עיר PODGORICA עיר הכי גדולה והכי פחות מתויירת במונטנגרו.תכלס אם נחחתם שם או לקחתם מלון שם,תצטרכו להקשיב לי טוב טוב,בשביל לא להכנס להיסטריה,כי יש מה לעשות בעיר.
קחו רכב להשכרה למינימום 2-3 ימים או נהג פרטי (הכל אני יכול לארגן עם תרצו).
שופינג הכי מומלץ בקניון Big Fashion
קזינו MERIT HILTON
יש רחוב מדליק NJEGUSEVA שדרה עם בתי קפה וחנויות,הכל בקרבת מלון הילטון בעיר.
מסעדות:HEMERA,THE LOUNGE BAR,MEAT,POD VOLAT
ZHENG HE,Porto,LANTERNA,KNJAZ
מועדון לילה Biro או Space
נתחיל בטיול מעגלי עם נחיתה מPODGORICA (ממליץ לטייל במדינה חל מ5 עד 11 ימים).
הכי חשוב להוריד מפה של MAPS.ME ולקרוא כל הכתבות שלי מהבלוג לפני טיול.
הכל אני רושם מנסיון שלי ושל לקוחות-תיירים ישראלים,כי אני חי ועובד כאן כמה שנים במדינה.
טיפ הכי חשוב: להכנס דחוף לקבוצה רשמית על מונטנגרו בפייסבוק:
משדה תעופה ישר נוסעים לBig Fashionהקניון,שם יש לכם סופרמקרט,שופינג (הכל) והכי חשוב מסדרים SIM CARD בחברת MTEL בדוכן בקומה ראשונה מתחת למדרגות נעות.ואז יהיה לכם אינטרנט ווייז וואטס אפ.בלי זה לא לצאת לדרך.יש אפשרות לקנות סים מקומי גם שדה בקיוסק,ממליץ חברת Mtel.
סיימתם שם,מתחילים לעלות ישר לצפון.
אם נחיתה היא מוקדם על הבוקר אז נוסעים אחרי קניון ושופינג ישר ל KOLASIN אם בלילה אז תשנו לילה ראשון בPODGORICA כי אין מה לעשות.
בדרך ל KOLASIN אפשר לעצור במנזר עתיק MORACA,מקום יפה,נא לשמור על שקט ונקיון.
מגיעים ל עיירה KOLASIN יושנים שם לילה או שתיים,על הבוקר יכולים להתחיל לנסוע לשמורת BIOGRADSKA GORA.שם מטיילים בטבע,סביב אגם.
אטרקציות בצפון אפשר להזמין מראש [email protected] או בעיירה KOLASIN עצמה,ואטס אפ של PETAR מחברת SPORT TURIST +38268003056 יכולים ארגן טיולי גיפים עם נהג,טרקטורונים,טיולי אופניים וכו'.רק תגידו שקבלתם טלפון שלו מאבי.
סיימתם KOLASIN? נוסעים לכיוון גשר Đurđevića Tara Bridge שם מטיילים,עושים אומגה (עובדת עד מאביב עד תחילת אוקטובר) ויכולים לקחת רפטינג (ברך כלל מתחיל משעה 9 בבוקר ויש גם ב 14:00).רפטינג הכי טוב באביב ויוני.אחרי זה יותר דומה לשייט.
מחירים של רפטינג 45 אירו לאדם עד 3 שעות כולל או לא כולל ארוחה.יש מבחר חברות,אני ממליץ על KATARINA ואסט אפ להזמנות רפטינג 38267653651+.
סיימתם גשר? מתחילים לנסוע לעיירה ZABLJAK הלב של פארק DURMITOR,ניתן לישון שם לילה עד 3 לילות,תלוי כמה אתם רוצים להנות מאויר,טבע ולעשות טרקים רגלים.
מZABLJAK נוסעים דרך PLUZINE ואגם PIVA,אם יש לכם זמן אפשר לישון גם שם לילה.
משם נוסעים לכיוון עיר NIKSIC אחריו יהיה לכם שני אגמים יפים אחד KRUPAC אפשר לשחות בעונה ושני זה SLANO יש נקודות תצפית עליו.
משם יורדים למפרץ KOTOR עושים RISAN אחריו PERAST ואחריו מגיעים ל KOTOR עיר עתיקה.שווה להסתובב בעיר,לאכול שם,לטייל,לצלם,מקום רומנטי,אפשר לעלות לחומות של העיר.
מסעדות:HARBOUR,GALION וכל מה שתראו באתר טריפאדווזיר.
מבחינת לינה:כפרים הכי טובים ORAHOVAC,MORINJ,PERAST,DOBROTA.
חשוב מזגן וחנייה!
סיימתם מפרץ יכולים לקפוץ ל עיירה TIVAT ולטייל בPORTO MONTENEGRO ובכלל כל הטיילת של עיירה היפה הזאת:
מלונות טובים:PINE,PALMA,HELADA,JELENA,CARRUBBA,LA ROSH וכמובן REGENT.
מסעדות הכי טובות לטעמי :EL POSTO GUSTO,BEVANDA,BABI,ONE,BIG BEN,VOLET.
אחרי TIVAT או KOTOR אם נשאר לכם זמן יכולים לקפוץ ל HERCEG NOVI ולטייל בטיילת שם או בעיר עתיקה ואם יש לכם מספיק ימים,אז תעברו גבול לקרואטיה לעיר DUBROVNIK וסעו לBUDVA אחרי זה ישר.
ואם אין לכם זמן אז סעו לBUDVA עיר הכי תוססת ותיירותית במדינה.
עיר עתיקה,טיילת,ספורט ימי,מסעדות,קזינו,ברים ומועדונים.ממליץ לחנות רק בחניונים,ואם לקוחים דירה או מלון אז מזגן חובה וחנייה גם.
חופים:PLOCE,JAZ,BECICI,KAMENOVO
מBUDVA אפשר לעשות כמה טיולים:לפארק LOVCEN דרך CETINJE וחזרה.
שם יש פארק חבלים ותצפית על כל המדינה עם 461 מדרגות- Mausoleum Njegusi
לאוהבי גבינות,יין ודברים לא כשרים שווה לקפוץ לכפר עצמו NJEGUSI.
באזור BUDVA שווה קפיצה ל SVETI STEFAN או כפר PRZNO,מקומות יפים ורומנטים.
שתסיימו עם BUDVA מתחילים לזוז לכיוון PODGORICA דרך כביש החוף לכיוון BAR,בדרך יהיה לכם עיירה PETROVAC יכולים לעזור לקפה בTRAMONTANA על לטייל על הטיילת ו מבצר,ומשם ממשיכים לכיוון טונל SOZINO שמביא אותכם ישר ומהר ,תשלמו 2.5 אירו בסוף הטונל לאגם SKADAR וכפר דייגים VIRPAZAR בו עושים שייט עם חברת ZABES בלבד,כי יש להם יחס מדהים,מחירים הוגנים ונסיון רב וידע על אגם והכי חשוב יש להם ביטוחים וסירות רשומות.
לא ללכת עם כל האנשים שקופצים עליכם בחנייה ורוצים לדחוף לכם טיולים זולים,רק שתדעו שהם האפרים,בלי אישור עבודה ועסק,וכל מה שיקרה לכם בטיול הם לא אחראים לכלום.ראו הוזרתם!
זה לינק והמלצות לחברת ZABES,להזמנות דרך ואטס אפ בהודעות(לרשום מאבי)
69274440 382+ קריסטיניה
אחרי זה או לפני הולכים לאכול במסעדה הכי טובה Silistria דגים,בשרים ומיקום על סירה עתיקה.בקיצור מקום מדהים,רומנטי ושווה.להגיד שאתם מישראל,חשוב.
ומשם זה רק חצי שעה לשדה תעופה PODGORICA בחזור.טיסה נעימה!
טיול כוכב מעיר PODGORICA
לאנשים שלקחו דילים במלונות כמו RAMADA,HILTON וכו'.
טיול טבע:
PODGORICA-BUDVA
BUDVA-SVETI STEFAN-PRZNO-PETROVAC
PODGORICA-KOTOR-PERAST-TIVAT
PODGORICA-HERCEG NOVI-DUBROVNIK/CROATIA
זהו פחות או יותר על PODGORICA ,אפשר להספיק הרבה מאוד,אם תצאו מוקדם מהמלון שלכם ותתחילו לטייל בסביבה של העיר.אור יום כמעט עד 20:30.
כמובן ממליץ להשתמש בוויז,גוגל מפס ואתר טריפאדוייזר.
מי אני:
שמי אבי,מנהל חברת השכרת רכב “קולומבוס השכרת רכב” במונטנגרו,חי ועובד במדינה ומ2014 גאה לתת שירות ולעזור לתיירים ולקוחות מישראל במונטנגרו. הזמנת רכבים,טיולים,נהגים מתבצעת דרך ואטס אפ 0544712918 בהודעה או למייל [email protected] ואם אתם רוצים יחס אישי,שירות ברמה הכי גבוה כאן 24-7 כולל תמיכה והכוונה,אז רק אני מסוגל לעמוד בדרישות שלכם!
מקווה שתרמתי לכם מידע חיוני ואתם תבואו לטיול במדינה הכי יפה באירופה-מונטנגרו.
מצרף: מפת מונטנגרו וטבלת מרחקים בין ערים.