"הקיץ אנחנו בורחים מהקיץ הישראלי. חוזרים לטייל בשוויץ!" הכרזתי. בחיר ליבי זרם.
אבל כשהתחלתי לקרוא באתר נתקלתי באחד הסיפורים לאלפים הצרפתיים ושיניתי יעד:
"למה לחזור למקום שהיינו אם גם באלפים הצרפתיים ניתן למצוא מקומות יפים, ירוק, מים, פסגות מושלגות ומזג אוויר קריר "(ספוילר: קריר? ממש לא ). בחיר ליבי זרם.
מזמינים טיסה ורכב. חודשים של תכנון, חפירות באתר וסיוע מהפורום. הכנתי טבלה מפורטת לכל יום ולכל מקום ובנק אפשרויות וזהו: אנחנו מוכנים!
תודה רבה לכל הכותבים, העונים והמייעצים. עזרתם לי רבות. לא אזכיר את שמות פן אשכח מישהו. לא הייתי צריכה שום ספר נעזרתי אך ורק בסיפורי הטיולים ובאתר. החלטתי שכשאחזור אכתוב את סיפור הטיול שלנו בתקווה שגם אני אסייע לאחרים כפי שסייעתם לי.
אז מי אנחנו:
החיילת – שלשמחתנו קיבלה אישור מהצבא לצאת אתנו, המתבגרת שחגגה 14 בטיול, בחיר ליבי שהוא הנהג, הנווט והמרגיע ואנוכי- המתכננת.
הבנות אוהבות עיר. אני אוהבת טבע ונופים דרמטיים ואישי גם וגם. בטיולים שלנו אנחנו מנסים לשלב בין הדברים. אנחנו לא בדיוק מטיבי לכת. ביטוי עדין כדי לא להעליב את עצמינו ולומר שאנחנו פדלאות. לאישי שיחיה אין בעיה לעשות מסלולים קשים יותר. הוא פשוט מתאים את עצמו אלינו. כדי לפרגן לעצמנו אציין שגם בעיות בריאותיות לא מאפשרות לנו לעשות מסלולים קשים, ולכן הטיולים שלנו מתוכננים כך שאין בהם מסלולים ארוכים ועם עליות ומדרגות מרובות.
החיילת לא יכלה לצאת יותר מתשעה ימים כך שהצבא קבע לנו את מסגרת הזמן.
לינה:
לאחר שסימנתי לעצמי בגוגל מאפס את כל המקומות בהם נרצה להיות קבענו את הלינה בשני מקומות לטיולי כוכב. אני אוהבת להזמין דרך בוקינג כי בדרך כלל מה שרואים שם זה גם מה שמקבלים, יש אפשרות ביטול ואני קוראת בעיון את כל הביקורות על המקום. מקומות שנבחרו הם:
בשאמוני 5 לילות במלון דירות ממש במרכז העיר LE GENEPY . מלון נחמד אבל יקר. בדיעבד הייתי מזמינה בעיירות ליד שאמוני. היה יוצא זול יותר ואין סיבה מיוחדת להיות ממש במרכז שאמוני.
ב- 3 הלילות הנותרים לנו בפאתי אנסי במלון Ace Hotel Annecy. התאים לנו מאד: מלון בסיסי אבל נקי ונוח, זול יחסית, ממוקם קרוב לאוטוסטרדה וקל להגיע ממנו לכל המקומות.
סקירה מפורטת על שני המקומות כתבתי בבוקינג.
טסנו עם אל-על לג'נבה. בחרנו אל-על בעיקר בגלל ששעות הטיסה שלהם התאימו לנו.
אתם מוזמנים להצטרף לטיול שלנו שמתחיל, כמה מפתיע, בתיאור היום הראשון בפוסט הבא