החופשה הזוגית תוכננה בקפידה למשך תשעה ימים באיטליה.
הטיסות – הטיסות הוזמנו מאל על. טיסה הלוך מתל אביב לרומא וטיסה חזור מונציה לתל אביב. 500 דולר לזוג הלוך חזור.
המסלול – ארבעה לילות ברומא, שלושה לילות בפירנצה ושני לילות בונציה
התניידות – שתי רכבות בין עירוניות מהירות הוזמנו בעוד מועד לזמן ותאריך ספציפי.
לינה – מאחר וכמעט ולא התכוונו לבלות בחדר במלון, בחרנו מקומות לינה מרכזיים שקרובים לתחנת רכבת. הקפדנו על חדר רחצה פרטי, אינטרנט וארוחת בוקר, וגם על מקומות שזכו לבקורות סבירות. את כל בתי המלון הזמנתי דרך venere שבאופן קבוע מפנקים בקופוני הנחה של בין 10 ל15%.
מזג האוויר – מזג אוויר שנע בין 12 ל-21 מעלות, שזהו מזג אוויר חם מאוד יחסית לנובמבר. לא זכינו לראות טיפה אחת של גשם. ובימים הסתובבנו עם חולצות קצרות.
כלל אצבע חשוב: ניתן לראות את כל הכנסיות, הבזיליקות, המונומנטים, המגדלים והפסלים גם מבחוץ. יתרה מזו רוב היופי של הבניינים הוא מבחוץ. לעיתים שווה לראות את המבנים מבחוץ (אם יש תור גדול או המקום סגור) מאשר לא לראותם בכלל.
לאורך כל הטיול נעזרתי באפלקיציית האופליין למובייל של visit a city שמרכזת את האטרקציות המרכזיות בכל עיר כולל מפת האטרקציות שמראה גם את המיקום שלך
יום 1 – 6.11.15 יום שישי רומא
טיסת אל על יצאה בזמן ונחתה לקראת שתיים בצהריים. על מנת להגיע לעיר ישנן מספר דרכים. רכבת ישירה לטרמיני (14 יורו) אוטובוסים (8 יורו בערך) מונית. אני הזמנתי מקום בשאטל של אייל (15 יורו לאדם) שקיבל ביקורות חיוביות בלמטייל. בפועל כשהגעתי לשדה, התברר שההזמנה שלי לא נקלטה כמו שצריך, ולא היה מקום בשאטל. בדיוק כשחפשתי אלטרנטיבות התפנה למזלנו מקום בשאטל. ברכב היינו שבעה אנשים שפוזרו בשלוש נקודות במרכז רומא. כעבור שעה לקראת 16:00 הגענו למלון.
rome to stay – ממוקם בקומה הרביעית של הבניין בו ממוקם מלון מונטריאל האינטרנט טוב מאוד, ארוחת הבוקר מוגשת במלון מונטריאל ומבוססת על מאפים, מעדנים, פירות ממרחים וקורנפלקס (אין ירקות וביצים). מיקום מעולה. בקבלה נמצאים רק בין 10 ל19. ביום האחרון עזבנו מוקדם והם ארזו לנו ארוחה. (202 יורו ל4 לילות + 28 יורו מס עירוני).
לערב הראשון הזמנו סיור ערב חינמי לשעה 1730 אצל new rome free tour. חובה להרשם לסיור מראש ויש להדפיס ואוצ'ר. נקודת המפגש היא המדרגות הספרדיות, צעדנו כרבע שעה מהחדר שלנו. הסיור עצמו נחמד מאוד ואינפורמטיבי, בקבוצה היו אנשים מכל העולם. עברנו בפנתאון, כמה כנסיות ומונומנטים וסיימנו במזרקת המשאלות המוארת והיפהפיה, חובה לבקר בה. מומלץ להשאיר טיפ בעיקר לפי מידת ההנאה מהסיור שבילנו זה היה סיור היכרות מוצלח מאוד.
לאחר הסיור המשכנו לטייל ברומא ההומה וחזרנו בשעת ערב מאוחרת לחדרנו.
יום 2 – 7.11 יום שבת ותיקן
הזמנו סיור מיוחד לגני הותיקן כולל כניסה למוזיאון הותיקן ללא הדרכה (32 יורו לאדם). הסיור נקבע לשעה 11:00. נסיעה של כמה תחנות מטרו והליכה של כמה דקות הביאה אותנו לותיקן. מקום הלינה שלנו ממוקם שתי דקות מתחנת המטרו ויטוריו עמנואל. יש לזכור שביום ראשון המוזיאון סגור.
התור למוזיאון הותיקן היה ארוך מאוד ואנחנו כמובן עקפנו את התור עם הכרטיסים המוזמנים. הסיור בגני הותיקן הוא סיור הליכה.
בשעה 16:00 צעדנו לקתדרלת סנט פיטר הסמוכה. התורים היו בלתי נסבלים ולכן בילינו רק בכיכר st. peter square שתוכננה על ידי ברניני. זוהי אחת הכיכרות המפרוסמות וחובה לבקר בה.
במרחק כמה דקות הליכה הגענו לטירת סנט אנג'לו בשעת השקיעה. הטירה היא בת כמה קומות ומאפשרת תצפית מרהיבה על העיר. גם המבנה שלה מאוד מיוחד וישנם חדרים וכניסות רבות. אנחנו בילינו במקום בין כשעה ורבע (10.5 יורו לאדם). מומלץ ביותר.
חזרנו במטרו לחדר
יום 3 – 8.11 יום ראשון טיבולי ורומא
גני טיבולי סגורים ביום שני, לכן תכננו לבקר בם ביום ראשון. על מנת להגיע נעזרתי באתר הבא. קו המטרו הקרוב אלינו הוא האדום ועל מנת להגיע לתחנת האוטובוס יש לקחת את הקו השני הכחול line b לשם כך יצאנו מתחנת טרמיני הממוקמת כמה דקות הליכה מאיזור הלינה שלנו. נסיעת מטרו עולה 1.5 והנסיעה באוטובוס הלוך חזור כ8 יורו. רצוי לקנות כרטיס חזור כדי להמנע מחיפוש אחר קופה בטיבולי. קופת הכרטיסים לאוטובוס נמצאת למטה והתחנה למעלה. לתחנת המטרו קוראים Ponte Mammolo
הגענו לvilla d'Este הידועה בשם גני טיבולי (8 יורו לאדם) לקראת 10:30. הגנים היו ריקים ובילינו בהם בין שעה לשעה וחצי. גני המים מרהיבים ומלאים במזרקות בכל מיני סוגים, גדלים וצורות . בהחלט מומלץ אם אתם רוצים בהפוגה מהנוף העירוני, בזמן שהיינו שם לא היה כלל תור בכניסה ולא היה עמוס. כשיצאנו לקראת 12:00 מהגנים השתרך תור גדול מאוד.
לפני שחזרנו חזרה לרומא עצרנו לאכול במסעדה מקומית. בסך הכל המחירים סבירים מאוד ארוחה ממוצעת לזוג עולה 25 יורו (אנטריקוט 12 יורו, ספגטי 8 יורו).
ישנה וילה נוספת מפורסמת באיזור שנקראת אדריאנה ומבוססת על ממצאים ארכיאולוגים. מאחר שתכננו לסייר באיזור הקולוסיאם למחרת ויתרנו עליה.
לקראת 16:00 הגענו לתחנת טרמיני. בעיקרון כרטיסי התחבורה הציבורית עולים 1.5 ומאפשרים נסיעה אחת בלבד במטרו ועוד נסיעות רבות באוטובוסים למשך 100 דקות. החלטנו לנסוע לגני בורגזה, הגענו אליהם ב16:30. הגנים הם עצומים, הגענו לקראת שקיעה והספקנו לראות את בניין הגלריה ולטייל קצת בגן. אפשר בקלות לבלות בו יום שלם. משפחות רבות עושות שם פיקניק וטיולי אופניים וספורט.
בערב הגענו לפיאצה נבונה המקסימה. מלבד המונומנטים היפים כולל פסל ארבעת הנהרות, ישנן מספר הופעות יפות באיזור. מופע אש ברחוב, וגם אנשים שמציירים ציורים עם ספריי צבע. השילוב של מופעי הרחוב והאווירה השמחה הפכו את הכיכר הזו לפייברוטית מבחינתנו.
יום 4 9.11 יום שני– רומא
לאחר ארוחת הבוקר התחלנו בטיול רגלי. התחנה הראשונה היא בזיליקת סנטה מג'ורה. הכנסייה מרוחקת כשתי דקות הליכה מהחדר שלנו. אז היינו חייבים לבקר בה. היא מרשימה, מפוארת וענקית ונחשבת לאחת מהחשובות ברומא, אבל אם שבעתם מכנסיות אין צורך לבוא במיוחד.
לאחר כרבע שעה המשכנו לראות את פסל משה של מיכאלאנג'לו בכנסיית san pietro in vincoli. הכנסייה לא נראית מרשימה מבחוץ, אבל היצירה שבפנים היא יצירת מופת.
המשכנו לקולוסיאום (12 יורו לאדם לכרטיס משולב לפורום ולקולוסיאום). לשמחתנו התור היה של חמש דקות בלבד. אם יש תור גדול כדאי לקנות את הכרטיסים בגבעת הקפיטול.
המבנה הוא מרשים מאוד מבחוץ וגם מבפנים. עשינו סיור עצמאי ונעזרתי בחומר שהבאתי מהארץ על מנת להבין קצת יותר.
משם התקדמנו לגבעת הקפיטול דרך שער קונסטנטינוס שנשמר בשלמותו שנמצאת בסמוך ועלינו לתצפית על כל העיר, ירדנו גם לפורום הרומאי כדי להתרשם מקרוב מהריסות המקום. בסך הכל בילינו כשעתיים בשלושת האתרים.
בשעה 12:00 יצאנו מהפורום לכיוון שתי כיכרות מפורסמות שהמפורסמת מביניהן היא כיכר ונציה היפהפיה שבדרך קבע שומרים עליה שני חיילים.
ממש מאחורי בית הכנסת נמצא נהר הטיבר ואיזור שנקרא tiber island. כבר היינו במקום אז ברור שבקרנו בו.
משם החלטנו לתת צ'אנס נוסף לבזיליקת סנט פיטר בותיקן. נסענו באוטובוס לותיקן והגענו לשם קצת אחרי 16:00. הפעם התורים היו קצרים יותר ואחרי 20 דקות היינו בכנסייה.
בילינו במקום ההומה כחצי שעה וחזרנו במטרו למלון לאחר יום גדוש ועמוס
יום 5 10.11 יום שלישי – פירנצה
השכמנו קום על מנת להגיע לרכבת של 7:15 לפירנצה. רכבת מהירה של italo. הכרטיסים נרכשו במחיר של 19 יורו לכיוון. הכרטיס שנקנה מראש הוא ליום ושעה ספציפיים ואינו ניתן לביטול. כרטיסים שנקנים מראש מקנים הנחה גדולה מאוד. הרכבת יצאה בזמן. הנסיעה הייתה חלקה במהירות של 250 ק”מ בשעה עם עצירה אחת בלבד. ישבנו בשורה של שניים, הרכבת הייתה יחסית ריקה, אז היה מקום נוח למזוודות ואפילו קוד לאינטרנט. הנסיעה ארכה כשעה וחצי
הגענו מוקדם למלון בפירנצה, והודענו להם מראש שנרצה לאחסן מזוודות. הסתבר שנפלנו על יום מיוחד שבו האפיפיור מבקר בפירנצה.
הגענו לדואומו לקראת 9:30 ולא ניתן היה לזוז שם, לכן שינינו תוכניות ונכנסנו למוזיאון האופיצי (8 יורו) בשעה 10:00. לשמחתנו כמעט ולא היה תור. המוזיאון הוא ענק ויש בו שתי קומות מרכזיות שמחולקות לחדרים. שני החדרים המרכזיים הם של בוטיצ'לי (הציור עם הצדפה) וליאונרדו, אך יש יצירות של אמנים אחרים רבים. מאחורי כל תמונה יש סיפור, ובמסדרונות יש פרוטרטים ופסלים רבים. בילינו במקום מעל לשעתיים.
בכל העיר ראינו אנשים הם סנדביצ'ים ענקיים. הלכנו אחרי ההמון והגענו לשתי מזללות שמכרו את המנה. חיכינו כעשר דקות בתור. זוהי מסעדה שמפוצצת לחם ג'בטה בכל מה שאתה מבקש.
משם המשכנו לגשר המפורסם והעתיק של העיר Ponte Vecchio ואכלנו את ארוחת הצהריים שלנו. בגשר יש חנויות זהב רבות.
קצת התבלבלנו והגענו למוזיאון הפלאטין (שכנראה לא היה כלול בכרטיס), ומדובר במוזיאון נפלא שהציג תצוגה זמנית מעניינת מאוד כולל ציור מהפנט של דויד וגוליית. לאחר מכן המשכנו לתצוגה הקבועה של המוזיאון שכוללת יצירות של רפאל, טיציאן ורובנס.
רצנו מהר לתצוגה המלכותית, ובשעה שלוש ורבע התפנינו לגנים החיצוניים. קיימים שני גנים חיצוניים שבגלל החורף נסגרים מוקדם. הגנים הראשוניים גני בובולי הם הגנים הגדולים בפירנצה. הם אינם מיוחדים כמו גני טיבולי, אבל דווקא שם צלמנו תמונות יפות מאוד עם משחקים של אור וצל.
לגנים השנייפ הספקנו להגיע רק כדי לגלות שהם סגורים עד האביב.
משם החלטנו להמשיך בעקבות שתי זוגות לכיכר מיכאלאנג'לו, שנראתה מאוד קרובה במפה. בפועל לקח לנו כמעט חצי שעה בדרך יפה של סמטאות ולאחר מכן בינות העצים, עד שהגענו לכיכר המלאה. הסמטאות היו מלאות בבתים עם שערים מיוחדים.
זוהי התצפית הטובה ביותר שאפשר להשיג על העיר, ובהחלט כדי להגיע לשם. ישנו אוטובוס שמגיע לכיכר. אנחנו חזרנו אותו. הוא עושה סיבוב במקומות רבים ונסיעה בו עד לתחנת הרכבת המרכזית עלולה לקחת גם חצי שעה.
לאחר מכן חזרנו לכיכר הראשית לטיול ערב. המעטפת החיצונים של מגדל הפעמונים, הקתדרלה ובית הטבילה נראים כאילו לקוחים מתמונה. בהחלט שווה ביקור.
יום 6 11.11 יום רביעי – טוסקנה
לקחנו טיול מאורגן ליום שלם כולל ארוחת צהריים. הטיול הוא של חברה שנקראת walkaboat ומשווק על ידי viator. בגלל הביקורות הטובות שלמנו קצת יותר ובחרנו במפעיל. המחיר לאדם לאחר קופון הוא 80 יורו. תכנית הטיול.
נסענו באוטובוס מרווח ומאובזר, הקבוצה הייתה ממושמעת ונצמדה ללוחות הזמנים.
התחנה הראשונה היא סיינה. עשינו סיור מודרך בעיר שידועה בתחום הבנקאות שלה. העיר היא עיר ציורית כמו כל הערים שבקרנו בהן באותו יום מלבד פיזה.
הסיור כלל כניסה לקתדרלה של סיינה. הכנסייה מאוד מפוארת וכוללת יצירות אומנות על פני מאות שנים מהמאה ה14 עד ה17 – כולל דונטלו, רפאל, מיכאלאנג'לו וברניני. דגש מיוחד ניתן לרצפה. מלבד כנסיית פטרוס הקדוש (ההמונית) בותיקן זו הכנסייה הכי יפה שראינו בטיול.
סיימנו את הסיור בכניסה המרכזית והסימטרית הידועה בשל מירוצי הסוסים שנערכים בה פעמיים בשנה בקיץ בכיכר דל קמפו בין המחוזות השונים. בסיום הסיור המאורגן ניתנו לנו 45 דקות לסיור חופשי.
התחנה השנייה היא חווה אורגנית טוסקנית עם טעימות חופשיות של יין והרבה. בחווה יש נקודת תצפית מדהימה על טוסקנה והארוחה עצמה הייתה טובה מאוד עם שתי מנות ותוספות.
התחנה האחרונה בטיול הארוך היא פיזה.
לסיום קבלנו בונוס של נסיעה בת רבע שעה ברכבת חשמלית ברחבי העיר פיזה ויכולנו לצפות בארמון הכחול מבחוץ.
הטיול מאוד מומלץ וניתן לחלק אותו ליומיים, ברכב או ברכבות מאוד קשה לכסות את כל הנקודות בטיול לבד. אנחנו מרגישים שקבלנו תמורה מלאה.
חזרנו לתחנה המרכזית בפירנצה לקראת 19:30 בערב.
יום 7 12.11 יום חמישי – Cinque Terre Trek
לא היינו סגורים לגבי הטיול הזה האם כדאי לבזבז יום טיול שלם בכפרים שנמצאים במחוז ליגוריה המרוחק? בגלל ביקור האפיפיור בעיר לא הספקנו כל מה שרצינו ביום שלישי, ולכן החששות גדלו.
הזמנו את הטיול באותה חברה שהזמנו את הטיול לטוסקנה (80 יורו לאדם). למרות הנסיעה הארוכה (מעל שעתיים לכל כיוון) זה היה יום בלתי נשכח. למעשה הנופים שם היו היפים ביותר מכל מקום שראינו באיטליה.
מדובר בהליכה ונסיעה ברכבת בין חמשת הכפרים. הטיול כלל ביקור בכל כפר, ארוחת צהריים על בסיס מאכלי ים (לא היו מנות גדולות כמו בארוחה בחווה האורגנית וגם לא תוספות) , וגם טרק בן שעה וחצי בין הכפרים.
עלויות הטיול הן יחסית גבוהות, ניתן לעשות אותו לבד. הרכבת מפירנצה עוברת דרך פיזה, וניתן לרכוש כרטיס יומי ולהתנייד בין הכפרים ברכבת. כמובן שבלי הדרכה כנראה יהיה קשה מאוד לבקר בכל הנקודות, וגם תדירות הרכבות בכפרים אינה גבוהה. ניתן גם לשלב טיול בפיזה עם כפר או שניים.
בשעה 20:30 חזרנו לפירנצה.
יום 8 – 13.11 יום שישי – פירנצה ונציה
הרכבת מפירנצה לונציה יוצאת רק בצהרים אז יש לנו כמה שעות להשלמות בעיר פירנצה.
את הבוקר אנחנו מתחילים בעוד מוזיאון באקדמיה של פירנצה. למעשה זה היה המוזיאון שהיה הכי כיף לבקר בו (8 יורו). הוא קטן מאוד (יחסית לאופיצי ולותיקן) אך מאכלס מספר יצירות מופת ביניהן האסירים של מיכאלאנג'לו,בוטיצ'לי וכמובן הפסל המפורסמם בעולם – דויד המקורי. קשה לתאר במילים את הפסל המהפנט, אבל הוא בהחלט שווה צפייה, אפילו הורידים מפוסלים. לשמחתנו כמעט ולא היו אנשים בשעת בוקר מוקדמת, כשיצאנו כבר התחיל להתמלא.
משם המשכנו לדואומו. היא לא יפה מבפנים כמו הקתדרלה של סיינה, אך עדיין מלאה בציורים, פרסקו, רצפת שיש ובשעון העתיק. במתחם נמצא גם בית הטבילה baptistery, מגדל הפעמונים וכמה מוזיאונים. חלק מהחפויים המקוריים של הבניינים המפוארים הועברו למוזיאון סמוך והוחלפו בהעתקים. מבחינה חיצונית הכיכר היא על בניניה היא היפה ביותר שביקרנו בה.
ישנו כרטיס שמאפשר כניסה לרוב המבנים באיזור. אנחנו החלטנו לוותר. הכניסה לקתדרלה היא חינם.
משם רצנו לרכבת של trenitalia לונציה. הנסיעה ברכבת מהירה זו שגם הוזמנה מראש (29 יורו)הייתה פחות מפנקת מitalo. מושבים של ארבעה, קשה למצוא מקום למזוודות וגם אין אינטרנט חופשי.
לאחר שעתיים הגענו לונציה לתחנת סנט לוסיה. ונציה בנויה כולה מגשרים, והניווט בה מסתבר לא כזה פשוט בעיקר לא בהתחלה. עד שהתמקמנו בחדר במלון falier לקח לנו מעל שעה. כולל חצייה של מספר גשרים עם המטען וזאת על אף שהמלון היה קרוב מאוד לתחנה. המלון מציע ארוחת בוקר בסיסית מאוד, האינטרנט מצויין והאנשים לבביים. אין מעלית במלון – החדר שלנו היה בקומה הראשונה, החימום מצויין (יותר מדי) והמקלחון קטן וללא זכוכית. 174 יורו ל2 לילות + 8 יורו למס עירוני
לא הכנתי שום תכנית לונציה, אבל רציתי להרשם לסיור לארמון שכולל גם סיור בחדרים תת קרקעיים. בשעה 4 יצאנו לכיוון הכיכר המרכזית סן מרקו, כשהגענו לארמון אחרי התברברות אופיינית הוא כבר היה סגור. עצרנו גם ליד גשר האנחות.
בונציה מומלץ לשוטט ברגל יש שלטים צהובים שמפנים לכיוון המקומות המרכזיים: פיאצה רומא הנקודה היבשתית האחרונה ממנה יוצאים אוטובוסים ומוניות אל ונציה והחוצה. נקודות מרכזיות נוספות הן הכיכר המרכזית סן מרקו וגשר ריאלטו המלא בחנויות ודוכנים.
יש גם אפשרות לקנות כרטיסים לסירה הציבורית. נסיעה אחת עולה 7.5 יורו. נסיעה יומית ללא הגבלה 20 ונסיעה ליומיים 30. אנחנו העדפנו ללכת ברגל/
יום 9 ואחרון – 14.11 יום שבת ונציה
שבת בבוקר – היום האחרון לטיול. קמנו לדיווחים על מעשי הטרור בפאריז. מזג האוויר היה קריר ונעים. החלנו בצעידה לכיוון כיכר סן מרקו.
בדרך עצר אותנו גונדוליר והציעה לנו שייט פרטי לכיכר. כולם אומרים שביקור בונציה אינו מלא כל עוד לא עושים את השייט בנהר בגונדולה. לקחנו את ההצעה שלו (60 יורו). בתעלות הצדדיות אפשר להשיג מחירים יותר טובים מאשר בתעלה הגדולה. היינו כמעט לבד בתעלות הקטנות, והיינו ממש אטרקציה לתיירים אחרים בגשרים. השייט ארך כמעט שעה, רובו בתעלות הקטנות ורק עשר הדקות האחרונות היו בתעלה הגדולה. אכן מדובר באטרקציה יקרה אך היא חובה. ומומלץ לעשות את השייט בשעות הפחות הומות, ולקחת את הגונדוליר בתעלה צדדית.
נכנסנו לבזיליקה הראשית סן מרקו. קתדרלה יפה ונחמדה, ראינו יפות ממנה.
את המגדל המפורסם capmanile ראינו מבחוץ.
את שאר היום בילינו במסע קניות (מסתבר שונציה לא ממש יקרה) בין כיכר סן מרקו לגשר ריולטו.
קנינו בחנות אופנה שני זוגות נעליים ותיק במחיר של 150 יורו ולאחר מכן קבלנו בשדה התעופה החזר מס במזומן על סך 19 יורו. המוכרת הדריכה אותנו והפרוצדורה בשדה הייתה קלה.
המלון שלנו ממוקם כחמש דקות הליכה מפיאצה רומא. מונית עולה כ40-50 יורו. אך ישנו שאטל אוטובוס מיוחד שעושה את אותה עבודה במחיר של 8 יורו לאדם. לקחנו את השאטל והגענו תוך 10 דקות לנמל בכבישים הריקים.
סיכום עלויות:
טיסה – אל על 500$ לזוג
לינה – 541 יורו + 57 יורו מיסים
תחבורה – רכבות מהירות 96 יורו לזוג שאטלים לנמלי התעופה 46 יורו לזוג ונסיעות בערים 27 יורו
אטרקציות – 220 יורו לזוג
2 טיולי יום מאורגנים – 320 יורו לזוג
סעיף הקניות והאוכל תלוי בכם.