הפינות הסודיות של פאפוס
כפרים נידחים ולא מתויירים, מנזרים מבודדים על קצה ההר, מעיינות מינרלים תרמיים, יער טבעי החובק בתוכו מקווי מים - טברנות מצוירות מול נופים עוצרי נשימה.
מצאתי עבורכם את הכפרים הכי נסתרים ולא מתויירים שיש לפאפוס להציע.
קצת על המחוז הנידח
המחוז סבל תקופה ארוכה מהגירה שלילית של תושבים עד כדי נטישה של כפרים, אך בשנים האחרונות זוכה לעדנה ומסתמן כאחד האזורים הכי טובים לגידול ענבים, חרובים וזיתים ולכן תמצאו יקבים רבים בנתיבי הכפרים האותנטיים והנידחים.
גלי התיירים פוסחים על האזור משום שמפעילי התיירות משווקים את היעדים המוכרים מאוד כמו: הלגונה הכחולה והרי הטרודוס. בנוסף אין מידע בגוגל ולמקומיים עצמם אין עניין בכפרים עומדים מלכת.
בעיניים שלי המחוז הרדום - האותנטי והשכוח אל עם הנוף הטרשי והצחיח הרבה יותר מפעים, פסיכודאלי עם חוויה מצקצקת של החושים הקולינרים.
בכפרים הנידחים של פאפוס מייצרים בבית שמן זית, סירופ חרובים, יין, ממתקי אגוזים, בירה, מוצרי חלב, ומגדלים עיזים ועצי פרי. יש נופים עוצרי נשימה בסמטאות הצרות והשקטות עם דלתות העץ הגדולות הטאבון שמקובע בחצר הבית.
זו אופציה נהדרת לבילוי רומנטי בין הסמטאות, עם עצירה לצהרים של ה"קלפטיקו" – תבשיל טלה בבישול איטי לצד בירה שנעשתה בבית הממוקם על מצוק עם נוף מטורף לחוות את קפריסין האמיתית בפרים בהם החזרה בזמן נשמרה משאון העיר והקידמה.
אם אתם מחפשים טיול יומי מפאפוס הרחק מתיירים כדאי לכם לבדוק את זה:
מי שביקר במנזרים התלויים במטאורה של יוון , אז לנו בפאפוס יש את מטאורה של קפריסין – סלע המתנשא ל ל 70 מטר גובה ומסביבו נבנה הכפר לפני כ 370 שנה. להקות של ציפורים ובעלי חיים רבים ניזונים מהמעטפת האקולוגית. לינה בפר הינה ממש תוכנית מילוט לאזור לא מוכר של הערים עמוסי תיירים, אני ממליצה להגיע לפחות לקפה שחור שנעשה על גחלים לפי המסורת הקפריסאית, בבית הקפה המקומי היחיד בכפר, המנוהל על ידי אשת המוכתר.
מתחם הספא הכי LUXERY באי.
במרחק עשרים דקות מפאפוס, מוצאים התושבים העירוניים מקום מפלט מרעש העיר בין גבעות היין חבוי מתחם ספא ענק ומפואר לטיפולים ופינוקים במרחצאות הטרמיות מוקף טבע נקי מנחיי תיירים דליל בתנועה. כמעט אין מכוניות רק דממה לצד עיסוים ונקישות המים. מדובר על כ 30 ק"מ של שטח. מומלץ מאוד בחורף הקרב בפאפוס
חזרה אחורה בזמן
נסיעה בין כרמים ויקבים חזרה אחורה בזמן אל כפרים שעמדו מלכת, בחלקם גרים רק 30 איש רובם מעל הגיל 65. הכפרים בחלקם היו מושבם של טורקים שעזבו והשאירו אחריהם מסגד נטוש המסמן את נוכחותם. הכפרים הינם אגררים – חקלאים כאשר רוב הצעירים עזבו לעיר, ובעלי הבתים מבקרים אחת ל 10 חודשים את נכסיהם. לכן לא תראו אנשים מלבד בבית הקפה את זקני הכפר משחקים בנחת שש בש. אני ממליצה להיכנס לבית של גברת מקומית לטעום גבינות מסורתיות שהיא מכינה בעצמה ולהבין את קפריסין דרך חוש הטעם הנקי והעדין.
המשך נסיעה בכבישים מעולים אל הכפרים הגובלים עם יערות פאפוס, המתהדרים בחורפים מתונים ובקיצים קרירים ללא לחות. הגובה הוא 400 ל 680 מטרים אולם בשל האזור ההררי יורד שלג מידי פעם. בין הכפרים זורם נהר אזוסאס.
הגעה לכפר שהוא מרכז האריגה ויצור שמם הזית במחוז בו ארכיטקטורה הארכיטקטורה של התקופה הביזנטית המקנה לביקור בכפר סוג של חזרה בזמן לימי הביניים. הכפר נידח וחסר תנועה של אנשים מלבד הנשים במוזיאון הקטן של הכפר בו שימרו את ההיסטוריה החקלאית של התקופה הקדומה בקפריסין.
המשך דרך נופי הסכרים עוצרי הנשימה המחבקים את כפרי היין אל מצוק חבוי מאחורי כפר נטוש לטעימות של שמן זית, סירופ חרובים ובירה ביתית . הטעמים בחלל הפה הרבה יותר חזקים כשהפשטות של הטעם הכפרי נמסה מול דממת הטבע הפנורמית המפעימה.
יש לי עוד הרבה לכתוב ולהציע למי שכבר ביקר ביעדים הפופולרים לתיירים פאפוס, לימסול, לרנקה ואייה נאפה.
אין פלא שבחרו בהם: מזג האויר המצוין, החופים והטברנות התוססות הם האחראים לנהירה של המוני תיירים מאירופה וישראל.
יש אפשרות לטייל בכפרים נידחים בהם לא תמצאו חנויות מזכרות. וזה בדיוק הקסם – למחפשים טיול יומי מפאפוס עם שקט מופלא המרתק את כל החושים, מגע עם מקומיים של קפריסין האמיתית.
תודה למי שהגיעה על לכאן,