בעקבות טיול משפחתי שעשינו הקיץ באוגוסט 2017, טיול של 3 שבועות במעגל שיצא מברצלונה, דרך קוסטה בראבה, משם בחיתוך ישר מערבה לפארק אורדסה, עמק אראן, שמורת איגואס טורטס וחזרה לברצלונה, החלטתי לצייד אתכם בכמה דברים חשובים שלא ידענו מראש לפני הגיענו לספרד וגילינו במהלך הטיול:
1. אתרי קרוואנים נפוצים במיוחד, באתרים גם אפשרות לחדרי לינה. בדר”כ במקום בריכת שחייה. 2. צרפתית עוזרת מאוד לשיחה ותקשורת עם תושבי המקום.
3. שתי רשתות סופר במחירים נוחים- “Caprabo”, “Dia”.
4.בתחנות הדלק המחירים אינם אחידים, כדאי להשוות.
5. חנות טובה למימכר פירות ים קפואים “La Sirena”.
6.מוזיאון יהודי בעיר Girona מומלץ מאוד, מרגש, מעניין.
7.מוזיאון הכלא בעיירה Sort.
8.טיילנו בשמורת איגואס טורטס, יש אפשרות ללון בשמורה בבקתות. את הבקתה בה ישנו הזמנו דרך אתר האינטרנט מהארץ, חשוב לעשות זאת מספיק זמן מראש אם מדובר בעונה. הלינה בבקתה נעימה ומוסיפה חוויה.
9.מסלול הליכה “Congost The Mont- Rebey”. יפהפה, חשוב להתחיל מוקדם בבוקר אם זה בעונה חמה, מכיון שמוקדם בבוקר המסלול לא שימשי. יש צורך להזמין מקום חנייה ימים מראש. אנחנו לא הספקנו אז חנינו כ-ק”מ מהכניסה במפרץ צידי. חשוב לקחת מספיק מים, אין מקום מילוי מים במרכז המבקרים.
10.”Deth The Pish”- מפל. העלייה לשמורה ברכב, בדרך מאוד מפותלת וצרה. יש חלקים מפחידים בדרך מאחר ואין מקום לשתי מכוניות במקביל. ההליכה למפל קצרה מאוד ממגרש החנייה.
המדינה גדולה, יפהפיה, אנשים נהדרים שרוצים לעזור.
תטיילו ותהנו.
קרא עוד