יומן מסע ברלין
- טיפים חשובים::
א. בשדה תעופה שווה לקנות כרטיס נסיעה לאיזורי AB למס' הימים של החופשה
ב. סים מקומי- אני ממש התקשתי למצוא בברלין עצמה. ניתן למצוא בכל חנויות saturn ו o2. חיבור תמידי לאינטרנט מאפשר להיעזר בגוגל מפות בעיקר כדי למצוא את מסלול התחבורצ מכל נקודה לכל נקודה.
אם אתם חוסכים על סים, תורידו אפליקציית טריפאדוויזיר עם תוכן על ברלין שניתן לגשת אליו גם ללא אינטרנט.
ג. בהרבה מקומות לא מקבלים כרטיס אשראי, תבואו עם מזומן, כמעט מכרנו את נשמתנו בעבור יורו שהיה חסר לפיצה ב 12 בלילה.!
ד. שוקולדים שווה לקנות רק בסופרים הגדולים בברלין דוגמת Metro או lidl ולא בדיוטי פרי בארץ
- יום 1- נחתנו ב tegel airport ברלין גמורים מעייפות לאחר חתונה וטיסה ב 5 בבוקר.
הגענו לדירה שווה בשכונת neukoln של diana hoge.- דירה ענקית ומעוצבת ממש יפה
האיזור די עמוס במהגרים אך הדירה קרובה למטרו.
לאחר שנצ איכותי, יצאנו לmauerpark - פארק עם דוכני אוכל מעניינים ושוק פשפשים. יש שמועה שיש גם הופעות מוזיקה, אצלנו הייתה רק אחת, ככל הנראה בגלל מזג האוויר האפרורי.
משם המשכנו לeast side gallery, , שריד מחומת ברלין שמלא בציורי גרפיטי ממש יפים- שווה ביקור.
בערב אכלנו במסעדה איטלקית קרובה לדירה, masaniello, פיצה ממש טובה, ניוקי טעים, להגיע רק אם נמצאים בקרבת מקום.
- יום 2- התחלנו בסיור חינמי אלטרנטיבי על אומנות הרחוב בברלין, די מעניין אך חתכנו לאחר שעה - קישור
לאחר מכן, עלינו מאלכסנדרפלאץ על קו 100, שהוא קו סטנדרטי לחלוטין(אין עלות נוספת) שעובר ברוב האתרים התיירותיים של ברלין- ממש נוח, לשבת בקומה שניה.
חזרנו עם קו 100 לשדרת unter linden.
הלכנו לאורכה , אכלנו שטרודל בבית קפה איינשטיין, הגענו לרייכסטאג ( לא נכנסנו, צריך להזמין כרטיסים מראש), שער ברטנבורג והאנדרטה לנרצחים היהודים בשואה.
לא לשכוח- לאכול נקניקייה באחד מסניפי curry61/36 הפזורים בעיר.
בערב, אכלנו במסעדת papilles המבורגר ממש טעים.
אם מגיעים במיוחד, שווה להגיע לארוחת בוקר, הפרנצ' טוסט אלוהי. - יום 3- פתחנו בסיור יהודי של חברת 'אמיר בברלין'. היה לנו אחלה מדריך.
סיור מעניין, קצת כבד אז לקחת בחשבון.
בהמשך הלכנו לשופינג ב primak, באלכסנדרפלאץ חנות ענקית וזולה בטירוף.
בקרבתה, קניון alexa עם המון רשתות מוכרות וחנות אלקטרוניקה ענקית בשם saturn.
בערב אכלנו במסעדה אסייתיצ צמחונית בשם soy.
מרק ואן טאן אדיר, כל השאר לא שווה אזכור - יום 4- פתחנו בארוחת בוקר ב papilles, משם לאי המוזיאונים( מוזיאוני האומנות בחלקו הצפוני ממש יפים ), כיכר Gendarmenmarkt (מדהימה ונעימה), פרידריךשטארסה( כולל ביקור נחמד בחוף מלאכותי ברחוב), ביקור בצ'ק פוינט צ'ארלי, ועד למוזיאון היהודי ( נדרש לבוא במצב רוח מתאים, אנחנו לא היינו)
משם לבניין הטלוויזיה, לתצפית פנורמית- יפה מאוד( לא הזמנו כרטיסים מראש, התור לקנייתם לא נורא, אבל הכניסה הייתה רק שעה לאחר הקנייה(- מאוד עמוס בתצפית, שווה לשקול אלטרנטיבות (פאב Solar, מלון Park in שנמצא באלכסנדרפלאץ)
משם לרחוב Alte Schönhauser , עשר דקות הליכה מאלכסנדרפלרץעם חנויות בגדים ושאר ירקות- נועה אהבה את החנויות, מחירים סבבה .
קפצנו לקרויצברג, רובע של מהגרים והיפסטרים.
אכלנו עוגת גזר סבבה ב milk&zuker.
בערב הלכנו לבר שקרא tier, בר ברלינאי טיפוסי, מלא עשן סיגריות אז ברחנו לבר ממול, בר חשוך לחלוטין עם אור נרות בלבד.
קינחנו בפיצה ב12 בלילה כיאה לזוג שהיה בדיאטה חצי שנה שנגמרה בחתונה, שבוע לפני הטיול. - יום 5- עשינו סיור מודרך על סגווי עם מדריך בשם טובי בחברת city segway tours, מומלץ בחום, עדיף בימים הראשונים לטיול- קישור