יום חמישי – מגשלות הרים וביקור מקדים בעיר פרייבורג
היום אנחנו נכנסים לעומק היער השחור, מילולית ומטפורית. גם מבקרים במקומות במרכז היער וגם הולכים ללב היער השחור – העיר פרייבורג בירת היער השחור.
לאחר התארגנות בוקר (קשה להירגע מארוחת הבוקר המדהימה שיש לנו בצימר הזה. באמת משהו מיוחד..) אנחנו מתחילים לנסוע לכיוון מגלשות ההרים ב – Todtnau. הדרך ארוכה והתנועה לא פשוטה. לאחר מספר משחקי דרך באוטו (זה לא פשוט למצוא משחק שמתאים לכל הגילאים – מ 16 ועד 9..), הגענו בשעה טובה למקום. כבר בדרך, מרגישים שהאזור קצת שונה מהיער השחור שנפגשנו בו עד עכשיו. הנסיעה היא בכבישים הרריים, עם נוף מרהיב של אגם טיטיזי. בכל סיבוב של הכביש רואים את גודלו של היער, המפגש של ההר עם מי האגם, והכפרים-עיירות הפזורים מסביב. יפה.
עוברים עוד סיבוב, ופתאום הבן צועק – “הנה זה, הנה מהמגלשה. וואו!”. וזה בהחלט וואו. מסתכלים שמאלה, ורואים צלע הר גבוה שלכל אורכו מגלשה ארוכה ומפותלת.
מבט מלמעלה:
בצד יש רכבל שמעלה את הגולשים למעלה. מה שלא ראינו מהדרך זה את התורים. וגם כאשר ראינו את התורים כשהתקרבנו, לא תיארנו לעצמנו את גודל התורים שממתינים למעלה. בתור האחת שחיכתה למטה (ושתתה קפה טעים מול הנוף היפה, וכן, גם חוותה קצת זמן של רוגע ושקט ), אני יכולה לתאר את הביקור כארוך ומעייף. התורים בתקופה הזו מאריכים את הגלישה היחידה לכדי שעתיים – שלוש. מתוכם עשר דקות עליה ברכבל וחמש דקות גלישה למטה. השאר המתנה בתורים. אז מי שמתכוון להגיע שיעשה לעצמו טובה גדולה – לעשות כל מאמץ להגיע בשעת הפתיחה. או להביא המון המון סבלנות…
כמה פרטים על מגלשות ההרים:
כתובת: Hasenhorn Todtnau
שעות פתיחה: 10:00-16:30. שווה להתעדכן לגבי השעות בזמן אמת כי הפתיחה תלויה במזג
האויר.
עלות: ילדים עד גיל 15 – 8 יורו לרכבל והמגלשה. מבוגרים- 9.5 יורו.
אתר: http://hasenhorn-rodelbahn.de
האמת שתכננו גם ללכת לחנות לניפוח זכוכית, זה באזור ויש שם המחשה איך מנפחים זכוכית ואפילו סדנא לניפוח זכוכית. אבל יצאנו מהמגלשות בשעות הצהרים המאוחרות. אז החלטנו לקפוץ לפרייבורג ולהסתובב בה קצת.
פרייבורג היא בירת היער השחור. עיר עם היסטוריה. בחלק העתיק בעיר יש כנסיה מבין העתיקות באירופה, מוקפת כיכר יפה.
כל העיר מחורצת תעלות קטנות (לא לצפות לתעלות הולנדיות… יותר כמו תעלות ניקוז אצלנו. אבל יפות יותר). ילדים נוהגים להשיט ברווזי צעצוע וסירות בתעלות האלו.
הכיכר ליד הכנסיה:
תעלת מים:
הגענו לעיר בשעות אחר הצהרים ביום ראשון, העיר הייתה מנומנמת. לאחר שיטוט קצר בעיר, הבנו שלפה אנחנו נחזור. העיר כלכך יפה ונעימה.
שתינו קפה בכיכר ליד הכנסיה, עשינו ביקור קצר בכנסיה (יפה מאוד מבפנים. אין ספק שיש כנסיות יפות יותר באירופה. הערך המוסף הוא הידיעה כמה הכנסיה עתיקה – הבניה החלה במאה ה- 12), הסתובבנו בעיר וספגנו אוירה ומשם התחלנו את דרכנו חזרה לצימר.
יום שישי – פארק אירופה ופיצוי להורים
בבוקר יום שני, עשינו את דרכנו לכיוון פארק אירופה. אין לי הרבה מה להוסיף על הפארק מעבר למה שכבר סופר ונכתב עליו. הפארק גדול מאוד ומרשים, מחולק על פי ארצות. יש בו המון מתקנים אשר מתאימים לגילאים שונים. מהר מאוד התפצלנו למתבגרים יחד איתי, ובן זוגי עם הקטנה. יש כל מיני טיפים למיניהם – לעלות על הרכבת לקצה הפארק וללכת “נגד הזרם”, לבוא מוקדם, לבוא מאוחר, לתכנן מראש אילו מתקנים רצויים. בסופו של דבר, עם נוסעים ביולי-אוגוסט, עומדים בתורים. והתורים ארוכים. גם מוקדם בבוקר וגם בהמשך. קחו בחשבון יום שלם, של תורים.
הילדים נהנו מאוד, אבל לאחר יום שלם, הם כבר לא רצו לעלות עוד על מתקנים, כי לא היה להם כוח לחכות בתור…
שניה לפני הזינוק ב- Silver Star:
מבט מהתור ל – Water Rollercoaster Poseidon:
מנוחת הלוחמים – ארוחת צהרים ב – FoodLoop:
מילה לגבי המסעדה : חוויה – הזמנה דרך מחשב מגע, האוכל מגיע על המסועים שמצולמים בתמונה. האוכל טוב.
פרטים על פארק אירופה:
כתובת: Europa-Park-strase 2 Rust
שעות פתיחה: 9:00-18:00
עלות: לנו זה היה כלול בכרטיס היער השחור. בלי הכרטיס – ילד: גילאי 4-11 38.5 יורו.
12 ומעלה נחשב מבוגר: 44.5 יורו.
אתר: http://www.europapark.de/en
לסיכום, הפארק הוא חוויה מוצלחת ומהנה. אבל גם מאוד מעייפת. לקחת בחשבון תורים גדולים מאוד.
לסיום היום, פרשנו למרחצאות – Vitta Classica בעדיבות כרטיס היער השחור. פיצוי הולם להורים
בפעם הבאה – פארק מים, ביקור נוסף בפרייבורג ודרך היין המדהימה בצרפת.