באוגוסט 2017 נסענו זוג הורים וילדים בגילאים: 11 , 7 , 2 להולנד, 10 ימים להולנד.
יש המון המון חומר באינטרנט , ונעזרתי בהמון טיפים גם מהאתר הזה וגם מהפייסבוק לגבי הערכות לטיול והמסקנה שלי שכולם צודקים. ממש הרב המוחלט של החומר והעצות שלקחתי היו מעודכנות ומאד מאד עזרו בתכנון הטיול.
לטיול בהולנד , בהנחה שפניכם לאחד מכפרי הנופש , כדאי לבוא בגישה שהולכים קצת לעבוד. לא מעט זמן מוקדש לארגון הארוחות (בוקר , כריכים לדרך , ארוחות ערב ליד האגם….) אבל לומדים מהר מאד להיות יעילים ואפילו להספיק לצאת מוקדם מאד לימים הארוכים המתוכננים (אפטלינג למשל...)
אני אפרט כאן בהמשך את תוכנית הטיול , עלויות רלוונטיות לאוגוסט 17 , האם נעזרנו בקופונים למינהם, זמני הנסיעות וכל מה שעזר לנו להפוך טיול למוצלח מאד. ואכן כזה הוא היה…
כרטיסי הטיסה הוזמנו בינואר , אל -על , טיסה ישירה לסכיפהול שצמודה לאמסטרדם.
בחרתי בכוונה טיסה של אחהצ , מאחר ולטיסות של הבוקר יש להוציא ילדים מהמיטה ב0300 ואז כל היום נשרף. העדפנו טיסת אחהצ , נחיתה ב20:00 בערך , ונסיעה למלון שצמוד לשדה התעופה.
כך שלמעשה הטיול התחיל על הבוקר ביום למחרת כאשר כולם רעננים , מסודרים ומלאי אנרגיות לטיול.
מילה על הרכב ששכרנו , כמו תמיד לא קבלנו בדיוק את הרכב שהזמנו דרך אויס (OPEL INSIGNIA ) וקבלנו אחלה רכב שהיינו מאד מרוצים ממנו רנו סיניק. 3 הילדים ישבו בנינוחות , דלת תא מטען נפתחת כולה ומאפשרת הכנסה נוחה של המזוודות. מע' ניווט built in ואפילו דוברת עברית! בקיצור אחלה רכב.
כפר הנופש DE-Eemhof , מקבוצת Central Parc:
המון המון חומר תמצאו בשיטוט במרחבי הרשת על הפארק הזה.
נכון , באוגוסט המקום מלא מלא בישראלים , עברית נשמעת בכל פינה ויש לכך סיבה. האמת שמדובר במקום מקסים ומוצלח מאד.
ויקר מאד (לדעתי).
הולנד מלאה בכפרי נופש בכל הסגנונות . אם יש לכם ילדים קטנטנים , חבל על הכסף שלכם. הסיבה שמשלמים כאן הרבה היא פארק המים המצויין בכפר , ושלל פעילויות לילדים שמתאימות יותר לילדים מעל גיל 7, 8…. כך שאם יש לכם קטנטנים – חבל על הכסף בטח יש אלטרנטיבות לא פחות טובות. לנו כאמור , לגלאים שלי זה מאד התאים.
כפר הנופש הוא ענקקקק!!!!. אין כניסה לרכבים למעט ימי ההגעה והעזיבה. מלא בקתות פזורות בכל שטחי הפארק חלקם קרובות לחנייה חלקן למרכז חלקן על האגם חלקן בכל מקום אפשרי וכולם מתלבטים איפה כדאי לשריין בקתה מראש. מי שזה מאד מאד חשוב לו חייב לשריין אותם גם יותר מחצי שנה מראש.
התשובה שלי: לא משנה איפה אתם גרים . תשכרו אפניים לכל השהות. חובה .
קחו אפניים , תהיו ניידים וזה לא משנה. לנו היתה בקתה על האגם , וכל הארוחות שלנו עשינו במרפסת לצליליי הברווזים הרעבים תמידית , ולכל מקום בכפר הגענו לאחר נסיעה של כמה דקות מהנות במיוחד על האפניים. חווייה!!! כולנו מאד מאד נהננו מהרכיבה על האפניים כל השהות וזה היה שווה כל שקל (ואירו...)
מי שלא שכר אפניים, גם אם לן במרכז , נאלץ ללכת עד החנייה בחוץ. אם לן על יד החנייה , נאלץ ללכת עד למרכז לפארק המים. – לא נוח בכלל…. ולכן קבלו המלצה ענקית לשכירת אפניים בכפר הזה.
הבקתה אכן מאובזרת מאד , ועדיין צריך להביא ציוד מהבית , רשימות כאלה קיימות בלי סוף באינטרנט.
בחלק ב' , אפרט את תוכנית הטיול.