הבוקר התחיל בריח של קפה טורקי חזק מהפינג'ן שעל האש, באחד החאנים הישנים באיזמיר. קרני שמש ראשונות פילחו את החלון החצי שבור שמעל המיטה שלי, והעירו אותי לצלילים רכים של שוק שמתעורר לחיים. סביבי - שלושה תרמילאים שפגשתי רק לפני שבוע, וכבר נדמה שאנחנו חבורה ישנה שכבר חלקה מדורה או שתיים במדבר. יש בינינו ברזילאי עם לב ענק וחיוך תמידי, גרמני עם רחפן ומצלמה שתמיד זמינה, וצרפתייה שלא מפסיקה לאפות פיתות מקמח כוסמין על פלטה ניידת. ואני, עם הלפטופ שלי והראש שכבר מתזמן שיחות עם לקוחות בשלוש יבשות שונות.
נוודות דיגיטלית היא לא רק סגנון חיים. זו אמנות של הסתגלות מתמדת. אתה לומד לעבוד מכל מקום - בין אם זו מרפסת עם נוף לים האגאי או שולחן עץ חורק בבית תה במרכז העיר. בשבוע האחרון טיילנו לאורך החוף המערבי של טורקיה, מבודרום עד איזמיר, ועכשיו אנחנו שוקלים אם לעלות לקפדוקיה או לשוט על ספינה קטנה למרמריס.
בדרך, אתה פוגש אנשים שאתה לא מצפה להם. כמו איידין - מוכר תה בן שישים שפגשנו בכפר קטן ליד פאמוקלה. הוא סיפר לנו איך בתקופת הקורונה הפך את חדר האורחים שלו להוסטל קטן לנוודים דיגיטליים. הוא למד להשתמש ב-Airbnb דרך הנכד שלו והיום יש לו אינטרנט סיבים מהיר יותר מזה שהיה לי בתל אביב. הוא ביקש ממני עזרה בסידור דף הפייסבוק שלו, ובתמורה אירח אותנו ללילה עם ארוחה ביתית שהשאירה אותי בלי מילים.
וכך, בין מפגשים ומעברים, העבודה תמיד איתי. הבוקר היה לי דדליין לפרויקט עיצוב ללקוח מבריטניה. עבדתי עליו כל הלילה בבית הקפה למרגלות מצודת איזמיר. הקפה נסגר באחת בלילה, אבל בעל המקום הביא לי ספל נוסף, כיבה את האורות והשאיר לי פנס קטן ואמר לי להרגיש בבית. המוזיקה נמשכה בלחישה ברקע, ואני הרגשתי שהעולם כולו עוטף אותי בשקט של פרודוקטיביות.
אבל לא הכול תמיד זורם. אתמול ניסינו להבין איך לחלק את ההוצאות של הטיול האחרון. נסענו יחד שלושה ימים ברכב שכור, עצרנו ללינה, אוכל, דלק, ואפילו שייט קצר. כל אחד שילם משהו אחר - פעם אחד שילם על הדלק, פעם אחרת מישהו שילם על כל האוכל. עכשיו הגיע הזמן לחשב כמה כל אחד צריך להחזיר. מצאתי את עצמי מסביר להם איך עושים חישוב אחוזים, ואיך נוכל לאזן את זה כך שכולם ישלמו שווה בשווה. זה היה הרגע שבו הבנתי ששיעורי מתמטיקה בתיכון סוף סוף מצאו שימוש.
אני חושב שלפעמים, דווקא הרגעים הקטנים האלו - כשאתה עוזר למארח שלך לבנות עמוד בפייסבוק - הם אלו שמזכירים לך למה בחרת בדרך הזו. לא בשביל הנופים המדהימים, ולא רק בשביל החופש, אלא בשביל ההזדמנות להיות חלק ממציאות שבה אתה לומד, מלמד, משתלב ונוגע בחיים של אחרים - תוך כדי שאתה בונה את החיים שלך, בדיוק כמו שאתה רוצה.
עכשיו, כשהשמש כבר גבוהה והקפה מתקרר, אני מסיים לכתוב את הפוסט הזה מהמרפסת של גסטהאוס עם נוף לים. עוד מעט נצא לשוק לקנות ירקות לארוחת ערב. מישהו דיבר על מרק עדשים, ואני כבר מדמיין את הריח. אחר כך אולי אעלה לאיזה גג עם הלפטופ, לתפוס עוד שעה שקטה של עבודה לפני השקיעה.
המסע ממשיך. לא יודע איפה אהיה בעוד שבוע, אבל אני יודע שאני רוצה להמשיך לשתף. יש משהו במילים שגורם לכל החוויות האלה להדהד חזק יותר, גם אצלי וגם אצל אחרים. אז אם אתה חולם על זה - נוודות, חופש, עולם פתוח ומחשב נייד - דע שזה אפשרי. זה לא קל, לפעמים זה דורש יותר משציפית, אבל זו דרך חיים ששווה כל רגע.