כללי:
נסענו לרומניה ביולי 2012 זוג עם שלושה ילדים (12,8,3) לטיול של 16 יום
בטיחות\בטחון;
רומניה מאוד בטוחה לתיירים, בכל מקום שהיינו בו ברחבי רומניה לא הרגשנו תחושה של חוסר בטחון או חשש מכיוס, גניבה, צוענים, נוודים, התחזות לשוטרים, או כל דבר אחר הזוי שכתוב על רומניה. כמובן שגם לא הסתובבנו בלילה במקומות מפוקפקים.
בקטע של נהיגה יש להזהר, חוקי התנועה הם בד״כ המלצה, הרמזורים בערים ממוקמים במקום לא נוח כאשר אתם ראשונים ברמזור, המון משאיות נוסעות בכבישים דיי צרים וחופשי עוקפים אותך שם בקו לבן...
נחיתה באוטופני בוקרשט:
לאחר שאוספים את המזוודות יוצאים לכיוון "אולם" היוצאים. מחוץ למבנה מחכות מוניות צהובות שלוקחות לרחבי העיר בוקרשט, אם יורדים קומה במעלית מגיעים למוניות לא רשמיות שלוקחות חצי מחיר על בדיוק אותה הנסיעה, לא להסס להשתמש בהן.
לצורך העניין הציעו לנו (עוד שהיינו בארץ) העברה ב 35 יורו לבסוף שילמתי 25 יורו (100 רון) ועדיין שילמתי יקר, מה לעשות שכר לימוד.
חזרה מאוטופני בוקרשט: ביום האחרון החזרנו את הרכב לחברת ההשכרה לאחר שמצאנו פנסיון נחמד מאוד ליד שדה התעופה, הפנסיון נמצא בכניסה לפארק המים של בוקרשט שזה גם הסמטה של הסוכנות של פרארי מול מלון RIN, רגע לפני שנכנסים לחניה של מלון RIN איפה שיש שער של שומר מביטים ימינה ונכנסים לחנית כורכר בצד ימין (בהסבר כזה לא ניתן לטעות) שם קיבלה אותנו אשה נחמדה בשם מריה המייל שלה הוא
[email protected] הנייד שלה הוא 0724562042
את כל היום האחרון בילינו בפארק המים בלילה לנו בפנסיון של מריה במחיר של 150 ליי ובבוקר למחרת הם הסיעו אותנו עם המזוודות לשדה התעופה כשירות שלהם (חינם!!!)
כסף:
ברומניה המטבע הוא רון\ליי (Ron/Lei) על רוב הדברים מצויין ליי, השער כשנסענו היה 1.3 שח לליי
לא מומלץ בכלל להמיר כסף בשדה התעופה, ההבדל בין שדה התעופה לבין החלפה אצל Change בבוקרשט או בכל מקום ברומניה זה בערך 45-50 ליי ל 100 דולר
לינה:
הדבר האחרון שצריכים לדאוג לגביו ברומניה זה למצוא מקום לינה. כל חור שהגענו אליו היה מלא פנסיונים מוטלים וילות ומה לא!!!
המחירים נעו בין 120 - 200 ליי ללילה לשני חדרים או לחדרי סוויטה (אל תשכחו שאנו היינו חמישה) חדר לזוג עם ילד יעלה חצי מחיר.
בערים הגדולות ניתן למצוא את מקומות הלינה בכניסות וביציאות לערים, כך שאם לא מצאתם כשנכנסתם תחפשו את היציאה מהעיר ושם בטח תמצאו.
בכלל המגוון הוא רחב ומקומות ללינה קסומים והמון המון המון... אני חוזרת ואומרת תהיו ספונטאנים אנו לנו בכל לילה במקום אחר בלי חשש בכלל.
תחבורה:
ביום הראשון בבוקרשט לא היה לנו רכב וטוב שכך, בוקרשט היא עיר עם בעיות חנייה, כמו אצלינו. אם אתם בכל מקרה עם רכב, אפשר לחנות בחניונים ולשלם לפי שעה או לפי יום. אנו עלינו על אוטובוס תיירים 25 ליי למבוגר ו 10 ליי לילד ל 24 שעות שעשה לנו סיבוב פנוראמי כך שראינו את כל המקומות המרכזיים בעיר וגם עלינו וירדנו ממנו היכן שרצינו.
ביום השני כבר היה לנו רכב ששכרנו באמצעות (אלי, נציג ישראלי מהארץ) ביקשנו רכב מסוג דצ׳יה mcv (הרכב בארץ הוא רנו לוגן 7 מקומות, אנו גם מכירים את הרכב מטיול דומה בבולגריה לפני שנתיים) לכל התקופה 13 ימי שכירות שילמנו 400 יורו כולל כסא בטיחות לילד.
הנציג במקום (לוצ׳יאן) שלח לנו עם הנהג פיאט דובלו, הרכב מבחינת נתונים אותו דבר אך קצת פחות נוח. לקחנו את הפיאט, ויצאנו לדרך, למחרת כבר הרגשנו שהרכב עושה בעיות (קלאצ׳ מחליק, הא.. עוד נתון הרכבים שם עם גיר ידני אלא אם משלמים תוספת, לא בדקנו כמה עולה ההפרש) התקשרנו לסוכן ולמרות שהיינו בעיר אחרת הוא שלח לנו נהג עם רכב אחר הפעם קיבלנו פורד פוקוס סטיישן, קצת יותר קטן מהפיאט מבחינת אחסון אך הרבה יותר נוח ומפנק, איתו העברנו את כל הטיול.
נסענו יותר מ 2500 ק״מ
אגב, המחיר של הדלק יותר יקר מהארץ.
שימו לב, בעיקר בכפרים לא בכולם אך נתקלנו במקום כזה שלא ניתן היה לשלם על דלק באשראי, לכן המלצה שלי הראו להם את הכרטיס לפני התדלוק וודאו שניתן לשלם איתו.
תקשורת:
קידומת בינלאומית של רומניה 040 (כמו שאצלינו 972)
ברוב המקומות שהיינו בהם היה אינטרנט, כמעט בכל פנסיון כך שניתן להתקשר לכל טלפון בארץ גם נייח וגם נייד באמצעות סקייפ אם רוכשים תקציב.
בנוסף לכך הצטיידנו בסים חו״ל שאותו ניתן לרכוש ולהטעין בכל סניף דואר ישראל והוא מתאים ליותר מ 150 מדינות והשתמשנו איתו ברומניה ללא בעיה.
טיפים חשובים:
• מפה של רומניה שרכשנו בממסי
• ספר ״ישראלים מטיילים ברומניה״ הספר קצת לא מעודכן אך בסה״כ מספק ונותן כיוון ומידע כללי.
• GPS לרכב עם מפות מזרח אירופה של IGO מעודכן ל 2009 אך היה מספיק טוב ועשה יופי של עבודה.
• אפליקציה לאיפון שיחון רומנית (חשוב מאוד לדעת כמה מילים בסיסיות, יש צעירים שמבינים אנגלית יופי, אך הגענו למקומות שלא מבינים שם אנגלית, ודווקא שם היינו צריכים לעשות כביסה... ועם השיחון הסתדרנו נפלא) השיחון גם אומר את המשפט או המילה הנבחרת.
• אפליקצית מפות לאיפון citymaps2go מפות ללא צורך בחיבור לרשת האינטרנט. להתמצאות בהליכה בערים (ככה תדעו איך לחזור לאוטו)
• ברומניה יש היפר מרקטים ענקיים בשם קארפוור וריאל.. שם ניתן לקנות כל מה שתרצו ושיהיה חסר לכם ובשעת רעב לאכול בזול אוכל כמו שהילדים מכירים מהבית כמו עוף שלם בגריל, מנה ענקית של צ׳יפס, צלחת תפוא אפוי וצלחת ירקות מאודים (אפונה וגזר) ב 35 ליי.
• בכל פנסיון תוכלו לבקש מקרר "פוסיבול פריג'ידר?" (אפשר מקרר...) הם מכירים את זה המילה הזאת, שם תוכלו לשמור חלב לקפה של הבוקר, אנחנו הבאנו נס קפה, שוקולית, קפה שחור ותה מהבית ועם קומקום קטן (שקנינו שם ב 40 ליי, אין קומקומים בפנסיונים) עשינו לנו בבוקר קפה ושוקו שלנו.
אטרקציות לילדים:
• אוטובוס תיירים פתוח בקומה העליונה תמיד עושה להם את זה.
• פארקים של מים בבוקרשט ובברשוב 30 ליי למבוגר 15 לילד
• לונה פארק בבוקרשט
• קרקס כמו של פעם בטרגו מורש
• רכבלים באתרי סקי
• גינות שעשועים עם מתקנים מתנפחים ומתקני שעשועים 5 ליי לילד (מבוגר לא משלם)
• גני חיות בסיביו וטרגו מורש
• נסיעה עם סוס ועגלה, בד״כ אפשר להעמיס את הילדים על כל עגלה של מקומי, הם מאוד נחמדים ולא מתנגדים בכלל.
• בעלי חיים יש פרות וסוסים לרוב שאפשר ללטף, לגבי רכיבה על סוסים אני בטוחה שיש אך לא נתקלנו.
• כמעט בכל מקום בקרפטים עומדים ג׳יפים בצידי הדרכים עם פרסומת לטיולים בהרים ועם מספרי טלפון עליהם, אנו לא היינו בטיול כזה אך ראינו מלא למי שמעוניין יוכל ליצור איתם קשר במקום.
לסיכום:
היה טיול מהמם, כתבתי במחברת כל יום מ 16 הימים שלנו שם, נופים מדהימים אנשים חמים ומוכנים לסייע ברמות שלא ניתן להאמין.
אני מאמינה שלכל אחד יש את אופי הטיול שלו ולכן לא מעניין לרשום את כל מה שאנחנו עברנו רק צריך לתת את הטיפים הנכונים.
נ.ב:
אל תחפשו דובים פראיים במסעדות בסינייה, אם נתקלתם באחד בדרך זכיתם אך כבר שנים משטרת רומניה נלחמת במסעדות ובתיירים באמצעות כנסות כבדים (מדברי מקומי שחי שם)מכיוון שהיו מושכים דובים באמצעות מזון ופחי זבל כאטרקציה לתיירים, במחשבה שנייה טוב שהמשטרה התנהגה כך.
הדובים שייכים לטבע לא לנו!!!