משפחה בהרכב אמא אבא ו2 בנות 7.5 ו 4.5 . הזמנו טיסה מ לוט באוקטובר בערך לאוגוסט לגדנסק. עלויות מצחיקות של 580$ ל4 אנשים שכולל 4 טרולים ו2 מזוודות גדולות. חשוב לציין שאת הבסוטרים לקחנו מהארץ למען הנוחות ובלוט בניגוד לחברות אחרות אין אישור העלאת בוסטר כמטען וצריך לשלם על כך. ולכן לקחנו 2 מזוודות ולא אחת.
רכב הזמנו מpanek, קשה לי להמליץ כי הביאו לנו רכב אחר ממה שהזמנו עם בגאז יותר קטן וזה עיצבן מאוד. עלה לנו 1500 ש”ח ל11 יום כולל הביטוח הכי יקר שלהם.
כל הטיול כולל הכל הכל כרטיסי טיסה מקומות לינה אטרקציות אוכל באמת הכל 15 אלף שח. הסיבה לתקציב הרזה והמוצלח הוא תכנון מראש. אפשר להגיד שכבר באוקטובר סגרנו את כל הפינות לטיו שנערך באוגוסט.
פלאפון: באזור האגמים אין קליטה קחו רק אורנג או טימובייל כל השאר זה ממש להתנתק מהעולם ומקשה על הטיול מניסיון
מתחילים לטייל:
נחתנו ב1 בלילה בגדנסק הזמנו מונית מראש דרך בעלי הדירה בסופוט. הדירה הייתה מקסימה ומרחק הליכה של 7-10 דקות מהחוף ומהמזח אבל הרגשתי שאפשר קרוב יותר להרגיש בחופשה ולא סתם דירה. https://booki.ng/2LIjmWc
היינו פה 2 לילות ל: הלילה שהגענו ועוד לילה . מה שהשאיר לנו לילה להסתובב בסופוט העיר ובמזח הארוך.
יום1: הגענו לפנות בוקר אז קשה לקרוא לזה יום הגענו והלכנו לישון
יום 2: המזח מפורסם באורכו כל כך מפורסם שכניסה עולה כסף. טיול נחמד צפיה בשחפים ברבורים ועלינו גם על ספינת פיראטים שם קיבלנו הלם כמה המחירים זולים מאוד בפולין התפנקנו בצ'יפס ובמשקאות קיבלנו בלונים מהספינה והתחברנו עם תיירים פולנים אחרים
משם חזרנו לעיר , נתנו לעצמנו ללכת לאיבוד קצת או הלכנו אחרי כולם אפשר להגיד כי בטח יש משהו מעניין איפה שכולם הולכים. והגענו לרחוב מלא נגנים מסעדות חנויות מאוד מאוד נחמד. יש שם גם בית מוזר כזה שכולם מצלמים נקרא Crooked House
התגלגלנו משם למסעדה הודית מצויינת באמת הצלחה נהדרת לא משהו מפואר פשוט וטעים
Tandoori Love
הלכנו לדירה , חשוב לציין שאוגוסט ופולין לא מבטיח מזג אוויר נעים וכי גשם תקף אותנו כבר ביום הראשון , עלה לנו בהתקררות קלה של הילדה הקטנה. לכן אני ממליצה להצטייד בביגוד מגוון הרבה דק ארוך, ג'קטים כמובן .
יום 3: קמים מכינים ארוחת בוקר , נציג מחברת ההשכרה של האוטו מגיע. ואנחנו מתקדמים לכיוון האגמים. בדרך מכיוון שמדובר בנסיעה של כמה שעות עוצרים ב dino park. פארק נחמד מאוד עלה לנו 100 ש”ח ל4 . הפארק משווק בשל הדינוזארים בו שלדעתי קצת משעמם בהשוואה לפארקים אחרים שהיינו בו. גולת הכותרת של הפארק שכלול באותו כרטיס הוא פארק החבלים הוא מצויין באמת וניתן לעלות כמה שרוצים ללא הגבלה. אני ממליצה להתמקד פה , דינזוארים זה חביב יותר לקטנים אולי אבל לגדולים זה המקום. יש כמה רמות לפי הגובה. לקטנים ממש יש מסלול חביב וקצר בלי רתמה רק קסדה.
החלטנו לאכול זריז בפארק שניצל וצ'יפס מה יכול להיות? ובכן היה מזעזע. או שתביאו אתכם אוכל או שתלכו לאכול במקום אחר, אני לא ממליצה לאכול בפארק עצמו.
משם נוסעים לדירה שהזמנו ב airbnb, קראנו המלצות רבות על המקום. ובכלליות אם אתם לוקחים דירה באגמים קחו דירה שאכן יש לה נוף על האגם. המקום שלנו קסום באמת בית שממוקם על האגם יש להם סאפ קיאק סירה ומארחים עם חיוך. יש להם גן ירק ועצי פרי והמון טבע ורוגע, מקום מושלם לחופשה. החדר הוא קטן ונקי אבל יש במקום הכל על מנת לבשל ולהנות מכל הטוב שנמצא במקום. אין סיבה לצאת מהצימר האגם מספק את כל האטרקציות שצריך. לינק לצימר https://www.airbnb.com/rooms/13254309 היינו פה 4 לילות שדי עשינו כלום חוץ מלרבוץ באגם לשוט לנוח לאכול ועוד פעם להיכנס לאגם. יש להם גם תנור פיצה בחצר וניצלנו את אחד הערבים להכנת ארוחת ערב של פיצה. אם אתם מצטרפים חדשים לairbnb הצטרפו דרך הלינק הבא ותקבלו הנחה להזמנה הראשונה שלכם. לינק להנחה בהזמנה ראשונה ב airbnb
והכי חשוב תמונות של הכנת הפיצה:
הצימר הנהדר שלנו בZełwągi נמצא במרחק 20 דקות ממmikołajki , עיר תיירותית מאוד גלידות סירות וכל מה שאפשר לצפות מעיירת חוף . אישית לא הייתי רוצה ללון שם אבל יש אנשים שזה כנראה לגמרי הטעם שלהם. כמובן שהגענו לסיבוב על המזח ולטעום מהגלידה בית קפה ולמה שיש לעיר להציע. יש שם מלון הכל כלול כזה שבו אטרקציות נהדרות לילדים שאפשר להגיע לאטרקציות לאורחים מן החוץ . שם המלון : Gołębiewski יש שם רכבת הרים אלפים חיצונית נהדרת שיצא לנו לבקר בה ומתחם בריכות ששמרנו ליום גשום . לא הגענו לפולין ללכת לבריכה אבל בכל זאת אם ירד גשם טוב שיש אופציה כזו. לגבי הרכבת הרים שימו לב שיש מחיר שונה לילד ולמבוגר.
המארחים שלנו המליצו לנו על חוף מומלץ שהמקומיים מבקרים בו שהמים רדודים הכניסה היא מהיער היה מאוד קשה למצוא את המקום למרות ההנחיות זה שאין קליטה לא עזר במיוחד.
זה מסוג ה”אטרקציות” שלא מתכננים פשוט זורמים והולכים למקומות שהמליצו לכם עליהם.
באחד הימים שלנו גם Zełwągi הלכנו לפארק החיות Kadzidłowo
זה פארק חביב ביותר של חיות במבי חמורים כבשים טווסים עגורים זאבים וחיות אחרות , החיות נמצאות במרחב מחיה ענק ולא מרגיש כמו גן חיות(זאבים מגודרים למודאגים). פעילות חביבה עם הילדים. הסיור הוא מודרך בפולנית ואין דרך ללכת לבד כי יש סכנה בכל זאת יש חיות מסוכנות.
אחרי 4 לילות נהדרים ב Zełwągi ממשיכים ליעד הבא Pałac Galiny
מדובר במלון שהוסב למלון מארמון אצילים. מתחם המלון נפלא כולל המון יער מרחבים ירוקים חוות סוסים, מסלולי אופניים. אופציה לדוג. אגם שהמלון מציג אותו שניתן לשחות בו (לא בדקנו) לקחנו פה דירה במלון זה לא דירה עם מטבח פשוט 2 חדרים מאוד מרווח.. במתחם המלון מסעדה נהדרת במחירים מצחיקים אכלנו שם כל ערב כי באמת היה מוצלח ובמחיר הוגן
בתשלום נוסף אפשר לקחת רכיבה על סוסים ורכיבה על סוס פוני לקטנטנים. לקחנו 2 שיעורים.
גשם תפס אותנו גם פה, החיסרון של המקום זה שאין מה לעשות בו בגשם. לכן ברחנו למלון סמוך ושילמנו כניסה לבריכה מקורה במלון Termy Warmińskie .
ניתן להיכנס בתשלום לאורחים מן החוץ למתחם הבריכה, פתרון ליום גשום .שילמנו 27 לאדם למתחם האקטיבי ולמתחם הרילקס כחלק מכרטיס משפחתי לשעתיים . יש אופציה גם לשעה ול3 שעות וליום שלם . בבריכות יש 2מגלשות אקסטרים שילדים אוהבים ועוד מגלשה יותר עדינה. יש מתחם לקטנים עם 2 מגלשות עבורם. בחלק של הרילקס יותר מרווח יש יציאה החוצה הכל חם מאוד וגם שגשם זה תענוג. המסעדה הצמודה במתחם המלון הגשת בופה מאוד יקרה ולא משהו האוכל.תמונות מהרשת.
היעד הבא שלנו חוזרים לאגמים , לצימר נהדר jora siedlisko
מקום משגע . המארחים מדברים אנגלית מעולה ארוחת בוקר פנטסטית . שילמנו 250 זלוטי ללילה . 20 זלוטי לאדם לא. בוקר ילד משלם חצי מחיר. יש פה אגם קטן אבל אי אפשר לשחות בו אפשר לשוט לדוג יש טרמפולינה יש פה פרות תרנגולות פירות יער והרבה טבע.
אחת האטרקציות החובה לפי דעתי באגמים היא שיט ב krutyn , אטרקציה חובה למי שמגיע לאגמים המזוריים. יש כמה נקודות עצירה אפשר לעצור אחרי שעתיים או אחרי 4 וגם יותר אבל למי יש כוח !?!
😂עשינו עצירה אכלנו במסעדה והמשכנו לעוד שעתיים . סך הכל לקח לנו 5 שעות כולל עצירה של לטבול בנהר ולאכול. עלה לנו 80 זלוטי לקאנו של 4 שזה כולל הסעה בחזרה לאוטו בנקודת הסיום. באמצע יש נקודה שמעבירים לך את הקיאק בקטע יבשתי , אי אפשר פיזית להעביר לבד יש שם בחורים שמעבירים בעזרת מריצה והם לקחו 10 זלוטי . יש כמה חברות אנחנו היינו ב as-tours דיברו אנגלית מצויין .
עוד מקום שהלכנו אליו ביום אחר באגמים הוא לפארק חבלים קרוב ל”מערב הפרוע” במרגו.
זהו סיימנו עם האגמים חוזרים לגדנסק.
בגדנסק מלא אטרקציות והעיר עצמה מגניבה גם בלי אטרקציה מיוחדת. היינו פה רק 3 לילות ולחלוטין אפשר היה להעביר עוד שבוע כי יש מלא לעשות פה.
יש גלגל ענק שלא כל כך ענק אבל הבנות לא רצו לוותר
היינו במוזאון הימי, לקחנו הפלגה . ביקרנו בקניון הסמוך יש שם משחקיה חביבה שמאפשרת לכם לעשות שופינג בהתפצלות. מסעדות מומלצות בגדנסק : Pueblo , Buddha Lounge. יש גלידות בתי קפה נהדרים.
את השהות שלנו בגדנסק ישנו 3 לילות בדירה המקסימה הזו במיקום פצצה בגדנסק מאחורי המדרחוב הראשי.