את סובלת מלחץ דם נמוך-אמרה לי קוראת כף היד. היש מכיר אותי יותר ממני........עניתי אין מצב. אם הייתי סובלת מלחץ דם נמוך, הייתי חלשה, עייפה וחסרת אנרגיות . אז לאחר ויכוח סוער שאני כן סובלת ומנגד טענותיי שאני לא,עצרה אותי קוראת כף היד וקבעה........ את סובלת מלחץ דם נמוך בוודאות!!!!!! אך את מעלה אותו אופן טבעי. מה זאת אומרת שאלתי???? היא ענתה....את עושה איזה משהו. אני גם רואה שאת טיפוס שאוהב לארגן,ליזום,לסחוף זה מכניס בך אדרנלין שמעלה לך את הלחץ דם באופן טבעי לנורמה המתבקשת. חלפו לא מעט שנים מאז אותו מפגש ביננו וככל שחלף הזמן הבנתי יותר יותר למה התכוונה וכמה הגברת צדקה. אז כן אני סובלת מלחץ דם נמוך!! הבדיקות שעשיתי במהלך השנים אכן הוכיחו זאת. כאן אני מגישה לכם את אחת הדרכים שלי להעלות אותו,ההתרגשות בלהרכיב מסלולי טיול בארץ ובחו"ל

קיץ לוהט בבלגרד

תמונה ראשית עבור: קיץ לוהט בבלגרד
פארק קלמגדאן

היה זה קיץ 2017 עם החלטה ברורה שהפעם בקיץ הזה לא יתאפשר לטוס לחול.

לבת שלי היו בגרויות עד אמצע יולי,בנוסף רשמתי אותה לקורס באנגלית שבועיים רצופים על מנת לשפר את השפה ואני……..הדבר האחרון שחשבתי שאעשה זה לטוס באוגוסט.

כך יצא שנונה שלי הקטנה הסתובבה כל חודש יולי עם פרצוף תשעה באב בידיעה שהקיץ הזה בהשוואה לשנים קודמות יהיה חסר עניין.

על כן החלטתי להעלות לה חיוך על הפרצוף דווקא בערב תשעה באב.

בהחלטה של רגע ובלי הרבה מחשבה
 סגרתי סוף שבוע בבלגרד עיר בירתה של סרביה.

החלטה של רגע-
 מעולם לא טסתי באוגוסט, חיפשתי מקום לטיול קצר שעדיין לא הייתי בו.

בלי הרבה מחשבה-
 לא בדקתי את מזג האוויר בבלגרד, גם לא שיערתי שיהיה 40 מעלות פלוס. זה התברר לי רק לאחר שסגרתי טיסות.

לא פלא שבלגרד קיבלה את התואר “היעד הכי חם”devil

אז נונה שלי, עם כל הרצון הטוב......
חייכי אכלת אותה.
 למעשה כולנו(אני,אחותי והבת שלי) אכלנו אותה.sadsadsad

אז מה קורה כשמחליטים ברגע ובלי הרבה מחשבה????
התשובה היא-רצף של טעויות.
הכרטיסים שרכשתי בלחץ מאתר חוליו נשלחו במייל עם טעות באיות אחד השמות, כולם ללא יוצא מין הכלל mr במקום mrs.
 באותו רגע חשכו עיניי,אפילו עלתה בי המחשבה אולי נספיק תוך 24 שעות לעשות לשלושתנו ניתוח
לשינוי מין כך שנוכל להגיע לטיסה כזכרים ולא כנשיםangel
טעות שניה הייתה בבחירת הלינה בבוקינג. האופציות שעמדו בפניי במדרחוב קנז מיכאלובה הן:
2 לילות בחדר עם מרפסת כמו שאני אוהבת במלון שכל כך רציתי art galery belgrad שנמצא במדרחוב מס' 25
 ולילה נוסף ואחרון במלון הצמוד אליו princ hall במספר 27

אופציה 2 במלון princ hall בסוויטה קינג 2 לילות ולילה 3 לעבור לחדר זמין אחר לסוויטת סופריור.
 המחיר לשתי האופציות היה זהה כ 1400 ש"ח לשלושתינו כולל ארוחת בוקר.

לאחר המון התלבטויות החלטתי שעדיף לעבור חדר ולא להחליף מלון.
אגדיר את ההחלטה הזאת כהחלטה שגויה.
מלון art הוא מלון חדיש משופץ מהיסוד עם כניסה מרשימה מאוד, החדרים עם חלונות אל מול המדרחוב,מה שבחרתי תחילה היה החדר היחידי לדעתי עם מרפסת,הציון שלו בבוקינג 8.9.
 לעומת זאת מלון princ עם ציון 9 הוא מלון דירות מיושן עם מעלית מפחידה משנת אנו באנו,חלונות גבוהים מדי כך שאפילו להשקיף על המדרחוב לא ניתן, הכניסה אליו מוזנחת מאוד,הריצפה בחדר קצת חורקת ואין לי מרפסת(למעשנים זה חשוב).

טעות,טועים,טעיתי אבל המלון במיקום מנצח,החדר היה גדול ומפנק וזה שורה תחתונה מה שקובע.
אל בלגראד הגענו בשעה 18:00 שדה תעופה קטן ספק אם ממוזג. השעה שעת ערב 38 מעלות חום.
הדבר המגניב הראשון שתפס את עיניי
 זה מסוע המזוודות.

הזמנו מבעוד מועד שאטל מהמלון בעלות של 20 אירו,הגיע בחור נחמד מאוד בשם פיטר(טלפון וויבר לכל המעוניין (0653033009)שולט בשפה האנגלית.

התארגנו בחדר פרטנו 100 אירו באחת הסמטאות של המידרחוב ממנו קיבלנו את השער הכי גבוהה 11900 מבין כל דוכני ההמרה הפזורים באזור.

100 דינר שווה ערך ל 3.5 ש"ח.

טיילנו לנו במדרחוב ובין הסימטאות המדליקות.

חצינו את המידרחוב לכיוון פארק KALEMEGDAN בו נמצא המבצר והמצודה עם תצוגת טנקים ותותחים.

העייפות והחום הכריעו אותנו לכן בחרנו ברכבת הפארק שתיקח אותנו לסיור בעלות 130 דינר.

צפינו בשקיעה על פני מפגש של שני נהרות: הסאבה והדאנובה.

עוד קצת מהמדרחוב שוקק החיים.

ולילה טוב.
בוקר חדש מתחיל כשהיום צפוי להיות שוב 38 מעלות כשבפועל הגיע ל 46 מעלות.
את הבוקר כהרגלי הכנתי קפה, גלגלתי סיגריה וירדתי למדרחוב בשעת בוקר מוקדמת לעשות את מה שאני הכי אוהבת.
 לראות עיר מתעוררת לבוקר חדש.

אנשי תברואה מנקים את הרחוב.

אנשים שעושים את ריצת הבוקר.

סתם רוכבים על אופניים.

הליכה בבוקר עם הכלב.

סוחרים מביאים סחורה.

את אלה שמכינים את היום החדש.

הכל מתנהל בשקט ודממה. אפילו השמש עדיין ישנה.

והבריזה אך..... איזה בריזה,משהו שניתן להנות ממנו רק השכם בבוקר.

במזג אוויר הצפוי ליום שכזה כל שניתן זה לברוח לקניון usce.

הכי קל ונוח להתנייד בבלגרד במוניות, העלויות מגוחכות אך צריך לשים לב למספר דברים על מנת לא ליפול על מונית של חאפרים שמקפיצים את המונה במיוחד בשעות הלילה ליד המועדונים.
במוניות המורשות יש לשים לב ללוחית הרישוי. לוחית הרישוי של מוניות מתחילה באותיות BG מספר ולאחר מכן TX.
קיימות כמה חברות,אנחנו השתמשנו ב pink עם השלט הוורוד.
רצוי ומומלץ לתשאל מראש כמה בערך עולה הנסיעה ליעד,לדעת מראש אם זה הגיוני ורק אז לעלות.
המונה מתחיל מ 170 וקופץ בסדרות של 3.עלות נסיעה לקניון כ 10 שקלים.
אחרי שמיצינו את הקניון אכלנו משהו ותכלס לא קנינו כמעט כלום חזרנו לחדר למנוחה והתרעננות.
 בערב יצאנו לכיוון ST.SAVA TEMPLE אחת מהכנסיות האורתודוקסיות הכי גדולות בעולם,נוטפות זיעה לאחר הליכה ממושכת נכנסות להתרענן בחנות ממוזגת כל כמה מטרים.

האתרים שבדרך:

כיכר הרפובליקה.

מלון מוסקבה.

הארמון הממלכתי.

ובדרך השוס האמיתי.... קפצנו ללונדון בתקווה ששם המזג אוויר יותר נעים.

רשת הסופר IDEA פתחה סניף אחד עם קונספט לונדון מרשים במיוחד.

עד שהגענו ליעד.

הבת שלי נוזפת בי בכעס
את כל זה הלכנו בשביל הבלוג שלך!!!
ואני בעדינות מנסה להסביר לה שיש מקומות בבלגרד שאם לא היית בהם,כאילו לא היית בבלגרד.
לצערי ההסבר לא היה משכנע.
 היעד הבא הוא זימון(אין מנוחה לרשעים)מרחק של 10 ק"מ ממרכז העיר בלגרד לשם ניתן להגיע עם אוטובוס מס' 88 ו 84 כמדומני גם 83 בעלות של 0.9 דינר, אנחנו בחרנו במונית בעלות של 750 דינר(20 ש"ח) בתחילת הנסיעה ראינו 2 מבנים שהופצצו על ידי נאט”ו בשנת 1999 שלא נגעו בהם מאז על מנת להנציח את מה שהיה.

עם המונית עלינו בזימון עד לכנסיה להשקיף מלמעלה על מפגש הנהרות סאבה והדנובה כשכל זימון פרוסה לרגלינו.ע

ירדנו ברגל לטיילת למטה.
 שימו לב להתאמה של צבע הרכב לבית

עוד קצת מיטריות.

ומלא מסעדות לאורך הדנובה.

מקום נחמד,מקום רגוע לשבת לאכול בו בהשוואה למרכז העיר.
חזרה לחדר במונית(600 דינר) .
מנוחה, מקלחת השלישית להיום לפני היציאה לרובע SKADARLIJA כמה דקות הליכה מהמלון.
 אמרו הרבה דברים על המקום, שהוא אזור בוהמי שוקק חיים,מוזיקה, נגנים, שיש שם אווירה נהדרת,מסעדות טובות,הכל נכון.

חצינו את כל המתחם וברחנו משם כל עוד נפשנו בנו ולמה???

המקום הומה אדם(דרך אגב להגיע לשם רק עם נעליים שטוחות)מלא מסעדות צמודות אחת לשניה כשבכל מסעדה יש נגנים המסתובבים בין הסועדים הכל ביחד יוצר מיקס של בלאגן שלנו לא התאים.ייתכן שבעונה לא בוערת שכזו הרבה יותר נחמד שם.
היינו, ראינו,סימנו V וביי.
 את הלילה סיימנו במסעדת SNEZANA המומלצת באתר למטייל העלות 90 שח לשלושתנו כולל טיפ.מומלצת בחום.המסעדה ממוקמת במידרחוב בכתובת KNEZ MIHAITOVA 50

דרך אגב זו הדרך לצנן את קהל היושבים במסעדות.

מאווררים+מתיזי מים.

אציין שאוכל ותחבורה בבלגרד מאוד זולים בהשוואה לישראל.

מי שחושב על קניות שיחשוב שוב, המחירים לא זולים.

מי שחושב על החזרי מס, שלא יבנה על זה.

החזר המס מרכישה של 150אירו,על מנת לקבל החזר מס, צריך להחתים את טפסי ההחזר בדלפק המכס בשדה התעופה, לחזור לבלגרד לאחר 3-6 חודשים ואז יקבל זיכוי לרכישה בחנות בה רכש.

יום חדש התחיל בשופינג במדרחוב,מעבר לחדר אחר יותר משודרג, יותר יפה, יותר חדיש, מקלחת, התרעננות ונסיעה לאגם המלכותי "אדה" הנמצא בתוך פארק ענק די מזכיר את פארק הירקון שלנו.

מאחר ולסרביה אין ים, אגם זה משמש אותם לרחצה,פיקניק,ספורט ימי ובעיקר בריחה מהחום הלוהט של קיץ 2017.
 לאורך כל האגם בארים, מסעדות ובתי קפה.

לקחנו את רכבת האגם שלמעשה משמשת גם ככלי תחבורה היחידי במקום על מנת להגיע לנקודות הפזורות לאורך האגם.היה נחמד,היה חםםםם.

בערב יצאנו לשייט בדנובה בהמלצת המלון עם החברה הסגולה. נקודת המפגש הייתה בכניסה לפארק.
האופציות שהיו 17:30 או 19:30 בחרנו באופציה השניה.
לאחר עיכוב של 20 דקות יצאנו לדרך בהליכה של כ 2 ק"מ עד לסירה.
מי שקשה לו עדיף להגיע לסירה עצמה.
 עלות 10 אירו לאדם. נחמד מינוס, היה חםםםםם.

מראה המצודה מהנהר.

פסל "ויקטור" הענקי, בגובה 14 מטר, שהוצב כאן לאות שחרור העיר מהאימפריה העות'מנית

מראות השיט ברדת החשיכה.

יש ספינות מועדונים לאורך הנהר וטיילת מלאה בארים ומסעדות.

והיה גם את זה….

ארוחת ערב ברשת בוטיק הפזורה בעיר,פחות מוצלח מיום קודם.
יום חדש ואחרון קצת שופינג וטיסה חזרה.
אסכם את הטיול כך.....
בלגרד נחמדה, מתאימה ל 3 ימים לא יותר, אלו שרוצים להגיע לנובי סאד צריכים יום נוסף. חיי לילה כאן מטורפים באמת.

לדעתי האישית עשו לה הרבה יחסי ציבור. החום אומנם הרס חלק גדול מההנאה אבל כאחת שהייתה כבר בכל ארצות יוגוסלביה לשעבר,בלגרד היא מקום אליו לא הייתי בוחרת לחזור.
 היה נחמד, היה חם,לא החסרתי פעימה ממה שראיתי.

אדרג זאת כך:

מהזול ליקר

1.מקדוניה

2.מונטנגרו

3.סרביה

4.קרואטיה

5.סלובניה

מבחינת יופי ועניין(זאת דעתי)

1.סלובניה

2.מונטנגרו

3.קרואטיה

4.מקדוניה

5.סרביה/בלגרד

מבחינת חיי לילה

אני חושבת שבלגרד לוקחת בגדול.

אני לא מאמינה למה שאני אומרת עכשיו……. היה כיף לחזור לחום של ישראל.

אהבת? הנה ההזדמנות שלך לפרגן

תמונת הפרופיל של סקר סביונית