצינו לחסוך במקום אז השארנו את הסופטשל שלי בתיק בקטמנדו . משום מה המשכנו הלאה , ובגלל שכבר היה מאוחר עצרנו בכפר בראטאנג -; כפר נטוש שיש בו רק גסטהאוס אחד -; ומזעזע . אם אתם יכולים -; תימנעו מהלגיע לשם . מקום נטוש ומטונף בטירוף . חדרים עם מלא מלא מלא רימות וזחלים ויתושים ואיכסה . גם אם היו מקלחת ושירותים לא היינו משתמשים בהם . ישנו וקמנו מוקדם בבוקר כדי להתחפף משם . 17/4 -; בראטנאג -; הומדה -; את כל הדרך עד הומדה ליווה אותנו כלבלב חמוד . הדרך הייתה עוצרת נשימה -; מעבר בין נופים . הדרך לא הייתה קשה עד שהתייבשתי או משהו כזה , והיינו חייבים לעצור בפיסאנג -; כי הייתי מאוד קרובה להתעלפות . אכלנו בפיסאנג צהריים ונחתי מעט בשכיבה על ספסל בשמש , ואז אחרי שעה קלה המשכנו ללכת . הגענו להומדה באיזור 16.00 אחרה"צ , זכינו לאוכל טוב וחם ולמקלחת חמימה -; כבר הרגשתי הרבה יותר טוב והדרך לא הייתה קשה מדי בהמשך , הלכתי לאט לאט . בחדר אוכל בגסטהאוס (MAYA) היה תנור הסקה שמאוד הקל על תחושת הקור .

הדרך עוצרת הנשימה - בדרך לבראטאנג

בראטאנג - הכפר הנטושבדרך להומדה

18/4 -; הומדה -; מנאנג
-; הדרך הייתה דיי קלה למאנאנג (הליכה של 3 שעות גג גג גג -; אם הולכים לאט בעליל ) . הולכים בעמק מקסים , נראה מדברי כמעט לגמרי . הפסגות המושלגות קרובות מתמיד . הגענו לכפר , ישנו בגסטהאוס כמו מלון (במושגי הטרק) -; YETI HOTEL . הגענו מוקדם , עשינו מקלחת חמה , כביסה (סופסוף) וטיילנו בכפר . מומלץ לאכול במאפיית נילגירי -; המאפייה של הגסט האוס . גסטהאוס שני מימין מהכניסה לכפר . טעים שם ממש ! אפילו אכלתי ירקות . הלכנו בצהריים להרצאה של הרופא הבריטי במרפאה של הכפר .
בדרך להומדה בדרך להומדה
הומדה

19/4
-; יום התאקלמות במנאנג -; עשינו טיולון לפסגה מעל מנאנג -; ליד אגם גנגפורנה . היה נחמד מאוד , נוף מקסים על כל העמק -; מומלץ משתי סיבות : נוף עוצר נשימה , התאקלמות לגובה 3800 שמקל בהמשך הדרך .
עושים כביסה במנאנג הגסטהאוס במנאנג
אגם גנגפורנה
 20/4 -; מנאנג -; יאק קארקה
-; הדרך ליאק קארקה כבר הייתה קשה יותר -; בגלל הידלדלות בחמצן . לי אישית היה יותר קשה מלשאר הקבוצה , לא ברור למה . הגענו ליאק קארקה ועפנו לגסטהאוס . באיזשהו שלב הכרנו עוד 3 בנים חמודים שאת שאר הערב העברנו במשחקי קלפים למיניהם , עד 23.30 בלילה !
ישש אוטוטו מגיעים ליאק-קארקה ליטוף יאקים ליד הגסטהאוס :)
 21/4 -; יאק קארקה -; טורונג פדי
-; דרך קשה קשה קשה . לקחת הרבה מים , ולא לרוץ . מגיעים לכפר הכמעט אחרון לפני הפס -; קר מאוד . בלילה ירד עלינו שלג והיה קר בלי הפסקה .
מפל קפוא בדרך לפדי שלג בפדי

22/4 -; טורונג פדי -; טורונג לה פס -; מוקטינאת -; היום של הפס !!!
התעוררנו ב3.30 בבוקר ויצאנו באיזור 4 4 ורבע . היה קר מאוד , וקשה בטירוף . לא היה אוויר כמעט , ולקח לי בערך 4 שעות לעלות עד להיי קמפ -; כל שאר הקבוצה חיכתה לי שם כמעט שעה . כשהגעתי היה לי כל כך קשה שאפילו לבכות מרוב שמחה לא יכולתי . אבא עשה החלטה של חיים ומוות -; ושכר לנו סוסים . החלטה אסטרטגית לחלוטין -; כי אם לא היינו עם סוס יש סיכוי שהייתי מגיעה לפס רק ב14.00 בצהריים וזה בלתי אפשרי -; חייבים להגיע לכפר הבא -; מוקטינאת' -; כדי לישון שם . אין עצירות בדרך -; כי אין איפה ! אבא ואני הגענו רכובים על סוסים אל הפס , באיזור השעה 10.00 -; 10.30 בבוקר . קצת זמן אחרינו הגיעו גם מנחם ושקד המהווים את שאר הקבוצה שלנו . שתינו כוס תה והתחלנו את הדרך למטה -; אל מוקטינאת' , אליה הגענו בשעה 19.00 .
I did it my way

טיפים
* גם אם יש לכם פורטר -; אין סיבה לסחוב את כל הדברים שהבאתם על הגב . יש אופציה להשאיר תיק אחד בסוויסה שישלח אליכם לסניף סוויסה בפוקרה -; המקום בו תסיימו את הטרק .
* אין צורך להיסחב לטרק עם כמויות של נייר טואלט יוצאות דופן , או מגבונים או אלקו-ג'ל -; הכל אבל הכל ניתן לקנות במהלך הטרק -; יש מקומות 'יקרים' יותר ויש שפחות . מומלץ לסחוב כמה שפחות דברים !
* להביא יומן כדי לרשום את החוויות במהלך הטיול -; מומלץ
* לדעתי , אין צורך להביא יותר מ5 זוגות תחתונים לכל הטרק -; מהסיבה הפשוטה -; מכבסים בדרך !  מצרפת את הרשמ"צ הבסיסית שיש לבוא איתה , במהלך הדרך אפשר לקנות את הדברים שחסרים :
שק"ש
ממכנס טיולים אחד
פליז
חםצאוור
כובע פליז
חליפת סערה (מעיל ומכנס נגד גשם)
סנדלי שורש
כפכפים (לא חובה, רק לנוחיות במקלחת , כי לשורש לוקח קצת יותר זמן להתייבש כשקר ולא תמיד רוצים לנחזור לנעליים הגבוהות)
משקפי שמש
קרם הגנה
קרם אלוורה (אני נשרפתי כהוגן ביום הראשון)
2 חולצות למסלול -; עדיף חולצות מנדפות
נעלי הליכה טובות (ושהפעם הראשונה שתלכו בהם לא תהיה בטרק!)
פלסטרים + פלסטר ליבלות
שקיות ניילון
 דברים שאפשר לקנות במהלך הדרך , במידת הצורך :
נייר טואלט
אלכו-ג'ל
אבקה ממתיקה למים - מים מטוהרים זה מגעיל רצח , ואם אפשר לשפר את חווית השתיה - למה לא ?
אבקת כביסה קטנה
 סבון כלים קטן

מקווה שלא שכחתי הרבה , ומקווה שעזרתי .
ממליצה בחום על הטרק הזה - טרק שמשלב כמה סוגי נוף במסלול אחד , מסלול עוצר נשימה .
מיותר לציין שזו החוויה הכי טובה שעברתי בחיים שלי - נהנתי מאוד , הכרתי אנשים טובים , היה קשה והתגברתי - והעיקר - היה כיף !
 בהצלחה ותהנו :)

לא רק סרטונים וריקודים: כך הפכה טיקטוק למנוע החדש לתכנון חופשות לאייטם המלא
לא רק סרטונים וריקודים: כך הפכה טיקטוק למנוע החדש לתכנון חופשות
החופשה מתייקרת: עיר הבירה הפופולרית הכפילה את מס התיירים לאייטם המלא
החופשה מתייקרת: עיר הבירה הפופולרית הכפילה את מס התיירים
תשכחו מכרית צוואר מתנפחת: ענקית התעופה השיקה פיתוח שיעזור לכם לישון בטיסה לאייטם המלא
תשכחו מכרית צוואר מתנפחת: ענקית התעופה השיקה פיתוח שיעזור לכם לישון בטיסה
העצמה נשית בישראייר: שלוש טייסות חדשות הצטרפו לצוות הטיסה לאייטם המלא
העצמה נשית בישראייר: שלוש טייסות חדשות הצטרפו לצוות הטיסה
הקיף את כדור הארץ פעמיים וחצי: המסע האווירי המטורף של נשיא פיפ"א במהלך המונדיאל לאייטם המלא
הקיף את כדור הארץ פעמיים וחצי: המסע האווירי המטורף של נשיא פיפ"א במהלך המונדיאל
בשורה לישראלים: הוויזה לאירופה נדחתה שוב לאייטם המלא
בשורה לישראלים: הוויזה לאירופה נדחתה שוב
עכשיו זה רשמי: דרישת הוויזה לקולומביה עבור ישראלים תבוטל בקרוב לאייטם המלא
עכשיו זה רשמי: דרישת הוויזה לקולומביה עבור ישראלים תבוטל בקרוב
אזהרה לטסים לאיטליה: שיבושים וביטולי טיסות ברחבי המדינה לאייטם המלא
אזהרה לטסים לאיטליה: שיבושים וביטולי טיסות ברחבי המדינה
בצל המלחמה באיראן: שר החוץ של המדינה הידידותית הגיע לביקור תמיכה בישראל לאייטם המלא
בצל המלחמה באיראן: שר החוץ של המדינה הידידותית הגיע לביקור תמיכה בישראל
אזהרה חמורה במדינה הפופולרית: סכנה ממשית לתיירים ומקומיים ב-16 ערים לאייטם המלא