היום רביעי – 29/7
בתכנון: להתחיל באגם Lac Vert אחר כך לעלות לתצפית Plaine Joux להגיע לעיירה Servoz נקיק Gorges of the Diosaz, ופארק האיילים Parc de Merlet שליד Les Houches.
היום יהיה חם. מחליטים להתחיל בשמורה Parc de Merlet כדי להימנע כל שניתן מהחום ומעומס מבקרים. הגענו בסביבות עשר. איזה פארק נהדר! כרי דשא, עצים, נוף מקסים של פסגות מושלגות ועמקים ירוקים משובצים כפרים ועיירות בילינו בפארק כשעתיים מהנות.
תיאור המקום והמלצות שלנו לגביו:
- מצטרפים בחום רב לכל ההמלצות: לנסוע עד לחנייה העליונה מס' 1 אם לא תאלצו לעלות בעלייה מתישה עד לעליה נוספת לכניסה לפארק ולקופות שגם היא עליה לא פשוטה. אבל אם אני עליתי אותה כל אחד, ללא מוגבלות קיצונית, יכול לעשות זאת.
- כדי למצוא חניה בחנייה העליונה חשוב להגיע מוקדם. המקומות שם מתמלאים במהירות. כשאנחנו הגענו היה כמעט ריק. כשיצאנו אחרי כשעתיים הפארק התמלא. אמנם לא הורגש עומס בפארק עצמו אבל החניות היו מלאות לגמרי. אנשים חנו בציידי הדרך כי לא היה מקום בחניות המסודרות ונאלצו ללכת מרחק גדול עד לעלייה לקופות. גם החום התחיל להעיק. ההשכמה המוקדמת משתלמת גם כאן.
- בשמורה כמה מסלולים. אנחנו הלכנו במסלול הקל במרכז השמורה ללא עליות (כמעט). מסלול מקסים רואים שם המון חיות: מרמיטות, למות, ארנבים ומשפחות של אילים. המון אילים שלא מפחדים להתקרב לבני אדם. מדי פעם התיישבנו על הספסלים להסתכל על הנוף ועל החיות. איזה כייף!
- כדאי להגיע עם בקבוקי מים ולשים לב: כשכתוב בצרפתית eau non potable זה אומר שלא כדאי לשתות מהמים הם כנראה עוברים דרך השקתות של בעלי החיים.
- יש מסעדה בשמורה. אנחנו אכלנו בה רק גלידות.
והרי תמונות מהמקום שתיראו שלא הגזמתי:
האילים במרחק נגיעה:
וקצת מהנוף הנשקף:
משם המשכנו ל Gorges of the Diosaz
ומה בקניון: מסלול הליכה הלוך ושוב שעובר בין עצים על יד נחל. בדרך מפלונים ומפלים, צמחיה ירוקה. עולים ועולים, ההליכה היא על גשרים בדרך נוחה, אך לקחת בחשבון שיש לא מעט מדרגות. עליה די מאתגרת ואחר כך ירידה, שהייתה קלה ומהירה יותר. לקח בערך שעה וחצי של הליכה הלוך ושוב. המסלול עלול להיות לא קל למי שמתקשה בהליכה אבל אפשרי ומתגמל. בכל מקרה ניתן בכל שלב לחזור חזרה. הנוף יפה, המפלים משמחים, מתאים בהחלט ליום חם כי רובו בצל.
בפתח האתר יש קיוסק, שולחנות וכיסאות פזורים על כר דשא נחמד. נעים לשתות שם קפה/ שתייה קרה ויש אפשרות לאכול ארוחה קלה (סנדוויצ'ים).
היעד הבא התצפית: Plaine Joux
באותו יום כנראה שהייתה שם תחרות כל שהיא ויום ספורט. המוני אנשים וילדים! מתקני ספורט מפוזרים, קמפינג, קריין המכריז ברמקול על התקדמות התחרות בלאגן צבעוני. איזה מקום יפה! צופה על העמק ועל הפסגות המושלגות. מנקודת התצפית יוצאים מצנחי הרחיפה. איזה כייף להם! כמו ציפורים מעל הנוף המשגע הזה. התצפית מומלצת ביותר.
הפנינג המוני:
תיראו איזה כייף ואיזו נקודת תצפית מדהימה:
משם אנחנו ממשיכים לLac Vert- האגם הירוק, הנמצא קצת אחרי התצפית. שימו לב שיש שני אגמים -האגם פאסי והאגם הזה. האגם יפה - מים צלולים ואכן נראים ירוקים. כשהגענו היה עמוס מאד (אולי בגלל שזה יום א' וגם המקומיים יוצאים לטייל) אפשר להקיף את האגם ברגל במסלול קל שרק בנקודה מסוימת מצריך טיפוס על סלעים. נראה לא קשה. אנחנו עשינו רק חלק מהמסלול. שווה להגיע אליו אפילו אם לא מתכננים להקיפו.
משם החלטנו לנסוע לאגם פאסי. אגם גדול. לא התרשמנו. אולי בגלל שהוא היה מלא עד אפס מקום באנשים שבאו לרחוץ בו. הזכיר לנו חוף ים בשיא הקיץ. לא הצלחנו למצוא חנייה. היה חם ולא נעים עשינו סיבוב רכוב והמשכנו חזרה לשאמוני.
היה יום נפלא!
וכמה טוב שגם היום הבא מוצלח ביותר. תוכלו לקרוא עליו בחוויות היום החמישי המתוארות כאן