הו, בת מזל שכמותי.
בדיוק כשאני מתכננת להתלוות לזה-שתמיד-טס-לבד, להלן בעלי, לנסיעת עבודה לפדובה, ובדיוק כשאני מגלה שאותה פדובה שוכנת במרחק של עשרים דקות נסיעה מוונציה, אני מקבלת -; מבלי שביקשתי -; את "כלכליסט" (תודה "ידיעות", במה זכיתי?) מעלעלת בו ומגלה שעכשיו, ממש עכשיו מתרחשת לה בוונציה הביאנלה לאמנות. שתבינו: הבי-אנלה. האירוע הכי חשוב בעולם בתחום האמנות. שמתקיים אחת לשנתיים. ואני, אני אהיה שם!
רקע להבהרה: אני גרה בפרובינציה. בכל פעם ששואלים אותי איפה בדיוק אני חשה מבוכה, מתנצלת ומסבירה שזה ליד נצרת. כן, בצפון. לא, לא ליד מטולה. קצת פחות צפון. נסיעה לתל-אביב היא עבורי בגדר אירוע מרגש. עליה לירושלים כבר מצריכה מפה, תרמיל ומימיה. והנה אני, עכברית כפר שכמוני, אתגלגל לי לצנטרום של הפיילה של עולם האמנות, אתחכך לי בכל האמנים המפורסמים (מה חבל שלא אזהה איש מהם) ובכל גבוהי המצח של העולם. כפי שכבר אמרתי: בת מזל.
שאלה ראשונה והכי חשובה: מה לובשים לביאנלה. חם? קר? ג'ינס? חצאית? בוהמייני או אלגנטי, או בכלל ספורטיבי? ומה נועלים? עקבים לא באים בחשבון, כי בכל זאת -; אירופה, מדרכות הרוסות וצוררות קרסול. סניקרס -; בשום אופן לא, כי בכל זאת -; אניש קפור בסביבה וגם דונטלה ורסאצ'ה עלולה לקפוץ לביקור ואני לא רוצה לבאס אותם. אז צריך לאתר משהו שטוח, נוח, יפה ורצוי שגם מגניב.
שאלה שנייה: איך יודעים מה לראות שם?
גלשתי לאתר הרשמי. איזה קמצנות אינפורמטיבית. כואב לכם לפרגן איזה מפה עם הביתנים המרכזיים, כדי שאדע מה ואיפה ומי נגד מי? או רשימה ברורה של מה שיש לראות שם? אז קראתי קצת פה ושם, ומצאתי שעיקר ההתרחשות היא בג'רדיני, הגן שבמרכז ונציה, ושם גם הביתן הישראלי ובו המיצג המדובר של סיגלית לנדאו. הנה נקודת מוצא. המרכז השני הוא בארסנל, וזה אמנם נשמע כמו קבוצת כדורגל אבל מדובר ברציף או מזח, ובכל מקרה -; אתר מחוץ לעיר. ויש גם תערוכה מרכזית, "אילומינציוני", מן משחק מילים על הארות ולאומיות. אחלה.
ב"למטייל" לא הצלחתי למצוא כמעט כלום על הביאנלה, ומכיוון שכך, החלטתי לפתוח את בלוג הזה, לטובת כל מי שמתעניין בתחום. הביאנלה נפתחה בראשית חודש זה ותסגר רק בסוף נובמבר, כך שיש מצב שבעקבות הבלוג שלי ינהרו לשם המוני בית ישראל.
מועד המראה: 2.7. מועד חזרה: 10.7. עד אז ובין לבין אשתדל לכתוב ולעדכן, בתקווה שמישהו ימצא שימוש במידע ואולי גם יוכל להוסיף משהו משלו. באמת, אם הייתם שם -; אנא שלחו לי קצת מידע. אני ממש אעריך את זה.
אז נשתמע.