יום 1 -; רביעי: נחיתה במינכן בשעות הבוקר והוצאת הרכב מחברת ההשכרה. הזמנה דרך האתר .carrent שימו לב שבגרמניה יש דרישה להתקין צמיגי חורף על גלגלי הרכבים החל מתחילת אוקטובר וזה כרוך בתוספת תשלום ישירות לחברת ההשכרה בזמן קבלת הרכב. תשלום זה הוא חובה. התשלום הוא פר יום. נסיעה לגרמיש-פארטנקירכן (Garmisch-Partenkirchen). מסלול Letscher Geisteklamm, כניסה מהעיירה Mittenwald (על הגבול עם אוסטריה). הכניסה חינם. החנייה עם תו חנייה -; ללא תשלום. המסלול הוא מסלול יפה ששיאו הוא הגשר מעל מעבר המים. הרZugspitze דרך אגם Eibsee (טיפ מ"למטייל" שזה יותר קצר מהאגם מאשר מהעיירה) -; הגענו למקום והתברר שהרכבל סגור לרגל שיפוצים באותם ימים. כמו"כ, לתשומת ליבכם האתר נסגר בשעה 18. בכל מקרה, אם אתם באים, תיערכו בהתאם עם ביגוד חם והמון כסף -; כניסה לאתר היא בסביבות 50-70 יורו לאדם. מסלול קניון Partnachkamm (כניסה מאחורי אצטדיון הסקי בגרמיש) -; היה בתכנון אבל הגענו למסלול בדיוק בשעה 18 כשסגרו אותו. לינה בעיירה Grainauבמרחק של 7 דקות נסיעה מהעיירה גרמיש-פארטנקירכן (Garmisch-Partenkirchen). הזמנו דרך בוקינג לינה בצימר מדהים -; Gastehaus Buchenhof. הבעלים קרסטן דאג לנו לכל מה שביקשנו או הזדקקנו לו. החדר מצוייד בצורה מלאה, כולל מטבח מלא עם מיקרוגל, כיריים חשמליות, מדיח כלים וארונות כלים עם כל מה שצריך. אינטרנט אלחוטי (גלישה חלקה ומהירה) חינם וחנייה חופשית. יום 2 -; חמישי: נסיעה לפוזן (Fussen) לביקור בארמונות Neuschwanstein ו-Hohenschwangau (פתוח 9:30-16:30). אנחנו נכנסנו רק לארמון Neuschwanstein. העלות היא 11 יורו לאדם וכוללת סיור מודרך (מכשיר אודיו בכמה שפות, כולל אנגלית) בחדרי הארמון. לא ניתן להיכנס לארמון ללא הדרכה ותשלום. אסור לצלם באתר (תיזהרו מהמדריכים שמטיילים במקום). נסיעה לאגם בודנסי ((Bodensee דרך כביש 307 (עוברים באוסטריה גם). ביקור בעיר העתיקה של העיירה לינדאו (Lindau) -שימו לב שהחנייה היא ל30 דקות בלבד. העיר העתיקה יושבת באי בתוך האגם וכוללת מדרחוב, חנויות, בתי קפה, טיילת ומרינה. נסיעה צפונה ליער השחור מצפון לאגם בודנסי, דרך העיירה מירסברג (Meersburg). -; עברנו שם בסביבות השעה 17 והיו פקקים נוראיים אז לא נכנסו לעיירה עצמה. הגעה לאגם טיטיסי. בגלל הפקקים הגענו לאזור רק בסביבות השעה 20 ולקח לנו למעלה משעה לחפש מקום לישון. כל המקומות דרשו סכומים מופרזים עד שבסוף מצאנו מקום די פשוט במרכז העיירה -; Hotel Sonnenck. המיקום של המלון הוא ממש קרוב למדרחוב ולטיילת שליד האגם ולכן מומלץ ללון שם. אנחנו יצאנו בערב לטייל באיזור ואף התיישבנו באיזה פאב קטן ללגום בירה. ימים 3+4 -; שישי ושבת: טיפוס רגלי להר פלדברג (Feldberg), המסלול לקח כ-30 דקות ולא מעט משפחות גרמניות עשו אותו כמונו, כלומר הוא סביר בהחלט. במרום ההר טיפסנו למגדל תצפית פנורמי -; עלות 3 יורו לאדם ושם מצאנו את עצמנו מתצפתים על כל היער השחור והסביבה. לנו הייתה ראות מצויינת והצלחנו לראות אפילו את ההרים זוגשיפצה והמונט בלאן. ביקור בעיירה טודנאו (Todnau) + מסלול גלישה במגלשות ההרים המפורסמות (פתוח 10-17). המסלול גלישה הוא פשוט חובה חובה חובה!!! כמו"כ, יש במקום מסלול אופניים אתגרי למי שבעניין. לנו זה נראה מגניב מצד אחד אבל מפחיד מידיי בשבילנו ולכן וויתרנו. נסיעה לשוויץ וביקור במפלי הריין(Rheinfall). כניסה דרך שפנהאוזן. חנייה בתשלום ע"י מדחנים. בעיקרון בגלל שזה שוויץ התשלום הוא בפרנק שוויצרי אבל יש במקום מכשירים אוטומטיים להמרת כסף. לינה בציריך (Zurich) במלון Neufeld. המלון נוח לשומרי שבת -; אין כרטיס לדלת אלא מפתח. אגב, בעבר המלון סיפק ארוחת בוקר כשרה עפ"י דרישה, אך כיום הדבר לא קיים. התארחות בקהילה היהודית בשבת לתפילות ולסעודות השבת -; תיאמנו זאת מול משפחת פרנקל - http://www.koscher.ch/4598.html סיור במהלך השבת בציריך באיזור ה- Bahnhofstrasse והאגם. במוצאי שבת שמענו מוזיקה חזקה והתברר לנו שמדובר ב"מיני-אוקטוברפאסט", פסטיבל הבירה הגרמני הידוע. הצטרפנו למקומיים (גברים ונשים בלבוש מסורתי) ולתיירים לשירה ולריקודים על כוס בירה בווארית טובה. יום 5 - ראשון: כניסה ליער השחור -; מסלול קניון Wutachschlucht (כניסה מהעיירה Bonndorf). מסלול נחמד, בחלקו ליד נחל ובחלקו על צלע ההר. יש מסלולים רבים במקום -; הכל לפי המרחק והקושי שאתם רוצים. פארק החבלים (Action Forest)בעיירה טיטיסי. בילוי נחמד לכל המשפחה (לפחות למי שאין לו פחד גבהים). עלויות הם 19 יורו לאדם. קיימים 5 מסלולים שונים, עוברים לשלב הבא רק אחרי שמסיימים את השלב הקודם. ככל שמתקדמים עם השלבים הם נהפכים לאתגריים יותר וגבוהים יותר.מומלץ בחום. חוויה לילדים ולמבוגרים. מרחצאות בבאד פרדייז (BadParadise) בעיירה טיטיסי. -; הדבר הכי טוב בטיול שלנו. קראנו פה המלצות והתלבטנו אם להיכנס בגלל העלות (21 יורו כניסה ל3 שעות לכל האיזורים, 2 יורו תוספת לסופ"ש). המקום הוא פשוט חלום! בריכה מדהימה כוללת פינות ג'קוזי אינטימיות, בר בתוך המים, איזור רחצה מחומם תחת כיפת השמיים, מתחם ילדים ענקי הכולל בריכת גלים ומגלשות מים מכל הסוגים והגבהים לכל הגילאים (גם למבוגרים) והפנינה -; הקומה העליונה: הסאונות... אין דברים כאלה. אגב, שימו לב שהכניסה לקומה העליונה היא ללא בגדים (רק מגבת...). לינה בטיטיסי במלון Rauchfang, המקום זול ופשוט והריהוט די מיושן. האינטרנט היה די איטי, הייתי ממליץ לחפש מקום יותר נורמאלי. יום 6 - שני: נסיעה צפונה על כביש B500 המפורסם לבירת שעוני הקוקייה טריברג (Triberg) וביקור במפלי טריברג (כניסה במרכז העיירה). עלות כניסה 3 יורו. שיטוט במדרחוב התיירותי ובחנויות שעוני הקוקייה העצומות -; חוויה נחמדה, כל עוד לא קונים שום דבר (המחירים בשמיים). נסיעה צפונה ל- גוטך (Gutach) וסיור במסלול החושים -; רגליים יחפות (Park with all Senses). המסלול נמצא בצפון העיירה (שילוט בגרמנית מהכביש). סיור של כשעתיים יחפים. מומלץ להביא מגבת ע"מ לנקות את הרגליים בסיום המסלול.די נחמד, בייחוד לילדים. המשך נסיעה צפונה לעיר Baden- Baden. ביקור בקזינו וברחוב הראשי ולינה בעיירה Dobel בפנסיון Beck. המקום מאוד יפה פסטורלי ובעלת הבית נחמדה מאוד אך הנסיעה לעיירה היא כ-30 דקות בפיתולים על צלע הר. לא מומלץ. אנחנו ברגע האחרון הזמנו שם וגילינו שאין מקומות לינה קרובים יותר לבאדן באדן בגלל איזה שהוא כנס שהתקיים בעיר. הקזינו נחשב לקזינו המפואר בעולם ואכן המבנה מרשים בהחלט. יום 7 - שלישי: נסיעה לכיוון שטוטגארט (Shtutgart). ומסע קניות באאוטלט שבעיירה מיצינגן (Metzingen). במקום קיימים כל המותגים המוכרים מהאאוטלטים בארה"ב ובאירופה. שימו לב -; המחירים זולים יותר מאשר בחנויות בגרמניה (ובטח מאשר בארץ) אבל יקרים יותר מאשר מארה"ב. ביקור בדכאו (Dachau) במחנה הריכוז היחיד בגרמניה. המקום נסגר בשעה 17 אך האתר לא ננעל לפני רדת החשיכה וניתן להסתובב באתר ולהתרשם ללא הדרכה או כניסה למוזיאון. נסיעה לשדה התעופה במינכן להחזרת הרכב. נסיעה (S-Bahn) למינכן למלון Bristol שממוקם ב-Selinger-Tor-strasse, לא הרחק מ-MarianPlatz. יום 8 - רביעי: סיור במרכז מינכן ובעיר העתיקה. ביקור במוזיאון BMW (תחנת Olimpia Stadiom) וסיור בכפר האולימפי הצמוד. נסיעה ל-Reim Arcaden (תחנת Messestadt West) ומסע קניות בקניון המדהים הזה. כל חנויות האופנה במקום -; H&M, C&A, Tommi Hilfiger, Zara, Mango ועוד. מחירים סבירים בהחלט. כמו"כ, שימו לב שבמקום נמצאת חנות LEGO היחידה באיזור. החנות מחזיקה בכל הדגמים הקיימים, כולל דגמים ששמורים רק לחנויות המקוריות והמחירים זולים בצורה משמעותית (50% יותר זול לעומת המחיר הנמוך ביותר בארץ דרך אתר ZAP). יום 9 - חמישי: התעוררות מהחלום והתארגנות לשדה התעופה והופ, הנה אנחנו חזרה בארץ.