קרואטיה סלובניה וונציה אוקטובר 2014
זה הבלוג הראשון שלי,ברצוני להודות לכל
אחד ואחד על תרומתו,ורציתי לשתף איתכם בחוויות הטיול שלנו,את ההתלבטויות שהיו לי,את המסקנות ואת עלויות הטיול.אני מגדירה את עצמי כחולה אובססיבית לטיולים באופן עצמי,ולאורך כל הטיול ניסיתי להעביר מסר לילדים והוא...."מי שלומד מצליח במבחנים".וכך היה במהלך חודש שלפני הטיול,למדתי החכמתי והצלחתי.
זה התחיל בדיל של וואלה טורס בדיל היומי-טיסה +רכב לדוברובניק החל מ 1324 ש”ח לשבוע בין 06/10/2014 עד 16/10/2014.נשמע לי סבבה.עם מקצת שידרוגים הארכתי את הדיל ל-10 ימים+רכב יותר מרווח טיסה לדוברובניק חזרה מזגראב(סובב עולם-וולרי המקסימה) ב-9024 ש”ח ל-4 נפשות.
אחרי שסגרתי את הדיל כולי אושר,נגשתי למפת קרואטיה סלובניה וחשכו עיניי.דוברובניק נמצאת בקצה קצה המפה.ואז התחילו השאלות של איך אני עושה,מה אני עושה, 10 ימים לא יספיק,אני קרובה למונטנגרו לוותר לא לוותר,מה אני עושה? לסגור
לינה מראש?לא לסגור
מראש?
פתאום הצטרפה עוד משפחה.
ברגע שנכנסה עוד משפחה לתמונה הבנתי שזה הולך להיות קצת שונה.אי אפשר לזרום והכל צריך להיות מתוקתק, כולל דירות שהוזמנו מראש שיתאימו לצרכים של 9 נפשות,המצב כזה אי אפשר להגיע ליעד מסויים ולסגור במקום כמו שיכולים לעשות זוגות או 4 נפשות.
האתר שהיה לי נוח לעבוד איתו היה בוקינג שבו אני יכולה לסגור
מראש ולבטל עד תאריך שנקבע מראש שזה בערך 14 יום לפני הגעה.וכך היה סגרתי וביטלתי,סגרתי וביטלתי עד שהרכבתי את המסלול שיתאים לנו.תקצבתי את עלות הלינה עד ל-20 אירו לאדם ללילה ובחרתי דירות מהממות שבסופו של דבר יצא לי גם פחות.היה לי חשוב כל יום להתקדם הלאה,כך שכל יום החלפנו דירה,דבר שלא היה קל עם כל המזוודות אבל זאת הדרך להספיק כמה שיותר.היה לי חשוב להגיע לדירות באור יום,דבר שלא צלח.הגענו לדירות בסביבות השעה 7-8 בערב שהיה כבר חושך. בגלל שזה שעון חורף ומחשיך מוקדם,גם בגלל שלאורך כל הדרך ממוצע הנסיעה היה כ-50 קמ”ש.גם בגלל שאנחנו 2 זוגות מעשנים שצריכים עצירות לקפה וסיגריה שזה האט את היציאה בבוקר, גם כי אנו 2 משפחות,וגם כי אף אחד לא קיבל את המלצתי להכין כמה מזוודות משותפות שכל אחת תהיה ליומיים.ההתעסקות עם 4 מזוודות כל יום גבתה זמן יקר.
לשמחתי היינו 2 משפחות,הילדים שלי היו מתחילים להתחרפן בשלב מסויים,ממחסור לחברה בגיל שלהם.
והאמת שאנו ההורים, היינו הכי צעירים בטיסה(40-46).
מזג האוויר היה נפלא,למעט לילה אחד באגם בוהיני שירד קצת גשם.היינו כל היום עם חולצות קצרות,ובלילה עליונית או קפוצון.
הבלוג של הטיול שונה מהמסלול המקורי.ועם זאת....
לאורך כל הדרך שיננתי לעצמי את הפתגם של אורי ידידנו באתר.
הטיול מוצלח מאוד, כשלא מספיקים את כל התכנית.
מתחילים
06/10/2014
יום ב'-יציאה ב 19:00 טיסה בשעה 22:40
7/10/2014
יום ג'- נחיתה בדוברובניק 00:40,באים לאסוף אותנו מ... Apartments ŠiljugBaletinova 11Cavtat, 20210 Phone: +385918961987
סגרנו את הדירה של 4 חדרים ל-8 איש.דירה מהממת ביופיה נקייה מאובזרת עם מרפסת ונוף שמשקיף על המפרץ בצבטאט.טעיתי שלא סגרתי אותה ליומיים,כך שיכולנו לקחת הפלגה מצבטאט לדוברובניק לטייל בעיר ולחזור בהפלגה.
צבטאט עיירה מהממת ביופיה.
צבטאט מרוחקת כ-5 ק"מ משדה התעופה,ומקום אידיאלי ללינה לאחר טיסת לילה.
בשעה 02:00 לפנות בוקר ישבנו במרפסת בחושך מוחלט,אור הירח שנראה כאילו במרחק נגיעה מאיתנו,הטיל את אורו על המפרץ,והמים נצנצו וזהרו בחושך.הכל נראה כל כך יפה שבשעה 05:30 בבוקר קמתי עשיתי לי קפה
חיכיתי לזריחה,וזה מה שראו עיניי.איזו פתיחה יפה לטיול.
לאחר שנת לילה וארוחת הבוקר(הבאנו מהארץ חלב,וגבינות שהקפאנו מראש,טונה לחם וקצת ירקות)נסענו לשדה התעופה אני בעלי וגיסי להביא את הרכב השכור(ביקשנו יפה מבעל הבית הקפצה לשדה התעופה).
טיילנו בצבטאט ולאחר מכן נסענו לכיוון דוברובניק ליחידה שהוזמנה מראש הגענו לקראת השעה 14:00 ולקחנו אוטובוס לעיר,קו 6 ליד הדירה.עשינו הפלגה פנורמית מסביב לדוברובניק בעלות של 11 אירו לאדם.
Apartments Sandra SolitudoVatroslava Lisinskog 17Babin Kuk
Dubrovnik, 2000 Phone: +38520436838
הוזמנו 2 דירות שמבחינתנו קיבלו את הציון 10 על הכל.וזה הנוף מהדירות.
08/10/2014 יום ד'-יציאה בבוקר צפונה.הנסיעה שהכי חששתי ממנה,הפכה ליום הכי כייפי לנסיעה דרך נופים מהממים עד לטרוגיר.נסיעה של 270 ק"מ עם הרבה עצירות שלקחה בערך 8 שעות,אפילו יותר.
מדוברובניק לנסוע צפונה לכיוון ספליט,בסמוך לכביש קו החוף עד ל TERSTENO
במרחק ק"מ ספורים נמצאת העיר סטון והעיירה מאלי סטון.על האי קורצולה החלטנו לוותר ברב קולות לטובת ונציה(טעות-ונציה גבתה מחיר מאוד כבד על חשבונה של סלובניה)
לאורך הדרך עד למקראסקה עצרנו ב....
ועצרנו במרכולות שבדרכים,קנינו דבש ואת התפוחים הכי טעימים שאכלתי בחיי.
במאקאראסקה נכנסנו לחוף המומלץ טוצפי לקפה,אך חופש איזה אושר
בהזדמנות זו,נא הכירו את האחיינית מצטיינת הטיול.היחידה שלא קיטרה ונהנתה מכל רגע.
בהמשך עברנו דרך אומיש בכניסה שדרה של עצים המפארים את הכניסה,לא היה זמן לעצור. המשכנו בנסיעה עד ספליט לארוחת צהריים-ערב בטיילת החוף,שם ראינו את אחת השקיעות המהממות ביותר שראיתי בחיי..ואני גרה בראשל"צ ליד הים.
זה פשוט לא להאמין.
המשכנו ללינה בטרוגיר.
Apartments DijanaPut Dragulina 3, 21220 טל +38598761671
קיבלנו 2 דירות קרקע חמודות מאוד בצד שלפני הגשר במרחק הליכה לשוק ולעיר,במחיר של 100 אירו שתיהן.קצת התאכזבנו מהמיקום בלי נוף לשום מקום,אך בבוקר התברר לנו כמה המקום נחמד קרוב ואפשר לטייל בעיר ללא הרכב.
בדיעבד אני שמחה שהשיקול לא לסגור
דירה בספליט מבחינתי היה שיקול נכון,כי ספליט אחת הערים הגדולות(השניה בגודלה בקרואטיה)ולמצוא שם את הדירה המוזמנת מראש,יכול היה להיות סיוט עבורנו.
בטרוגיר חצינו את הגשר התקשרנו לבעלת הבית,ותוך 2 דקות הגיעה על טוסטוס להוביל אותנו לדירה.
ההמלצתי היא לבחור לינה בעיירות קטנות וקרובות,ולא בערים הגדולות.
10/10/2014 יום ה'- טיול בשוק ובעיירה טרוגיר
קנינו בשוק בורקסים לארוחת בוקר ויצאנו לכיוון שמורת קרקא,משום מה מבלי להרגיש דילגנו על שיבניק.הגענו על פי המלצות האתר לסקראדין skradin.בסקרדין יש חניה חינם מול מסעדה בתנאי שמתחייבים לשתות או לאכול,אפשר אפילו לקנות בקבוק אחד של שתיה(יצאנו מורעבים מהשמורה לאחר 4 שעות,אכלנו במסעדה שניצל וציפס שהיה מאוד טעים ויחסית יצא לנו זול),לקחנו שייט לשמורה שיוצא כל שעה עגולה החל מ9:30,.
הסיור הנהדר אורך כשעתיים לנו לקח הרבה יותר.אישית אהבתי את שמוקת קרקא יותר מפלטוויצה,אבל זה ענין של טעם.
משם נסיעה לפליטויצה ללינה ב
House Mirjana Smoljanac 19b, 53231 סמולג'אנאק טל' +38598339107
מה אומר על האוס מיריאנה-מאכזב.מבחוץ נראה מאוד מבטיח,מבפנים מזעזע.את פנינו קיבל חרק על הקיר,לא מי יודע מה נקי המקום מבפנים,במיוחד אחרי הדירות שכבר עברנו.אבל מכונת
הכביסה זכורה לנו לטובה,זאת הזדמנות שלא תחזור על עצמה,לכבס לתלות,למחרת פלטוויצה,עד שנחזור הכביסה תתייבש והלאה לינה בסלוני-פשוט מושלם וכך עשינו.(ביקשנו בחוצפתנו אבקת כביסה,קיבלנו גם מרכך).
2014 יום ו'- יציאה מוקדמת לפלטוויצה. נפלנו על יום משפחות שהעלות היא 25 קונות לאדם.במקום 110 מבוגר ו-90 ילד.אכן זכינו.ע"פ ההמלצות באתר נכנסנו מכניסה 2,התרוקנו כי אין שירותים ועשינו את מסלול H ,ושיחקנו אותה ב-5 שעות,לאחר שקיבלו כולם על הראש אחרי קרקא.הסוף היה מייגע ברמות כאלו שגיסתי אתי נישקה את האדמה כשהגיעה לסוף,או חשבה שזה הסוף.הייתה עוד עליה מייגעת של ק"מ..
במהלך הנסיעה בקרוניות הפארק עלו איתנו קבוצת יפנים מלוכסני העיניים.
אז מה קורה כשזה קורה……..כנסו וראו.
וגם זה היה
מהשמורה נסענו לקחת את הכביסה בתקווה שתחכה לנו מקופלת ,אך מהר מאוד התבדנו.
משם נסענו לכיוון מסעדת פטרו ברסטוקה,דיי התאכזבנו למרות ההמלצות.בגלל הכשרות הפורלים ותפוחי האדמה הגיעו עטופים בנייר כסף
,אך חרוכים.
לינה בסלוני.
Rooms ModrušanTrg Zrinskih i Frankopana 3Slunj, 47240 Phone: +38598700254
לקחנו את שלושת החדרים המקסימים שלהם ירוק כתום ולבן ,הירוק והכתום צמודים זה לזה הכניסה אליהם מהכביש,והלבן נמצא מאחור עם גינה המשקיפה לנהר ולרסטוקה.פיטר בעל המקום איש שיחה חמוד ביותר.החדרים היו מתוקתקים ובמרחק הליכה מרסטוקה.השיקול לא לישון ברסטוקה עצמה היה כי רעש המים יפריע לנו לישון,והשיקול לדעתי היה נכון.
11/10/2014 יום שבת- סיור בוקר ברסטוקה,כניסה לסופר קניית לחם גבינה צהובה ויוגורט לארוחת בוקר.
נסיעה מהעיירה סלון לכיוון רייקה שבחצי האי איסטריה.(142 ק"מ-שעתיים נסיעה)הגענו בשעה 14:00.נסיעה דיי משעממת.
מפאת חוסר הזמן ומכיוון שמחשיך יחסית מוקדם החלטנו לנסוע רק לעיירה המומלצת ביותר באזור,לרוביני.דרך פוזין.שם טיילנו כשעה וחצי. בדיוק היה שם בבית הקפה
זוגות שרקדו ריקודים סלוניים .וכחוצפת הישראלים נדחפנו לחגיגה.
המשכנו דרכנו ללינה בנובירגד.
Premium Sirena Village Holiday Homes
כפר נופש מדהים ציורי וצבעוני עם מרפסות משקיפות לים,ובריכות פזורות.הקרוואנים נקיים בצורה יוצאת דופן,מאובזרים,מרווחים ועם 2 חדרי אמבטיה ושירותים.2 היחידות עלו לנו 96 אירו ועוד 25 אירו ליחידה עבור ניקיון.
שוב התעוררתי לזריחה,מדהים.
נובירגד מרוחקת מטרייסטה 53 ק”מ,וכדי להגיע לטרייסטה צריך לחצות את גבול קרואטיה סלובניה.בין סלובניה לאיטליה אין מעבר גבול.
12/10/2014 יום ראשון- - יצאנו למעבר עם גבול איטליה לכיוון טרייאסטה.יש רכבת שיוצאת מטריאסטה בשעה 9:15 אחריה 9:38 אחריה 10:56 ואחריה 12:15 הגענו באיחור כי סגרו את הכביש שמוביל לתחנת הרכבת לטובת דוכנים,ייתכן שזה אופייני ליום ראשון,ולקחנו את הרכבת של 12:15.לוונציה הגענו ב14:20 ישר לתחנת סנטה לוציה בונציה,לי ולבעלי זאת פעם השניה בונציה.כל השאר היו בעננים.קנינו כרטיס ל-24 שעות לאוטובוס ואוטובוס מים.לקחנו אוטובוס מספר 4 לטרייסטה למלון שלא הוזמן מראש אבל סימנו אותו, מלון “אמבצ'יטורי”.לא היה מקום,אז הופננו למלון “דלפינו” מאותה הרשת שצמוד אליו,וקיבלנו סוויטות משפחתיות ענקיות כולל ארוחת בוקר ב-100 אירו למשפחה,שמנו את התיקים המינימליים שהבנו ויצאנו לכבוש את ונציה כשהתחנה הראשונה הייתה הגטו היהודי.שמחה וששון בית חבד אירגן מסיבת שמחת תורה.
משם התגעגענו כל כך לחומוס אז הלכנו למסעדת גאם גאם שקרעה אותנו במחיר על חומוס ב-140 אירו.המשך טיול בונציה בסמטאות בכיכר סאן מרקו עד 10 בלילה והלכנו לישון עייפים אך מרוצים.
13/10/2014יום שני-יציאה מוונציה ברכבת של שעה 8:15 הגעה 10:20 או 9:15 הגעה 11:20.חציית מעבר הגבול לסלובניה.(רצוי לקחת את הרכבת של 8:15)זה היה התיכנון המקורי,כדי להגיע בשעה 13:00 לסקוציאן וב 16:00 לפוסטויינה.הגענו לרכבת באיחור ועלינו ברכבת של 10:41 כך שהשתבש כל היום.
למערת סקוציאן הגענו לסיור של 15:30.ועל פוסטויינה מפאת חוסר הזמן ויתרנו.והמשכנו את דרכנו לאגם בוהיני ללינה של 2 לילות.המקום מקסים,הנוף שנשקף מהחדרים פשוט אין מילים.Hotel Gasperin Bohinj Ribcev Laz 36A, Ribcev Laz, 4265.
חשוב לי לציין שממערת סקוצ'אן נסענו בכביש המוביל ללובליאנה אין שום שילוט לאזור אגם בלד,קצת הסתבכנו(ללא גי.פי. אס)עד שמקומיים אמרו לנו שצריך להמשיך עם השילוט המכוון ל jesenice ואז בהמשך מתחיל שילוט לאגם בלד,ולאגם בוהיני..
עוד תופעה שחשוב לי לציין,ונתקלתי בה יותר מפעם אחת והיא שלפעמים יש שילוט רק בצד אחד,ובצד המקביל אין.כך שקרו מקרים שהיינו צריכים לפנות ימינה או שמאלה,המשכנו לנסוע ונסענו עם הגב לשלט כך שלא ראינו,וכשעשינו פרסה וחזרנו,ראינו שלט .והוא אכן הופיע רק לכיוון אחד,לכיוון הנגדי של הנסיעה(מקווה שהצלחתי להסביר את עצמי).
מה שכן אהבתי,היה השילוט עם שם העיירה או האזור אליו נכנסים,ושמסתיים האזור, יש את השם ופס אדום באלכסון.
למעשה זה מה שעזר לי להבין אם אני בכיוון הנכון או לא.
הגענו לבוהיני ליחידות שלנו...…
קיבלנו 2 סוויטות ענקיות עם מרפסות,נקיות ומאובזרות,במרחק הליכה מהאגם,הגענו ב 20:00,כל הדרך חושך איימים ומלאה פיתולים,הכביש מבלד לבוהיני נסגר לעבודות בכביש ונאלצנו להקיף את האגם ולהגיע מהצד השני.הגענו לחדר, היינו היחידים במלון.ופתאום התחיל גשם מבול.אלוהים פשוט אהב אותנו.למעשה אלוהים אהב אותנו לאורך כל הטיול,כי היינו 2 רכבים
ללא
גי.פי.אס וללא תיקשורת בין 2 הרכבים(לא עשינו חבילות בפלאפונים וגם חסמנו שיחות נכנסות ויוצאות)ולמקומות הלינה הגענו בלילה,רק עם מפה והידע שצברתי.
בדיעבד טעיתי שלא סגרתי 3 לילות רצופים בבלד.אזור בוהיני הוא אזור בלילה חשוך מאוד ללא חיים לעומת בלד התוסס יותר.אומרים על בלד ממוסחר,שיהיה.לפחות יש מה לעשות בלילה ויש לאן לצאת.
..מאחר ולכל מקום הגענו החושך,הסקרנות הרגה אותי ושוב התעוררתי לבוקר של זריחה
14/10/2014 יום שלישי- אגם בוהין, מפל סביצה, הר ווג.
עלינו ברכבל להר ווגל לתצפית מדהימה על האגם ומסביב.
לא ויתרתי על מרק גולש למעלה,שכרנו אופניים
בעיירה,והעברנו יום של כיף בשילוב מנוחה
15/10/2014שלישי-נסענו לבוהיניסקה ביסטריקה עלינו על רכבת המכוניות שיצאה בשעה 11:36
כולי תקווה שזה לא החלק של המנהרה.אך מהר מאוד נכנסנו למנהרה החשוכה שהייתה רב הדרך של 20 דקות הנסיעה.אך בכל זאת עברנו חוויה.מפודרדו רציתי להגיע לבלד מסביב דרך טולמין קובריד בובץ,וגורה.אך הרכבת לא המשיכה עד מוסט נה סוצי,וזה סיבוב ששורף את כל היום,וכבר לא נשאר לנו הרבה זמן,אנחנו לקראת הסוף.לכן מפודרדו חזרנו לבוהיני בדרך צרה ומפותלת אך עם זאת עוצרת נשימה.
המשכנו את דרכינו לטירה בבלד
הגענו לדירות המקסימות שלנו.אצל קריסטינה החייכנית.
Apartments Koman BledKoritenska cesta 12 Bled, 4260 Phone: +38641933501
יצאנו לטייל באזור האגם.אכלנו במסעדה הסינית “פקין”מומלצת ביותר.אי אפשר לפספס אותה,היא נמצאת על הכביש הראשי שמוביל לבלד מסלובניה.תוך דקות ספורות נערמו על השולחן
כ-20 צלחות.6 איש 76 אירו.יש להם עיסקית ב-10 אירו לאדם.
16/102014יום חמישי-יום אחרון.אחרי סיור נוסף באגם בלד
בטחתי קניונים בערי הבירה לובליאנה וזאגרב.נסענו ללובליאנה ל בי.טי.סי. לסיור בעיר עצמה לא נכנסנו,היו המון פקקים ורמזורים אז העדפנו להמשיך לזגראב.בזאגרב נכנסנו לעיר והצטערנו על הרגע הזה.רמזורים,פקקים,לחץ,מרוחקת משדה התעופה,ועיר אירופאית לכל דבר,כל כך שונה מהנופים הטבעיים
אליהם התרגלנו בימים האחרונים.
את קניון ארנה פיספסתי בגדול,ולא יסלחו לי על כך.את הרכבים החזרנו בשדה התעופה בשעה 20:00 וחיכנו לטיסה בשעה 23:40.
17/10/2014 יום שישי-נחיתה בשעה 03:40.בשעה 04:00 הגענו הביתה וגילינו שאין לנו מפתח
להיכנס.לאחר כמה שיחות טלפון תוך חצי שעה קיבלנו מפתח והלכנו לישון עייפים אך מרוצים.
מסקנות:
היינו מספיקים יותר אם היינו מתברברים פחות
לצאת מוקדם על מנת להגיע לדירות באור יום.
לקחת בחשבון את העונה ומתי מחשיך.לנו בשעה18:00 היה כבר חושך מוחלט.בקיץ מחשיך לקראת 20:30
קחו בחשבון ששעתיים וחצי במשך 10 ימים זה אקסטרא של 25 שעות וזה מאוד משמעותי.
לכן כמעט לכל מקום הגענו בחשכה,ובמקום להתקדם הלאה היינו מתחילים את היום באיזור ולאחר מכן ממשיכים הלאה,ושוב חוזר על עצמו הניגון.כך שהרצף השתבש.
המרחקים אינם מעידים על קצב הנסיעה(המון פיתולים,המון שינויים במהירות המותרת גם בכבישים המהירים ובכבישי אגרה).
לקחת את הטיול בסבבה,לא חייבים לראות הכל.
לתדלק כשאפשר וצריך לפני נסיעה ארוכה.
אזור פלטוויצה מצריך יומיים,קשה להתחיל לנסוע למקום מרוחק לאחר השמורה.
הערים לובליאנה וזאגרב מבחינתי הרסו את הכיף של הטיול-רבים יחלקו עליי,וזה בסדר.
וונציה לא הייתה במקום היא גם מייקרת את הטיול,וגם גבתה עבורי בכל אופן את מעבר הרים וורשיץ שלא הספקנו-פיספוס ענק.:
עלויות הטיול 4 נפשות
9024 ש”ח ל-4 איש טיסה ת”א-דוברובניק חזרה זאגרב -ת”א סוכות 2014
כולל רכב דיזל שקיבלנו סיטרואן במקום סקודה אוקטביה.
דלק ל-1583 ק”מ עלה לנו 105 אירו.
לינה ל-4 נפשות ל-10 לילות 750 אירו, ממוצע של 18.7 אירו לאדם ללילה.
לסגור באופן אישי בעונה זו,זה לפחות מינוס 10%-20%
כבישי אגרה בקרואטיה עלות מאוד סימלית(סלובניה 15 אירו).
אטרקציות לאדם כולל רכבת לוונציה וכרטיס משולב ל-24 שעות 105 אירו לאדם.
ממוצע של 4500-5000 ₪ לאדם כולל טיסות,רכב, ביטוחים,בזבוזים ודיוטי פרי.
במרבית האטרקציות עד גיל 6 חינם.
לינה לא שולם כלום על ילדה בת 4.
מקווה שעזרתי
סביונית