לייק וואנקה - like lake wanaka.
שירה של קרן פלס מתנגן.
הגענו ביום שישי פרשת יתרו 25.1.18.
התאריך מאוד משמעותי לנו במשפחה, יום הלדתו של איל אחייני האהוב שגדע את חייו. והיה במחשבתי כל היום.
אגם וואנקה כל כך מנחם.
התחלנו בכניסה ל i site לקבל מפות והמלצות . ולנסות למצוא מקום לינה ל 3 לילות. ההצעות ללינה היו יקרות.
ויצאנו לחפש בעצמנו. הגענו למוטל ממש במרכז העיר ASURE BROOKVALE MOTEL
ב 35 Brownston street .עם מטבחון בחדר גדול ונוח.
צמוד אליו מרכזון קטן של מסעדות ברכבים . בורקיטו המקסיקנית, שייקים, בשר ברביקיו גלידה ועוד. אוכל רחוב מהיר ישיבה על שלחנות עץ בחוץ.
5 דקות מהמוטל האגם ו5 דקות בהמשך הרחוב קולנוע פרדיסו.
התמקמנו במוטל ויצאנו לטיול סביב האגם. עד לעץ הבודד המפורסם לצילומים. גם חתן וכלה הצטלמו לידו. האגם שליו ויפיפה. המרכז מלא במסעדות ושוקק חיים. קל להתאהב בה בוואנקה. על הטיילת כעבודה קהילתית יש שביל מרצפות מצוירות עליהם ארועים שנבחרו כחשובים ביותר בכל שנה. בנושאי אומנות ועולם.
לא דילגנו על גלידת פטגוניה הנהדרת .
אכלנו בורקיטה מקסיקנית.
והלכנו לשנ" צ קלה לפני קבלת שבת וארוחת ערב בבית חב"ד.
עוד חוויה שרצינו להכיר.
בית חבד בוואנקה פועל חודשיים בבית ארעי.
מפעילים אותו חנה ואורי זוג צעיר שגרים שם בחודשיים האחרונים. אורי לפני נשואיו היה שליח חבד בניו זילנד 3 שנים.
לזוג תינוקת בת שנה וחצי חייכנית, חברותית ומקסימה שיינה ברכה.
הגענו לביתם בשכונה מבוססת ויפה מעל האגם. רכב עם הדגל הצהוב של משיח , מעיד שלא טעינו בכתובת.
הגיעו כ 80 ישראלים.
עד כה כמעט ולא פגשנו ישראלים בדרך.
הגיעו גם שתי משפחות מטיילות מקיבוץ חולדה עם ילדיהם. מגיעים דתיים, חילוניים, זוגות. מכל קצוות הארץ.
את הארוחה הכינו לבד חנה ואורי. היא אפתה מ 9 קילו קמח חלות ולחמניות. הכינה סלטים, אורז, דגים בכמויות אדירות. והכל בשמחה ואהבה והרבה תחושת שליחות שמלווה את הזוג.
קבלת השבת מתחילה בתפילה בעיקר במניין גברים. ( לדודי לא היה קל להשתלב בתפילה) ולנשים הדלקת נרות, שיחת היכרות ופרשת השבוע. אחר כך התכנסות , קידוש וארוחה עם זמירות. תוך כדי הארוחה הרבה מאוד שיחות בשולחנות של היכרות והעברת חוויות מהטיולים.
יצאנו מבית חבד בחצות . הוספנו חוויה נוספת לסל החוויות שלנו.
שבת 26.1.18 - בתחזית אמור היה לרדת גשם לכן החלטנו היום לעשות יום עיר ומחר לצאת למסלול הרוב רוי.
התחלנו את הבוקר ב puzzling world.
פעילות נהדרת לכל המשפחה. מסע לארץ התעתועים. תעתועי המוח ותחושות.המון אשליות אופטיות.
בחוץ יש מבוך. אנחנו הצלחנו להגיע למגדל. אבל לא לזה שהתכוונו אליו. בחרנו במסלול הקצר ואיכשהוא הגענו למטרה במסלול הארוך. עלינו למגדל הירוק. משעשע ביותר.
בצהריים נפגשנו שוב עם שתי המשפחות וילדיהם. ישבנו יחד סביב משחקי חשיבה ושיחת היכרות.
הזמנתי מקומות לסרט מרי פופינס בקולנוע פרדיסו המפורסם.
הכסאות שונים מכורסאות, רכבים וכסאות קולנוע ישנים. אווירה משפחתית מיוחדת.
מרי פופינס בגרסתה החדשה סרט המשך נחמד. בעיקר סרט ילדים הייתי מאושרת עם נכדיי היו אף הם כאן איתנו.
בהפסקה מתמלא האולם בריח העוגיות.
מובן שקנינו לנו עוגית חמה, גדולה, מתוקה וטעימה. מומלץ מאוד לראות סרט בפרדיסו.
כשיצאנו נשבה רוח חזקה והלכנו לחדר. לקריאה וכתיבת הבלוג.
ארוחת ערב תוצרת בית שלנו לסכום היום.
יום ראשון 27.1.18
השמש זרחה. אגם וונקה כחול ואנחנו יוצאים לטרק רוב רוי.
הנסיעה מוונקה לתחילת הטרק היא כשעה ורבע. חלק גדול מהדרך בדרך עפר לא סלולה עם מעברי מים.
האלטרנטיבה היא ליסוע בשאטל שיוצא מהמרכז ולחזור איתו לאחר 5 שעות.
למזלנו, לא ירד גשם ונסענו עם הטויוטה התכלכלת שלנו.בדרך עוברים באיזור חקלאי של עדרי פרות, כבשים וסוג של צבאים- איילים. הרוב רוי נגלה.
המסלול מתחיל בדרך עפר,בעמק,אל גשר תלוי . המים בצבע טורקיז.
מתחילים בעלייה. רק כשירדתי הבנתי שזו עלייה ארוכה . הנופים כל כך יפים. העלייה הראשונה אורכת כחצי שעה ואחריה הדרך מישורית,
התצפית הראשונה מגלה את הקרחון. ובתצפית השנייה נפתח הנוף לכל המפלים , הרוב רוי וההרים.
ישבנו על כר הדשא מביטים בסרט של הטבע. ארוחת צהריים וירידה חזרה.
אני הכי אוהבת את המישור אך הוא היה במיעוט במסלול.
מסלול מומלץ מאוד. ואם נופל יום שימשי כמו שלנו זה בכלל אליפות. אנחנו היינו 5 שעות. מתוכם 4 שעות הליכה .
בדרך חזרה יצאנו לטיול "שיחרור" שרירים לאגם דיימונט. המעבר למסלול הוא דרך סולם המטפס מעל הגדר לשמור שהכבשים לא תצאנה לטרק.
עלייה של כרבע שעה אל אגם חמוד. דיאמונד האמת שהשם קצת גדול עליו..
חזרנו לוונאקה,האגם משמאלנו.
ישר אל פטגוניה לשייק פירות יער. וכשהוא נגמר החזרנו את כל הקלוריות בצ'ירוס וגלידה.
מגיע לנו אחרי שצעדנו 28,000 צעדים שהם כ -19 ק"מ.