אתונה

תמונה ראשית עבור: אתונה
מקדש זאוס על רקע האקרופוליס

אתונה בירת יוון היא עיר מיוחדת במינה. מצד אחד מבנים עתיקים מלפני 2000 שנה ומצד שני חיי לילה תוססים. אתונה במרחק של שעה טיסה מישראל מהווה מקום אדיאלי לחופשה קצרה לתייר הישראלי. כל מי שאוהב היסטוריה עשירה, אוכל טוב, אנשים נחמדים, חיי לילה ואפילו קצת שופינג ימצא את אתונה כמקום מיוחד ומהנה.

שנה שעברה טסתי עם חברים לאתונה לשלושה ימים ונהניתי מכל רגע. הנה כמה טיפים שיקלו עליכם בתכנון הטיול ומקמות שאסור לפספס שגם אתם תאכלו להנות מהמגוון שאתונה מציעה.

טיסה והגעה לעיר:

חשוב: ישנם טיסות עם ישירות מישראל לאתונה עם אליטליה החברה בתהליכי פשיטת רגל תבדקו מה מצבה. אנחנו טסנו עם אליטליה מצאנו מחיר טוב. נכון לכתיבת שורות אלה ממשלת איטליה “מחזיקה את החברה בחיים” עתידה של החברה לא ברור אז בדקו לפני שאתם טסים מצד שני אליטליה מציעה מחירים מעולים עקב מצבה.

הגעה לעיר:  ישנם כמה דרכים להגיע לעיר משדה התעופה.

מטרו- המטרו מומלץ רק אם אתם נוסעים לבד או עם עוד מישהו. הוא לא זול בכלל 10 אירו! לוקח כ40 דקות. המטרו פעיל בין השעות 6:30-23:30 כך שלהרבה טיסות הוא לא רלוונטי.

אוטבוס- האוטובוס פועל 24 שעות ביממה והוא מגיע לכיכר סינטגמה זול יחסית 6 אירו לכיוון לוקח שעה ועשרה אם אין פקקים.

מונית- ישנם מחירים אחידים למוניות כ 35 אירו ביום (5:00-00:00) ו50 בלילה. יש שפע של מוניות ביציאה מהשדה תעופה. הזהרו מרמאים תדעו מה המחיר של המונית לפני שאתם מגיעים.

ישנה חברת מוניות שנקראת welcome pickups לינק. היא מאפשרת הסעות של עד 8 אנשים במחירים קבועים (המחירים הרגילים של המונית). מזמינים דרך האינטרנט מקבלים נהג מראש וחוסכים את הכאב ראש של המיכוח על המחיר. אפשר גם להזמין סים מקומי דרך החברה (הסים יותר יקר ממה שראיתי שמוכרים בעיר עצמה אבל אם אתם מגיעים ביום ראשון לא תאכלו לקנות סים בעיר אז מומלץ) אני מאוד ממליץ להזמין דרך החברה הנ”ל מוניות במידה ואתם יותר משלושה אנשים וויתרתם על אוטובוס. לוקח כחצי שעה בערך כשאין פקקים.

תחבורה

אנחנו ישנו בשכונת פסירי ליד כיכר מונסטרקי כך שהלכנו ברגל לכל מקום. אתונה עיר קומפקטית וכיף מאוד ללכת בה ברגל המרחקים אינם גדולים כך שאם אין לכם בעיה ללכת קצת ברגל אני ממליץ מאוד. אנחנו היינו באתונה בדצמבר ומזג האוויר היה נעים אבל בקיץ המצב יכול להיות שונה…

בתוך העיר המטרו זול מאוד (סביבות אירו שנים תלוי לאן נוסעים) ויחסית נוח.

מוניות באתונה הן זולות בתוך העיר אני ממליץ להשתמש בשתי אפלקציות אובר Beat. שימוש בשתי האפליקציות האלה מנמיך את הסיכוי שירמו אתכם.

בטחון

אתונה בעקרון עיר בטוחה, למרות שמאז 2008 ישנה עלייה בפשיעה. אני לא הרגשתי מאויים או חוסר בטחון באתונה בכל שעה. למרות זאת שימו לב לאן אתם הולכים. המנעו מהגעה לכיכר אומניה ולתחנת המטרו של אומניה בעיקר בלילה. ביום המקום סתם לא נעים. הכיכר שפעם הייתה מרכז העיר הפכה למקום שבו נמצאים הפליטים מסוריה לכן לא מומלץ להסתובב שם ואין שם יותר מדי מה לראות.

בכיכר מונסטיראקי היו יחסית הרבה עובדים זרים מג'ימייקה (לא הצלחתי להבין איך הם הגיעו מג'מייקה ליוון) הבעיה היחידה איתם זה שהם מנסים למכור צמידים בצורה אגרסיבית. לדוגמא ישבנו במסעדה ואחד מהם נכנס מתחיל לברך ולצחוק איתנו ושם לנו את הצמידים על היד ואומר ש”הם מתנה ממנו” ואז מבקש כסף. כשאמרנו לו שאנחנו לא מעוניינים לקנות את הצמידים הוא לא הסכים לקבל אותם חזרה. בסוף הוא הבין שלא נקנה לקח את הצמידים והלך. בפעמים הבאות שהג'מיקים ניגשו אלינו אמרנו לא תודה והמשכנו.

קראתי שבעיר ישנם הרבה כייסים אבל לא נגנב מאיתנו אבל בכל מקרה פקחו עיניים.

שינה
 אנחנו ישנו באקרופוליס הוסטל לינק. זה הוסטל פשוט בפסירי (מרכז העיר) לא משהו מיוחד יחסית נקי. החסרון היחיד היה שהבעלים לא היה נחמד כל כך לא משהו רציני אבל קצת חבל, בנוסף בלילה הראשון הגענו מאוחר ולא היו מים חמים, מעבר לזה מומלץ מאוד לכל מי שמחפש לחסוך על לינה. המחיר יצא לנו 10 אירו לילה לבן אדם!

אוכל

האוכל ביוון מעולה!! הנה שתי המלצות שלי

טנאסיס קבב(Thanasis kebab)- מסעדה גדולה בכיכר מונסטיראקי. כפי שאני מניח הבנתם במסעדה אוכלים קבבים (סובלקי). הקבבים מעולים. קחו את המנה הרגילה של הקבבים עולה למיטב זכרוני 9 אירו זו מנה גדולה ומשביעה מבטיח לכם לא תתאכזבו.

קוסטס (kostas)- מסעדה קטנה אין מקום לשבת במסעדה יושבים בגינה ליד. המסעדה מגישה קבב בפיתה עם רוטב עבניות וקצת תבלינים או בקיצור גירוס. זה הגירוס הכי טעים באתונה והוא עולה 1.2 אירו!

מה לעשות בעיר

אתונה עיר מרשימה ורוב האטרקציות שלה הן עתיקות. גם אם אתם לא החובבים הכי גדולים של עתיקות אני הייתי הולך לשנים שלושה אתרים בשביל לחוש את העיר.

הנה רשימה של כמה מקומות יפים ומעניינים.

עתיקות ונוף

טיפ לכל מקום שאתם מגיעים אליו גם אם אין הנחות ואתם נמנים עם אחת הקטגוריות הנ”ל: אזרחים ותיקים, מתחת לגיל 18, סטודנטים (תביאו כרטיס סטודנט) ובעלי מוגבלויות תציינו זאת. אנחנו תמיד קיבלנו הנחות והרבה פעמים נכנסנו חינם גם אם לא הייתה אמורה להיות הנחה.

האקרופוליס- אתר חובה לכל מי שמגיע לאתונה המבנה מאוד מרשים והנוף מלמעה עוצר נשימה. גם מי שלא אוהב עתיקות יהנה. האתר לא זול 20 אירו למבוגר 10 אירו לסטדונט וחינם לאזרחים ותיקים וילדים מתחת לגיל 18. אל תפספסו את האמפי של דיונייסוס שנמצא למרגלות האקרופוליס מצד שמאל אחרי שנכנסים.

ישנה גבעה שנקראת גבעת מארס (mars hill) הגבעה צופה על האקרופוליס ועל אתונה מומלץ ביותר.

מול האקרופוליס נמצאת גבעת פילופאפאו(Philopappou) שם תוכלו לראות לתצפת על האקרופוליס מצד אחד ומצד שני על הים ועל האיים של אתונה אם הראות טובה באותו היום.

מומלץ להגיע למקום פעם אחת בלילה מכיוון שמאירים את האקרופוליס והנוף מלמעלה בלילה מדהים.

מקום נוסף לתצפית הוא לייקבאטוס (Lycabettus) זוהי גבעה יחסית גבוה (300 מטר) אפשר לעלות ברגל ויש גם רכבל למי שלא מעוניין לטפס. אין צורך ללכת גם לגבעת פילופאפאו וגם לזו מספיק אחת מהם. גם לכאן אפשר ומומלץ לבוא פעם אחת בלילה.

המקדש של זאוס- עמודי הצתנשאים לגובה של כמה מטרים שנשארו מהמקדש לזאוס. המקדש מרשים אך הוא לא אתר חובה. מחיר כניסה 2 אירו, אנחנו נכנסנו חינם למרות שלא אמורות להיות הנחות אבל משום מה שאמרנו לקופאית שאנחנו מתחת לגיל 18 היא הכניסה אותנו.

אצטדיון הריצה העתיק קלימרמארו (Kallimarmaro)- האצטדיון מכיל כ- 45,000 אלף מקומות האצטדיון שהכיל ביוון העתיקה את האולימפיאדה והיה נקודת הסיום של המרתון האולימפי באתונה בשנת 2004. לפי דעתי אחד המקומות היותר מיוחדים שיש באתונה אפשר להכנס פנימה ואפילו לרוץ באצטדיון העתיק. לא יצא לי לרוץ באצטדיון אולימפי לפני ובמיוחד לא אחד שכבר קיים 2,000 שנה! 5 אירו לכרטיס רגיל 2.5 אירו לסטודנט ילד או אזרח ותיק או בעל מוגבלות.

מוזיאון האקרופוליס
- אנחנו וויתרו בגלל חוסר בזמן... אבל ממה שהבנתי זה מוזיאון יפה ומודרני למי שמתעניין בתרבות יוון העתיקה מומץ מאוד.

קניות

שוק מונסטרקי- רחוב עם חנויות קטנות ויפות שניתן למצוא בהם הכל ממזכרות עד לרהיטים. אפשר להתמקח ובדרך כלל ניתן להוריד בין20-40%.

רחוב ארמאו (ermou)- הרחוב של במותגים יש המון מותגים מנייקי פוט לוקר אמריקן איגל ועוד... החנויות גדולות ומודרניות והמחירים יותר יקרים משאר אתונה אבל עדיין הרבה יותר זולים מבארץ. כאן לא מומלץ להתמקח...

אטרקציות נוספות

מוזיאון המכוניות (Hellenic Motor Museum)- מוזיאון מכוניות לא מתוייר ה, במוזיאון יש אוסף מכוניות שלא היה מבייש מוזיאונים בגרמניה. במוזיאון מכוניות מתחילת המאה העשרים עד לפרארי מ-2016. מומלץ מאוד חוויה לא רגילה. מחיר הכניסה הוא 5 אירו.

בניין הפרלמנט- מבנה יפה בכל שעה עגולה מתחלפים השומרים בטקס נחמד. לא הייתי מגיע במיוחד, הפרלמנט נמצא בקצה הרחוב ארמאו כך שאם אתם כבר שם אפשר לתת קפיצה.

הגנים הלאומיים- תוותרו…

חיי לילה

אתונה היא עיר עם חיי לילה תוססים את ישנם מגוון גדול של ברים שפתוחים עד השעות הקטנות של הלילה בעיקר בפסירי (Psyri).

יום שבת אחת עשרה וחצי בפסירי שבוע לפני חג המולד

תמונת הפרופיל של Neill_3844119
צפייה בפרופיל שליחת הודעה הבלוג של Neill_3844119

הזמנת טיסות, מלונות, אטרקציות ועוד שירותים לאתונה

הקיף את כדור הארץ פעמיים וחצי: המסע האווירי המטורף של נשיא פיפ"א במהלך המונדיאל לאייטם המלא
הקיף את כדור הארץ פעמיים וחצי: המסע האווירי המטורף של נשיא פיפ"א במהלך המונדיאל
בשורה לישראלים: הוויזה לאירופה נדחתה שוב לאייטם המלא
בשורה לישראלים: הוויזה לאירופה נדחתה שוב
עכשיו זה רשמי: דרישת הוויזה לקולומביה עבור ישראלים תבוטל בקרוב לאייטם המלא
עכשיו זה רשמי: דרישת הוויזה לקולומביה עבור ישראלים תבוטל בקרוב
אזהרה לטסים לאיטליה: שיבושים וביטולי טיסות ברחבי המדינה לאייטם המלא
אזהרה לטסים לאיטליה: שיבושים וביטולי טיסות ברחבי המדינה
בצל המלחמה באיראן: שר החוץ של המדינה הידידותית הגיע לביקור תמיכה בישראל לאייטם המלא
בצל המלחמה באיראן: שר החוץ של המדינה הידידותית הגיע לביקור תמיכה בישראל
אזהרה חמורה במדינה הפופולרית: סכנה ממשית לתיירים ומקומיים ב-16 ערים לאייטם המלא
אזהרה חמורה במדינה הפופולרית: סכנה ממשית לתיירים ומקומיים ב-16 ערים
סופ"ש עמוס בנתב"ג: רשות שדות התעופה מפרסמת המלצות למגיעים עם רכב לאייטם המלא
סופ"ש עמוס בנתב"ג: רשות שדות התעופה מפרסמת המלצות למגיעים עם רכב
עד 10 שנות מאסר: תאילנד מחמירה את הענישה על קנאביס לאייטם המלא
עד 10 שנות מאסר: תאילנד מחמירה את הענישה על קנאביס
החל מ-174 אירו לכיוון: בלו בירד מתגברת טיסות לאחד היעדים המרכזיים באירופה לאייטם המלא
החל מ-174 אירו לכיוון: בלו בירד מתגברת טיסות לאחד היעדים המרכזיים באירופה
העוקץ החדש בחופי איטליה: אסור להביא סנדביצ'ים מהבית והנופשים זועמים לאייטם המלא
העוקץ החדש בחופי איטליה: אסור להביא סנדביצ'ים מהבית והנופשים זועמים
לא היינו חוזרים: המטיילים הכריעו – זה היעד הכי אוברייטד בעולם לאייטם המלא
לא היינו חוזרים: המטיילים הכריעו – זה היעד הכי אוברייטד בעולם
חבל שלא בישראל: וויז אייר פתחה בסיס במונטנגרו והזניקה את מספר הנוסעים לשיא של כל הזמנים לאייטם המלא