טיול משפחתי ליער השחור ולשוויץ - יולי 2016

תמונה ראשית עבור: טיול משפחתי ליער השחור ולשוויץ - יולי 2016
צולם ע"י oli75

זה מדהים כמה באז יש סביב היער השחור בארץ. כולם או היו, או ממש עוד מעט נוסעים לשם. אז גם אנחנו, לא עמדנו בפיתוי וכשהתחלנו לחשוב על טיול הקיץ המשפחתי שלנו (בינואר. אני תמיד מתכננת מראש...), החלטנו לבדוק על מה המהומה.

קצת רקע למי שלא ממש יודע (יש כאלו בכלל? זה באמת נראה שאין משפחה בארץ שלא ביקרה שם..):

היער השחור הוא חבל ארץ שנמצא בחלקה הדרום מערבי של גרמניה. הוא גובל בשוויץ בדרום ובצרפת במערב. היער השחור מתאפיין בהרים בינוניים, עיירות קטנות ויפות, הרבה מאוד עצים ושטחים מיוערים, וגולת הכותרת – אטרקציות לילדים wink, מה שהופך אותו ליעד למשפחות עם ילדים.

אני חייבת להתוודות, אטרקציות לילדים זה חשוב בטיול עם ילדים. אפילו חשוב מאוד. אבל אני לעולם לא אתכנן טיול שהוא רק אטרקציות. חשוב בעיני לטייל בערים ועיירות, שהילדים יחוו אוירה שונה, ילמדו קצת על המקומות אליהם הם מטיילים, ולא רק ירוצו מאטרקציה לאטרקציה. לכן, הוספנו יומיים בשוויץ, והכנסנו בתכנון הטיול ביקור בקולמר ושטרסבורג – ערים בדרך היין בצרפת.

התכנון היה לטוס לפני אוגוסט – בסוף יולי.

בשלב התכנון היה צורך להחליט לאן לטוס. טיסה ישירה ליער השחור אין. אפשר לטוס למינכן או פרנקפורט בגרמניה, ציריך או ג'נבה בשוויץ – במידה ורוצים טיסה סדירה. אפשר גם לטוס עם צ'רטר לשטרסבורג בצרפת או לבאזל בשוויץ.

ההחלטה היא לא חד משמעית. יש המון גורמים שמשפיעים על ההחלטה וכל אחד צריך להחליט בהתאם למה שמתאים לו ולהרכב שאיתו הוא טס:

טיסות למינכן ופרנקפורט הן זולות יחסית, אבל המרחק לא קטן בינן לבין היער השחור.

טיסות לשוויץ הן יקרות יותר, והדעה הרווחת היא שהשכרת הרכב יקרה יותר.

בנוסף כל אחד צריך לחשוב האם נוח לו לטוס עם צרטר (או איזי ג'ט אם טסים לבאזל) או שהוא מעדיף טיסה סדירה.

אני מאוד רציתי לבקר בשוויץ. על מנת לא לעשות נסיעות מיותרות הוחלט שננחת בשוויץ. היתה התלבטות בין ג'נבה או ציריך, ושוב ההחלטה נפלה בגלל מחיר הטיסה. מצאתי כרטיסי טיסה באל על ב – 400$ לאחד לציריך. אפילו זול יותר מג'נבה. הטיסה נסגרה – 20-29.7.16.

כמעט כל מי ששמע שאנחנו נוסעים ליער השחור דרך ציריך, הסתכל עלינו במבט שבו מסתכלים על ילד קטן שעשה טעות גדולה… מן מבט ידעני מלא ברחמים. איזו טעות עשיתם… השכרת הרכב בשוויץ יקרה כלכך... ובמרחק של שעתיים נסיעה, נמצאת הארץ המובטחת (בנוגע להשכרת רכב, לפחות...). היו שהגדילו ושלחו אותנו לחפש רכבת שתקח אותנו לגרמניה, על מנת לשכור רכב ולחזור לשוויץ…!

מאחר ואנחנו 6 נפשות (בן זוגי ואני והילדים: נערה בת 16, שני נערים/ילדים בני 12 וילדה בת 9), לא עלה על דעתנו להיטרטר ברכבת רק כדי לשכור רכב בזול. לאחר חיפוש לא ארוך, נמצא הרכב המיוחל במחיר זול אפילו יותר מכמה מקומות בגרמניה. שכרנו רכב ל-7 אנשים (צריך מקום גם למזוודות), ל-10 ימים ב- 3000 ש"ח. קיבלנו רכב ענקי ונוח (Seat Alhambra), שכלל ג'י. פי. אס מובנה. דיל משתלם מאוד. יש לי אתר מומלץ, שתמיד מוצא את המחירים הזולים ביותר – www.carrent.co.il.

בבחירת מלון או צימר, גם צריך לחשוב על מסלול הטיול. מאחר ואנחנו רצינו לשלב בטיול את שוויץ, לקחנו לילה אחד באינטרלקן (Hotel Toscana). בהמשך רצינו להגיע לשטוטגארט (הבת שלי בת ה- 16 לא יכלה להפסיק לצחוק במשך כמה ימים שיש עיר בשם הזה… ככה שלא היה לנו ספק שצריך לבקר שם) ובקולמר ושטרסבורג בצרפת. לכן בחרנו בצימר שאמנם קצת מרוחק ממרכז היער השחור, אבל מספיק קרוב ליעדים הנוספים (Gästezimmer Im Haus Am Wald).

עכשיו מה שנשאר הוא לחפש את האטרקציות שמתאימות לנו ולגילאי הילדים ולסדר את הכל על מפה (יש מפה. מי שרוצה שישלח לי כתובת מייל ואצרף אותו ל- google map).

עד פה שלב התכנון. די ארוך… מי שהחזיק מעמד עד עכשיו זוכה בפרס angel...

יאללה – טסים

יום ראשון – נחיתה בשוויץ, הר טיטליס והעיירה אינטרלקן

הטיסה יצאה מנתב”ג ב-6:00. מנסיון עבר של טיסות עם ילדים, הילדים לא ישנו לפני הטיסה. התוצאה של מחסור בשינה והתרוצצות בדיוטי פרי, היא טיסה חלקה שבה 4 ילדים ישנים מהרגע שהמטוס ממריא angry. כצפוי הטיסה עברה בקלות ובנחת. לאחר שאספנו את הרכב, הדרמנו לכיוון אינטרלקן. אינטרלקן היא עיירה מאוד תיירותית שנמצאת (כשמה – אינטר – בין, לאקן – אגמים) בין שני אגמים יפים. האזור כולו מוקף בהרים גבוהים ומושלגים. גלויה.

לפני שהגענו לעיירה פנינו לכיוון הר טיטליס. אטרקציה מופלאה לחובבי השלג שבינינו. העליה להר היא בשני רכבלים (סך הכל 40 דקות עליה). הדרך מהממת ביופיה, וחוויה גדולה לקטנים ולגדולים. בהר עצמו יש מערת קרח (נחמדה. כבר ראיתי יפות ממנה), גשר תלוי בין שתי פסגות שנותן אפשרות לצפות בנוף בתולי ומרשים, מסעדה נחמדה (ויקרה) וגולת הכותרת – פארק גלישה בשלג. לפארק מגיעים ברכבל של סקי (פתוח לחלוטין. בשבילי היה קצת מפחיד. אבל אני ממש לא דוגמא… אף אחד אחר לא פחד. גם לא בת ה- 9), ולאחר הליכה קצרה בשלג מגיעים למדרון גדול שבו ניתן לגלוש על פלסטיקים מיוחדים ואבובים, ביחד עם נוף עוצר נשימה.

העליה ברכבל:

המראה למעלה:

המערה:

הגשר התלוי והנוף הנשקף ממנו:

פארק גלישה בשלג:

אתר מומלץ מאוד. כמה הערות וטיפים:

1. הכרטיסים מאוד יקרים. ניתן לחסוך את עלות כרטיסי הילדים ע"י קנית כרטיס רכבת שנתי לילדים בכל תחנת רכבת בדרך. כרטיס שנתי לרכבת לילד עולה כ- 30 פרנק שווצרי וכרטיס חד פעמי לטיטליס 45 פרנק שווצרי לילד. ניתן לקבל מידע על כרטיסי הרכבת השנתיים פה: www.sbb.ch/en, הם נקראים: swiss railway junior card.
  2. מומלץ בחום להביא מעילים ומגפיים. גם אם למטה חם מאוד, למעלה קר ומחליק.
  3. שימו לב לזמנים של הרכבל האחרון למטה.
  4. החניה מסודרת ולוקחים כרטיס חניה. אפשר ואף כדאי לשלם על הכרטיס כאשר נכנסים. אנחנו לא ידענו וכאשר ירדנו ברכבל האחרון חיכינו עוד חצי שעה בתור לשלם את מחיר החניה. בזמן ההמתנה ראינו שלט קטן (מאוד) שאומר שניתן לשלם מראש ואין חובה לשלם ביציאה…
  5. אתר הטיטליס: http://www.titlis.ch/en

מרוצים ומאוד עייפים נסענו במשך שעה עד המלון בעיירה אינטרלקן. כמו כל דבר בשוויץ, המלון יקר יותר מרוב המלונות שהיינו בהם באירופה. המלון עצמו ממוקם במרכז העיר עם חניה צמודה. החדרים נוחים מאוד (אבל לא מפוארים. סטנדרטיים), וארוחת הבוקר טובה. מומלץ.

בהמשך – מפלים מפוארים בשוויץ והגעה ליער השחור.

תמונת הפרופיל של oli75
צפייה בפרופיל שליחת הודעה הבלוג של oli75