שימו לב, בטסמניה יש מעט תחנות דלק והמחיר גבוה אז כדאי למלא בכל יום את המיכל.
01.11.23 – נחתנו ב- Launceston בערב לאחר טיסה מאליס ספרינגס. את הרכב הזמנו לאי זה מחברת bargain דרך אתר בוקינג. מאחר והתחנה פתוחה עד השעה 21.00 לא הייתה לנו בעייה להגיע למשרד באמצעות השאטל שהם שולחים. נסיעה עד המלון בעיר ולינה.Balmoral on York.
02.11.23 – נסיעה מזרחה עד העיירה Deloraine לכאורה עיירה ציורית אבל ניתן לוותר, המשך עד לחנות המפורסמת של ממכר מוצרי דבש הנמצאת בכביש הראשי בצדו הדרומי Melita Honey Farm וכמובן גלידת דבש שאכלנו שם. המשכנו בכביש לכוון Marakoopa Cave, אבל הסתבר לנו שלשעה שרצינו להיות אין כבר מקומות והסיור הבא הוא רק למחרת. המסקנה אם מעוניינים להיות במערה זו, תזמינו כרטיסים מראש או תבררו בבוקר אם יש עדיין כרטיסים לשעה שאתם רוצים להגיע לשם. יש מערה נוספת בהמשך King Solomons Cave שלא היינו בה, המשך נסיעה עד לפארק הרי הקרדל Cradle Mountain ולמלון שבו שהינו שקרוב מאד למרכז המבקרים. אם לא מתכוונים לנסוע למערות אלו, אל תסעו בכביש הדרומי אלא בצפוני -137 (למרות השילוט) כי הכביש הדרומי צר ופתלתל, חלקו האחרון בדרך עפר ובקיצור לא מומלץ. לאחר התארגנות קלה נסענו למגרש החנייה, קנינו כרטיס כניסה לפארקים, יש כמה אפשרויות, תלוי לכמה פארקים אתם מתכננים, אנחנו קנינו את הכרטיס לכל הפארקים שתקף ל-3 חודשים וקיבלנו כרטיס לשאטל שתקף לכמה זמן שמבקשים להיות בפארק- אין אפשרות להיכנס לפארק ברכב פרטי ונסענו איתו עד התחנה האחרונה לאגם Dove Lake . התחלנו ללכת סביב האגם במסלול Dove Lake Circuit נגד כוון השעון- ימינה כפי שהמליץ לנו נהג האוטובוס ואכן נראה לנו שעדיף ללכת בכוון זה. אורך המסלול כ6-7 ק"מ כ-3 שעות. שימו לב לא לאחר לאוטובוס האחרון !!! המסלול יפה מאד!!!
לינה Cradle Mountain Hotel
03.11.23 – בבוקר נסענו שוב עם השאטל עד לתחילת המסלול בתחנת Ronny Creek. משם מתחיל מסלול לכוון צפון מערב מגיע עד הנהר ועולה איתו לאורך מפלונים עד הקרייטר לייק.
משם עולים עד לנקודת תצפית. Dove Lake Lookout .
מנקודת התצפית יש פיצול ימינה - דרומה למי שיש לו כוח לעלות בעלייה לא קלה עד לנקודת התצפית המדהימה בשם Marions Lookout.
לאחר הביקור בתצפית יורדים בחזרה את כל הדרך עד הפיצול וממשיכים בירידה מתונה ב- wombat pool . בדרך יש נופים יפים
המשךהשביל מביא אותך לאגם הנושא את שם המסלול.
המשך השביל עד לאגם דאב Dove Lake. משם לקחנו את השאטל עד Cradle Mountain Interpretation Centre. ממקום זה הולכים לכביש הראשי, פונים ימינה, חוצים את הגשר עם המפל שלידו,
ממשיכים עוד כמאתיים מטר ומגיעים לתחילת המסלול הנקרא : dove canyon track. מסלול קצר ויפה עם שני מפלים יפים. הראשון Pencil Pine Falls,
השני Knyvet Falls.
השביל לשני מפלים אלו יפה .
לינה במלון.
04.11.23 – נסיעה עד Strahan. אם אתם ממהרים ניתן לוותר על הנסיעה לשם. בדרך לשם יש את מפלי מונטזומה Montezuma Falls . מאחר ומדובר בהליכה לא קלה של 3 שעות ויתרנו. מי שכן רוצה ללכת אליהם שיוותר על העיירה Strahan ויסע דרומה. בדרך לעיירה עברנו ב- Henty Dunes. הכניסה בדרך חולית והדיונה מאכזבת למדי. בעיירה נסענו לראות את מפל Hogarth Falls שנמצא ב People park. מסלול הליכה יפה וקצר 1.2 ק"מ כחצי שעה.
טיילנו גם לאורך הים. יש שם תופעה מוזרה של קצף שכנראה נגרם מהשמן של העצים.
נסענו לראות את השקיעה ב- Ocean Beach Lookout. הקטע הסופי הינו בדרך עפר סבירה. השקיעה שם לא שונה מכל שקיעה אחרת שתראו ליד שפת הים.
לינה בעיירה. מלון kitty cottages.
05.11.23 - נסיעה דרך העיירה Gormanston עד ל- Iron Blow Lookout. המקום יפה מאד ונגיש ברכב.
מולו בצידו השני של הכביש הראשי יש נקודת תצפית שהולכים אליה בגשר ארוך על המדרון התלול. השקעה עצומה כדי לראות את מפל Horsetail Falls. את המפל רואים די מרחוק. הגשר שעליו הולכים מרשים אך המפל לא משהו. הדרך כ-30 דקות הלוך וחזור.
המשך לאגם בורונדי Lake Burbury
המשך נסיעה עד Nelson Falls מסלול קצר ויפה.
משם עד אגם סנט קלייר למרכז המבקרים Lake St Clair . ממרכז המבקרים עשינו את הטיול הקלאסי לאורך הגדה של האגם עד Frankland Beaches 6ק"מ כשעתיים הלוך וחזור. המסלול יפה .
המשך עד מקום מיוחד הנקרא: THE WALL שבו יש תבליטי עץ מיוחדים במינם. אין אפשרות לצלם במקום. כדאי להזמין כרטיסים מראש אבל לדעתי מתי שתגיעו יהיו כרטיסים. לינה באזור.אנחנו מצאנו מקום אחד שנקרא :ins and Cottages at Bronte Park.
06.11.23 – המשך נסיעה דרך אגם Dunrobin
עד ל- Mount Field National Park. בהגעה לפארק נסענו בדרך עפר ארוכה עד לאגם דובסון Lake Dobson. ממגרש החנייה משם מתחיל מסלול snow gam track to lake seal lookout .של כשעתיים. הולכים לאורך הצד השמאלי של האגם – הגדה המערבית. לאחר כמה מאות מטרים יש פנייה שמאלה ומתחילים לטפס. לאחר הליכה של כחצי שעה לערך מגיעים לדרך עפר שהולכים בה עד לפיצול. מימינכם תראו מספר בקתות של אתר סקי. תלכו בדרך העפר הזו כשהבקתות משמאלכם עד סופה שם תראו שביל. הולכים בשביל עד נקודת התצפית היפה.
מנקודת התצפית חזרנו עד לבקתות וירדנו בדרך העפר אלא שהפעם לא חזרנו בשביל שמגיע אליהם אלא ירדנו בדרך העפר, בפיצול הלכנו ימינה עד אגם Eagle Tarn.
מיד שעוברים את האגם יש שביל ימינה, הולכים בשביל יפה זה עד שמגיעים לאגם דובסון.
השביל ממשיך לאורך הגדה המערבית של האגם ממשיכים בה עד סוף האגם בה נמצא מגרש החנייה.
ממגרש החנייה חזרנו עד למרכז המבקרים וממנו עשינו את מסלול שלושת המפלים. הראשון: Russell Falls.
המפל השני: Horseshoe falls .
המפל השלישי נקרא Barron falls ואליו עוד נגיע בהמשך. המסלול מעגלי ויפה מאד 2-3 שעות. בדרך אל תפספסו את העץ הגבוה שכן יש שני עצים גבוהים, אחד עם הסבר איך מודדים את גובה העץ והשני שיותר מרשים נמצא בשביל נפרד שפונה שמאלה למדרון ומתחבר בסוף לשביל הראשי.
בתמונה לעיל העץ הראשון שנמצא ליד השביל.
בתמונה הבאה העץ ה"אמיתי"
המשך השביל למפל האחרון: Barron falls.
לינה באזור. Russell falls holiday cottages
07.11.23 – נסיעה בכביש B61 עד הצומת ממנה פונים דרומה לכביש C607,כביש כורכר זה הינו כביש טוב. לא הרחק מהצומת תגיעו ל- Creepy Crawly Trail, אל תחמיצו מקום מדהים זה. כל ההליכה היא כרבע שעה.
אנחנו המשכנו עד סוף הכביש שבסופו יש סכר מכוער למדי בקצה האגם. הנוף סביר אך לא מצדיק את הנסיעה הארוכה
. במקום זה תחזרו לכביש הראשי ותפנו שמאלה- מערבה ותיסעו בכביש עד הסכר היפה והמרשים Gordon Dam. תחנו במגרש החנייה ותלכו כמאה מטר עד הסכר.
אנחנו גם ירדנו במדרגות המתכת עד לסכר עצמו והלכנו עליו עד צדו השני.
בדרך חזרה כדאי לעלות ברכב לתצפית Knob Hill Lookout הנמצאת כמה מאות מטר מהמקום.
ונפים נוספים בדרך חזרה.
אם אתם רעבים כדאי להיכנס למלון בדרך לשם או בחזרה שם המלון Pedder Wilderness Lodge ויש לו מסעדה עם אוכל טוב ומחירים סבירים. מהמקום גם נשקף נוף האגם. מכאן תמשיכו עד תחילת הכביש ולונו במקום שלנתם בו יום קודם.אנחנו לנו במקום אחר שגם ניתן לישון בו והוא אף יותר זול מהמלון הראשון שישנו בו. שם המלון: Maydena Mountain Cabins & Alpacas , שכפי שרשום נמצא ב-Maydena וגם יש בו אלפקות.
08.11.23 – נסיעה עד פורט ארתור דרך הוברט. בדרך ראינו חיו נכנסנו למרכז העיר ואפילו מצאנו חנייה ללא תשלום ליד ה- Battery Point. משם ירדנו עד Salamanca Market והכיכר הנחמדה. הלכנו לאורך הרציף, ראינו את בית הפרלמנט את האוניות שעגנו במזח וחזרנו לרכב.
המשכנו עד לחוף הים היפה Bellerive Beach שנמצא בהמשך הדרך.
המטרה שלנו לפני פורט ארתור הייתה להגיע לחוף הלבן White beach, שגם העיירה הנמצאת לידו נקראת כך White Beach. המשכנו עד קצה הכביש כדי לראות את הנוף. החוף מאכזב וחבל על הזמן, ניתן לוותר, ראינו חופים לבנים יפים ממנו. המשכנו עד למלון בפורט ארתור Port Arthur בו נשהה שלושה ימים. שם המלון The Fox and Hounds Historic Hotel.