בפוסט זה אשמח לחלוק חוויות ורשמים מהשבוע החולף מטיולנו בחבל זלצבורגלאנד. הטיול המשפחתי (אמא, אבא, בן 12 ובת 9) החל ביום שישי שעבר (16.8.13) ואת אוסטריה נעזוב מחר (שישי 23.8.13) לכיוון מינכן, שם נבלה עוד שלושה לילות, בבית מלון, בסביבה עירונית ושונה מזו של אוסטריה, ונחזור לארץ.
יום מס' 1: בהלוך, ממינכן לעירה ווגרין wagrain:
מהמלצות באתר נבחר היעד אגם קימיזה שכה קרוב לשדה התעופה במינכן. הג'י פי אס הוביל אותנו לא דרך האוטסטראדה A8 אלא מלמעלה, בדרכים עירוניות וקצת התארכה הדרך אך לא מאד. השיט לאי האדונים שבאגם קימזה נחמד, הארמון וגניו המקבלים את הבאים בהפתעה לאחר הליכה ברגל דרך היער יפים מאד למראה. הסיור בארמון נחמד אך לאורך כל הסיור יש געגועים למקור: ארמון ורסאי, שהרי לודוויג המשוגע בנה והגה את ארמונו כאן ברצון להעתיק את המקור בורסאי. כנראה היה אכול קנאה כלפי לואי ה-14...
היה יום חם במיוחד ונראה שכיף יכול להיות לטבול במי האגם אבל אחרי לילה ללא שינה (טיסת בוקר מהארץ למינכן) פנינו ישירות לכיוון יעדנו הסופי. את מדבקת האוטוסטראדה קנינו לפי המלצות ביציאה מהעיר הסמוכה לקימזה, Prien, אבל עדכון: אפשרי בהחלט לקנותה במעבר הגבול הקרוב בין גרמניה לאוסטריה. השילוט אומר משהו בגרמנית Vignette - שזה (כמו בצרפתית) - מדבקה למכונית. מסקנה מיום ראשון: כשהילדה עיפה ואפופת שינה הדבר האחרון המעניין אותה זה "ארמונות ומוזיאונים" ואותם, היא מצהירה, אין לה חשק לראות שוב בקרוב!! אז לשיקולכם..
יום מס' 2: רכשנו את כרטיסי הזלצבורגלאנד כארד (2+2 - סה"כ 177 יורו) ולסיכום הענין: אם אתם מתכננים לפי האתרים שבחוברת - די בטוח שתרגישו שזו היתה קניה כדאית. דוגמא לאתר יקר במיוחד "שנחסך" הן המרחצאות בבאד הופגסטיין Alpentherme בערך 60-70 יורו למשפחה. אז אם אתם אוהבי בריכות כמונו - זה היה שיקול בין היתר לקנית הכרטיס.
אטרקציה ראשונה:הקטנה עדין עיפה (וכמוה גם אנחנו יש לומר) אז הוחלט על הר גראפנברג בעירה ווגריין עצמה לבילוי היומי הראשון. היה כיף! מתקנים שונים בכניסה (טרמפולינה גדולה על הקרקע, אגם קטן, גינת שעשועים, לקטנים: בבבקתות עץ קטנות יש שפנים, עזים...) ומסלול ארוך למדי על פני ההר כשלאורכו חולפים על פני: מגלשת מתכת מהירה, נדנדות, מתקני מים, שביל "רגלים יחפות", ערסלים כיפיים להורים, אומגה ומסעדה טובה (Alm זה מסעדת הרים/ דרכים שכזו). האוכל כך אגלה בקרוב: טעים מאד מאד ולא ובאמת לא יקר יחסית לרמה, בהשואה לישראל.
סוף היום: בילוי ב"עולם המים" - פארק מים של ווגריין. הילידים מרוצים לגמרי ממבחר המגלשות במקום. ולכן - מחר בבוקר - לפני שעוזבים, כאמור, התחייבנו: פעם נוספת ב"עולם המים"! נכון, כשמטיילים עם ילדים אז חושבים עליהם. וכשהם נהנים אז גם אנחנו. טיפ: כריס הזלבורגלאנד מאפשר כניסה אחת בלבד לפרק מים זה, אבל כרטיס אורח לאזור התיירותי wagrain, שנותן בעל הדירה מקנה כניסה יומית למשך כל ימי השהות בדירה.
יום מס' 3: יום ראשון בשבוע, ולפי התחזית המעודכנת זהו היום החם ביותר בשבוע הקרוב - ולכן בקלות נפלה ההחלטה על : קרחון קיטצשטיינהורן ליד קפרון. אולי בגלל יום ראשון(סופ"ש) היתה הפתעה טובה בקופה: הילדים בחינם. והתשלום לשני המבוגרים: 34 יורו. העליה היא בשלושה שלבים, שלושה רכבלים, כשהאחרון מביא אותנו לגובה של 3000 מטר. המון ערבים באתר! לפני הרכבל השלישי תור ארוך. בפסגה: תצפית מהמרפסת, אולם קטן להקרנת סרט על שמורה הטבע Haue Tauren והכי חשוב: שטאל פוניקולר שמוריד אותנו לגבעונת שלג ובשמה: Ice Arena. בוטקה עם תור ארוך לקפה וחטיפים, מספר כסאות נח - אחלה שמש - והילדים בטירוף: עולים במסוע קטנטן לראש הגבעה, מתגלשים על מגלשות פלסטיק למיניהן (כולה 50 מטר כל הסיפור עד למטה) וחוזר חלילה כמו ארנבוני אנרגיי'זר: על המסוע ל"פסגה" ובחזרה. וגם אנחנו איתם (כשלא נחים בין לבין על הכסאות). כיף מאד!
טיפ: לרוצים להספיק גם לסכר בקפרון (אחד מ"Top seven" של חבל זלצבורג) תכננו זמנכם היטב: יציאה מוקדמת לקרחון, קחו בחשבון זמן ממושך עד שמגיעים ל- Ice Arena - כי זה בעצם התכל'ס, ויחד עם זאת העליה האחרונה לסכר קפרון היא ב- 15:30 כמדומני. או שעושים הפוך: קודם סכר ואחריו משחקי השלג. אנו על כל פנים לא נסענו לסכר מאחר והיה מאוחר מדי בשבילנו. אבל..מעז יצא מתוק: לפי חוברת הזלבורגלאנדקארד שמנו פעמינו לאגם צל אם זה לבריכה הנושקת לאגם משלושת כיווניה, ראו מס' 45 בחוברת. מגלשה אחת חמודה לבריכה, מגדל קפיצה 3 ו- 5 מטר לאגם, מים נהדרים לשחיה (אם אני שלא סובלת קור הצלחתי לשחות אז כולם יכולים), מקלחות חמות פתוחות (צמוד ללוקרים) למקלחת נעימה כשמתחיל להיות קר - עשר!! זהו היום שהכי נהניתי בו. בצהרים: מעילים ושלג. אחה"צ: בגדי ים ושמש. שילוב מנצח אם תשאלו אותי. אחרי, מסעדה טובה: Crazy Daisey - לא טיפוסית או מיוחדת אבל בסדר גמור. ושוב: העיר אכן מלאה בערבים כמו שמישהי כתבה כאן, אבל בניגוד אליה, אני כמובן ממליצה. סיום מוצלח עבורי:מתנת יום הולדת עגילים בחנות סברובסקי מול המסעדה.
יום מס' 4: מכרה המלח ב- Hallein, שוב התחזית להיום והימים הקרובים סייעה לתכנון היום: מכרה מלח או קרח - טוב לגשם. סיור נחמד מאד. הדרכה טובה באנגלית, בליווי סרטים בנקודות שונות במכרה המספרים את חשיבות תעשית המלח להתעשרותו של הארכיבישוף שחלק מבנינינה היפים של זלצבורג נבנו בתקופתו. כבר קראתם: הסרבלים לפני הכניסה, הנסיעה אל ומחוץ למכרה על קורות המובלות ע"י קרונית, ופעמיים החלקה על מגלשות עץ במשך הסיור. שיט קצר על רפסודה גדולה בליווי מוזיקה ואורות צבועניים על כירות המכרה. פיקניק קצר על גבעה ירוקה מחוץ לאתר, והמשך למפל גולינג בנסיעה קצרה. מפל מרשים. הליכה קצרה ביותר עד למפל, עוברים ביער נעים ומוצל. לא טפסנו למעלה. חוזרים למכונית, כשהגשם מתגבר. עד עכשיו היה יבש פלוס מינוס... וכמובן חייבים לציין: גם כאן פגשנו משפחה ישראלית. כבר שמעתי מחברים שהקדימו לבקר באוסטריה בקיץ זה, אבל כל כך הרבה ישראלים, ובאותם מקומות, כך שנפגשים שוב במקומות שונים עם אותן משפחות - לא שיערתי לעצמי. לא אכביר במלים כי כבר קטלה אותי תיירת ישראלית אחת כשהערתי חצי בצחוק חצי ברצינות ביני לבין בני לגבי כמויות הישראלים...פשוט זה די טבעי לטעמי לרצות להרגיש בחו"ל לגמרי... ובמצבים הנ"ל זה מרגיש קצת פחות אירופה, קצת יותר פורום אינטרנטי אבל ביעד עצמו....לסיום: קניון יורופארק - נסיעה של 26 ק"מ לקניון.....אולי לא הבחירה הכי מוצלחת אבל בטיול כמו בטיול: היא עיפה, הוא מת כבר להיות בקניון, ולנו לא עולה משהו אחר בראש, אז יאללה, שיהיה קניון. קניון זה קניון. גדול אבל לא עם הרבה חנויות ממש שוות בעיני. הגשם זולף קשות על תקרת הזכוכית...קצת גשם במשך שבוע שלם - קיבלתי ולא מתלוננת. ביומיים הבאים - שוב באה השמש...
יום מס' 5: תחזית לקצת גשם - אבל בדיעבד: יום קריר ולא גשום במהלכו. החלטה טובה בהתאם לקריר וקצת גשם: מפלי קרימל ומרחצאות באד הופגסטיין. יום נהדר. אמשיך כבר מהארץ נראה לי. לילה טוב.