עיקר הרעיון הוא להביא בפני הישראלי המטייל את כל הטיפים הנדרשים לו כדי להפוך את הטיול שלו לקל יעיל ומהנה. ים של טיפים ניתנים ועצות לרוב, אך הניסיון של כותב הבלוג הוא שהות מתמשכת של עשר שנים בטוסקנה , ועשר שנים בחבל ונטו, בפאדובה. וזה כל שיש לי מה להציע. אני גם שותף במלון דירות בקורטונה ומארגן תיירות מכל העולם ובפרט מישראל לטוסקנה. אין מקום שאיני מכיר וזאת בשל הסקרנות הטבעית ואהבת הכרת מקומות ואנשים חדשים.

נופי בראשית, יין טוב וגבינות פקורינו, מי צריך יותר מזה?

תמונה ראשית עבור: נופי בראשית, יין טוב וגבינות פקורינו, מי צריך יותר מזה?
שדות חמניות בטוסקנה, צולם על ידי אורי נחימזון

טוסקנה מתהדרת במאות עיירות עתיקות קטנות, יפהפיות שרובן מזדקרות מעל גבעות עם נופים עוצרי נשימה שיוצרים בדמיונינו מעין ציור של סצינה מימי הביניים שראינו ממוסגרת באחד המוזיאונים בהם ביקרנו.

העיירה פיאנצה היא אחת מהן, שלפני שנים אחדות הוכרזה על ידי אונסקו כמורשת התרבות העולמית. בראשית היתה כפר בשם קורסיניאנו. האפיפיור פיוס השני, או בשמו סילביו פיקולומיני, נולד בכפר הזה, וגר בו באמצע המאה ה 15.

ארמון פיקולומיני הוא אחד האטרקציות של פיאנצה כיום, בנוסף לקתדרלה המהודרת שנמצאת בלב העיירה. העיירה משקיפה על עמק האורציה. פיאנצה ידועה גם בשל גבינות הפקוריני שלה, האופיניות לאזור. חנויות בעלי החוות שנמצאות בתוך חומות העיירה, מציגות את מבחר הגבינות מתוצרתם.

גבינת הפקורינו היא גבינת צאן, ובטוסקנה הוא נחשב כשווה ערך לפרמזן,ואף עולה עליו באיכותו. טוסקני אמיתי יעדיף לפזר מעל הפסטה שלו את גבינת הפקורינו ולא את הפרמזן הקלאסי.

הגבינה שמיוצרת מחלב של זן מיוחד של כבשים שרועים בשדות המוריקים של טוסקנה, זקוקים לחודשיים כדי להגיע לבשלות, אך רק לידיעה, הבשלות היא של גבינת מאכל רכה. כדי להגיע לרמה של גבינה קשה לגירוד, הגבינה הצעירה מרופדת בעישבי תיבול ונחה כשנה וחצי בטמפרטורה ולחות אידיאלים עבור התיישנותה.

פיאנצה, כמו כל העיירות המתוירות של טוסקנה, רגועה יותר מחוץ לעונה, וחודשי האביב והסתיו הינם הנוחים ביותר לטייל באזור העמקים ובעיירות. אז מזג האויר נעים יותר והצפיפות איה קיימת, לא ברחובות, לא בכבישים ובוודאי לא במסעדות ובאתרים הסגורים אותם נרצה לראות בנוחיות.

פיאנצה קרובה לסן קוויריקו ולמונטלצינו, שתי עיירות מקסימות הנמצאות במרחק לא רב אחת מהשניה. במונטלצינו תמצאאו את היין היוקרתי האדום הנקרא על שם העיירה.

הנופים בעמק הם מהיפים עלי אדמות, לאן שלא תפנו תעצרו להשתאות ולרדת מרכבכם כדי לחטוף עוד צילום לסלולרי שלכם.

35 קמ צפונית לפיאנצה נמצאת העיירה קיוזי שהיתה בירתם של האטרוסקים, אותו עם שנטמע בין עמי האיזור ונעלם במאה השביעית לפני הספירה הנוצרית, אך מוצגים מתרבותו נשארו עד עצם היום הזה באתרים הרבים ובמוצגים אותם נוכל לראות במוזיאונים ובחפירות הערים התחתיות בקיוזי כמו באורבייאטו.

בקיוזי נמצא האוסף הגדול ביותר של ארונות הקבורה ומוצגים שונים מתקופת האטרוסקים. תמצאו עיניין רב גם בביקור בלבירינט פורסנה שהוא סידרת מעררות תת קרקעיות שנחפרו על ידי האטרוסקים וניתנות לביקור בתאום מראש.

אם אתם נמצאים כבר בקיוזי, מסעדה מומלצת מאד היא אוסטריה לה סוליטה זופה, המקום אהוב על המקומיים והאוכל לרוב מתוצרת ביתית.

במסלול טיול זה אוסיף, שכדאי לבקר גם במונטפולציאנו ובמונטפולוניקו, שתי עיירות שהגדולה היא מונטפולציאנו ועבורה רצוי להקדיש יום שלם.

גילוי נאות:

הכותב הוא בעל מלון דירות בטוסקנה, וילה לה מוקיה, שמשמש כבסיס לטיולי יום.

לקבלת מפות והסברים או לכל שאלה בנושא אפשר לפנות לאורי בווטסאפ 3358097912 קידומת איטליה 39

או במייל [email protected]

יעדי הפוסט

אהבת את הפוסט?
תמונת הפרופיל של hometuscany
צפייה בפרופיל שליחת הודעה הבלוג של hometuscany
רוצה לקבל עדכונים בכל פעם שמתפרסם תוכן חדש?
 

תגובות ושאלות

הזמנת טיסות, מלונות, אטרקציות ועוד שירותים לטוסקנה

הכתבות הכי נצפות השבוע

הפוסטים הכי נצפים השבוע

חדשות התיירות והתעופה

קצת השראה לטיול הבא

המיוחדים שלנו

הטיפים הכי נצפים השבוע

לאן טסים בקיץ?

חופשת קיץ למשפחות בהרי האלפים

טסים עם אל על

ROAD TRIP: המדריך להשכרת רכב בחו"ל

טיולי טבע ושטח בחו"ל

קרוזים והפלגות נופש

כתבות ומדריכים לחופשת סקי

חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני יומיים
אזהרה חמורה במדינה הפופולרית: סכנה ממשית לתיירים ומקומיים ב-16 ערים לאייטם המלא
אזהרה חמורה במדינה הפופולרית: סכנה ממשית לתיירים ומקומיים ב-16 ערים
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני יומיים
סופ"ש עמוס בנתב"ג: רשות שדות התעופה מפרסמת המלצות למגיעים עם רכב לאייטם המלא
סופ"ש עמוס בנתב"ג: רשות שדות התעופה מפרסמת המלצות למגיעים עם רכב
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני יומיים
עד 10 שנות מאסר: תאילנד מחמירה את הענישה על קנאביס לאייטם המלא
עד 10 שנות מאסר: תאילנד מחמירה את הענישה על קנאביס
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני יומיים
החל מ-174 אירו לכיוון: בלו בירד מתגברת טיסות לאחד היעדים המרכזיים באירופה לאייטם המלא
החל מ-174 אירו לכיוון: בלו בירד מתגברת טיסות לאחד היעדים המרכזיים באירופה
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני יומיים
העוקץ החדש בחופי איטליה: אסור להביא סנדביצ'ים מהבית והנופשים זועמים לאייטם המלא
העוקץ החדש בחופי איטליה: אסור להביא סנדביצ'ים מהבית והנופשים זועמים
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני 3 ימים
לא היינו חוזרים: המטיילים הכריעו – זה היעד הכי אוברייטד בעולם לאייטם המלא
לא היינו חוזרים: המטיילים הכריעו – זה היעד הכי אוברייטד בעולם
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני 3 ימים
חבל שלא בישראל: וויז אייר פתחה בסיס במונטנגרו והזניקה את מספר הנוסעים לשיא של כל הזמנים לאייטם המלא
חבל שלא בישראל: וויז אייר פתחה בסיס במונטנגרו והזניקה את מספר הנוסעים לשיא של כל הזמנים
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני 3 ימים
טיסות החל מ-49 דולר: חברת התעופה יצאה במבצע קיץ משתלם במיוחד ליעדים באירופה לאייטם המלא
טיסות החל מ-49 דולר: חברת התעופה יצאה במבצע קיץ משתלם במיוחד ליעדים באירופה
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני 3 ימים
מהשחקים אל מאחורי הסורגים: טייס יפני נכנס לכלא לאחר שתקף מינית דיילת לאייטם המלא
מהשחקים אל מאחורי הסורגים: טייס יפני נכנס לכלא לאחר שתקף מינית דיילת
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני 4 ימים
5 טיסות ביום ו-99 שקל לכיוון: הקו החדש והמסובסד של ישראייר לאילת לאייטם המלא
5 טיסות ביום ו-99 שקל לכיוון: הקו החדש והמסובסד של ישראייר לאילת
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני 4 ימים
חוזרים ל"נוהל איראן": המהלך של ארקיע לקראת התחדשות המלחמה לאייטם המלא
חוזרים ל"נוהל איראן": המהלך של ארקיע לקראת התחדשות המלחמה
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני 4 ימים
לא ביבי ולא בנט: הדרמה האמיתית של יום הבחירות תתרחש בנתב״ג לאייטם המלא
לא ביבי ולא בנט: הדרמה האמיתית של יום הבחירות תתרחש בנתב״ג
פודקאסט למטייל
פודקאסט למטייל
ברוכים הבאים ל-Travel Maker, הפודקאסט של למטייל על כל מה שחם בתיירות בארץ ובעולם. פודקאסט למטייל
פודקאסט למטייל