יש כלכך הרבה באז על היער השחור. כולם או היו, או מתכננים לנסוע. המצב הזה יוצר המון המון מידע ברשת ובאתרי המלצות. ואנחנו, בטח מי שנמצא באתר הנוכחי, מאוד אוהבים המלצות.
אז איך אפשר לדעת מה נכון, מה לא נכון וכיצד להתחיל לתכנן טיול באזור כלכך מדובר ומומלץ?
אני יודעת שכשאני התיישבתי לתכנן את הטיול שלנו הרגשתי שאני טובעת, מרוב מידע. ומצד שני, ככל שקראתי וקראתי לא הרגשתי שאני ממש מתקדמת לקראת תוכנית מסודרת. יותר מזה, גם כאשר היתה לי תוכנית סגורה, עם לו”ז מדוייק מה עושים בכל יום – הגיע הטיול ולא הצלחנו לעשות חצי ממה שתכננו. מאוד לא אופייני לי…
אז אם גם אתם מרגישים קצת אבודים, או מצד שני טובעים במידע רציתי לתת כמה נקודות למחשבה על איך לגשת. על מה להתמקד ואיך למקסם את הטיול לאיזור כדי שיתאים לכם. זו לא המלצה על מקומות אלא יותר כיוון על איך לתכנן ובמה להתמקד.
אז כמה שאלות שיעזרו לכם למקד את התכנון, בצורה נכונה יותר:
איזה סוג טיול אתם מחפשים? – הצעד הטבעי הוא להתחיל בטיסה, אבל לדעתי חשוב לענות לפני – איזה סוג טיול אתם רוצים לעשות? האם אתם משפחה/ קבוצה שאוהבת כמה שיותר אטרקציות או האם אתם מחפשים טיול שיכלול אטרקציות בנוסף לדברים אחרים – נופים, עיירות, מוזיאונים. היער השחור שופע באטרקציות. אפשר לטייל בו גם שבועיים ובכל יום לעשות אטרקציה חדשה לילדים. והם יהנו מאוד. מצד שני, אני יכולה להעיד שלי זה היה יותר מדי. אני רציתי גם טיול בהגדרה המילולית שלו – לטייל ולראות נופים ועיירות.
המסקנה – במידה ואתם מחפשים אטרקציות וזו המטרה התמקדו באזור היער השחור בלבד. אל תתרחקו למדינות נוספות. יש ליער השחור המון המון אטרקציות בהישג יד.
במידה ואתם מחפשים משהו מעבר לרק אטרקציות – תחשבו על להרחיק לשוויץ ולצרפת. שם, אמנם, אין אותה כמות של אטרקציות, אבל יש גיוון. בשוויץ יש נופים מדהימים ובצרפת יש עיירות יפיפיות.
מה הם הדברים שעושים לכם טיול מוצלח? – האם מרתיע אתכם לנסוע הרבה באוטו? האם איכות והתנאים בצימר חשובים לכם. האם חשוב לכם כרטיס היער השחור הגובה.
המסקנה – טיול ביער השחור בתקופת הקיץ אומר הרבה פקקים, הרבה תורים והמון זמן מבוזבז. כדי למנוע את זה חשוב להזמין צימר מוקדם מאוד (יותר מחצי שנה מראש). ככה שאם נסיעות מרתיעות אתכם, תכננו הרבה, הרבה (הרבה!) מראש והזמינו צימר בלב היער השחור, קרוב לאטרקציות שמעניינות אתכם. אני מניחה שהקירבה לאתרים באה על חשבון איכות הצימר, אבל זו דעתי האישית. אנחנו העדפנו לנסוע ולקבל צימר איכותי יותר. בנוסף, מאחר ונסיעות לא מרתיעות אותנו, נסענו לשוויץ וצרפת. ומבחינתי זה שדרג את הטיול.
כמה אטרקציות אתם מסוגלים לעשות ביום אחד? – על המפה זה נראה שיש המון אטרקציות וניתן להספיק כמה וכמה ביום אחד. זה נכון חלקית. הכבישים קטנים ודי עמוסים בעונה. וצריך להוסיף את התורים (שוב, בעונה). בנוסף כל אחד מכיר את המטיילים שלו והאם זה נכון להעמיס ביום אחד הרבה דברים.
המסקנה – ניתן לשלב כמה דברים ביום אחד אם מתאים לכם להתחיל מוקדם מאוד ולסיים מאוחר. זה מעייף אבל בתכנון נכון זה ניתן. זה מצריך משטר מדוקדק, בגלל המרחקים, הפקקים והתורים. קחו את זה בחשבון.
לאחר שעניתם על השאלות, צריך להחליט על יעד הטיסה ומיקום הצימר. פירטתי על זה בפוסט הראשון שלי על היער השחור.
התאימו את האטרקציות לגילאי הילדים שמטיילים אתכם. הרבה מהאטרקציות שאני ראיתי מותאמות לגילאים קטנים, ומנסיון אישי, הגדולים רוצים גם נופים וערים ובעיקר קניות
למעוניינים, יש לי מפה שבה ריכזתי את כל האטרקציות שענינו אותנו. שלחו לי מייל ואצרף אתכם אליה.
לסיכום, היער השחור מציע המון אפשרויות, ואם תכנון נכון אפשר להתאים טיול מדהים בהתאם לציפיות.
כמה תמונות למצב רוח טוב…
שוויץ המדהימה: