שלום לקוראים,
זהו הבלוג הראשון שלי, ואותו אקדיש לחופשת טרום כריסמס 2017 זוגית בחבל אלזס בצרפת.
לאחר שאני ואשתי חובבי אווירת טרום כריסמס מושבעים, לא מפספסים אף דצמבר להתארגן על מעילים, צעיפים וכפפות, לארוז מזוודה ולנסוע לפחות לאחת מהערים המרכזיות שבהן חוגגים אווירת טרום חג המולד ברחבי אירופה,
השנה החלטנו גם בעקבות הזמנה שקבלנו מחברי משפחה של אשתי (היא צרפתייה) להגיע למקום שממנו התחילה המסורת הזאת – אלזס!
תאריכים:
30.11.17-7.12.17
טיסות איזיג'ט לבאזל בשעות שמשאירות בהלוך ערב פנוי
ובחזור שורף את כל היום (המראה לפנות בוקר)
יום 1. יום חמישי. 30.11.17
נחיתה בשדה בבאזל – שדה שמשמש את גרמניה, שוויץ וצרפת, היציאה מאולם קבלת המזוודות בהתאם למדינה שאליה אתה הולך, יש שילוט לפי דגלי המדינות מאד פשוט, אבל הזוי לנו שמגיעים מהמזרח התיכון.
לאחר שאספו אותנו הגענו לארוחת ערב עם אחת המשפחות שאירחו אותנו עם כל בני המשפחה,
ארוחת ערב אלזסית אמיתית, יינות מקומיים גבינות בתוצרת מקומית הרבה הסברים על הקשר בין אלזס ליין, המשפחה שהיינו אצלה מגדלת כרמים מסביב לבית שאותם היא מספקת לאחד היקבים הגדולים באיזור.
לאחר הארוחה נסענו לקולמר אצל מי שנישן בימים הקרובים אח של החברה של אשתי, אדם בגיל 60 שגר לבד בבית גדול עם חתול. בדרך התחיל לרדת שלג ראשון לעונה ממש לכבודנו.
יום 2. יום שישי. 1.12.17
בבוקר קולמר הייתה לבנה באפן חלקי משלג קל.
בתמונה הבית שהתארחנו בו והחתול.
לאחר מכן הגיעה חברת המשפחה של אשתי לאסוף אותנו, לראות את האיזור,
עלינו לאיזור ההרים – הרי הווז' - Vosges ששם כבר השלג היה הרבה יותר כבד וההרים המיוערים נצבעו ממש בלבן.
דבר שמאד מורגש בכל האיזור שכל שטח למעשה מנוצל לכרמים עד שמתחיל היער והכל מתנגש ביופי אחד מהפנט!
המשכנו צפונה לכוון אוברנה Obernai בכפר קטן סמוך אליו ששם גרה אחות נוספת של המארחת שלנו ובעלה, זוג מבוגר נחמד ביותר. היא הגישה לנו עוגיות מיוחדות של כריסמס שהיא מכינה בכל שנה ובעלה נתן לי לשתות סוג של שנפס אלכוהולי מתוק וחם שהוא מכין בעצמו והבטיח שאם אני מסיים את כל הכוס אני לא אהיה חולה במהלך כל החורף!
משם המשכנו לעלות להר גבוה שבראשו יש כנסיה שהיום זה גם איזשהו בית ספר ללימודי דת,
Mont Sainte-Odile - Abbaye de Hohenbourg
אבל הנוף ובעיקר הדרך לשם הייתה פשוט משגעת!
ירדנו מההרים סוף סוף לשוק הכריסמס הראשון בטיול באוברנה Obernai עצמה,
כפר יחסית גדול ליתר הכפרים המתויירים שראינו בהמשך, אבל מתוק ומאד בסגנון האלזסי.
את המשך היום בילינו במפגשים חברתיים.
יום 3. יום שבת. 2.12.2017
בבוקר לקחנו רכבת מקולמר לשטרסבורג לטיול יום בעיר הגדולה של אלזס.
זמן נסיעה כ 40 דקות.
די קל להתמצא בשטרסבורג, יוצאים מהתחנת רכבת הולכים פשוט ישר אל בין הסמטאות והשילוט לכוון הקטדרלה רואים אותה כבר ביציאה מהתחנה כי היא פשוט עצומה! בדרך תעברו ברחובות הקניות (אתם לא תפספסו השילוט לקטדרלה יעביר אותכם דרכם) הקונדיטוריות ובתי השוקולד סביר להניח שתעברו בדרך על יד Galeries Lafayette.
יהיה קשה להוריד את העיניים כי הכל כ”כ מקושט בהגזמה ומתוק להחריד, אבל ככה זה הכי יפה.
בקטדרלה מתקיים שוק חג המולד גדול מאד ואחד הנחשבים ביותר באירופה, תוכלו למצוא עוד כמה שווקים קטנים נוספים ברחבי מרכז העיר
בהמשך חייבים לעבור בצרפת הקטנה la petit france, איזור תעלות מים במרחב העירוני בסגנון גרמני - ממש מהמם! גם נמצא באיזור מרכז העיר (הכל עשינו ברגל)
יום .3 יום ראשון. 3.12.2017
ביום הזה בקרנו בקולמר וכפרים מסביב.
עכשיו יש כמה דברים מאד חשובים להמליץ כאן.
אני יודע שרובכם מתכננים לשכור רכב ולטייל בין הכפרים וכו', אבל בתקופת טרום חג המולד בעיקר בסופי שבוע זה פשוט בלתי אפשרי,
סוגרים מתחמי חנייה לטובת חניוני אוטובוסים או שיהיה יותר מקום לאנשים להסתובב או שיהיה כמה שפחות ערבוב בין רכבים ואנשים גם מהבחינה הבטחונית (די היה מורגש כי היו בטונדות שחוסמות כניסה לרחובות של הולכי רגל מקושטים כמתנות – יחי הציניות!!)
ולמצוא חניה זה היה נראה מאד מתסכל כל כביש מפותל בין כפר לכפר אנשים החנו לאורך כל צידי הכבישים כך שלא ידעת אם ביקרו בכפר זה או בכפר השכן, לדעתי אנשים הלכו קילומטרים על מנת להגיע לרכב או לאותו הכפר!
לכן אני ממליץ ביותר!!!! לקחת את שירות השאטל navette de noel
שירות שאטלים שמופעלים במיוחד בתקופה של שווקי חג המולד והם פשוט מעבירים מכפר לכפר בצורה מעגלית ונוחה!
כרטיסים: הכרטיס הוא כרטיס יומי שתקף לאורך כל היום ועובר בין העיירות
Colmar • Kaysersberg • Riquewihr • Ribeauvillé • Colmar
ויש קו נוסף ל Eguisheim בנפרד.
מאד מאד מאד נוח!!!
משהו כמו 7-8 יורו למבוגר
בסופי שבוע מסויימים מתקיימים בכפרים שונים פסטיבלי אבירים/ימי ביניים בשווקי חג המולד, צריך להתעדכן בכל שנה מתי זה יוצא, לקחת בחשבון שזה יוצא עמוס יותר אבל בהחלט מהנה!
אחר הצהריים באותו היום חזר שוב פעם השלג לביקור..
המלצה על הפטיסירי הכי טוב באלזס (ככה המארחים שלנו אמרו) שיש שאחד בקולמר ואחד וקייסברסברג: GILG
אנחנו באפן אישי התעלפנו ולקחנו משם די הרבה דברים לטעום. מעל הכל היה קינוח בטעם משמש.
המלצה קולינרית שנייה מסעדה אלזסית מקורית שלקחו אותנו לשם לארוחת ערב, אמרו ששם יש את המאכלים הכי אלזסיים מקוריים, העיצוב מדהים. מסעדה נמצאת ב Eguisheim (מבוטא אגיסם) שהוא כפר מדהים בפני עצמו.
אני באפן אישי ממליץ על מאפה עם גבינת מונסטר, שזאת גבינה שמיוצרת באחד הכפרים הסמוכים (למי שאוהב גבינות חזקות)
שם המסעדה – Caveau Heuhaus
אתר המסעדה: https://www.caveauheuhaus.com/
בטריפאדוויזור: https://www.tripadvisor.co.il/Restaurant_Review-g196493-d3606554-Reviews-Caveau_Heuhaus-Eguisheim_Haut_Rhin_Grand_Est.html
קצת על העיירות:
קולמר - Colmar
העיר הגדולה ביותר באיזור הכפרי הזה. מרכז העיר לב העניין. מפוזרים בו שלל שווקי חג המולד, ביינם שוק הילדים שהוא מתוק להפליא. ליד צרפת הקטנה נמצא שוק נחמד קצת ירקות גבינות וקשקושים
Kaysersberg- קייסרסברג
העיר שזכתה כעיירה האהובה ביותר על הצרפתים. המון אזכורים לימי פעם ונהר קטן שעובר בה. מדהימה.
ריבווילייה-Ribeaullie (מבוטא ממש כך!!)
עיירה מאד נעימה. מתקיים בה פסטיבל ימי ביניים ואבירים בסופי שבוע מסויימים בתחילת דצמבר. מדהימה.
Egusheim- אגיסם מבוטא כך.
עיירה מעגלית מקופת חומה יפיפייה לא הייתי מפספס אותה בשום אפן. נראית ממש כאילו נלקחה מאגדה על אף שבגדול היא נראית כמו האחרות אבל האופי הציורי שלה מדהים.
קצת תמונות מאותו יום משובח בין הכפרים.

יום .4 יום שני. 4.12.20174
נסענו ברכב לפרייבורג, מסביב לעיר העתיקה יש לא מעט מתחמי חנייה נוחים ונגישים!
מה שעשינו שם בעיקר זה להסתובב בשוק חג המולד שלהם, בעיר העתיקה ולאכול כל מני דברים טעימים.
יום .5 יום שלישי. 5.12.2017 – 7.12.2017
עברנו לשהות בבית של חברים אחרים של המשפחה שנמצאים ממש בהרים,
יש להם בית מאד גדול עם עם נוף מטורף!!! שצופה לכל אלזס עד ההרים של היער השחור (מצורף קטע יוטיוב שהעלתי משם בהמשך)
בעיקר נחנו שם, השלמנו קניות מדי פעם בקולמר, טיילנו ביער, וחזרנו לביקור בגרמניה ובכמה כפרים נוספים ונפגשנו עם חברים בערבים.
הדבר שאני נהנתי בו בכל אופן זה הטיולים ליער עם המארחת שלנו שהיא עושה את זה על בסיס יומי ממש אל תוך היער, היא מכירה כל שביל ושביל בתוך היער והראתה לנו גם בונקרים מתקופת מלחמת העולם הראשונה וסוגי צמחים וחיות.
ספרה לנו גם על הקונפליקטים בין הציידים שצדים חיות לבין הפעילים שבאים על מנת לנסות לעצור את זה.
נראה לי שכאן הגיע הבלוג לסיומו,
אשמח לענות על שאלות נוספות לגבי היעד המדהים הזה,
אין ספק לי ולאשתי שלאחר לא מעט חופשות טרום כריסמס, אלזס היא היעד החלומי מכולם!