סיכום חווית סקי נהדרת עם בת זוג שלא גולשת ובילתה בעיר הגדולה מינכן שנערכה ב28.02.2022-05.03.2022.
אז נתחיל בזה שאשתי ואני אוהבים מאוד חופשות זוגיות בחו"ל, ומי לא, בעצם...
יחד עם זה, הסקי לא נכנס לנשמתה של אשתי, אף שניסתה מספר פעמים ובהצלחה לא רעה בכלל.
אני לעומתה, מכור כבד ללבן הזה כמובן.
במשך השנים בכל זאת חשבנו כיצד לשלב חופשה משותפת, משולבת בסקי עבורי ובחוויה אורבנית כמו מוזיאונים ואתרי עניין אחרים בעיר עבורה.
עיירות הסקי הקלאסיות מיד נפסלות משום שאין יותר מדי מה לעשות בהן למי שלא גולש. ולא, ישיבה שעות בספא או בקריאה בלובי או במרפסת ואפילו טיפוס מדי פעם במעליות לנוף פסגות לא ממלאים ימים שלמים, אם בכלל.
הפעם הראשונה
לפני מספר שנים יצאנו פעם ראשונה לחופשה משולבת בעיר שהיא יחסית גדולה (130 אלף תושבים), אינסברוק.
הדירה (AirBnB) שבחרנו ממוקמת במרחק הליכה של כמה מאות מטרים ממרכז העיר.
לי היתה נסיעה של כ50 דקות למיירהופן, ובמקרה חברים שהו שם לאותה תקופה בדיוק.
כל בוקר רעייתי יצאה לה לטייל ולבקר במעט המוזיאונים המצויים במקום, ואני הצטרפתי אליה לאחר חזרתי מהסקי בסביבות השעה 5 אחר הצהריים לטיול ברחובות וארוחת ערב.
היה נפלא, אך לא חף מחסרונות:
1. יצאנו בינואר שהוא הקר ביותר
2. אינסברוק גבוהה יחסית (כ600 מטר מעל פני הים) וקרה ומושלגת לגמרי בתקופה זו.
3. הערב מתחיל מוקדם ביותר בינואר ולכן הטיול היה בחושך ושוב, בטמפרטורה שצונחת במהלך הערב.
4. מספר המוזיאונים\אטרקציות בעיר שבסדר גודל הזה הוא כמובן מוגבל מאוד, ואכן היא מיצתה אותה לגמרי בשלושת ימי השהייה שם.
יחד עם זה, העיר העתיקה, הנהר הגדול Inn, ונופי ההרים העצומים שמסביב, בהחלט השאירו אותה ואותי עם טעם טוב מאוד.
רוצים לשחזר
הרעיון של השילוב בין שתי האהבות, שלה לטיול אורבני, ושלי לסקי, לא מש מאיתנו כלל, והפכנו בו חזור ושוב מאז.
עלה הרעיון של ציריך ונסיעה יומית שלי לאנגלברג למשל, או ג'נבה ומעבר יומי לאלפים הצרפתיים הקרובים.
רעיון נוסף שעלה היה העיר מינכן, שהיא כידוע עיר ענקית ובמטרופולין שלה מתגוררים קרוב ל6 מיליון תושבים.
הבעיה במינכן היא שגם אם לנים בפאתיה הדרומיים מזרחיים ביותר, הנסיעה לאתר סקיוולט שבאוסטריה אורכת מעל לשעה במקרה הטוב, וגם לאשתי התחבורה למרכז העיר עלולה להיות עניין די מתיש.
בשיטוט עמוק בגוגל מאפס עלתה לפתע העיר רוזנהיים (Rosenheim) שממוקמת ממש על אם הדרך דרום מזרחית למינכן, ובכיוון הכללי בין מינכן לסקיוולט.
בירור קצר גילה שרכבת בתדירות של בערך 3 רכבות לשעה מגיעה למינכן תוך כ40 דקות, וכמו כן הנסיעה ברכב לסקיוולט אורכת כ45 דקות - מושלם!
לא רק זה, אלא שיש תחנה אחת בלבד בדרך והתחנה השניה היא מרכז מינכן, מאות מטרים ספורים מהעיר העתיקה.
והשוס הגדול, מצאנו מלון (https://www.booking.com/hotel/de/b-b-rosenheim.en-gb.html) מעולה לטעמנו, במרחק עשרות מטרים מהתחנה ברוזנהיים, כ300 מטר מהעיר העתיקה של רוזנהיים, וזול באופן שערורייתי! כ60 ומשהו יורו ללילה לחדר ליחיד, ותיכף אסביר למה עדיף היה לנו כך...
הזמנו חמישה לילות, נחתנו במינכן בסביבות 21:00, הוצאנו את הרכב השכור, ותוך כשעה ורבע הגענו למלון.
חניה בתשלום של 6-8 יורו ל24 שעות מתחת למלון.
צ'קאין אחרי 21:00 נעשה בעמדה ממוחשבת בכניסה, שמעניקה קוד לחדר בצורה נוחה למדי ויאללה לחדר.
החדרים הם לכאורה זוגיים, אבל קטנים ממש, ובמיוחד לבלגן של הסקי...
אנחנו מסיבות של נוחות ושעות פעילות מעט שונות בינינו, מלכתחילה שכרנו חדר לאדם, מה שהסתבר כנוח ממש, אבל לא חובה, ואולי יש גם חדרים גדולים יותר שאכן יתאימו לזוג עם ציוד.
יצאנו 😎
נתחיל עם הגולש, במקרה זה אני...
אני מתעורר ביקיצה טבעית מוקדם, כך שבסביבות שבע יצאתי כבר לדרך.
בשמונה כבר עליתי בגונדולה, ויש ימים שאפילו מעט לפני.
היתרון ברכב ובמרחב העצום של סקיוולט, הוא שיכולתי לחנות כל יום בעיירה אחרת ובלי צורך לעשות טיולים עצומים רק בשביל לומר שהייתי בכל המרחב (280 קמ' המרחב עצמו, וניתן גם להתחבר לקיצבהיל בתשלום נוסף ולקבל עוד כ100 קמ')
ואכן, חניתי במהלך החופשה ב3 נקודות התחלה שונות: Scheffau, Soll, ו Itter.
האתר מתוקתק להפליא.
מסלולים באמת לכל הרמות, החל מהרבה כחולים רחבים, ואדומים שכאלה, אבל הופתעתי דווקא ממספר מסלולים שחורים ומאתגרים שחשבתי שלא אמצא, שלפחות לפי השלטים שבצדם, הם מגיעים למעל 70%!
הרבה גונדולות, מעט טיבארים (עליתי רק באחד, שגם אליו הגעתי פשוט בלי לשים לב...), ומספר מעליות איטיות (fixed) שמרובן ניתן להימנע, אבל לא כזה נורא ומקבלים עוד קצת מנוחה.
למעלה מ70 מסעדות הרים, כך שלא ממש קשה למצוא היכן לעצור להתרעננות.
לי עבד טוב גם העניין שהתחלתי בגלישה עוד לפני בכלל שאכלתי משהו, ורק לאחר שעה-שעתיים הייתי עוצר לארוחת בוקר בהר, ואז רק ב13:00-14:00 עצרתי לצהריים. אחרים יעדיפו אולי לא לצאת לגלישה בבוקר על בטן ריקה.
ירד שלג, ולא המון פעם אחרונה כ3 ימים לפני שהגענו, כך שאופפיסט כבר לא היה ממש, אך יש מסלולים מסומנים אך ללא מעבר חתולי שלג (ski route) שהיו במצב סביר ומהנה.
האתר נמוך ממש כך שחלק מהמסלולים מסתיימים בגובה הנמוך מ700 מטר מעל פני הים, ועדיין, מתוחזקים ברמה הכי גבוהה. הגובה המקסימלי הוא כ1900 מטר.
מה שאומר שיש מעט מאוד באבלס, כי ממילא יש מעט מאוד רוחות, יש מלא מסלולים בין העצים שזה ממש תענוג, ובאופן כללי, הרבה יותר נעים שם, אפילו בפסגות.
כמובן שזה אומר סיכון בקצוות העונה, אבל בתחילת מרץ היה שם מדהים והכל פתוח.
דבר נוסף וחשוב ביותר! הופתעתי ממש לגלות שעל אף שאני מגדיר את עצמי חובב חברה ממש, מאוד אוהב את האפר'ה סקי ואת הבילוי הכולל עם החברים, וכמובן שאמשיך לארגן את רוב החופשות איתם, נהניתי באופן בלתי רגיל מהגלישה לבד ב5 ימים אלה, ממליץ גם לאחרים להתנסות, וכמובן לא אירתע לארגן חופשה כזאת שוב.
נעבור לאשתי
מתעוררת בשעה שלה. ממש תוך פחות מחמש דקות מרגע היציאה מהמלון היא יושבת כבר ברכבת שעלותה כ15 יורו לכיוון בדרכה למינכן (ניתן להוזיל עם כרטיסייה כלשהי, אך לא התאמצנו מספיק בעניין...).
למזל, אכן מזג האוויר היה מצויין ושמשי כל הימים ובממוצע של 8 מעלות במשך היום.
העיר העתיקה במרכז מינכן בהחלט שווה מספר טיולים, והמוזיאונים מספיקים בוודאי ליותר משבוע.
חזרה אלי...
חזרתי בסביבות 16:30 למלון, ועוד לפני 18:00 כבר נפגשנו בעיר והספקנו לא מעט לטייל, ואפילו באור יום, להתיישב במסעדה לארוחת ערב נחמדה ולחזור לשינה עריבה.
כך עשינו יומיים, וביומיים שלאחר מכן, נפגשנו כבר ברוזנהיים עצמה, שמסתבר שגם לה איזור עיר עתיקה יפה ולא קטן, ומספר מסעדות חביבות.
ביום האחרון יצאתי לגלישה עם המזוודה של אשתי, ונפגשנו כבר בשדה, מה שנתן לשנינו יום מלא בסקי ובעיר.
לסיכום:
1. אני ממליץ מאוד על נסיעה שכזאת לזוג "מעורב" שכמונו ולא פחות לרביעייה שכזאת.
2. בכלל, בכל נסיעה, לא חייבים להיות דבוקים אחד לשני כל היום וכל הזמן, וזה על אף שאנחנו נהנים כל שנה מלא מעט חופשות שאנחנו יחד 24/7, למעלה מ25 שנה...
3. סקיוולט אתר מהמם וענק ובוודאי אחזור אליו. לפני כחודשיים הייתי באישגיל שבוע, וסקיוולט לא נופל ממנו בסיכומו של דבר, אלא שהאתרים שונים מהותית בגובה, מה שמייצר יתרונות לשניהם האחד על השני.
4. מינכן, למרות שלא ידועה כמו ברלין למשל לטיולים אורבניים, יש לא מעט מה לראות בה ונוכל למלא עוד טיול בה בקלות.
5. גם לחופשת סקי עם חברים גולשים, בהחלט שווה לשקול מגורים בעיר גדולה יותר (זלצבורג למשל, או אינסברוק) ונסיעה יומית, כדי להנות גם מעיר בערב וגם האפשרות לחנות באתר אחר כל יום. לא מתאים לכל אחד ואפילו אני עצמי בעצם עוד לא ניסיתי.
נמשיך לחפש עוד הזדמנויות שכאלה, באותו מקום ובאתרים אחרים (כאמור, ציריך, ג'נבה ועוד).