פריז המדהימה מבחינה ארכיטקטונית, בעלת האווירה הייחודית וההיסטוריה העשירה, תגרום לכם לרצות לצלם בה הררי תמונות! אבל בטיול הבא שלכם יש לכם אתגר – לצלם את התמונות שיהפכו את האלבום הגנרי והדומה לאחרים, למיוחד במינו! איך עושים את זה? הנה כמה רעיונות של צוות ARTernative:
תוכלו להיות כמו כולם ולצלם אותה מרחוק ודרך הזכוכית המשוריינת, אך דרך מצחיקה ומעניינת הרבה יותר היא להסתכל סביב ולחשוב לרגע על מהות התופעה ולאו דווקא על היצירה עצמה. האם לכך התכוון לאונרדו?
טליה, שצילמה את התמונה, הוקסמה מהיכולת של פריז לאכלס היסטוריה כה מרובדת בפריים אחד, שבו ניתן לראות אדריכלות גותית, גרפיטי עכשווי ופיסול מודרני יחדיו. וכמובן שאם תרצו – תוכלו להכניס גם את עצמכם לפריים המנצח!
אבל אם כבר עושים את המסלול השחוק, אך ההכרחי והמהנה הזה, למה לא לרקוד ולהרגיש כמתוך מחזמר מוסרט של תחילת המאה העשרים? שימו פילטר ספיה במצלמה ואת פס קול השיר של ז'ו דסאן (Joe Dassin, ההוא ששר "שאנז אליזה"), וזה יעשה את העבודה.
למרות שבדרך כלל זוויות הצילום של האייפל הן מרחוק, את נועה, הצלמת, דווקא עניין לעשות ׳זום אין׳ לתוך נפתולי המגדל ולייצר צילום מופשט גאומטרי. פילטר נכון והדפסה איכותית יבטיחו גם לכם מזכרת ייחודית מהאייפל לכל החיים. אגב, גם הארכיטקטורה של מוזיאון לואי ויטון עושה את העבודה.
בשיטוטים שלכם בעיר נסו שלא לפספס את היופי הנקודתי, בר החלוף, שהעיר יכולה לספק לכם בצורתן של עבודות רחוב מהפנטות. במקרה זה, אל תחסכו בצילומים! כי לא ניתן לדעת אם ועד מתי העבודה תשרוד.
בעוד שיצירות הגרפיטי מפוזרות בכל מקום, אל תפספו את שכונת בלוויל (Belleville), שעמוסה בהן במיוחד, ואל תשכחו להסתכל גם בגובה המדרכה – כי לעתים תמצאו שם בדיוק את מה שהמצלמה שלכם מחפשת...
הכותבת הינה נועה אברון ברק, מטעם מיזם ARTernative, שמוציאה שלל סיורי אמנות באירופה וביניהם גם פריז.