אז ככה, תמיד שואלים איזה ציוד צריך לקחת לטרק, מה חובה ומה כדאי.

הכנתי לכם כאן רשימה של ציוד לטרק, כמובן מה חובה ומה רשות וכל אחד/ת יחליטו לעצמם אם הם רוצים תיק קל או תיק פחות קל...


ציוד חובה לטרק

נעליים, רצוי לצאת לטרק עם נעליים טובות, אם הטרק מעל שבוע ואתם גם נשארים בנפאל או בהודו לעוד כמה חודשים שווה להשקיע בנעליים טובות יותר. בסוף מדובר ברגליים שלכם שיקחו אתכם בכל מיני תנאי דרך, גשם, בוץ, דרדרת, נחלים וכו' ואתם רוצים נעל טובה שלא תתפרק לכם במהלך הטיול. חשוב לבחור נעל קלה, גבוהה שתשמור על הקרסול שלכם מנקעים, חזקה, עם סוליה נגד החלקה, אטומה למים והכי חשוב נוחה לכם אישית. בסופו של דבר לכל אחד/ת מאיתנו יש מבנה כף רגל שונה, ולכן חשוב לנעול את הנעל בבית לפני הטיול ולהרגיש כמה היא נוחה, חשוב לוודא מקום מרווח לאצבעות הרגליים ולמדוד את הנעל עם גרב עבה כמו שתהיה לכם בטרק. יש מספיק פירמות טובות בשוק בחנויות השונות, במסגרת התקציב שלכם אני לא הייתי חוסך על נעליים ומעדיף להוציא כאן ולחסוך במקום אחר.

תרמיל גב גדול, אם אתם נותנים לפורטר לסחוב את התרמיל הגדול שלכם (מוצ'ילה), לא כדאי להשקיע סכום גדול בתרמיל יקר, כי בכל מקרה הפורטר יקשור לו רצועה ויסחוב אותו כשהוא תלוי לו על המצח, כן, הם לא משתמשים ברצועות, הן לא נוחות להם. אז כל השקעה בתיק שעולה אלפי שקלים היא מיותרת, מספיק טוב תיק גדול שאתם יכולים לסחוב בעצמכם לפני ואחרי הטרק, שלא יתפרק בטיסה ויהיה בו מספיק מקום לכל הבגדים, כלי הרחצה, שק שינה וכל מה שאתם לוקחים לטרק.

תרמיל גב קטן, זה התיק הכי חשוב, כי אותו אתם תסחבו כל הזמן ולכל אורך הטרק, בתיק הזה יהיו המים, האוכל, הבגדים החמים, המקלות הליכה, המסמכים האישיים, הסוללה לנייד, הטלפון הלוויני וכל דבר שאתם רוצים לשמור אצלכם. חשוב מאוד תיק שיהיה לכם מאוד נוח, קל, שישב לכם על הגב כמו שצריך, עם הרבה תאים, עם תא לשלוקר אם אתם אוהבים, כדאי ללכת איתו ללפני הטרק בכמה טיולים ולוודא שאתם מסתדרים ביחד, רצוי תיק עם מערכת אוורור לגב כזו שמאפשרת לזיעה בגב להתנדף בקלות, הכי לא כדאי תיק שמזיעים בגב וסופג את כל הזיעה שלכם במשך שבועיים, אתם גם ככה תסריחו, אז כמה שפחות.

ציוד ובגדי הליכה, מומלץ לצאת לטרק עם מכנס הליכה נוח, כזה שמתפרק בברכיים לטובת הליכה בימים הראשונים ובכלל כשלא קר, בחלק העליון רצוי חולצות מנדפות ופליז או מיקרו פליז מעל, בד"כ בימי ההליכה שמתחת ל 3500 מטר זה יספיק, מעל 3500 (Manang) יהיה יותר קר, תלוי בעונה, ותצטרכו ללבוש מעיל, תלוי במידת הקור, יכול לנוע בין סופט-של לבין מעיל פוך, ההמלצה שלי לקחת מעיל פוך שגם יחמם אתכם בימים של מעל ל 4000 מטר. מעבר לכך רצוי להביא לפחות סט אחד של ביגוד תרמי ללילות הקרים וליום של הפס. גרביים תרמיות/סינטטיות או מצמר, חשוב לקחת סט לכל יום, לא להתבייש לקחת כמות, בסוף גרביים יבשות יכולות לעשות את ההבדל בין טרק מהנה לטרק שכולו סבל.

משקפי שמש, כפפות, כובע צמר וחם-צוואר, ציוד חובה לטרק, גם אם תשמשו רק באזורים שמעל 3500, באיזורי השלג חייבים משקפיים כדי למנוע סינוור, וכמובן גם קרם הגנה.

מקלות הליכה, תלוי בהעדפה אישית שלכם, חשוב במיוחד בירידות, יכול למנוע התרסקות או נקעים מיותרים, מומלץ מאוד.

מגבת, בגד ים וכלי רחצה, לקנות מגבת מתנדפת שתוכלו ליבש כל יום בחדר, אם מגיעים למעיינות חמים רצוי להכנס בבגד ים או פשוט בתחתונים, כמו הפורטרים.

בקבוק פליטר מים, אפשר לקנות בקטמנדו בקבוק עם פילטר מובנה, רצוי מאוד במקום לקנות בקבוקי מים שהמחיר שלהם מאמיר לשחקים בכל כפר בהרים.

אגב ב Manang אפשר לכבס ולייבש כביסה, יש כמה מקומות שמציעים שירותי כביסה במשקל, הכל תלוי במזג אויר כמובן.

בנוגע ללינה, ברוב המקומות לינה יש סדינים, כריות ושמיכות, אנחנו היינו משתמשים במה שיש עד שהגענו ל Pedi ושם ישנו בשקי שינה, הרבה מהמטיילים לוקחים ליינר שבתוכו הם נכנסים ומתכסים בשמיכות מהחדרים, לשיקולכם האישי, ברוב המקומות לא צריך שק שינה חם מאוד של טיול לאוורסט, מספיק כזה של 5+ מעלות ותוספת שמיכה מהגסט האוס.

הייתי מסכם ולוקח:

2 מכנס הליכה

5 חולצות מנדפות

2 פליז או מיקרו פליז

מעיל חם או סופט-של

זוג גרביים חמות לכל יום של ההליכה במסלול + ספייר.

זוג מקלות הליכה טובים

משקפי שמש וקרם הגנה

כפפות, כובע צמר וחם-צוואר

מגבת מנדפת ובגד ים

בקבוק פילטר מים

פנס ראש

שק שינה או ליינר

טבליות למחלת גבהים

שכמיה לגשם / מטריה

תקשורת וטלפון, רצוי לקחת טלפון נייד איתכם, ברוב המקומות/כפרים יש חיבור לרשת ה WiFi ואפשר לעשות שיחות וואצאפ, אמנם לא תמיד הוידאו חלק אבל בהחלט אפשר לשלוח הודעות טקסט או הודעות מוקלטות, בסך הכל מדובר בכ 10 ימים שבהם אתם פחות בקשר עם הארץ ולא יזיק קצת התנתקות כדי להנות מהחוויה. למי שחייב קשר רציף או חיבור לרשת, מומלץ לרכוש כרטיס SIM מקומי, קחו בחשבון שמעל 4000 מטר גם הוא כנראה שלא יעבוד כראוי. לגבי טלפון לוויני, אנחנו לקחנו מכשיר לוויני ממגנוס, היינו 3 בקבוצה, אני לא ממליץ שכל מטייל יקח על עצמו מכשיר, גם בגלל העלות וגם בגלל שברוב המסלול בכלל לא השתמשנו בו. בכל אופן זו החלטה לגמרי שלכם, במידה ואתם רוצים טלפון לשעת חירום, אנחנו לקחנו ממשרדי מגנוס בתל אביב, אם כבר לוקחים עדיף לקחת מבית חב"ד בקטמנדו, לפחות חסכתם חיפוש חניה במרכז תל אביב לאסוף ולהחזיר.

ביטוח נסיעות, חשוב מאוד לרכוש פוליסת ביטוח נסיעות כזו שמכסה איתור וחילוץ וגם ספורט אתגרי, מעבר לכך לוודא שיש כיסוי לחילוץ במסוק לפחות עד סכום של 250,000 ש"ח, כשתהיו בכפרים הגבוהים מעל 3500 מטר, אף רכב לא יכול להגיע, כי אין דרכים והחילוץ ע"ג חמורים/סוסים, אם אתם במצב קשה חלילה של תאונה עם עצמות שבורות או מחלת גבהים, מסוק לקטמנדו יכול להיות הסיכוי היחיד שלכם להשאר בחיים.

דברים קטנים שעושים את ההבדל, חבל תליה לכביסה שאפשר לתלות בחדר לייבש בגדים, מטען נייד לסלולר, ספר קריאה לימים שאין אינטרנט בגסט-האוס ובכלל, פנקס קטן לרשום ולתעד חוויות, מתנות קטנות מישראל לפורטר ולמדריך בסיום הטרק, אנחנו הענקנו כמתנה חלק מהציוד שהבאנו מהארץ והיה משומש במצב טוב. קרם לחות לידיים ווזלין לשפתיים למקומות היבשים, קפסולות לכביסה ושקיות אטומות לבגדים מלוכלכים/רטובים.