אז קודם כל ברוכים הבאים למונטנגרו!
תשכחו מכל מה ששמעתם על מהכבישים מסוכנים,שוטרים רעים ונהיגה כאן.
אני הולך להסביר הכל ויתן מקסימום מידע וטיפים נחוצים כדי שנסיעה שלכם תהיה כאן בכייף ותחזירו בשלום לארץ ישראל.בפוסט הזה אספתי את כל המידע מנסיון שלי ולקוחות.
מתחילים:
במונטגרו אסור לגעת בשוטר,אסור לצלם שוטר ואסור לשחד שוטר.תהיו אדיבים וסובלנים כאן,זה יכול לחסוך לכם הרבה בעיות וקנסות מויתרים,רוב שוטרים לא דוברים אנגלית,ומתחשבים בתיירים ונסיבות.אין כאן מצלמות מהירות,אבל יש כמה רכבים סמויים שתופסים נהגים מופרעים על מהירות ועבירות תנועה.
בכל כביש תמיד יהיה איזה ניידת עם שוטר ומצלמת מהירות,שיעצרו אותכם על פנסים או מהירות או לבדיקת רשיונות.סעו לפי חוקים והכל יעבור בשלום!
חוקי תנועה וקנסות:
במונטנגרו תמיד נוסעים עם אורות מלאים 24/7.
קנס על נסיעה בלי אורות ביום 30-80 אירו.
קנס על נסיעה בלי אורות בלילה 60-150 אירו.
אורות ערפל מדליקים רק בגשם חזק או בשלג.
קנס למי שנוסע עם אורות ערפל בנסיעה רגילה 40-100 אירו.
חגורות בטיחות חובה.
קנס על נסיעה בלי חגורות בטיחות 40-140 אירו.
מהירות מותרת אם אין תמרורים מגבילים:
בעיר 50 קמ”ש
מחוץ לעיר 80 קמ”ש
באזור של בית ספר 40 קמ”ש
אם עברתם מהירות מותרת בין 10ל30 קמ”ש אז קנס 40-100 אירו.
אם עברתם מהירות מותרת בין 30-40 קמ”ש אז קנס 60-150 אירו.
אלכוהול בנהיגה אסור כמובן,כמות מותרת כוס יין או כוס בירה,0.3 פרומיל בדם.
קנס על נהיגה בשכרות - כלא בין 15 ל30 יום פלוס קנס עד 1200 אירו.
במונטנגרו אסור לנסוע עם אדם שיכור שיושב צמוד לנהג.
קנס 60-150 אירו
בנסיעה אסור לדבר בטלפון,קנס 60-150 אירו.
לילדים עד גיל 12 אסור לנסוע מקדימה,קנס 60-150 אירו.
כסא ילדים צריך כאן עד גיל 5,קנס לילד בלי כסא 60-150 אירו.
אם תסעו לפי חוקים האלה אפשר לחסוך בין 500 ל1500 אירו על קנסות.
רוב השוטרים כאן מאוד נחמדים ומבינים,לכן אם תהיו רגועים,תגידו שמצטערים ועשיתם עבירה ולא תרימו קול,יכולים לוותר לכם על קנס ולשחרר.
רשיון נהיגה:רשיון ישראלי בתוקף מספיק בהחלט,ממסי לא חובה,גם בשביל לעבור גבולות.
בחוזה של השכרת רכב אפשר לרשום רק שני נהגים.
עכשיו נדבר על נהיגה כאן:
כבישים לרוב דו סיטריים לא רחבים מידי,אבל אספלט הוא טוב ויש הרבה כבישים חדשים,בונים אותם לפי סטנדרטים של אירופה.
אחרי גשם תנהגו בזהירות כי יש אפשרות החלקה לפני רמזורים,פניות ועליות,תורידו מהירות.
מקומיים נוסעים מהר,אז תמיד לתת להם לעבור אותכם ולא להגביר מהירות.
אין הרבה רמזורים בחוף,תמיד להכנס לרמזור במהירות נמוכה,כי רכבים נכנסים ברמזור גם מצד שמאל או ימין (כי יש להם גם ירוק).
בכבישים צרים ודו כיוונים תמיד להיצמד לימין או לתת אחורה,עד שרכב שבא ממול יעבור,בדרך כלל נהגים כאן אדיבים ונותנים זכות קדימה.
אסור לצפור במונטנגרו ולהשמיעה מוסיקה רועשת מרכב.
ניווט:
WAZE,MAPS.ME & GOOGLE MAPS
*טיפ חשוב: להביא מצלמת דרך לרכב מישראל,זה יכול חסוך הרבה בעיות וריצות.
תחנות דלק המומלצות:
LUKOIL,INA,PETROL,MIVIS
מחירים בין 1.50 עד 1.70 אירו לליטר.
אין שירות עצמי,לא לעזוב רכב עד שהעובד תחנה ימלא לכם לפי כמות או כסף שבקשתם ורק אז לשלם.יש עובדים שמנסים לתדלק פחות,אז תזהרו,במיוחד זה קורה בתחנות דלק של ECO בעיר BUDVA.
טיפים בהשכרת רכב:
משכירים כאן רכבים בחברות גדולות מגיל 22 בלבד.
תמיד לצלם בוידאו רכב מושכר בטלפון בקבלת רכב,ככה לא יהיה הפתעות בעיות הבחזרה.
תמיד לעשות כל הביטוחים,השתתפות עצמית בדרך כלל עד 2500 אירו.ביטוח הכי נפוץ כאן זה חובה ואת הביטוח נסיעות לחו”ל (אישי) וביטול השתתפות עצמית עד 2500 דולר אני אישית ממליץ לעשות בארץ דרך כל חברות ביטוח בארץ כמו AIG,PASPORTCARD,HAREL וכו',גם יותר זול ויותר בטוח, כי חברות ביטוח מקומיות כאן גם יותר יקרות וגם לא אוהבות לשלם בזמן אמת.
אם רוצים לעבור גבול,אז תודיעו על זה בקבלת רכב או בהזמנת רכב,כי בלי אישור מעבר רכב למדינה אחרת GREEN CARD לא יתנו לכם לעבור גבול.
לא מומלץ לנסוע לאלבניה,סרביה ובוסניה,רוב חברות השכרה לא נותנות אישור לנסוע לשם עקב גניבות רכבים,כבישים ופגיעה ברכוש או נפש.
חנייה:
תמיד לחנות בחניונים בתשלום (מחיר לשעה בין 80 סנט עד 1.5 אירו).
לא לעבד פתק של חנייה!!!קנס 20-50 אירו,לא יתנו לכם לצאת בלי לשלם,גם שתזמינו משטרה עוד תשלמו על זה שהזמנתם 60 אירו,אז פשוט תשאירו ברכב ולא לזרוק.
גוררים בשניה ואז בשביל להחזיר רכב,משלמים 60-120 אירו קנס בעירייה.
אפשר לקנות כרטיס חנייה בכל קיוסק,בדרך כלל עולה 5 אירו לכל היום,אם אתם רוצים לחנות ברחוב.
שמשכירים דירות דרך BOOKING,תנו עדיפות לדירות או מלונות עם חנייה ללקוחות.
תאונות:
במקרה של תאונה או פגיעה של רכב אחר,ישר ליצור קשר עם חברת השכרה ולהזמין משטרה,בלי דו”ח על תאונה ממשטרה,פוליסה לא מופעלת וכל ההוצעות על תיקונים ונזקים יפלו עליכם.עלות אגרה זימון משטרה כ60 אירו,משלם הנהג שמזמין.
ביטוח כאן רק על כבישי אספלט,אף חברת ביטוח לא מחסה נסיעות בשטח וכבישי עפר.
שריטות קטנות וירידת צבע עקב נהיגה או פגיעות פח בלי דו”ח ממשטרה,סכום הנזקים יורד ממכם מערבון שסגרתם באשראי או נתתם לחברת השכרה.
חברות השכרות גדולות נועלות פקדון בין 500-700 ל1500 אירו באשראי וסוגרות לכם מסגרת עד שרכב חוזר ורובם אחפשו אותכם בסוף,כי נציגים מקבלים עמלות על כל חיוב לקוח.
בחברת COLUMBUS RENT A CAR אין לנו משחקים בסוף,פקדון לא נועלים לא במזומן ולא באשראי ,רק אם הזמנתם מינוואן פקדון יהיה 500 אירו בלבד שחוזר בסוף השכרה ישר .תהליך הוא פשוט מאוד,נציג פוגש אותכם בשדה עם שלט עם שמכם וישר הולכים לרכב שמחכה לכם.תוך 15 דקות אתם בחוץ עם רכב,גם אני מעביר תדריך מסודר לכל לקוח.בנוסף יש אנחנו זמנינים לכל שאלה,בקשה או בעיה בדרך 24/7,יש לנו גם בכל עיר או כפר בן אדם זמין לכל חילוץ בדרך ולזה אני קורה שירות VIP ומכל הלב.
בחברות גדולות עובדים רק בשעות עבודה שלהם ואין שירות מעבר לזה.
יחס אישי לא תקבלו,הם לא עונים ותקבלו שירות עזרה בדרך תוך 6 שעות,אצלנו תוך שעתיים בכל מקום של מדינה.
בשדה תעופה תעמדו בתור בשביל לקבל רכב וזה יקח זמן.אף אחד לא ממהר במונטנגרו.
משנת 2018 בכל רכבים שלנו אנחנו מביאים אינטרנט חינם(מיני ראוטר עם WIFI) להזמנות רכבים שלחו ואטס אפ 0544712918. COLUMBUS RENT A CAR
מי אני:
שמי אבי,מנהל חברת השכרת רכב “קולומבוס השכרת רכב” במונטנגרו,חי ועובד במדינה ומ 2014 גאה לתת שירות ולעזור לתיירים ולקוחות מישראל במונטנגרו. השכרת רכבים עם מסלולים מדויקים ועזרה 24-7,טיולים פרטים,נהגים מתבצעת דרך ואטס אפ 0544712918 בהודעה או למייל [email protected] ואם אתם רוצים יחס אישי,שירות ברמה הכי גבוה כאן 24-7 כולל תמיכה והכוונה,אז רק אני מסוגל לעמוד בדרישות שלכם!
מקווה שתרמתי לכם מידע חיוני ואתם תבואו לטיול במדינה הכי יפה באירופה-מונטנגרו.