הטיול המתואר לעיל נעשה בתאריכים 31.05.22 עד 16.06.22 כולל, התחיל ביוטה אריזונה, קולורדו דרום דקוטה. הטיול לא כולל את הפארקים המפורסמים של הגרנד קניון, פארק הקשתות מוניומינט וואלי, אגם פאוול, מסה וורדה ועוד אשר אותם כבר עשינו בעבר, יחד עם זאת ניתן לשלב מקומות אלו או חלקם במסלול זה וכמובן לקחת מקומות שאמליץ עליהם במסלול שעשינו.
הטיול כולל את האתרים הבאים: צוקי השני vermion cliff ,קניון אנטילופ, הקניון השחור,גן האלים, רד רוק אמפיתיאטר, העיר דנוור, קניון אלדוראדו, איזור הרי הרוקי האמריקאים, מערת הרוח, הגבעות השחורות לרבות מערת jewel , הר רשמור, פארק קסטר, מגדל השטן ופארק באד לנדס badlands.
מלונות הוזמנו מראש דרך אתר בוקינג , השתדלנו לקחת עם ארוחת בוקר שאגב השתפרה מאד ביחס למה שהיינו רגילים בעבר ממוטלים בסגנון שבו לנו . כאמור הטיפים עבור המלונות שאני נותן הינם עבור מלונות זולים אך סבירים. לא חוכמה לתת טיפ עם ציון מעולה למלון שעולה כמה מאות דולרים ללילה. טיפ חשוב, לעיתים מחיר המלון דרך הטלפון הסלולרי זול יותר מזה המופיע במחשב רגיל. כתוב: " מחיר מיוחד למכשירים ניידים" אין לי תשובה לכך, אבל זה עובד. ברוב המלונות המזגנים רועשים מאד, למזלנו מזג האוויר בתקופה שהיינו היה נעים וקריר בערב כך שיכולנו לסגור את המזגן לפני שהלכנו לישון.
מפות אופליין הורדנו מראש בגוגל מאפ וכדאי מאד להוריד שכן ברוב המקומות מחוץ לאזורים המיושבים אין קליטת תקשורת סלולרית. זה יעזור גם בניווט בדרך.
רכב הזמנו דרך אופרן שיש לנו ניסיון טוב איתם, הכיסוי דרכם כולל ביטול השתתפות עצמית בניגוד לשאר החברות המציעות ביטוח לכאורה זול עד שמוסיפים את הכיסויים הנוספים. כדאי גם לבדוק מראש במקרה של מסלול קווי את דמי ההחזרה של הרכב.
מי שמתכוון להיות בשלושה פארקים לאומיים ויותר (לא אזוריים) כדאי לעשות כרטיס פארקים שנתי במחיר של 80 דולר, כרטיס כזה יכסה את העלות מהפארק הרביעי .
כמו בכל בלוג על מנת לקצרו אני מכניס את המקומות שהיינו ופירוט נרחב יותר בטיפ מיוחד המתייחס לאינפורמציה הספציפית לאותו אתר למי שמעוניין לבקר בו.
31.05.22 - הגענו בטיסה פנימית לשדה התעופה הנידח אך היפה בסנט ג'ורג שביוטה שם לקחנו את הרכב, למה הגענו לשם? כי מטרתנו הראשונה הייתה פארק צוקי השני Vermilion cliff שבו תכננו לעשות למחרת את מסלול ההליכה ב- Wire Pass . רק במקום זה יש גם שדה תעופה שניתן לקחת בו רכב ולהחזירו במקום אחר.לאחר נסיעה של כשעה וחצי הגענו לעיירה kanab שם לנו. בעיירה הלכנו ללשכת התיירות הנמצאת ברחוב הראשי שם קיבלנו מהם טופס אותו צריך למלא עבור השהייה במסלול ולאחר תשלום של 6 דולר לרכב דרך האינטרנט מקבלים מספר אישור אותו צריך להכניס לטופס שאותו שמים בקדמת הרכב כהוכחה לתשלום לפקח באם יגיע .טיפ לגבי המלון בנפרד.
01.06.22 – לאחר נסיעה של כשעה ורבע הגענו לתחילת המסלול, החלק האחרון של הנסיעה כמדומני 13 קילומטר הינו בדרך עפר טובה. יש לנסוע ישר עד שמגיעים למגרש חנייה בצד ימין – מערב של הדרך.
המסלול עצמו מהמם ומומלץ ביותר בטח לכל מי שלא עושה את האנטילופ – ראו להלן אבל גם למי שעשה. התמונות מדברות בעד עצמן. טיפ בנפרד לגבי המסלול.
לאחר ההליכה בקניון חזרנו באותה דרך והגענו עד horseshoe bend. יש להיכנס למגרש החנייה שבתשלום. לאחר הליכה של כ-10 דקות בדרך קלה רואים את פיתול הנהר. המראה מפעים.
לינה בפייג.
02.06.22 – אנחנו בחרנו בטיול במסלול האנטילופ התחתון. בשעה 10 חצי שעה לפני המועד שהזמנו כמה חודשים מראש, התייצבנו במשרדי חברת דיקסי המארגנת את הטיול בקניון האנטילופ התחתון, ולאחר המתנה בתור רישום והמתנה של מספר דקות הגיע המדריך ובדיוק במועד צעדנו לכוון הקניון והתחלנו את ההליכה בו. לא רוצה לחזור שוב על המילים מדהים וכו' אבל זה הקניון היפה ביותר שהיינו בו אי פעם. טיפ לגבי הזמנת ההדרכה, המחיר וכו' באתר.
לאחר הסיור בקניון נסענו כשלוש שעות עד קורטז cortez . בדרך היו צורות סלעים מעניינות .לינה בעיירה. טיפ לגבי מקום הלינה באתר.
03.06.22 - נסיעה עד דוראנגו , durngo .העיירה עצמה נחמדה מבחינת הבתים היפים שבה, הלכנו גם לכוון הנהר וגשר הולכי הרגל שחוצה אותו, מעבר לכך אין משהו מיוחד בעיירה זו וניתן לחלוף על פניה תוך נסיעה ברחוב הראשי שלה main.
המשך בדרך יפה מאד המגיעה לגבהים של כמעט 12,000 רגל עד סילברטון
silverton .אל תוותרו על עיירה ציורית זו, הרחוב מקסים, בתים כמו במערב הפרוע והחנויות ובמיוחד בתי הקפה הברים והמבשלות מקסימים. כנסו לתוך המקומות האלו ותתרשמו מפאר המקום והאווירה. במקום אחד בצדו המערבי של הרחוב יש בית קפה מקסים עם נגנית בסגנון המערב הפרוע שמנגנת בפסנתר להנאת האורחים.
המשך בדרך מיליון הדולר עד העיירה היפה יוראי .Quray שם לאור הלקח מטיול זה אני מציע ללון- אנחנו ישנו בהמשך הדרך ראו להלן. עוד משהו שלא ידענו על קיומו הוא מסלול הליכה שאותו לא עשינו ואני ממליץ עליו והוא ל- Box Canyon Falls. אנחנו המשכנו עד קורטז.
04.06.22 – נסיעה עד לפארק בלק קניון black canion שהוא פארק לאומי. לאחר קבלת המפה עשינו שם 2 מסלולי הליכה וגם הלכנו לכל התצפיות המסומנות במפה שקיבלנו. מי שיעשה את מה שעשינו צריך להקדיש כחמש שעות לפארק זה. הפארק יפה אך לא מדהים. טיפ באתר.
לאחר הביקור נסיעה ארוכה עד קולורדו ספרינג Colorado spring שם לנו. מי שממהר יכול לוותר על פארק זה ולנסוע מיוראי שם המלצתי לישון ישירות עד קולורדו ספרינג. טיפ לגבי מקום הלינה באתר.
05.06.22 –בבוקר נסענו לגן האלים garden of the gods , הכניסה לאתר בחינם. מפת האתר ניתן לקבל במרכז המבקרים. המקום יפה. טיפ באתר.
המשכנו ל-רד רוק אמפיתיאטר red rocks park and amphitheatre. חנינו בחנייה בתחתית האמפי ועלינו בגשר לכניסה. הסתבר שבאותו יום הייתה הופעה של להקת רוק בערב ולמזלנו היינו האחרונים שהורשו להיכנס לאתר וזאת למרות שהשעה הייתה בסביבות 14:00. כל ההקדמה הזו נועדה להמליץ להגיע לא יאוחר משעה זו שכן אין לדעת אם בערב יש הופעה. המקום מרשים מאד, מדובר באמפיתיאטרון המכיל 9,000 מקומות ישיבה ונמצא בתוך אמפיתיאטרון טבעי של צוקים מסלעים אדומים. בחלק העליון יש מבנה שבו יש מוזיאון גדול שמראה את הלהקות שביקרו במקום. הכניסה לאתר זה גם היא בחינם.גם החנייה
משם נסענו למלוננו (מומלץ מאד) הנמצא בפרברי דנוור. הגענו למלון ולאחר התארגנות קלה נסענו עם הרכב עד מרכז דנוור. למזלינו היינו ביום ראשון ולכן הצלחנו למצוא חנייה בקלות וגם אין צורך בתשלום חנייה ביום זה. טיפ לגבי הסיור בדנוור באתר.
06.06.22 –נסיעה עד לאלדוראדו קניון. Eldorado canyon . עשינו שני מסלולים, אחת לאורך הנהר והשנייה מעל לנהר. בשורה האחרונה המקום מאכזב ואין טעם להגיע אליו.
המשכנו בנסיעה בכביש 7 , ראינו את מפל בולדר
עד אגם לילי. Lily Lake.
משם המשכנו עד למלונינו הנמצא ליד אגם אסטס estes. טיפ באתר, סיור בטיילת שלאורך האגם מהנמל הקטן ועד פאתי העיר.
07.06.22 – להרי הרוקי האמריקאי תכננו 3 ימים שבדיוק הספיקו לתוכנית שרצינו וגם למקומות שלא חשבנו עליהם מראש ושהזדמנו לנו תוך כדי השהות ושאתם נהנים בבלוג זה מהניסיון שלנו. להרי הרוקי יש להזמין מראש באתר -recreation.gov אתר חשוב-טיפ באתר המטייל, כניסה ליום מסוים ולשעות כניסה מסוימות. בלי הזמנה זו לא תוכלו להיכנס בשערי הפארק!!! אם ברצונכם גם להיכנס לביר לייק bear lake שהוא המקום היפה ביותר בפארק זה וגם המבוקש ביותר , תצטרכו להזמין כרטיס מיוחד ליום ולשעות כניסה ספציפיות . קשה מאד להשיג כרטיסים למקום זה וכדאי להזמינם חודשים מראש, אם לא הצלחתם , אזי יש אפשרות נוספת להזמין יום לפני הביקור החל משעה 17:00 וכדאי להיכנס לאתר בשעה זו כי הכרטיסים אוזלים במהירות, כך הצלחנו להשיג.
ביום זה נכנסנו לפארק דרך הכניסה המזרחית- כביש 36. בכניסה תקבלו את מפת הפארק. נסענו ל- sheep lakes שהמליצו לנו עליהן במרכז המבקרים שנמצא לפני הכניסה לפארק. בפועל מדובר בשלולית גדולה אשר גם אסור להתקרב אליה ובאם יתמזל מזלך תוכל לראות ממרחק חיה או כמה חיות. אכן ראינו אותם ממרחק רב.
משם נסענו לראות את Chasm Falls. מדובר בהליכה של 3.5 קילומטר הלוך ושוב. אם ממהרים ניתן לוותר. טיפ באתר. מפל זה נמצא בדרך הנקראת old fall river road שנפתחת רק בחודש יולי מאחר ועד חודש זה היא סגורה בגלל השלג שמכסה אותה. אם תגיעו בחודש יולי ואילך תוכלו לחסוך את ההליכה למפל ולראותו בדרך.
המשכנו בכביש 34 נכנסנו לעמק הנעלם hidden valley והמשכנו בכביש המדהים והמומלץ עם תצפיות יפות ושלג בגובה מספר מטרים משני צדדיו עד ל- alpin visitor center.
משם חזרנו לעיירה estes park הן כדי שיהיה לנו אינטרנט להזמנת הכניסה לביר לייק טיפ באתר והן לקפוצ'ינו הטוב ביותר שהיה לנו בטיול - טיפ באתר ולהסתובבות בעיר. ניתן לחנות בחינם ברחוב river side. כאשר תחזרו מהפארק ותגיעו לעיר תכנסו לרחוב rokewell. בסוף הרחוב בצדו השמאלי יש חניון בתשלום עד שעה 17:00, אחרי שעה זו החנייה בחינם. אם הגעתם לפני, תמשיכו עד קצה הרחוב ופנו ימינה לרחוב river side. מיד לאחר הפנייה יש חנייה בחינם בצדו הימני של הרחוב.
08.06.22 – ביום זה נסענו בבוקר (הכניסה שלנו הייתה בין 09:00 ל-11:00 ) עד לחניון של bear lake, כאמור להגעה לאגם זה צריך אישור מיוחד. החניון היה מלא ולכן חנינו בחניון נמוך יותר. Glacier gorge . בדיעבד זו הייתה החלטה טובה. כדי להגיע לתחילת המסלול למי שלא מצא חנייה, מופעל במקום שירות שאטלים בחינם בתדירות של כל כמה דקות. לקחנו את השאטל, הלכנו לראות את האגם וטיילנו סביבו,
הלכנו לאגמים הנימפה nymph,
החלום dream
והאמרלד emerald. לא להחמיץ! טיפ באתר .
לאחר שחזרנו לנקודת ההתחלה ביר לייק, ירדנו משם בשביל שיורד עד למפל אלברטה alberta falls יפה! מהמפל עד החניון שבו היה הרכב שלנו הדרך קצרה.
חזרנו לרכב , נסענו עד לחניון bierstadt והלכנו לאגם בשם זה רצוי וכדאי לוותר.
העלייה לאגם קשה והאגם לא משהו. משם נסענו לאגם המקסים Sprague, שניתן לנסוע אליו ברכב. למזלנו היו באגם וממש לידינו שלושה שטיילו ואכלו עשב להנאתם. חיות אלו כנראה מגיעות לאגם בשעות אחר הצהריים עושות סיור של כמה דקות ונעלמות.
09.06.22 –ביום זה נסענו לטרק שנמצא מחוץ לפארק כך שליום זה אין צורך באישור כניסה. המסלול שאני מאד ממליץ עליו מוביל לאגם גים gem lake. טיפ באתר.
את שעות אחר הצהריים בילינו בעיירה איסטס ,קצת קניות בחנויות, אכילת גלידה וכמובן שתיית קפוצ'ינו .
10.06.22 –נסיעה ארוכה עד hot spring . ביקור קצר בעיירה שתכלס אין הרבה מה לראות בה מלבד מפלון קטן וכמה בתים יפים. ישנו במרחק כמה קילומטר מהעיירה בבקתת עץ ליד הנהר. המקום היה מקסים אבל לא אמליץ על המקום כי זרם המים החמים שהיו למעשה פושרים היה בקילוח דקיק ואם באותו הזמן בן הזוג לחדר רחץ ידיים בכיור או הוריד מים בשירותים הזרם פסק .
11.06.22 –נסיעה עד מערת הרוח wind cave. למערה זו הזמנו כרטיסים מראש. בדרך ראינו ביזונים
המערה שאורכה 160 מייל לערך- כל פעם מגלים קטעים נוספים שלה וכמובן שמבקרים בקטע קטן שלה, די מרשימה מבחינת צורות הסלעים האורך וההסתעפויות שלה. אין בה נטיפים וזקיפים אך יש בה צורות מעניינות כעין תחרה שנקראים בוקסס. בהמשך הטיול היינו במערה נוספת שבאם יש צורך לבחור, הייתי בוחר בשנייה.
המשכנו צפונה בכביש 87 ומשם מערבה בכבישA16 עד קסטר Custer . מקסטר צפונה בכביש 89 עד אגם סילוון Sylvan Lake והמשך מזרחה בכביש 87 המקסים דרך המנהרה Needles Eye Tunnel .עוד כמה קילומטרים והגענו לתחילת המסלול שאני מאד ממליץ עליו Cathedral Spires Trailhead. טיפ באתר.
לאחר הטיול חזרנו עד לאגם דרך המינהרה
והלכנו לאורך הצד הצפוני שלו כמה מאות מטרים. הטיול מקסים.
לאגם זה עוד נחזור בהמשך הטיול. מהאגם ישירות עד למלון שלנו בעיירה החביבה Keystone. טיפ באתר. בדרך ראינו בהר רשמור את 4 הנשיאים אליהם עוד נגיע בהמשך.
12.06.22 – נסענו מערבה בכביש 244 ולאחר מספר קילומטר פנינו דרומה לכביש A16 שנקרא גם Iron Mountain Road. עברנו ליד אגם לקוטה Lakota , המשכנו לאגם Center Lake,
ופנינו מערבה בכביש 87 לכוון Needles Highway. שוב עברנו את המנהרה והגענו לאגם סילבן. החנינו בחנייה ליד החנות של המצרכים והלכנו הפעם בצדו הדרומי של האגם. מטרתנו הפעם הטרק שנקרא Sunday guich trail. מסלולו מעגלי בדרגת קושי בינונית לוקח כמה שעות ומגיע עד צדו הצפוני של האגם. המסלול יפה אך לא חובה. טיפ באתר חזרה למלון.
13.06.22 – התחלנו את הביקור בהר ראשמור בביקור אצל 4 הנשיאים עלות חנייה 10 דולר, אם אתם מעל 62 ,5 דולר, התשלום ביציאה במכונות אוטומטיות. כדאי לראות את הסרט המוצג בתוך הבניין. הלכנו במסלול המעגלי שמתקרב אל הפסלים אך לאכזבתנו לא מתקרב מספיק שכן חשבנו שניתן להגיע ממש עד לפסלים עצמם. קשה להתרשם מרחוק בגודל של הפסלים שנחצבו בהר בעזרת דינמיט וגם בחציבה.
המשכנו ל horse thief lake , אגם חביב שניתן ללכת כמעט מסביבו.
משם לתשובה האינדיאנית להר ראשמור הנקראת Crazy Horse. לאחר תשלום של 30 דולר לרכב, הגענו לחניון. לידו יש מבנה עם תערוכות על האינדיאנים, אולם קולנוע שכדאי לראות בו את הסרט על הרעיון והביצוע של האתר. ומה לגבי האתר עצמו? אז מהחנייה רואים מרחוק את האתר, רוצים לראותו קרוב יותר? שלמו עוד 4 דולר לאדם וסעו באוטובוס ישן עד לתחתית האתר. האתר עצמו נבנה כבר כמה עשרות שנים ולפי דעתי יחלפו עוד כמה עשרות שנים עד שיסתיים.
המשכנו ל-gewel cave שגם אליה הזמנו כרטיסים מראש. זו המערה השלישית באורכה בעולם . אורכה 220 מייל. המערה מרשימה יותר ממערת הרוח שהיינו בה כמה ימים קודם לכן ויש בה גם נטיפים. מי שמצפה למערת נטיפים מדהימה אז זהו שלא. יחד עם זאת היא מיוחדת מאד בגלל האורך הבלתי נגמר, החללים והעומק. הסיור שהזמנו היה לשעה 15:40 והסתיים בשעה 17:00.
משם המשכנו עד ניו קסל Newcastle שכל קשר בינה לעיר באנגליה הוא מקרי בלבד למלון קטן ונחמד. טיפ באתר.
14.06.22 –נסיעה עד סלע השטן Devils Tower, המקום שמאז שראיתי את הסרט מפגשים מהסוג השלישי חלמתי להגיע. המקום מרשים ביותר, יש שביל מעגלי סביב הצוק שהלכנו בו. הכניסה לאתר זה ללא תשלום לבעלי כרטיס פארקים לאומיים שנתי.
המשךעד Roughlock Falls. המפלים לא משהו וניתן לוותר עליהם. כדי להגיע אליהם חשבנו שבמקום לנסוע בכביש הראשי 90 ו- A14 ניקח את הכביש המקצר 207 שנראה לנו כביש נחמד שעובר ביער. הכביש שהתחיל בדרך סלולה רחבה המשיך בדרך עפר שנהייתה צרה ובוצית. למותר לציין שבדרך לא הייתה אפילו מכונית אחת שפגשנו. שורה אחרונה אל תנסו את זה לא בבית ולא שם.
המשכנו עד Sturgis שם ישנו. הסיבה לבחירה במקום זה הייתה שמקום הלינה שם בהשוואה לרפיד סיטי הסמוכה היה הרבה יותר זול.
15.06.22 נסיעה עד לפארק הלאומי באד לאנדס badlands. כדי לגוון את הדרך נסענו מדרום לפארק בכביש 44 לאחר הכניסה דרך הכניסה הצפון מזרחית Badlands NE Entrance Station . הפארק מומלץ. תכננו לבקר בבסיס הטילים Minuteman אליו הזמנו כרטיסים מראש אך יום לפני קיבלנו הודעת ביטול עקב הפסקת חשמל. לאחר סיור בפארק יצאנו ביציאה הצפונית שלו בכביש 240 עד wall . משם בכביש 90 מערבה עד רפיד סיטי שבה לנו. טיפ לגבי הפארק והמלון באתר.
16.06.22 – טיסה לישראל דרך שיקגו וניו יורק.