מסלול עד שבוע ביער השחור ”מסלול טיול ליער השחור“

חזרנו הבוקר מטיול של שישה לילות ביער השחור ובאלזס. זוג ובן 17. ישנו במלון בפאתי פרייבורג. היום הראשון - התחלנו את הטיול בשטוטגרט. ביום שני, מוזיאוני מרצדס ופורשה סגורים, דבר שידענו מראש, אך הגענו לעיר מסיבות אישיות. לאחר מכן המשכנו לבאדן באדן. עיירה חמודה. טיילנו במרכז ופתאום הייתה תזמורת שלמה ליד הארמון. טיילנו בשדרה והגענו עד לגינת הורדים. יפה מאוד והמשכנו הלאה. הרי היום הראשון הוא תמיד קשה ולא פשוט גם לנהוג וגם לטייל אחרי לילה ארוך.

היום השני – פארק אירופה. הגענו תוך 20 דקות. כדאי להגיע בשעה 09:00 ולקנות, כמובן, אסימון לחנייה. היו תורים די ארוכים, כנראה שהחופש של התיכוניסטים החל והיו שם מלא מלא צעירים. הפארק היה ממש מצוין, נרטבנו כהוגן באבובים ובסירה הכחולה באיזור יוון. נכנסנו להופעה אחת של החלקה על הקרח, האחרונה בשעה 16:45. היה מאוד נוח לעשות את המתקנים ובסוף את המופע. אכלנו את כל ה"קשקושים" שמוכרים שם, לא יקר כלל. היות והמלון שלנו היה יחסית קרוב, הייתה לנו אפשרות להישאר בפארק עד הסוף. ב - 19:00 המתקנים החלו להתרוקן ועשינו שוב את המתקנים שרצינו. 

היום השלישי – היער השחור, אתרים דרומיים. נסענו לאגם טיטיסי. חנייה שלושה יורו. טיילנו במדרחוב וליד האגם, כמובן שהיו ברווזים חמודים. יפה. המשכנו להר פלדברג. כרטיס הלוך וחזור שמונה יורו (במקום שבעה לצד אחד). עלינו לתצפית במגדל, קומה 11. מקסים. משם נסענו לטודנאו, למגלשות. 8.5 יורו לאדם. חוויה בלתי רגילה. עולים ברכבל דו מושבי פתוח, נסיעה איטית מאוד, לא צריך לדאוג. אפשר גם לשבת שניים ביחד. משם נסענו לסנט בלסאין, אכלנו את עוגת היער השחור. סיבוב קצר. היו כמה חנויות זולות, אך לא מי יודע מה. המשכנו לאגם שלוכזי, טיולון קטנטן וחזרה לפרייבורג.

היום הרביעי – אלזס, דרך היין. בדרך לקולמר, לפני הכניסה לעיר, יש מרכז קניות ענק מצד ימין של הכביש – E. electric (משהו כזה). הגענו לקולמר ולא עצרנו בה מכיוון שנראתה לנו מאוד עתיקה והיה חם. המשכנו לעיירות כפי שכתוב בספר של ענתי. העיירות שאסור לוותר עליהן – Kaysenberg ו – Riquewihr – מקסיות מקסימות. כל הדרך כרמים יפים ועיירות מדהימות. לאחר כל סדרת העיירות הגענו לשטרסבורג, למרכז Hallms שהתברר כקניון הענק של שטרסבורג. העיר יפהפייה ובמיוחד צרפת הקטנה. מהמם. העיר מלאה בחניות אופנה ויש המון סיילים. משם בחזרה לפרייבורג בדרך המהירה, כביש 5.

היום החמישי – החלק הצפוני – התחלנו בחור המכשפה, להגיע לעיירה Glashutte ומשם השילוט מורה עד ל – Hexenlochmuhle, די ברור. זה היה גימיק נחמד. משם נסענו למפלי טריבג. הגענו לכניסה הגבוהה. לא מומלץ להגיע לשם עם ילדים קטנים, הדרך קשה ביותר, עליות שקשה לנשום. במידה ומתכננים לנסוע למפלי הריין, עדיף בגלל הקושי. משם נסענו לחפש את השעון הגדול בעיירה Schonach. גם זה היה גימיק מצחיק. הגענו בשעה 13:00 והקוקו יצא פעם אחת, בדיוק לשנייה אחת בלבד. משם נסעו לגוטאך, למגלשות שהיו ממש בצמוד למוזיאון הפתוח (ללכת בעקבות המילה Bahn). המחיר 2.5 יורו למבוגר ולילד שני יורו עד גיל 16. כרטיסייה לשש כניסות עולה 12 יורו. משם נסענו צפונה לכביש 500, התברברנו קצת בין העיירות עד שחזרנו לפרייבורג.

היום השישי – אתרים שלא היינו בהם - נסענו חצי דרך לקניון Wutach , לא הגענו עד הסוף מכיון שהדרך עד למטה ארוכה והניסיון מטריברג היה קשה. עשינו חצי דרך. משם לעיירה גרפנהוזן , עיירה מקסימה, כאילו שאין אנשים במקום. משם לטודמוס המקסימה. משם לטודנאו, המגלשות "קראו לנו שוב". באותו היום התקיים משחק המונדיאל בין גרמניה לארגנטינה. בכל עיירה התקבצו אנשים בכיכר והקרינו להם את המשחק. גרמניה ניצחה וזכינו לראות את החגיגות. משהו לא נורמלי, כל הצעירים יצאו לרחובות שתו בירות, צפצפו במכוניות ישבו על חלונות המכוניות. היה יפה לראות.

היום השביעי – נסיעה למינכן דרך אגם קוסנטנץ. נסענו הישר לאי הפרחים מיינהו, שילוט מצוין ברגע שמגיעים לקוסטנץ. טיול של כשעתיים. כולל הפרפרים. כרטיס משפחתי עולה 32 יורו. כרטיס למבוגר עולה 15 ומשהו יורו. הגן מהמם. משם הישר למעבורת למיירסברג. טיילנו במדרחוב היפהפה, אכלנו שם בפיצריה איטלקית ממש, היה מאוד טעים. משם ללינדאו טיולון קטן והחלטה רגעית להמשיך לנסוע למינכן אך דרך הגבול עם אוסטריה (כביש 308 + 310 ואחר כך 16), מה שהתברר כמוצלח ביותר. פתאום התחיל לרדת גשם ביחד עם הנוף המדהים של הטיול. קחו בחשבון נסיעה של כשעתיים וחצי עד לשדה.

לכל המידע על היער השחור גרמניה
הטיפ עזר לך?

תגובות ושאלות

יש לכם טיפ מדהים להוסיף?
שתפו אותו עם קהילת המטיילים של למטייל

הוסיפו טיפ

הזמנת טיסות, מלונות, אטרקציות ועוד שירותים להיער השחור

אטרקציות בהיער השחור

מלונות ומקומות לינה בהיער השחור

מדריכים ונותני שירות בהיער השחור

נהגים בהיער השחור

הכתבות הכי נצפות השבוע

הפוסטים הכי נצפים השבוע

חדשות התיירות והתעופה

קצת השראה לטיול הבא

המיוחדים שלנו

הטיפים הכי נצפים השבוע

לאן טסים בקיץ?

חופשת קיץ למשפחות בהרי האלפים

טסים עם אל על

ROAD TRIP: המדריך להשכרת רכב בחו"ל

טיולי טבע ושטח בחו"ל

קרוזים והפלגות נופש

כתבות ומדריכים לחופשת סקי

חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני 3 שעות
הושק קו טיסות חדש וישיר לאחד מהיעדים הכי יפים באירופה לטיולים בטבע לאייטם המלא
הושק קו טיסות חדש וישיר לאחד מהיעדים הכי יפים באירופה לטיולים בטבע
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני 5 שעות
40 מיליון נוסעים בשנה: פרויקט ההרחבה הענק של טרמינל 3 יוצא לדרך לאייטם המלא
40  מיליון נוסעים בשנה: פרויקט ההרחבה הענק של טרמינל 3 יוצא לדרך
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני 7 שעות
50% הנחה על טיסות ליעד האיטלקי המבוקש: מבצע Happy Hour של ארקיע נמשך לאייטם המלא
50% הנחה על טיסות ליעד האיטלקי המבוקש: מבצע Happy Hour של ארקיע נמשך
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני 9 שעות
נותנת פייט לגדולות: אייר חיפה נכנסת לתחרות על הקו הפופולרי מנתב"ג לאייטם המלא
נותנת פייט לגדולות: אייר חיפה נכנסת לתחרות על הקו הפופולרי מנתב"ג
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני יום
לא פריז ולא לונדון: זו העיר עם איכות החיים הכי גבוהה בעולם לשנת 2026 לאייטם המלא
לא פריז ולא לונדון: זו העיר עם איכות החיים הכי גבוהה בעולם לשנת 2026
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני יום
החופשה החלומית הפכה לאסון: תייר נהרג באחת האטרקציות היפות באירופה לאייטם המלא
החופשה החלומית הפכה לאסון: תייר נהרג באחת האטרקציות היפות באירופה
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני יום
אירופה בוערת: שיבושים בתנועת הרכבות בעקבות שריפת ענק בהולנד לאייטם המלא
אירופה בוערת: שיבושים בתנועת הרכבות בעקבות שריפת ענק בהולנד
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני יום
חופשה של פעם בחיים: זה יעד התיירות הכי יקר בעולם לשנת 2026 לאייטם המלא
חופשה של פעם בחיים: זה יעד התיירות הכי יקר בעולם לשנת 2026
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני יומיים
למשך ארבעה ימים בלבד: ארקיע תציע 50% הנחה בכל יום על יעד אחר– זה היעד הראשון שנבחר לאייטם המלא
למשך ארבעה ימים בלבד: ארקיע תציע 50% הנחה בכל יום על יעד אחר– זה היעד הראשון שנבחר
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני יומיים
טסים ליוון? אל תנעלו את הנעליים האלה, הקנס יכול להגיע ל-900 אירו! לאייטם המלא
טסים ליוון? אל תנעלו את הנעליים האלה, הקנס יכול להגיע ל-900 אירו!
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני יומיים
חברת תעופה נוספת בדרך לישראל: זה הקו החדש לאירופה שייפתח בקיץ לאייטם המלא
חברת תעופה נוספת בדרך לישראל: זה הקו החדש לאירופה שייפתח בקיץ
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני 3 ימים
ישיר לגן עדן: אייר סיישל תחזור לישראל במהלך הקיץ, זה התאריך לאייטם המלא
ישיר לגן עדן: אייר סיישל תחזור לישראל במהלך הקיץ, זה התאריך
פודקאסט למטייל
פודקאסט למטייל
ברוכים הבאים ל-Travel Maker, הפודקאסט של למטייל על כל מה שחם בתיירות בארץ ובעולם. פודקאסט למטייל
פודקאסט למטייל