אלפים צרפתיים - יוני 2017

תמונה ראשית עבור: אלפים צרפתיים - יוני 2017
הרים גבוהים, שלג צח, אויר פסגות - הגענו לגן עדן 💫

יעד נפלא לאביב 2017 אלפים צרפתים

ביוני 2017 חזרנו זוגי ואני מטיול בן 8 ימים באלפ״צ.

אני כאן כדי לספר מנקודת מבטינו על הטיול המדהים הזה.

איך נבחר היעד – לפני שנה וחצי תכננתי טיול סתווי לניו אינגלנד, קיבלתי כאן בפורום השכן, צפון אמריקה המון טיפים ומסלולים והטיול קרם עור וגידים .

בין לבין קפצתי לביקור בפורום אירופה וקראתי סיפור טיול שהתמונות שפורסמו בהתחלה משכו את עיניי, מיד התעמקתי בסיפור עצמו והבנתי שגן עדן נמצא מרחק 4.5 שעות טיסה מהארץ והוא נמצא באלפים הצרפתיים .

ברור קצר איך מגיעים לשם , ומשם רק המתנתי בשקט לצוד לי 2 כרטיסי טיסה במחיר מציאה.

קצת תמונות להתחלה..

פריחה אלפינית

נוף האלפים

הכרטיסים נרכשו 10 חודשים מראש, בבוקר פתיחת לוח הטיסות במחיר של 195 אירו לזוג כרטיסים.

כשבועיים לפני מועד הטיסה רכשתי מזוודה אחת ב63 אירו לשני כיוונים, אין טעם לדעתי לרכוש מזוודה כל כך הרבה זמן מראש, המחיר היה אותו הדבר ביום רכישת הכרטיסים וגם ביום רכישת המזוודה.

תאריכי הטיול כוונו לאמצע יוני, המטרה לטייל במזג אויר אביבי , אויר הרים צלול, פריחה מרהיבה , צבעי ירוק בכל הגוונים האפשריים , שמיים בהירים, זרימה מרשימה במפלים ואולי גם לחוות קצת שלג בגבהים.

ממש תוכנית כבקשתך , טוב...הכל הצליח לנו מלבד אויר הרים צלול.

בעצם , צלול הוא היה אבל גם חם, כל השבוע הטמפרטורות היו בסביבות 35 מעלות בצהרי היום , היה גם יום שמד הטמפ׳ ברכב הראה 41 מעלות , הסתייגות קטנה , במעברי ההרים הגבוהים ירדה הטמפ׳ ל- 25-26 מעלות , ציפיתי לאויר קריר יותר , אבל לא היתה לחות כך שהיה נסבל , בכל זאת אנחנו מתורגלים כאן לטמפרטורות כאלה.

שלג ראינו רק בפסגות הגבוהות במעברי ההרים וכמובן במון בלאן היפיפה.

יום שישי 16 ביוני

הגענו לשדה ב-10 בבוקר , הכל תקתק כמו שעון, בזמן מסירת המזוודות הודיעו לנו שיש אובר בוקינג ואם אנחנו מוכנים לוותר על מקומנו בטיסה תמורת 400 אירו

הסתכלנו אחד על השני, וזיק שובבות וגרידיות נדלק בעינינו , אך מיד הודענו שאין מישהו שיצליח להוריד אותנו מהטיסה הזו , הלילה אנחנו ישנים למרגלות המון בלאן ויהי מה..

הטיסה אחרה בחצי שעה עד שמצאו מי שיקח את ה400 אירו הללו וסוף סוף המראנו, בדרך חשבנו שמעניין אם הסכום אותו הציעו הוא לאדם או להזמנה (2אנשים), נו טוב… אמרנו ישנים הלילה ליד המון בלאן וכך יהיה…

נחתנו באיחור של חצי שעה (17:00), הכל זרם מעולה עד לקיחת המזוודה, אבל למצוא את דלפקי השכרת הרכב 🤔

קראתי את כל ההסברים שניתנו כאן בפורום, על הדף זה דבר אחד ובשטח זה דבר אחר , שדה כזה לא ברור, אבל היי , כל נוסעי העתיד , קצת סבלנות , פשוט לשאול ולשאול , באינפורמיישן היה תור ארוך של מבולבלים כמוני שלא התחשק לנו לעמוד בתור הארוך הזה , אז אנשים טובים באמצע הדרך הנחו אותנו והגענו לדלפקים בשלום

מי אמר שהדרך לגן עדן ככה פשוטה בלי מהמורות , אבל עבירות לחלוטין.

שכרנו רכב מחברת אופרן בארץ ובג׳נבה בשדה משויכת ליורפקאר,

בדלפק היו יעילים מאוד , תוך דקות ספורות סיימנו , תפסו כפקדון בכ.אשראי 300 אירו בלבד (חשבתי שיהיה יותר ודאגתי להגדיל מסגרת ) היה מיותר.

תזכורת וחשוב מאוד, להביא רשיון נהיגה ישראלי ובינלאומי שמוציאים במ.מ.ס.י תמורת 35₪ וכרטיס אשראי של הנהג ( לא לשכוח את 4 ספרות הסיסמה )

זהו, אנחנו ברכב – פיז׳ו 308 , ממש דנדשה- 2000 ק״מ , אנחנו כבר נעשה לה הרצה כמו שצריך 😛

גיר ידני כמו שזוגי היקר ביקש, ״ סוף סוך נהיגה אמיתית...״

קצת תמונות …

שביל בהרים כשברקע המון בלאן המרשים

הטבע במיטבו

עוד סוגיה אחת לפני שמתדפקים על שערי גן עדן, סוגיית אגרת האוטוסטרדה השוויצרית cheeky

נכתבו הסברים לרוב כיצד לא להכנס לכביש אגרה זה, יצאנו מהשדה , כיוונו GPS לא להכנס לכבישי אגרה וכבישים מהירים לפחות עד שנעזוב את אזור השדה וניהיה בטוחים שאין סכנת זליגה לכביש האגרה השווייצרי ואנחנו בצד הצרפתי על בטוח. איך שיוצאים ממתחם השדה יש פניה ימינה , כולם אמרו לא לפנות לשם כי זה כביש האגרה , יש למעלה דגל שנראה כמו דגל שוויץ , הכנסנו את כתובת מקום הלינה הראשון שלנו בעיירה Passy והGPS מכניס אותנו לכביש זה . אז מה עכשיו ???

לתת אולי יעדי ביניים וככה לצאת משם , קצת ניהיה לחץ , ובהחלטה פזיזה החלטנו להכנס לכביש ולשלם את האגרה וחלאס עם הלחץ הזה , כן נכנס לא נכנס, תהייה מדבקה וזהו . עוד 40 אירו .

מחפשים עמדת תשלום , בוטקה עם שוטר/ שומר/ גובה אגרות מה שיהיה אבל נאדה . אין אף אחד.

אז מה עכשיו ??? נשלם קנס 700 אירו כי אנחנו בלי מדבקה ???, אוף השוויצרים האלה , ככה טומנים מלכודת לתיירים ? לא יפה cool

החלטנו לא לתת לסוגיה זו לקלקל לנו את הטיול , יהיה מה שיהיה .

בהמשך הטיול ראינו שוב דגלים כאלה כמו שראינו על תחנת המעבר , ולא הסתדר לי למה דגל שוויץ מתנוסס באזור שהוא צרפתי למהדרין , עלה בי חשד שיתכן שזה דגל המחוז שהרי צרפת מחולקת למחוזות . ברור קצר אצל מיודענו אדון גוגל אימת את חשדותיי.

קצת נרגעתי ונקווה לא לקבל קנס בדואר.

בדרך למון בלאן

מגיעים לפאתי העיירה פאסי בה הצימר שלנו

הנוף הנשקף מהמרפסת שלנו

בבוקר ובערב המון בלאן נשקף ממרפסתינו

כפי שכבר ציינתי , חילקנו את הטיול ל- 3 לילות ב-Passy המקום נקרא

Mont Blanc Views

עלות 3 לילות 210 אירו, המקום הוזמן די בסמוך להזמנת הכרטיסים דהיינו 10 חודשים מראש ללא מקדמה ובלי עמלת ביטול.

יש במקום חדר שינה וסלון קטן , מטבח מצוייד למי שרוצה לקנות מצרכים בסופר הקרוב ולהכין ארוחת ערב .

מקום הלינה הבא הוזמן באזור אגם אנסי , 3 לילות ב-Ace Hotel Annecy, המלון לא ממש בעיר אלא בעיירה סמוכה מאוד , 7 דקות נסיעה מהמלון לחניה בסמוך לעיר העתיקה באנסי – מרכז הענייניים.

עבור 3 לילות שילמנו 183 אירו , גם דרך בוקינג ללא מקדמה וללא עמלת ביטול.

המיקום שלו מצויין , מקום שקט ונקי קרוב למרכז קניות , בהחלט תמורה נאותה למחיר.

לילה אחרון הוזמן סמוך לנמל התעופה בעיירה פרני וולטר

שם המלון – Campanile Geneva עלות לילה 99 אירו . המרחק ממנו ועד לחנית השכרת הרכבים לקח לנו 6-7 דקות.

המלון נוח, נקי צוות שירותי . לא צריך יותר ללילה של שעות שינה בודדות.

יום שבת 17.6

לילה קודם בודקים תחזית מזג אויר ורואים שמיים נקיים , אין ספק בכלל , בבוקר עולים למון בלאן .

בהמלצת חבריי לפורום, מתעוררים הבוקר מוקדם כדי להיות סמוך למועד פתיחת הקופות ( 7:30) , אבל אנחנו בחופש, לא ????

אז ויתרנו לעצמינו והגענו ב-8:30 , התור היה קצר יחסית , תוך 10 דקות היו לנו כרטיסים ליומיים עוקבים , עלות 77 אירו לאדם .

בתוכנית היום לעלות ל- Aiguille du Midi

ומחר לאגם הלבן ….. באמת ???? הצחקתי את עצמי devildevildevil

מיד מתייצבים בתור לכניסה , אין הרבה אנשים והכל מתקתק יפה , העליה מרשימה , בדרך לתחנה הראשונה אני בלחץ , מה יהיה עם הנשימה ? לא קשה ? מכביד ? נחכה להסתגלות .

בתחנה כולם יורדים וממשיכים לרכבל הבא , אז נישאר כאן לבד כמו תיירים ״ ירוקים״ ?? מה פתאום, גם אנחנו ממשיכים .

האמת עבר בשלום , זה באמת לא נורא , מרגישים אולי קצת קושי בנשימה מהרגיל אבל לא משהו בעייתי , אבל…. כל אחד מכיר את עצמו ומגבלותיו , תקשיבו לגוף שלכם ואל תלכו עם הזרם.

ב10:30 כבר היינו בדרך למטה, לא לפני שההר קיבל בוק תמונות מרשים.

אהה, למעלה קר , לא משהו בלתי נסבל , הייתי עם חולצה קצרה ומעל מיקרו פליז , יוניקולו וכובע

התחנה הראשונה

התחנה השניה

הנוף הנשקף מלמעלה

הרכס ממול למון בלאן שם נטייל בשעות הקרובות

ירדנו מההר

ושמנו פעמינו לכיוון העיירה Les Praz , יש לנו כרטיסים לעלייה חופשי על רכבלים להיום ומחר ומחליטים לעלות לרכבל בתחנת La Flegere

משם מחר בבוקר מתכננים לעלות לאגם הלבן , ערב לפני הטיסה קיבלתי הודעה במייל מהאתר שרכבל אינדס יפתח ביום 17.6 , אמרנו , מ ע ו ל ה !!! אפשר לרדת ממנו במקום לעלות מפלג׳ר.

אבל זה מחר , היום חשבתי לי שנעשה את המסלול לכיוון Planpraz,

ראיתי תמונות יפיפיות שהעלו כאן מטיילים , אמרו שהמסלול יפה מאוד ( אין ספק, אכן יפיפה )

גם אמרו שהוא מישורי ולא קשה , נו מיילא , נגיד . למיטיבי לכת.

הלכנו והלכנו, צילמנו וצילמנו , מקסים ויפיפה , לא ידענו שהאזור נכנס לגל חום והטמפרטורות יעלו ובטח לא ככה למעלה באנו עם מכנסיים ארוכים , חשבנו יהיה קר למעלה , והצרפתים קלילים כאלה מטיילים בהרים כאילו טיילו בדיזנגוף.

עוברת שעה ועוד שעה , פוגשים בדרך מטיילים ושואלים עוד כמה זמן מגיעים ליעד , אההה לא רחוק עוד 1.5 שעות , מה????????

המים הולכים ואוזלים , ככל שאנחנו מתקרבים לנקודת הסיום אני רואה איך האגם הלבן מחר הולך ומתרחק ממני.

חשבתי שנעשה היום מסלול קליל ונחמד ככה להכיר את הסביבה לקראת מחר.

בקיצור הלכנו 4 שעות , כשבסוף המסלול היתה עליה קשה , לא ראיתי כבר בעיניים.

אהה והשלטים בדרך לא ממש ברורים , אם יש 2 מסלולים החץ המורה את המסלול הנבחר מסמן איי שם באמצע בין שני השבילים , אז מה נבחר ?

קצת מלחיץ כשנמצאים לבד ואין איש בסביבה.

טוב, אבל אנחנו הרי כאן כדי לספר את הסיפור , אז סימן שהכל מסתדר בסופו של עניין.

מה נלמד מיזה ??? לא להקל ראש באף מסלול, לקחת מספיק מים , לפחות 2 ליטר לאדם , כן זה כבד . מכנסיים קצרים בהחלט ונעליים טובות , קרם הגנה , כובע ומקלות הליכה , חטיפים ומצלמה 😊

תחילת המסלול

הנוף בדרך

שביל מהאגדות

שביל מפחיד

הרכב נמצא בחניון של רכבל La Flegere משם עלינו.

הסבר קצר בקופות הכרטיסים היכן ממוקמת תחנת האוטובוס, מוצאים את המקום ללא בעיה, יש 2 קווי אוטובוס המגיעים ל – Les Praz קו מס' 1 ו-2.

עדיין מוקדם יחסית, השמש שוקעת בימים אלה ב- 21.30 יש מקום לעשות עוד משהו, ומחליטים לעלות לכיוון Parc de Merlet

נסיעה של חצי שעה בלבד, עולים ועולים גבוה למעלה, מגיעים למקום בסביבות 17.00

המקום נסגר ב18.00, יש מספר חניות תנסו לעלות לחניה העליונה ביותר P1

היא הכי קרובה לכניסה, יש שם חניית נכים אבל גם חניות רגילות, יתכן שגם בגלל השעה וגם עדיין לא ממש בשיא העונה אז יש עדיין מקומות חניה פנויים, ואנחנו חונים שם.

תנסו להגיע לשם כי עדיין יש הליכה של בערך 8-10 דקות , עליה די תלולה עד לכניסה.

בשלב זה, כשזוגי היקר רואה את העליה הזו, אחרי שסיימנו לא מזמן את המסלול בן ה-4 שעות, מחליט שדי לו להיום, וסומך עלי שאצלם לו תמונות יפות מהמקום.

הוא פורש לאוטו, מדליק מזגן ומוסיקה נעימה והולך לישון emoji

אני לא מוותרת ועולה למעלה, כיוון שזה כבר בסוף היום לא גבו ממני כסף בכניסה, מקום נפלא למשפחות עם ילדים וגם לילדים בנפשם, אל תוותרו מקום קסום, נוף יפיפה והאיילים והעופרים חמודים להפליא, עושה סיבוב קצר מצלמת, קונה אספרסו לזוגי היקר שיתעורר ומים מים בששון, אנחנו בחוסר מים.

וכאן מסיימים את היום מרוצים אך עייפים !!!!!!

אייל על רקע הנוף הנפלא

עופר מדגמן עבורי

זה אמיתי , הנה הוא עומד

עוד הוכחה שזה אמיתי, והפעם צילום מקרוב…

כמה מילים בנוגע לניווט

אפליקציית HERE עבדה לי מעולה בארה”ב , משום מה כאן קצת פחות היתה נוחה, במיוחד לאחר שניסיתי במקומה לעבוד עם GOOGLE MAPS

היה לי מוכן למקרה הצורך גם את אפליקציית navmii, פשוט לא הלך איתה שום דבר.

רכשתי גם מפת האזור של מישלן, פעמים ספורות בלבד השתמשתי בה.

המנצחת בטיול זה היתה האפליקציה של גוגל מפס.

הכנסתי את מקומות העניין, כתובות של בתי המלון, מסעדות שרציתי להגיע אליהן, גלידות מומלצות, חניונים, בולונז'רי ופטיסיירי שקראתי עליהם המלצות ותכננתי להגיע אליהם, תצפיות, אגמים , ערים, מרכזי קניות ,כתובות של הרכבלים. ה כ ל !!!.

בקיצור, כל דבר שעולה בדעתכם, קראתם המלצה, כל פיפס שתרצו להגיע אליו, תשמרו את המקום באפליקציה (מסומן ככוכב צהוב) כשיש אינטרנט.

תכינו הכל בבית בניחותא, ובטיול אפשר לנווט OFF LINE

, ממש כמו וויז בארץ, הדיבור גם בעברית, ממש לוקסוס.

יום ראשון 18.6

מתעוררים בבוקר ועדיין יש לנו מחשבות ורצון לעלות לאגם הלבן.

מתארגנים ויוצאים שוב לכיוון העיירה Les Praz בה נמצא הרכבל La Flegere.

השעה 9:30 החניה די מלאה , לוקחים את הציוד שלנו , הרגליים עוד כואבות מאתמול ואנחנו די בחשש, מתקרבים לכניסה וכבר מזיעים , חם מוקדם יחסית בבוקר ותוהים לנו אם שווה.

טוב, בטח שווה אבל…. אתמול היה יום שהלכנו הרבה , די חשוב לתת לגוף יממה מנוחה , הכרטיסים לרכבלים נקנו לימים עוקבים .

בהחלטה משותפת מחליטים לוותר על האגם הלבן הפופולרי , אני מסתכלת על האנשים השמחים שעומדים לעלות לרכבל וחושבת שרבים מהם בדרך לאגם ומשום מה אני לא מקנאה בהם אלא די מרחמת עליהם , בטח רבים מהם מאומנים בהליכות מאומצות אבל חם היום מאוד.

טוב, ברגע שנלקחה ההחלטה שמנו זאת מאחורינו והמשכנו הלאה.

החלטנו לנצל את הכרטיס להיום ולעלות משאמוני לתצפית הגבוהה Le Brevent, גם שם יש תחנת ביניים בה ירדנו אתמול , פשוט ממשיכים הלאה למעלה.

התצפית מרהיבה , יש נוף 360 מעלות , הגובה של תצפית זו 2,525 מטר,

האויר טוב והנוף מרהיב

הנוף מהתצפית

משם נוסעים לקרקס הקרחוני, נכון שגם שם יש מסלול הליכה , החלטנו שנגיע למקום ונלך כמה שהרגלים ישאו אותנו, בודקים בגוגל מפס את זמני הנסיעה , שעתיים נסיעה לפנינו , האפליקציה מכווננת לנווט בכבישים כפריים וצדדיים כמה שניתן ויוצאים לדרך.

הדרך מקסימה , בדרך עיירות חמודות , הרבה בתי עץ וירוק ירוק בעיניים ,

בחלק מהדרך נהר זורם ושוצף לצד הכביש, איזה נהיגה כיפית .

העיירה Morillon

Sixt Fer a Cheval

הגענו לקרקס הקרחוני – Cirque du Fer a Cheval

המקום מקסים, אנחנו באמצע היום וממש חם, מחפשים את המסלול שהומלץ כאן באתר – Le Fond De La Combe, מחליטים ללכת כמה שיתחשק.

המסלול עובר ביער קסום , אגם קטן כמו באגדות , מסביב הרים נישאים ומפלים מסביב , הרבה מים . בטח,,, בחום הזה השלג מפשיר ביתר שאת.

הרבה פרפרים , כנראה בגלל הפריחה המרובה מסביב , בכל זאת אביב והפריחה במלוא עוזה, אהה והפרפרים גם חברותיים שם surprise מיד אעלה תמונה ותיווכחו בעצמכם.

נראה כאילו פיזרו מלמעלה צבע ירוק זרחני

הקרקס הקרחוני פשוט מקסים

היעד הבא מפל הקרוב לעיירה Sixt Fer a Cheval

המפל נקרא Cascade du Rouget

המרחק בין העיירה למפל כ-10 דקות

המפל יפה ומרשים מאוד, בדרך הנוף מזכיר קצת את הנופים ביוסמיטי ( מי שהיה), תראו בתמונות …

עוברים דרך העיירה Samoans

חמודה להפליא , סוף סוף מוצאים כאן מסעדה שמגישה אוכל , אין מה לספר …

אבל יש תמונות …

עיירה עם אופי

השעה כבר 17:30, מחליטים לחזור לכיוון Passy, יש בערך 1:30 שעות נסיעה ,

ומנווטים אל Lac Vert – האגם הירוק

המרחק בינו לבין מקום הלינה שלנו הוא בערך 20 דקות , מחליטים לסיים באגם את היום לפני שנחזור למנוחה בדירה.

הדרך כרגיל מקסימה וירוקה , בין כפרים חקלאיים , רואים חיות משק , איזה כיף איזה שלווה

תתרשמו בבקשה.…

מגיעים לאגם בסביבות 19:00

קסם של מקום, אנחנו שם לבד , שעת בין הערביים , חיכיתי לטינקרבל שתופיע, אך היא לא באה emojiemojiemoji היא ממש היתה חסרה כדי להשלים את התמונה הקסומה, ציפורים מצייצות מסביב , ככה נראה גן עדן ???

כל צלם חובב יודע ששעות הקסם לצלמים הן הזריחה ושעות בין הערביים והשקיעה.

האגם מוקף יער והרים , השמש כבר לא מאירה ישירות עליו

אני צילמתי וזה מה שיצא , תראו בעצמכם..

עץ דובדבנים בדרך לאגם

הנה הגענו לאגם הירוק

איזה קסם

וזה לא נגמר הקסם הזה…

והסתיים לו יום מקסים נוסף ביום הקסום הזה 😴😴😴

בדרך חזרה מהאגם הירוק, אנחנו מחליטים ספונטנית לנסוע לשאמוני לפני שחוזרים לדירה , שהרי הלילה הוא האחרון שלנו באזור ומחר ממשיכים לאזור הבא, אז נוסעים לשאמוני להיפרד ממנה , לטייל קצת בטיילת , לצלם אותה באור קצת אחר וסתם ללקק גלידה , שעדיין לא בדקנו את הגלידות בשאמוני.

באוגוסט 1876 שני הרפתקנים, ז'אק באלמה וד"ר מישל פאקאר היו הראשונים שכבשו את פסגת ההר הלבן. פסל של השניים עומד בגאווה במרכז העיירה, מזכיר לכל את הרגע ההיסטורי.

יום שני 19.6

הבוקר אנחנו עוזבים את הדירה ב-Passy

הכיוון הוא Lac de Roselend ומעבר ההרים, הערב אנחנו מגיעים למקום הלינה הבא שהוזמן בפאתי העיר אנסי, לא לפני שעוברים בבולונג׳רי ומצטיידים בכריכים מעולים , עוגות, מים, פירות יש לנו מהקנייה הקודמת , וזהו יוצאים לדרך.

מכוונים GPS לעיירה Beaufort זאת כיוון שרצינו להמנע מירידה דרומה יותר דרך Conflans כי נדמה לי שזאת ג׳ני דיווחה שהעיירה הפוכה מתיקוני כביש, אז בלי מחשבה מיותרת כיוונו ל- Beaufort וגם בגלל שהעיירה Les Saisies נמצאת על הדרך .

הנסיעה על כביש D1212 המרהיב ומרחיב לב

ממשיך לכביש D218B

והלאה ל- D925 שעוד בהכנות לטיול זממתי עליו וחשבתי לי שאין מצב אנחנו לא עוברים שם.

הדרך יפיפיה , המצלמה לא מפסיקה לתקתק, פעם הראשונה מאז רכשתי את המצלמה הזו שהסוללה נגמרת לי באמצע היום .

העיירה Les Saisies

הדרך יפיפיה

העיירה Beaufort

מצאנו שולחן לפיקניק

והגיע גם אורח

עוברים את Beaufort מדלגים על מפעל הגבינות ומוותרים על הסיור בפנים, חשוב לנו להיות כל רגע בחוץ למלא את העיניים במראות הנעימים לנו כל כך בחוץ.

בהתרגשות אנחנו ממשיכים לכיוון Lac de Roselend

אין הרבה מה להגיד על היום הזה מלבד דבר אחד

לא לוותר על יום טיול במעבר הרים Cormet de Roselend

יום נסיעות ארוך אבל שווה כל ק״מ.

אנחנו מתקרבים לאגם, רואים את השלט לסכר ופונים אליו, הפניה נמצאת בצד ימין של הכביש, מתקדמים דקות ספורות של נסיעה ומגיעים לסכר.

כשחוזרים מהסכר לוקחים את הכביש ימינה ממנו באנו בתחילה וממשיכים עם ה- D925

הירוק מסביב והפרחים שמקשטים אותו מכל עבר פשוט עושים את העבודה.

הלב מתרחב, והחיוך לא יורד מהפנים ואנחנו מרגישים מבורכים שיש את ההזדמנות לראות נופים כאלה..

בדרך פוגשים ביפיפיות האלה

כשתכננתי את הטיול התלבטתי מה לעשות בהמשך אחרי שנגיע לפסגת מעבר ההרים.

קראתי על העיירה הבאה Bourg-Saint-Maurice שלא ממש מעניינת , אבל מה שמשך אותי במיוחד להגיע אליה היתה הדרך המתפתלת .

חשבתי על זוגי היקר שהוא מה זה יאהב את הכביש הזה על פיתוליו הרבים כנחש, ולא חשבתי פעמיים , את הדרך הזאת נעשה גם נעשה ואחכ׳ כבר נחשוב מה האפשרויות ..

בדרך לפני הירידות הנוף מעט משתנה אבל עדיין מרשים ומלבב וכמובן פורח..

ויש גם מפלים בדרך

ככה מתפתל הכביש עד למטה

הגענו ל – Bourg-Saint-Maurice באמת לא מצאתי לה שום ייחוד, עושים עצירה , סיבוב רגלי , הבנו את העניין וצריך לקחת עכשיו החלטה ויש לנו 3 אפשרויות:

- לחזור חזרה – אין מצב mail

- להמשיך לאיטליה לעיירה Courmayeur , נסיעה של קרוב לשעתיים ללא עצירה ולהמשיך משם במנהרת המון בלאן שמביאה אותנו לשאמוני עוד חצי שעה שזה אזור שבעצם עזבנו כבר הבוקר , ולהמשיך לאנסי שזה מקום הלינה שלנו הלילה עוד שעה ורבע נסיעה.

אז , לאיטליה נתן את הכבוד הראוי ונגיע בטיול נפרד, במנהרות כבר נסענו הרבה בטיול זה ועוד ניסע כך שמנהרת סלב זו לא משכה אותנו.

- מה שנשאר זה להגיע לאזור אנסי מדרום דרך כביש N90 ואם זה הכיוון

אז למה שלא נעלה כבר לתצפית Col de la Forclaz הצפי להגיע לשם בסביבות 19:00 בדיוק לשעות בין הערביים כמו שאני אוהבת.

זמן הנסיעה 1:20 .

בדרך, לקראת התצפית אני מאוד רוצה להטעין את הסוללה של המצלמה כי אני בונה על נוף מרהיב , וזמן הקפה הגיע וגם איזה עוגה אז עוצרים ליד העיירה Albertville המקום נקרא La Grignotte

מקום חביב , קפה טוב , כריכים , איזה בגטים מממwink, שירותים נקיים , Wi Fi מצויין ונקודות חשמל והטענה לכל המכשירים .

בא בזמן

עולים חזרה על כביש D1212 היפה , משם ממשיכים ל- D1508 , מתחילים לעלות למעלה להרים D42

בערך 40 דקות של נסיעה יפה

והנה הגענו , השעה 19:00 למעלה עדיין חם , אנחנו בשבוע חם מהרגיל , אבל רואים את הנוף , והוא יפההה

סיימנו להנות מהנוף היפה ויורדים למטה לכיוון האגם , עוברים דרך העיירה היפה Talloires , לא לפני שעוברים שוב דרך כפרים ושדות יפיפיים ומנהרות מכושפות ומתקדמים לכיוון אנסי מהגדה המזרחית , יורדים למטה לאגם וכמה פוטוגני האגם הזה 😍

מנהרה מכושפת

ואגם פוטוגני

גם ברווזים מקבלים את פנינו

שדות בדרך לאנסי

החלטנו להגיע למקום הלינה שלנו לשלושת הלילות הבאים ב- Ace Hotel Annecy , קראנו כאן באחד הסיפורים שהיה מאוד קשה למצוא את הכתובת של המלון.

באמת לא זוכרת איך רשום בבוקינג , אבל בבית כשהכנתי את נקודות העניין בגוגל מפס , שמרתי את שם המלון , והאפליקציה ניווטה אותנו עד לפתח המלון , באמת האפליקציה הזו עשתה את העבודה 100 אחוז.

המלון נמצא 7 דקות ממרכז הענייניים באנסי , יופי של מקום.

אנחנו מגיעים בשעה 20:00 עדיין יש אור בחוץ , ומדקדק ממש להגיע לעיר למרות העייפות . מקבלים את החדר , מסתדרים קצת ויוצאים..

בול 7 דקות אנחנו מנווטים לחניה החינמית ליד המשטרה של אנסי , יש שם נדמה לי 167 מקומות חניה וכל הזמן נכנסים ויוצאים, אפילו פעם אחת לא שילמנו על חניה בזמן שהותנו בעיר

אחחח, כמה שהעיר הזאת פוטוגנית wink

צלמו אחה״צ , אז הצבעים מדהימים

ההרגשה שכל רגע נסיכה יפיפיה תוציא את ראשה מהחלון ונסיך פוטוגני יחכה לה למטה , ממש הרגשה של טיול בסמטאות באחד מסרטי וולט דיסני emoji

כמה מילים לגבי אוכל.…

בעצם אין הרבה מה להגיד , בשעות היום היה קשה למצוא מסעדה שמגישה אוכל , הרוב היו סגורות כשעברנו בעיירות , אולי בגלל שזו עדיין לא עונת התיירות , או כפי שציינו כבר שהמטבחים נפתחים בשעות הערב.

כשמטיילים – רעבים

כיוון שאנחנו אוהבים סנדוויצ׳ים טובים , והבגטים והלחמים כאן יוצאים מן הכלל , על זה התבססה הכלכלה שלנו כאן , קנינו בסופר פירות וירקות , עגבניות השרי כאן כל כך טעימות , היו לנו גבינות טובות .

אכלנו במסעדה כמה פעמים ולא נפלנו מהכסא כמו שאומרים, כך שאין לי המלצות .

והעוגות … אין מילים

והגלידות …. גם אין מילים

מעורר תיאבון

והעגבניות כל כך טעימות

בכלל אין מה לדבר, כמה טעים..

כמה צבעוניות, גם יפה וגם טעים..

יום שלישי 20.6

ביום שלישי יש שוק באנסי ( גם בראשון ) השוק מתקיים בעיר העתיקה בין הסמטאות ועל הגשרים , לוקיישן יפה מאוד.

לפני שדוגמים את השוק , אנחנו מחליטים לפקוד בולונז׳רי שהומלץ ע״י טובה וזכה גם לכתבה בYNET וקוראים למקום PAN & GATO

אח אח, מה אני אגיד לכם .…

קודם כל תרשמו את השם בגוגל מפס ותשמרו אותו , מרגע שגילינו אותו , זו היתה התחנה הראשונה על הבוקר עד לסיום הטיול .

המאפים broken heart

זה מאפה פשוט מעולה!!!

אין מילים

וזה היה טעיםםםםם

אוי, איזה עונג 😶

שבעים ומרוצים , נוסעים לחניה הקבועה שלנו ליד המשטרה , 5 דקות מהשוק, והשוק פוטוגני מאוד , קונים פירות יער להמשך היום ונהנים מהאווירה

איזה גבינה נקנה היום 🤔

איזה שפע

כמה צבעים לדובדבנים

דומדמניות

אחרי השוק אנחנו נוסעים לג׳ורג׳ דו פייר, מרחק 20 דקות מאנסי , הקניון נחמד מאוד , זרימת המים מרשימה , אם כי לקראת הסוף נראה לי קצת פחות זורם , כנראה שיש ערוצים נוספים לזרימה הזו אחרת איזה הסבר ניתן לזה !??

ההליכה של כשעה בערך על גשרים תלויים הלוך חזור , מאוד נעים , בצל, פיכפוך המים ערב לאוזן , הרבה צמחיה , יש בהמשך הסברים כנראה על הערוץ ושקשור לטירה שליד , משהו שקשור לתקופת האבירים מימי הביניים , לא ברור , ההסבר בצרפתית וחבל , צריך להיות מעניין .

אבל הטירה למעלה Chateau de Montrottier מושכת את עינינו

נסיעה של 5 דקות ואנחנו למרגלות הטירה , המקום שקט מאוד, אנחנו מחנים את הרכב למטה ועולים לכיוון הטירה , הדרך ממש קסומה ,שקט מסביב רק את הציפורים שומעים ואת העלים המתנפנפים עם הרוח .

עם דמיון פורה אפשר לשמוע את צהלת הסוסים ורעש דהירת הסוסים עם אביר או שניים העולים במעלה השביל לטירה emoji

ממש קסום, למעלה אנחנו רואים קבוצת עובדים שמתקנים שם משהו או מכינים את המקום לאיזה אירוע , אין אנשים מלבדם, הם אומרים שהטירה סגורה , אנחנו שואלים אם אפשר לצלם קצת ואכן כן אבל מזדרזים לרדת מהמקום , מבינים שרצוי שנעזוב , חבל…. אבל יש מזכרת

יציאה לחצר של הטירה

מעניין אם זה בית המשרתים ..🤔

יש מצב שאלה האורוות

ככה נראית הטירה בדרך מלמטה

וזה צולם מוצהר קטן

טירה מהאגדות

המשך התוכנית להיום זה תצפיות מופלאות באזור אגם לבורג׳ה , התצפית הראשונה היא Col de la Chambotte

29 ק״מ כ- 35 דקות נסיעה , אנחנו נוסעים כרגיל בדרכים יפיפיות , חקלאים עובדים בשטחים , עכשיו זו עונת הקציר ורואים טרקטורים שיש להם מן מכשיר שיוצר את הגלילים הענקיים של החיטה , השדות מלאים בהם וזה כל כך יפה לעין.

עולים לכיוון התצפית , האפליקציה מראה שהגענו למקום אבל אין כלום חוץ מאיזה חניה קטנה לפני מנהרה בכביש המוביל למטה , החניה הזו נמצאת בקצה איזה עיירה קטנה ואני מבינה שזה כנראה שם העיירה ויש לה תצפית קטנה , לא כזו מסודרת כמו בפורקלז על אגם אנסי

אבל , אמרו תצפית אז יש תצפית ואני יורדת מהאוטו לחפש אותה וזה מה שמצאתי , שביל קטן , זהירות .. מוביל לצניחה חופשית למטה ונמצא ממש על הכביש , צריך להיזהר ממכוניות , אבל יש פרחים והצבעים יפים

יפה כל כך

ויש גם פרחים

האגם במלוא הדרו

ועוד קצת פרחים כי זה שובה את העין

גלגלי חיטה פוטוגניים, למה אצלינו זה לא ככה?!!

הירידה למטה בכבישים צרים פחד😵

התצפית הבאה שאנחנו מאוד רוצים לבקר בה , קיבלה את התואר מלכת התצפיות , כולם מאוד יפות מצטלמות מאוד יפה , אבל זאת שבתה את ליבינו אולי בגלל הגובה הרב , או הגשרים המיוחדים או היער המוביל אליה והנסיעה המיוחדת בדרך אליה , שמעתי את עצמי אומרת כל כך הרבה פעמים וואו וואו , איזה יופי איזה דבר זה .

למעלה ממש קריר בניגוד לטמפרטורות הגבוהות שליוו אותנו במהלך הימים האחרונים רק מראה כמה התצפית הזו גבוהה , אבל לא עד כדי כך ללבוש משהו ארוך , נשארנו בקצר ופשוט התענגנו מהנוף .

צריך גם מזל שהראות תהייה טובה ביום שמבקרים שם , תוצאות הצילום תלויות גם בשעה בה נלקחת התמונה

שם התצפית הזו – Mont Revard

נמצאת 31 ק״מ , 40 דקות נסיעה מהתצפית הקודמת – Col de la Chambotte

אחרי שסיימנו לגמוע מהיופי הזה בתצפית Mont Revard,

מחליטים לחזור לאנסי היפה לערב של הירגעות בטיילת אותה לא דגמנו עדיין, לחזור קצת לסימטאות המכשפות ולצלם כמובן עוד קצת ולסיים כך את היום.

נסיעה של 50 דקות 51 ק״מ , השעה כבר 18:30 , הצפי להגיע בסביבות 19:15. בדיוק שעות הקסם על האגם כמו שאני אוהבת emoji

עייפים אך מ ר ו צ י ם !!!

יום רביעי 21.6

יום חדש , אנחנו נוסעים לבולונג׳רי האהוב עלינו PAN & GATO

בוחרים לנו את ארוחת הבוקר וצידה לדרך , לפני שממשיכים הלאה .

אנחנו רואים שלא רחוק משם יש חנות של השוקולטייר ופטיסייר הידוע Patrick Agnellet

אנחנו נכנסים בייראת כבוד לבית מרקחת של המתוקים היפים האלה.

אנחנו קונים 6 יחידות מקרונים בטעמים לא שיגרתיים , מה אגיד ?????

לא נפלנו מהם, אבל גם בארץ כשטעמנו אותם לא התלהבנו מהעוגייה הזו , חשבנו שאצל פטיסייר בעל שם כזה הן תהיינה מעדן אבל כנראה שפשוט מקרונים לא גבוה אצלנו ברשימה.

העוגות בתצוגה היו יפיפיות, ביקשתי רשות לצלם וקיבלתי

הנכם מוזמנים להזיל ריר…

עכשיו אנחנו מנווטים לכיוון חדש , לעיירה Yvoire .

70 ק״מ מאנסי , בערך שעה נסיעה. העיירה ממוקמת על שפת אגם ז׳נבה

היא מתוארת כעיירה ימי ביניימית, מתויירת מאוד , מצויירת מאוד והיא נעימה לנו מאוד.

כל עיר שאנחנו מבקשים לנווט אליה בגוגל מפס, האפליקציה מביאה אותנו למרכז העיר, ולכן גם כאן אנחנו מגיעים לחניון מסודר .

בהתחלה לא יודעים לאן לפנות ומה מצפה לנו אבל אז רואים קבוצת אנשים הולכת לכיוון מסויים ותיארנו לנו שהם הולכים למרכז הענייניים ואנחנו אחריהם.

הליכה של 5 דקות לערך מהחניה ואנחנו מגיעים לתוך סמטאות יפיפיות ונעימות כל כך, אז נכון שיש חנויות לתיירים, מסעדות וגלידריות.

המקום לא עמוס יותר מדי ( עוד לא ממש העונה) , אבל כל כך נעים ,

יפה, ונקי .

אנחנו יורדים עד למטה לשפת האגם , יש שם טיילת נחמדה , ספסלים הפונים לאגם , סירות אוניות תיירים, ומלא ברבורים ואווזים שלא פוחדים מהקהל .

איזה תענוג לתפוס אתנחתא ולצפות בכל מסביב.

ככה חיים surprise

השעה כבר 15:00 ואנחנו מחליטים להמשיך בדרכינו, היעד

Lac de Montriond

המרחק ליעד 49 ק״מ , לוקח בערך שעה להגיע.

מגיעים לעיירה Montriond עוברים אותה ומתחילים להתקרב לאגם.

האגם הזה מקסים כל כך, בקצהו המערבי, הכיוון ממנו אנחנו מגיעים ישנן משפחות הנהנות על גדותיו, יש מן בריכה טבעית קטנה יחסית שם יושבים הורים עם ילדיהם הקטנים ובני הנוער שוחים באגם הגדול, בצד הזה יש דשא ועצים וצעירים משתזפים שם ומשחקים, יש שירותים נקיים והאווירה כיפית .

יש לאגם צבע ירוק עמוק יפיפה, מסביב יער עבות, הוא גדול בהרבה מהאגם הירוק ליד Passy אבל הרבה יותר קטן מאגם אנסי או לבורג׳ה.

מסביב לאגם יש שביל הליכה וספסלים מותקנים מסביבו.

אנחנו הולכים בשביל לאורך האגם ומתרחקים מהמשפחות, הטבע משתלט שוב על הכל ושומעים רק את ציוץ הציפורים, את רחש העלים ואוושת הצמחים שעל גדות האגם.

אח כמה יפה כאן, אנחנו הולכים מסביב לאגם, מגיעים לספסל הנמצא מתחת לעץ.

צל, רוח נעימה ואיזה תענוג.

נשארנו בסביבת האגם שעתיים ונהנו מכל רגע…

כמה אהבנו את האגם הזה 😍

השעה כבר קרוב ל- 18:00 אנחנו נפרדים מהאגם , הולכים לכיוון החניה , ליד הרכב יש דשא ועצים מסביב והכל כל כך ירוק ויפה .

קיבלנו תיאבון מהאוויר והאווירה , יש לנו פרוסת עוגה שהשארנו לקינוח

אנחנו מתיישבים על הדשא מתחת לעץ פותחים את ״קופסאות ההפתעות״

לפני שאנחנו מתענגים על העוגה הזו, יש לה צבע כל כך יפה של תותים והאגם מקבל גוון טורקיז כי השמש כבר נוטה לכיוון מערב , אני מצלמת את שניהם למזכרת וזה יצא כל כך יפה

תראו בעצמכם…

יצאנו מאגם מונטריונד בערך ב-18:30 אחרי הפיקניק הקצר שלנו עם העוגה הטעימה כל כך , יש לפנינו שעה וחצי נסיעה עד לאנסי , הדרך עוברת על כביש D902 היפה שזממתי עליו עוד בשלבי התכנון, הנסיעה גבוה בהרים ולאט לאט יורדים למטה, הדרכים יפות כרגיל , עוברים בעיירות מתוקות וגוגל מפס מנווט אותנו ישר לחניה ״ הפרטית״ שלנו בחניון הוטל פוליס החינמי באנסי.

היעד שלנו לדגום את הגלידה המומלצת כל כך Glacier des Alpes

הגלידריה נמצאת בין סימטאות העיר העתיקה.

אנחנו מגיעים לעיר בסביבות 20:00 , מחנים את הרכב והולכים לכיוון הסמטאות , משוחחים בינינו ופתאום רואים מולנו 3 חיילים במדים מנומרים עם קסדות ונשק אוטומטי במצב הכן, ממש כאילו קיבלנו בעיטה בבטן

בבת אחת החזיר אותנו למציאות שהתנתקנו ממנה כשהגענו לכאן .

נזכרנו בפיגועים האחרונים ולא הבנו מה הולך , די נלחצנו , אנחנו מסתכלים מסביב וחושבים משהו קורה כאן זה לא סתם, מתקדמים לכיוון מעבר החציה והוא עמוס לעייפה , לא כתמול שלשום .

רואים ממול מעבר לכביש מלא אנשים בין הסמטאות , בתוך המסעדות , על הגשרים , רק גוש של אנשים ושומעים מוסיקה

וואו מה הולך פה …… מצד אחד להקה שרה שירי ביטלס

מצד שני במה ותחרות ריקודים , ילדים ומבוגרים רוקדים לקול צלילי מוסיקה

והשמחה רבה ומרובה

ואנחנו באנו בכלל ללקק גלידה , מצליחים להשתחל ולעבור בין האנשים , ואני .. מה שיש לי בראש עכשיו זה רק לא להידבק בחצבת בדוחק הזה smiley

מגיעים לגלידריה המדוברת, ויש שם לפחות 30 איש שמחכים לתורם.

בסדר, הבאנו את הרעיון , יש גבול , זה רק גלידה ולא משנה כמה מיוחדת היא.

אנחנו מחלצים את עצמינו במהרה מההמון . צפוף נורא, הם מעשנים ללא הכרה , מסריח מסיגריות , מזיעה ( החום עדיין כאן).

אנחנו בורחים למלון שלנו , למזגן ולמנוחה emoji

לפני כן מבררים בדלפק במלון מה ראינו עכשיו בעיר , מה קורה פה

אז מה שקורה זה שכל שנה ב-21 ביוני חוגגים בכל צרפת את יום המוסיקה

ויש פסטיבלים בכל המדינה. לידיעת מי שמתכנן לשנה הבאה.

יום חמישי 22.6

היום בעצם היום האחרון לטיול שלנו , מחר בבוקר טסים חזרה הביתה .

עד לנקודה זו , ביקרנו וראינו כמעט כל מה שהיה ברשימת היעדים שלנו

אנחנו קמים בבוקר , לוקחים את הזמן , נפרדים ממקום הלינה שלנו באזור אנסי ונוסעים ל״חניה הפרטית ״ שלנו, בדרכינו לטירת אנסי

Chateau d'Annecy

הפעם אנחנו רוצים לראות טירה מבפנים .

מתוך סמטאות העיר העתיקה יש מדרגות המובילות לטירה , רואים בדרך תלמידים צעירים שמקבלים הסברים ממורתם על הטירה .

איזה ממושמעים הם, אין הפרעות wink

הכניסה לטירה בתשלום , יש שם תערוכה של אומן יפני , לדעתי לא קשור בכלל כנראה תערוכה מתחלפת .

לא ממש הבנתי את הראש של האומן הזה , נראה לי שככה גם אני יכולתי להקים תערוכה , שיהיה .

אבל המעניין היה החלק שקשור לטירה , אפשר להסתובב בחדרים שלה, לראות איך העיר נשקפת מחלונותיה, יש תצוגה של ריהוט וקישוטי בית מתקופת ימי הביניים , הייתי רוצה להאמין שזה אותנטי , מעניין …

מרגישים ממש את אווירת התקופה

חוויה מעניינת.

אחרי שסיימנו בטירה , הולכים לדגום את הגלידה שוויתרנו עליה אתמול

שמוליק, כמה שאתה צודק , עוד גלידה .

טעמנו פחות טובות ממנה וגם יותר טובות .

אבל היה חם וזה בא בזמן .

עם הגלידה ביד אנחנו חוזרים לחניה שלנו ועוזבים את העיר

הנוף הנשקף מהטירה

השעה כבר 15:30 , אולי יכולנו לבקר בעוד מקום לפני שנתחיל לנוע לכיוון העיירה פרני וולטר שם נלון הלילה , האמת אנחנו מסופקים מאוד,

יש לי בתוכנית לנסוע לכיוון הגשר היפה מהסיפור של ריקי Le Pont de la Camille

הגשר נמצא ממש על הדרך שלנו , בערך 20 דקות נסיעה.

נוסעים בכביש, עוברים עיקול בדרך ואז מתגלה לעינינו גשר הולכי הרגל היפיפה הזה .

יש במקום חניה , אנחנו שם לבד לפתע מגיעה מכונית יוצא זוג והופ שומעים עברית , כל הטיול לא שמענו עברית עד לרגע זה כדי להזכיר לנו שמחר בזמן כזה זה מה שנשמע מהבוקר עד הערב.

אנחנו עולים על הגשר , המראה מלפניו מצדדיו ומאחוריו יפה מאוד , סגנון ימי ביניים , מצלמים ומצטלמים כיאה לתיירים וזהו, מנווטים לאקורד הסיום

40 דקות נסיעה ואנחנו מגיעים לפרני וולטייר לא לפני שמגדירים את האפליקציה לנסוע בכבישים ללא אגרה.

חשבתם שזה הצליח ? אז זהו שלא, 10 דקות לפני שאנחנו מגיעים אנחנו רואים מרחוק שמגיעים לעמדת תשלום ובניגוד לכל הפעמים הקודמות שהכנסנו כרטיס אשראי ושילמנו עבור קטע הנסיעה, אנחנו רואים שלטים לכיוון צרפת ולכיוון שוויץ,

מכוונים לכיוון צרפת

בחיי שזה מה שכיוונתי את זוגי היקר – לצד הצרפתי, מלא מכוניות, נזהרים לא לטעות והנה עומד מולנו הגובה הראשי בכבודו ובעצמו ומנפנף באגרה, 40 אירו בבקשה

אחרינו מכוניות , הוא מזרז אותנו ואנחנו מסבירים לו שאנחנו בדרך לשדה angel

(נגיד) כבר התבלבלנו, מה נתחיל לספר לו סיפורים על פרני וולטייר , לילה אחרון בלה בלה…

והוא בשלו 40 אירו בבקשה.

בשוייץ מאמנים אותם להיות ככה לא נחמדים לתיירים ????

זוכרים שסיפרתי בהתחלה כשיצאנו מהשדה ביום הראשון שהחלטנו לשלם את האגרה המדוברת רק שלא ניהיה בלחץ אם נכנס לאוטוסטרדה או לא נכנס ולא מצאנו למי לשלם ????

אז מצאנו אותו באיחור של 6 ימים . 10 דקות לפני סיום הטיול.

כבר ערב, מקבלים את החדר במלון, חדר שקט ונעים, יוצאים לסופר הקרוב להשלמת קניית שוקולדים וגבינות.

מחר ב7:00 טיסה הביתה

היה לנו טיול נפלא !!! 😍😍😍😍😍😍😍😍👌👌👌🌺🌺🌺

תמונת הפרופיל של sara3125
צפייה בפרופיל שליחת הודעה הבלוג של sara3125

הזמנת טיסות, מלונות, אטרקציות ועוד שירותים לצרפת

לפני 39 דקות
טסים היום לחו"ל? צפי לשיבושי תנועה חריגים באזור נתב"ג בעקבות הפגנות החרדים לאייטם המלא
טסים היום לחו"ל? צפי לשיבושי תנועה חריגים באזור נתב"ג בעקבות הפגנות החרדים
אחרי יומיים בלבד: וויז אייר שבה היום לפעילות מלאה בישראל לאייטם המלא
אחרי יומיים בלבד: וויז אייר שבה היום לפעילות מלאה בישראל
קנדה נגד בוסניה: מי מנצחת בקרב על החופשה? לאייטם המלא
קנדה נגד בוסניה: מי מנצחת בקרב על החופשה?
מי קריסטל משגעים ומצוקים פראיים: הכירו את האי הסודי של האיטלקים לאייטם המלא
מי קריסטל משגעים ומצוקים פראיים: הכירו את האי הסודי של האיטלקים