אמא אבא ו3 ילדים 8.5 , 5.5 ותינוק בן 8 חודשים. טיול של שבועיים באוגוסט
בקיצור יתרונות וחסרונות
חבל זלצבורג הוא נוף מהאגדות. תעצמו עיניים ותחלמו על צלילי המוזיקה או אגדה נהדרת זה שם. הרים מלאי טבע. הבונוס הענק שלל אטרקציות במרחק קצרצר אחת מהשנייה. החיסרון : אוסטריה לא זולה ,האוכל מזעזע צר לי אפילו הקינוח הלאומי שלהם קייזרשמן הוא קינוח לעצלנים פנקייק מקושקשת . השניצל בסדר שניצל. אנחנו פה בארץ מכינים יותר טעים לדעתי. לא עפתי שם מהשניצל. היו מעט מסעדות שהיה לי טעים, לרוב זה היו ארוחות השרדות של אוכלים כי רעבים. אבל כן שווה לנסוע למרות האוכל.
קנינו טיסה הלוך חזור לוינה באוקטובר בעלות של 3100 ש”ח לארבעתנו , אחר כך הוספנו עוד מזוודת טרולי ואת המיסי נמל לתינוק והגענו לכמה מאות יותר : הגענו ל3600 ל4 אנשים ותינוק מזוודה ו3 טרולי וכרטיסי פריוריטי . הכרטיסים נקנו בוויז אייר. אני רושמת הוספנו כי אחר כך זה יותר יקר- תחשבו מראש כמה כבודה אתם צריכים. לא הערכנו מראש כמה כבודה התינוק יצריך.
בדיעבד וינה היא יעד פחות מוצלח לזלצבורג. הנסיעה ארכה לא מעט. בלי עצירות זה 3.5 שעות אבל עם תינוק וילדים שצריכים לאכול בדרך ועוד לקח לנו 5-6 שעות לכיוון. אולי מומלץ לטוס ישירות לזלצבורג.
רכב : לקחנו משלמה Sixt לא ממליצה . בוינה שלקחנו את הרכב אתה מקבל את הרכב בצורה ממוחשבת הביטוח שלקחנו היה מלא בלי צמיגים וזכוכיות זה מה שמכרו לנו בארץ טלפונית. ואז לוקח לך רבע שעה להגיע לרכב ואז חיכינו עוד שעה לנציג כי היו מלא שריטות על הצמיגים והשימשה הקידמית. והנציג פשוט לא בא גם אחרי 50 טלפונים שאנחנו מחכים. אחרי שעה הגיעה המוכרת כי בעלי חזר לעמדה שלהם לקרוא להם. אף אחד לא פיצה אותנו על הזמן הזה או נתן לנו להחזיר את הרכב יותר מאוחר . שאתם מחזירים את האוטו אין אף אחד לדבר איתו. בקיצור לא מומלץ. בקיצור לא מומלץ אם תחפרו בקבוצות של אוסטריה תבינו שגם השאר לא משהו. ראיתי המלצות על חברה סלובקית בשם abrix שווה בירור מאנשים שהתנסו איתם
ציוד ואריזות: ביגוד בשיטת הבצל, מטריות, מעילי גשם. דק ארוך בעיקר . והלא מובן מאליו: שקיות לסופר כי יקר שם ואין. תיקים ייעודיים כגון : תיק בריכה עם הציוד לבריכה. כל המקומות שלקחנו בהם לינה הם עם אופציה לעשות כביסה כך שיכלנו להרשות לארוז פחות ולכבס במהלך השהות והבונוס הגדול שאתה חוזר הבייתה בלי כביסה. מה עוד? תרמוס , שמיכת פיקניק, קופסאות פלסטיק לאחסון פירות. דעו לכם שבימי ראשון הרוב סגור ובכלליות הסופרים באוסטריה נסגרים מוקדם. לכן חשוב שתערכו מראש עם אוכל ובמיוחד עם מים. ואל תבנו על לקנות כלום בראשון
אתגר מזג האוויר מזג האוויר משתנה בין הר להר צריך ממש לבדוק בכל מיקום מה מזג האוויר כמה שעות קודם לכן. ולא בגוגל כי הוא לא מתעדכן באותה תדירות.
לינה 12 יום בחבל זלצבורג שמפוצלים ל2 יעדים ועוד 3 לילות בוינה.
ישנו כאן:
אם טרם יש לכם חשבון בAirbnbלחצו כאן להנחה בהזמנתכם הראשונה קישוור הנחה לAirbnb
כרטיס זלצבורג: כרטיס שמקנה כניסה חינם להמון אתרים. כמובן שיש אתרים שווים ביותר שהכרטיס
לא מקנה אליהם כניסה אבל אני מבטיחה לכם שהכרטיס בהחלט מספק ובעניי מאוד משתלם. היו לנו המון לבטים אם כדאי לא כדאי עשינו חושבים ויצא שאנחנו מחזירים את עלות הכרטיס בכמה ימים. ובאמת שלא עשינו הרבה אטרקציות ליום. המרחצאות בעיקר יקרות וזה מחזיר את העלות. קנינו את הכרטיס באחת מלשכות התיירות . ניתן לקנות בארץ מחברת תיירות בשם טופ תור ואני ממליצה לכם לעשות זאת מראש הם מספקים גם חוברת אינטרנטית בעברית למי שקונה דרכם טופ תור
אם אין באפשרותכם לרכוש דרך טופ תור, הנה רשימה של לשכות התיירות שתוכלו לרכוש דרכם את הכרטיס שתגיעו לאוסטריה מקומות לרכישת כרטיס זלבורג
נקודה נוספת: ילד מתחת לגיל 4 מקבל כרטיס חינם וילד שלישי ויותר מקבל כרטיס חינם.
עשינו המון אטרקציות: אני לא רושמת בסדר מה עשינו אחרי מה כי באמת הכל קרוב ותלוי מזג אוויר והכוחות שלכם.
האטרקציות מאוד קרובות אחת לשניה, המחשה במפה
רכבנו על סוסים שהיו בחווה בה ישנו , זה היה ללא עלות נוספת והבנות יכלו לרכב כל בוקר על סוסים. זאת אחת הסיבות שבחרנו לישון שם. צימר באזור פלאכו
טירת וורפן רק במופע היינו , מטעמי עייפות ויתרנו על סיור בארמון אבל הבנתי שמומלץ. (כלול בכרטיס)
מגלשת הרים אבטנאו – מסתבר שאין הגבלת גיל, עליתי עם התינוק במנשא. נסעתי ממש לאט וקצת לחוצה. הבנות ואבא שלהן נהנו מאוד. אחת המגלשות השוות ביותר. ליד המגלשה יש פארק חבלים קטנטן וחמוד להעביר את הזמן למי שממתין. גלישה אחת כלולה בכרטיס.
הר הרוחות – עולים ברכבל ואזז יש עוד עליה משמעותית מאוד היה לנו קשה בעגלת תינוק. יש אוטובוס תעלו עליו אחרת זה סיוט. לילדים זה ממש פארק נהדר המון למידה דרך משימות שונות. כלול בכרטיס
אחר כך הלכנו לאיטלקייה מומלצת בואגרין בשם amici האוכל היה כל כך טעים שלא הספקנו לצלם. קינוח לקחנו ביס וצילמנו , קלצונת שוקולד אמא יאמי
נקיק למרקלם חוויה ראשונית לטייל בנקיק, מהמם מאוד אהבנו ולא קשה. התינוק היה במנשא. כלול בכרטיס
אניף פארק חבלים – עלות יקרה אישית בדיעבד הייתי מוותרת על העלות שלי בלבד כי פרשתי מוקדם מאוד במסלולים. הילדות ואבא שלהן מאוד מאוד נהנו. האגם בפארק נהדר ואפילו נכנסו לרחצה.
הפארק חבלים יש לו 8 מסלולים. מינימום כניסה הוא מגובה 110. הם לא בודקים זה על אחריותכם פשוט חבל לשלם כל כך הרבה כסף למשהו שלא מתאים להם. יש בכניסה לפארק פארק לקטנטנים בלי רתמות או קסדות בעלות של 5 יורו. הפארק לא כלול בכרטיס יש הנחה של 10 אחוז
אגם jagersee – נקודת החן החביבה עליי בטיול , אגם קסום אפשר להקיף אותו בעגלה מסלול של כשעתיים האגם מלא ברווזים צמחיה ופריחה יפה. אפשר לשוט כחצי שעה באגם בעלות של כמה אירו בודדים. וההפתעה היא המסעדה בצמידות לאגם . מומלץ. כניסה לאגם חינם
גרפנברג וגריני – בדומה להר הרוחות גם מגיעים ברכבל יש כמה מתקנים של מיים . פארק שעשועים משודרג נקרא לזה. חינם בכרטיס
מיני גולף בפלאכו – אטרקציה נהדרת לסוף יום. הייתי סקפטית אבל הקטנה התעקשה וממש היה נהדר וגיבוש משפחתי. בסמוך למיני גולף יש פארק שעשועים עם אומגה מכובדת בחינם. חינם בכרטיס
עיירות סנט גיליגן ווולפגנג – אנחנו די התאכזבנו וכנראה הגענו לא מוכנים לנצל את היום הזה. עשינו הפלגה די מיותרת אפשר להגיד ויקרה. סיימנו את היום בחוף הרחצה הנהדר בסנט גיליגן.
לאקי פליצר – מגלשת הרים לא בכרטיס אבל נהדרת, מגבלת גיל היא מעל גיל 3. בסמוך למגלשה המון מתנפחים בחינם וכמה מתקנים פשוטים לילדים ממש קטנטנים בעלות של 2 אירו למתקן.
חיפוש זהב – אטרקציה נהדרת לילדים ולמבוגרים. השכרה של נעליים 2 אירו לשעה , שעה נוספת מעבר לכרטיס היא 3 אירו לאדם, בקבוקון /מבחנה לאיסוף הזהב חצי אירו . אנחנו מיצינו בשעה. הצלחנו ללכוד 30 גרגירי זהב. בקלות אפשר לשקוע שם לשעתיים נוספות, רצינו להספיק למרחצאות אז חתכנו. המסעדה בסמוך לחניה לא מומלצת לטעמנו . (תמונת המבחנה מהרשת, שלנו פחות מרשימה :-) )
נקיק זיגמונד טון ואגם קלאמזה הנקיק מקסים מאוד ממש אהבנו הליכה לא קשה , בסיום הנקיק מגיעים לאגם קלאמזה גם פה סיבוב האגם לוקח שעתיים לבחירתכם אם לעשות את המסלול הנוסף הזה. כניסה לנקיק כלולה בככרטיס , לאגם כניסה בחינם.
בסוף יש קיוסק פשוט עצרנו וטעמנו את האפל שטרודל הכי טעים בטיול שלנו מומלץ, בקשו את רוטב הוניל החם. אצלנו טעו וקיבלנו גם וגם.
פארק חושים רכבל שמגיעים לפסגה נוף משגע עם המון הפעלות שונות בנושאי חושים. קונים כדור עגול מעץ בכניסה ב2 אירו שחלק מההפעלות יש שימוש בכדור הזה. שימו לב מלבד הפארק חושים יש עוד תחנה ברכבל ושם יש מגלשת הרים חביבה (אפשר לוותר) נפתחת רק ב11:00, מה שחשוב שאפשר לעלות ולרדת כל מסלול פעם אחת אז תתכננו בהתאם. אישית הכי אהבתי את פארק החושים בהשווואה להר הרוחות וגרנפברג , לא היתי נוסעת במיוחד אבל אם אתם לנים קרוב בהחלט כדאי. כלול בכרטיס.
דרך גרוסגלוקנסר יפה כאן כמו כל אוסטריה באמת יפה אבל לתינוק שלנו היה כאן קשה ובדיעבד היינו מוותרים על הדרך הקשה הזו, לא פשוט לילדים להיות כמעט יום שלם באוטו. אם כן בחרתם להיכנס בכניסה דעו שאפשר לקבל עלון בשפתנו העברית. דרך גרוס כלולה בכרטיס אם לא השתמשתם ביום זלצבורג.
באזור של קפרון יש גם את מיסיפליצר לא הספקנו תכננו לעשות אותה ביום החזרה לוינה אבל היה גשום. אבל הבנו שמומלץ.
באולינג באזור באד גאסטין – גם דרך הכרטיס , אולם באולינג מיושן קיבלנו שעה ממש נחמד
אין לי תמונה תצטרכו להאמין לי שישן שם ובאמת מקום חביב להעביר שעת גיבוש משפחתית.
מרחצאות: כולם בכרטיס
מרחצאות תרמה אמדה חלום של מרצחאות, הגענו ביום קר שהגיע גשם והכל חם גם בחוץ . יש להם כניסה עם עגלה למרחצאות ואפילו לול קמפינג לתינוקות. מומלץ מאוד למשפחות
אלנתפרמה אחת המומלצות , אפשר להיכנס עם עגלה
פלסנטרמה חביב מאוד .
בריכה בוואגרין – הבריכה נחשבת מחוממת אבל לנו היה קר וברחנו אחרי שעה. אחלה מגלשות
בריכה בצל אם זי טמרפטורת המים 28 יש מגלשה אחת נחמדה
חוף עם בריכה פתוחה בצל אם זי – טמרפטורת המים 25 ויש מתקני מים נהדרים להגיע רק ביום חם אחרת קפוא
וינה וינה יפה מאוד אבל היא לא קינוח הולם לאזור זלצבורג. יש כל מיני כרטיסים , אם אתם בעיר יותר מ3 ימים לדעתי כדאי לרכוש כרטיס city pass שמקנה כניסה ליותר מ60 אתרים בחינם. viennapass
לנו זה לא השתלם. מה כן עשינו בעיר? היינו בארמון במוזאון ילדים, במבוך גני הארמון, בסיור הקצר של הארמון, מוזאון המוזיקה ופארק השעשועים פארטר. במוזאון הילדים החלק הראשון שאפשר להיתקע בו שעות זה חלק של תחפושות הילדים יכולים וגם אתם להתחפש לבני מלוכה ולהצטלם להנאתכם. אמרנו לבנות שכל שעה נוספת עולה כסף וניזקונו רק בשעתיים תחפושות :-)
לאחר מכן נכנסים למוזאון יש כמה עמדות הפעלה , ילדים יכולים להיות כאן יום שלם, ולקינוח יש להם סעודה עם המלך והמלכה. שהם יכולים לשחק במסעדה בארמון.
מבוך גני הארמון:
יש בגני הארמון את גן החיות, היה לנו תכנון לחזור אליו ביום אחר אבל זה לא קרה. בכל מקרה גם מה שעשינו באותו יום היה ממש עמוס וגמר אותנו לימים הבאים.
אין לי תמונות מהסיור בארמון תצטרכו להאמין לי שממש מפואר. מקבלים סיור עם אוזניות באנגלית.
פארק פארטר: הקונספט שאין מחיר כניסה ומשלמים על כל מתקן בנפרד. אותי אישית זה עיצבן כי זה מוציא את כל ההנאה כל ענייני התקציב. נכנסו עם תקציב של 30 יורו לילד והילדים ממש התעסקו על מה כן שווה להם לעלות ומה לא ובמקום להנות מהמקום התעסקו אם המתקן שווה 5 יורו או לא. פחות לטעמי .. אני יודעת שהרבה אוהבים את הפארק הזה.
מוזאון המוזיקה לא מיועד לילדים בלבד יש המון מידע אם יש לכם כוח לקרוא ולהעשיר את עצמכם נהדר. היינו עייפים עשינו בעיקר את הפעילות האינטראקטיבית עם הילדים היה המון מה לעשות והיינו כמה שעות בפנים .
לקינוח אכלנו קינוח
והסתובבנו בעיר להנאתנו והכי חשוב חזרנו הבייתה :-) נתראה בטיול הבא.