שמי ארז מירושלים בשנים האחרונות גיליתי את האפשרויות הנהדרות של טיול עצמאי ובמיוחד תכנון הטיול מראש הצלחתי לתכנן ולהוציא לפועל מספר טיולים למשפחה המורחבת שלנו שכוללת שלושה דורות החל מתינוק בן שנה, ילדים, מתבגרים ועד סבתות בגיל השלישי. אתם מוזמנים להיכנס להתרשם ולהינות מהטיולים שלנו ארז

טוסקנה וצפון איטליה

תמונה ראשית עבור: טוסקנה וצפון איטליה
טוסקנה

אל הטיול המשפחתי לטוסקנה וצפון איטליה יצאנו במאי 2012 ורק עכשיו אני מעלה אותו על הכתב.

אחריו טיילנו בברצלונה, פראג, פרובאנס ועכשיו יש תכנון להולנד, אבל לטיול זה יש כבוד להיות הראשון לצאת לפועל.

למעשה הכל התחיל שלוש שנים קודם כשאשתי ואני יצאנו לטיול מאורגן מטעם העבודה לצפון איטליה וטוסקנה ונוכחנו לדעת שניתן לעשות את אותו הטיול, לישון במקומות הרבה יותר טובים, להגיע למקומות שאנחנו בוחרים ובפחות כסף…. אז פה נדבקנו גם בחיידק הנסיעות לחו”ל וגם בחיידק תכנון הנסיעות.

והטיול שהיה כך היה….:

היינו בהרכב רחב של 15 משתתפים החל מילדה קטנה בת שנתיים וחצי שלקחה איתה מזוודה לבד של מטרנות וחיתולים ועד הסבתות בנות ה 70.

נחתנו בשדה התעופה של מילאנו, והתעכבנו על רכישת סימים מקומיים ( בדיעבד היה טוב לשיחות אך פחות טוב לגלישה ) והשכרת שלושה רכבים, שני רכבים סטיישן ורכב אחד 7 מקומות, גם פה היה מקום לקחת אולי עוד רכב 7 מקומות כיוון שהצפיפות עם המזוודות היה גדול והנסיעות מהמלון ואל המלון הצריכו מחשבה רבה בכל פעם איך לדחוף כל מזוודה

הגענו למלון הבוטיק המהמם מלון קלאודיה נמצא ממש על אגם וניתן להשכיר סירות, ובמרחק נסיעה של 2-3 דקות מהעיר העתיקה, ארוחת בוקר טובה וצוות מפנק

מלון קלאודיה

בערב הראשון יצאנו לטייל בסרמיונה היפה לטיול קליל וחזרנו לנוח להחזרת כוחות.

למחרת ( יום שישי ) יצאנו מוקדם בבוקר לוונציה, חנינו בחניון הצמוד לכיכר Piazzale Roma ולקחנו אוטובוס סירה לגשר ריאלטו, משם העצה הכי טובה היא ללכת לאיבוד, ברור שזרם התיירים ייקח אתכם בכל מקרה לכיכר סן מרקו אבל הסימטאות, הגשרים, הבניינים אי אפשר לתאר פשוט כיף לטייל.

גונדולר בוונציה

בכיכר ראינו את ארמון הדוג'ה, את גשר האנחות והשארנו את השייט למוראנו ובוראנו להזדמנות אחרת.

לאחר מכן הלכנו לרובע היהודי, שם חווינו קצת מההתרגשות והיחודיות של המקום ועצרנו לארוחת ערב שבת במסעדת “גם וגם” לא פנינה קולינרית במיוחד אבל המאכלים המוכרים והשפה העברית במיוחד בערב שבת השאירו רושם טוב

הרובע היהודי בוונציה

לאחר מכן חזרנו לסרמיונה ללילה אחרון לשבוע זה ( יהיה עוד לילה לאחר מכן ) ולהתארגנות לירידה לטוסקנה.

בשבת עזבנו את המלון ולפני הירידה לטוסקנה עצרנו להנות בשתי עיירות נחמדות באזור

הראשונה ברדולינו לחופי אגם גארדה, עיירה יפה ורגועה והסיבה שבחרנו בה היא שהיה פסטיבל פיצה באותה שבת, אז נהנינו מפיצות, גלידות ופינוקים איטלקיים

פסטיבל פיצה בברדולינו

לאחר מכן התחלנו בנסיעה דרומה, אך לא יכולנו שלא לעצור בעיירה היפה בורגאטו, צריך לראות כדי להרגיש את החוויה

בורגאטו

ומשם ירדנו לטוסקנה לוילה שלנו צמוד לעיירה בשם cereto guidi.

את הוילה השכרנו בעזרתה האדיבה והמקצועית של אורנה הס במומחיות שלה באזור התאימה לנו וילה ושלחה לנו את מפת האזור, והמלצות למסלולי טיול ומסעדות באזור

הוילה בסרטו גואידי

ראוי לציין שמכיוון שלא הייתי בקיא עדיין בתכנון טיול עצמאי אני רוצה לתת קרדיט לעזרה המעולה שנתנה לנו אפרת פישביין, קיבלנו ממנה מסלול מפורט לטיול בטוסקנה מפורט לימים עם כתובות GPS של אתרים והמלצות למסעדות. מי שאין לו חשק לתכנן לבד אני ממליץ בחום!

למחרת ביום ראשון התחלנו את הטיול בטוסקנה ונסענו לכפר מבצר היפה Montefioralle כפר מנומנם ומטופח שנראה כאילו נשאר בימי הביניים

מונטה פיורלה

משם המשכנו בדרך הקיאנטי 222 לכיוון castellina In Chianti וביקרנו ברחוב החנויות המקורה ובמבצר הסמוך, היה יום ראשון והרבה דברים היו סגורים אבל זכינו לטעום מהאווירה הרגועה של טוסקנה ללא תיירים.

ולאחר מכן המשכנו לסיאנה, חנינו בחניון התחתון ממש בסמוך למדרגות הנעות וכך עלינו כמעט עד לקטדרלה מבלי להתעייף במיוחד, מזג האוויר התקדר ומצאנו את עצמנו בכיכר הקאמפו בגשם טורדני.

באותו יום איטליה ניצחה באיזה משחק כדורגל כלשהו והגשם לא הפריע מבעדם להשתולל קצת בכיכר אבל בסך הכל ציפינו מסיאנה לרבות וקצת התאכזבנו

סיאנה הגשומה

למחרת פנינו ליום טיול בבירת טוסקנה פירנצה

התחלנו בתצפית על העיר מכיכר מיכאלאנג'לו ולמרות שהחנייה היא חינם לא רצינו לנסוע בתחבורה ציבורית ונסענו לחנייה בחלק הצפוני של העיר במצודה שנקראית Fortezza da Basso שם לעיתים מתקיימות תערוכות, חניון תת קרקעי בתשלום יומי אך במרחק חמש דקות הליכה משוק סנלוראנצו ומרכז העיר, טיילנו עד שעות הערב במקום עם הגעה לכל נקודות העיר המפורסמות, כיכר הרפובליקה, כיכר סניוריה הקטרלה המפורסמת וטיפוס מעייף עם נוף מרתק ממגדל הפעמונים.

לעת ערב הגענו לגשר פונטה וקיו חצינו לגדה השנייה ונהנינו גם מאזור ארמון פיטי וחזרנו לחנייה

פירנצה ממגדל הפעמונים

פונטה וקיו

למחרת ירדנו דרומה, כל פעם בדרך שונה כדי שנהנה מהדרכים והנופים כמה שאפשר והגענו לעיירה שהכי אהבנו אותה הלוא היא “מנהטן של ימי הביניים” סאן ג'מיניאנו. למרות שהיא אכן תיירותית וצפופה טיילנו במעלות המדרחוב, נכנסנו לגלריות בדרך, מוזיאונים קטנים וחנויות יפות.

הגענו עד למבצר בקצה לתצפית ושם למרגלות המבצר בגן ירוק וקטן ערכנו לנו פיקניק פיצה משפחתי

סאן ג'מיניאנו

משם ירדנו לוולטרה, למרות שהתכנון היה להספיק לטייל הרבה גם בעיירה זו אך סן ג'מיניאנו גזלה לנו את מרבית הזמן, למרות זאת הדרך בין העיירות הייתה שווה נסיעה והספקנו להגיע למספר חנויות של אבן הבהט המפורסמת וחנויות של מזכרות אבירים מימי הביניים ואפילו חנות יד שניה אחת

במרכז העיירה ישנו פארק יפה שנקרא פארק ארכיאולוגי ניתן להסתובב במקום או לעצור למנוחה

וולטרה

למחרת תכננו עוד יום פירנצה כדי למצות את החלק המזרחי של העיר כולל בית הכנסת.

תחילה התחלנו בבוקר רגוע בעיירה שהייתה מרחק 5 דקות נסיעה מהוילה שלנו על שם איש האשכולות המפורסם לאונרדו דה וינצ'י. הילדים אהבו את המוזיאון שלו שהיה במקום והנשים את השוק המקומי שמכר בדי תחרה במחירים טובים, עיירה שקטה ורגועה להעביר שעת בוקר קצרה

לאחר מכן נסענו לפירנצה והפעם חנינו בצד הקרוב לבית הכנסת כדי שלא נלך הרבה, אבל צריך להיזהר מכניסה לאזור שאסור להיכנס אליו ZLA יש מצלמות שמצלמות והקנס ירדוף אתכם לארץ…החנייה נמצאית בכתובת viale della giovane צמוד לשוק sant'ambrogio שאם מגיעים בזמן אפשר להנות משוק מקומי קטן.

בבית הכנסת לקחנו הדרכה באנגלית על הנקודה היהודית בפירנצה והיה מרגש

ולאחר סיבוב קצר בפירנצה נסענו ל MALL המפורסם, אך הנסיעה הייתה ארוכה מדי, המחירים היו יקרים מדי והמקום עצמו לא מזמין, לפחות חלק יצאו עם קניות…

בית הכנסת בפירנצה

למחרת נסענו לעיירה שהתחרתה על מקום ראשון בין העיירות הכי “שוות” – לוקה.

חנינו מחוץ לחומות ונכנסנו לסיבוב בעיירה היפה הזו, הגענו כמובן לכיכר היפה שנבנתה על חורבות הקוליסאום הרומאי, אפשר לעצור במוזיאון המלחין פוצ'יני בבית שבו נולד ובכל אתר מזכירים אותו

אפשר לעלות למגדל הפעמונים היפה אך אנחנו ויתרנו על טיפוס ( טיפסנו כבר בפירנצה… ) אך לא ויתרנו על נסיעה באופניים סביב החומות

הכיכר בלוקה

את לוקה עזבנו מוקדם מדי, החנייה הייתה לשעתיים, ובדיעבד הצטערנו שלא הארכנו אותה כי האווירה שם הייתה רגועה. ומלוקה נסענו לפיזה. פיזה תיירותית, הכניסה למתחם צפופה, התורים בעלייה למגדל והדוכנים העמוסים במזכרות. יחד עם זאת הילדים השתלטו על חלקת דשא ברחבה ושיחקו בצלחת מעופפת ולאחר מכן ירדנו בסמטאות העיר וישבנו במסעדה איטלקית להפסקה.

חוויה קטנה שהייתה לנו בחזור קצת הפחידה אותנו כשהחושך החל לרדת ועקב כביש שהיה חסוםה GPS החליט להוריד אותנו לכבישים מתפתלים עד דרכי עפר אך בסוף הכניס אותנו עד השער של הוילה בשביל שלא ידענו שקיים ( מסקנה – לחסום במכשיר את האפשרות להיכנס בדרכי עפר… )

פיזה

למחרת היה יום שישי והחלטנו לעשות יום מנוחה בוילה ולהנות בסגנון “ישראלי”, למרות שהצטערתי שיום תכנון ירד לטמיון ( היה תכנון להגיע להרי האפנינים… ) אבל היום הזה זכור לטוב לילדים עד היום.

מזג האוויר הנוח לטיול שליווה אותנו במשך ימי הטיול ( חוץ מהגשם בסיאנה indecision ) התחמם לאיטו ומצאנו עצמנו עם 30 מעלות והשיקול היה לא להתעייף בטיול טבע וניצלנו את הבריכה בוילה.

ערכנו קניות בעיירה הסמוכה של בשרים והמקומיים היו קצת בהלם מכמות הבשרים שקנינו באותו יום והעברנו יום פינוק בוילה.

חלק מהחברה ירדו לקניות באזור התעשייה הסמוך ועברו חוויות עם המקומיים בדרך. אותו כביש שהיה חסום משום מה ה GPS החליט היום שכן אפשר לעבור והם חטפו קצת צעקות מהכפריים…

יום כיף בוילה

למחרת עזבנו את הוילה ( משבת עד שבת ) ומכיוון שהטיסה שלנו הייתה רק בראשון חזרנו ללילה אחרון במלון “שלנו” בסרמיונה. התכנון היה להספיק להגיע לגארדה לנד וזה היה יום מתיש למדי אך בשעות הבוקר המאוחרות הגענו לפארק היה יום חם וחוץ מהילדים והבוגרים שהוציאו שם את המיץ הצטערנו שלא התפצלנו וחלק היה צריך ללכת למקום אחר ( לקח חשוב – לדעת מתי להתפצל ).

גארדהלנד

לאחר יום מתיש של נסיעה ולונה פארק חזרנו למלון למנוחה, אך מכיוון שזה היה הערב האחרון שלנו באיטליה, הרוב אזר כוח וירדנו לסיבוב פרידה בערב מסרמיונה

סרמיונה בערב

למחרת ביום האחרון הטיסה הייתה מאוחרת ולא ויתרנו על וורונה.

החמסין של היום הקודם נשבר ומצאנו עצמנו מסתובבים בגשם נעים ברחבי עיר האוהבים.

עברנו באמפיתאטרון הגדול, דרך רחוב מציני היפה, בית הכנסת המפואר ( שחבל שהיה סגור ) כיכר התבלינים וכמובן המרפסת של יוליה, ניצלנו את העיר טוב טוב…

בית הכנסת בוורונה

מוורונה עברנו לקניון IL LEONE לאכול לפני הטיסה ולבזבז את שאריות היורו שנשארו לנו.

ונסענו לשדה התעופה במלפאנסה, לא לשכוח לתדלק לפני, החזרת רכבים, וטיסה הביתה.

אין ספק שהרבה זכרונות נשארו לנו מטיול ראשון זה, ולמרות שהיו אחריו עוד טיולים, איטליה נכנסה לנו ללב ואני מאמין שעוד נגיע לביקור נוסף בארץ זו

א ר י ב א ד ר צ' י א י ט ל י ה

ארז